Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Μεγιες Μήτσε! 

Είναι ωραίες οι ατιμες ! Και στα χέρια μου νιώθω ότι αλλάζει και το βάρος σε σχέση με τις "απλές" αυτές φαίνονται πιο μασιφ .

Ευχαριστώ αγορίνα , ναι ρε συ θες να τις έχεις στο κουτάκι τους να τις χαζεύεις αχχαχαχα . 

2 ώρες πριν, billeiros είπε

Μεγιες τζιμ.Κόσμημα.και 8000 κιόλας..πυραυλος

Ευχαριστώ φίλε !   Πραγματικά όμως !

• Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Ευχαριστώ αγορίνα , ναι ρε συ θες να τις έχεις στο κουτάκι τους να τις χαζεύεις αχχαχαχα . 

Έτσι!!!

Για αυτό τις ξαναβαλα στο κουτάκι τους 😛

IMG_20241222_201721.jpg

IMG_20241222_201927.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Haha 3
Δημοσ.

Τι παίζει με τον Ryzen 7 9800x3D και έχει τέτοιες τιμές στο skroutz;
Για πρώτη φορά τον βρήκα σε καλύτερη τιμή στο πλαίσιο από ότι έχει το skroutz και έλεος με τους scalpers, θα έπρεπε να υπάρχει κάποια προστασία καταναλωτή σε σελίδες τύπου skroutz, δεν είναι δυνατών ένα προϊών που παίζει στα ~600€ να βαράει ο κάθε βλαχομαγαζάτορας τιμές από την γκλάβα του γιατί απλά μπορεί!
Και αυτό δεν το λέω μόνο για την εν λόγω CPU αλλά για κάθε προϊόν, όταν βλέπουμε όλοι τι παίζει, και δεν έχει να κάνει με ελεύθερο εμπόριο αυτό, αλλά καθαρά και μόνο εκμετάλλευση μιας κατάστασης με αισχρό τρόπο, θα έπρεπε το κάθε skroutz αλλά και οι αρχές να επεμβαίνουν υπέρ του καταναλωτή.
Όπως και να έχει, το main pc μου τα παίζει σιγά-σιγά και τον έκλεισα από το Πλαίσιο την Κυριακή, με κάλεσαν την Δευτέρα κατόπιν αιτήματος μου στο chat να ρωτήσω πότε θα γίνει παραλαβή από το κατάστημα καθώς λέει "διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας" και μου είπε το παιδί που με κάλεσε ότι το κατάστημα θα παραλάβει 3/1 και από εκεί και μετά θα κάνουν αποστολή. Σήμερα από την άλλη με κάλεσε μια κοπέλα από το τμήμα παραγγελιών να μου πει ότι η παραλαβή στις παραγγελίες σε προϊόντα που δεν υπάρχουν θέλουν περί τις 20 εργάσιμες μέρες και ότι εγώ που την έκανα 22/12/2024 θα πάει για παραλαβή 22/1/2025... λίγο ανάμεικτα τα μηνύματα από 2 διαφορετικά τμήματα της ίδιας εταιρίας!
Όταν βέβαια της είπα τι μου ανέφερε το άλλο παιδί χθες, μου είπε ότι δεν το γνωρίζει αυτό αλλά αν όντως παραλάβουν πιο νωρίς θα την διεκπεραιώσουν και αυτοί με την σειρά τους πιο νωρίς.

Τώρα από RAM έκλεισα 2x32gb στα 6000mhz με CL 36-38-38 της kingston, γενικά σε κάθε γενιά pc που έχω διπλασιάζω την ram αλλά και τα 32gb που έχω τώρα δεν μου φτάνουν με μερικά docker containers να παίζουν, κάνα video game και vm για την δουλειά, ακόμα και τα 64gb ίσως να είναι λίγα αλλά θα φανεί στην πορεία!
Μητρική πήρα την: Gigabyte X870E AORUS ELITE WIFI7 καθώς τα extra pci-e lanes μου είναι χρήσιμα και γενικά στις τιμές που κοιτούσα φάνηκε να είναι ότι πιο vfm σε αναλογία με τα υλικά, πάντως δεν είχα καλές εμπειρίες με την Gigabyte στο παρελθόν, τελευταία φορά που είχα gigabyte ήταν 20+ χρόνια πίσω. Ελπίζω να βγει καλή

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Για πρώτη φορά τον βρήκα σε καλύτερη τιμή στο πλαίσιο από ότι έχει το skroutz και έλεος με τους scalpers, θα έπρεπε να υπάρχει κάποια προστασία καταναλωτή σε σελίδες τύπου skroutz, δεν είναι δυνατών ένα προϊών που παίζει στα ~600€ να βαράει ο κάθε βλαχομαγαζάτορας τιμές από την γκλάβα του γιατί απλά μπορεί!
Και αυτό δεν το λέω μόνο για την εν λόγω CPU αλλά για κάθε προϊόν, όταν βλέπουμε όλοι τι παίζει, και δεν έχει να κάνει με ελεύθερο εμπόριο αυτό, αλλά καθαρά και μόνο εκμετάλλευση μιας κατάστασης με αισχρό τρόπο, θα έπρεπε το κάθε skroutz αλλά και οι αρχές να επεμβαίνουν υπέρ του καταναλωτή.

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός… από τη στιγμή που η ιντελ έβγαλε αυτά τα ανύπαρκτα cpu όλοι στράφηκαν στην AMD… άμα υπήρχε πλαφόν στα 500 ας πούμε θα πέφταν όλοι σα τα αρπακτικά και δε θα παραλάμβανε κανένας ούτε μετά από μήνες… γι αυτό σαν καταναλωτές δε μας συμφέρει αυτό που γίνεται 

το ίδιο ακριβώς με τις κάρτες .. η ανυπαρξία τις κόκκινης ομάδας με μέτριες κάρτες που έχουν κακές τιμές έχει οδηγήσει τον πέτσινο να κάνει πάρτυ και εμάς να γκρινιάζουμε 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Όπως και να έχει, το main pc μου τα παίζει σιγά-σιγά και τον έκλεισα από το Πλαίσιο την Κυριακή, με κάλεσαν την Δευτέρα κατόπιν αιτήματος μου στο chat να ρωτήσω πότε θα γίνει παραλαβή από το κατάστημα καθώς λέει "διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας" και μου είπε το παιδί που με κάλεσε ότι το κατάστημα θα παραλάβει 3/1 και από εκεί και μετά θα κάνουν αποστολή. Σήμερα από την άλλη με κάλεσε μια κοπέλα από το τμήμα παραγγελιών να μου πει ότι η παραλαβή στις παραγγελίες σε προϊόντα που δεν υπάρχουν θέλουν περί τις 20 εργάσιμες μέρες και ότι εγώ που την έκανα 22/12/2024 θα πάει για παραλαβή 22/1/2025... λίγο ανάμεικτα τα μηνύματα από 2 διαφορετικά τμήματα της ίδιας εταιρίας!
Όταν βέβαια της είπα τι μου ανέφερε το άλλο παιδί χθες, μου είπε ότι δεν το γνωρίζει αυτό αλλά αν όντως παραλάβουν πιο νωρίς θα την διεκπεραιώσουν και αυτοί με την σειρά τους πιο νωρίς.

Τώρα από RAM έκλεισα 2x32gb στα 6000mhz με CL 36-38-38 της kingston, γενικά σε κάθε γενιά pc που έχω διπλασιάζω την ram αλλά και τα 32gb που έχω τώρα δεν μου φτάνουν με μερικά docker containers να παίζουν, κάνα video game και vm για την δουλειά, ακόμα και τα 64gb ίσως να είναι λίγα αλλά θα φανεί στην πορεία!
Μητρική πήρα την: Gigabyte X870E AORUS ELITE WIFI7 καθώς τα extra pci-e lanes μου είναι χρήσιμα και γενικά στις τιμές που κοιτούσα φάνηκε να είναι ότι πιο vfm σε αναλογία με τα υλικά, πάντως δεν είχα καλές εμπειρίες με την Gigabyte στο παρελθόν, τελευταία φορά που είχα gigabyte ήταν 20+ χρόνια πίσω. Ελπίζω να βγει καλή

Απάντησες στην απορία σου μόνος σου.

Επειδή λοιπόν κάποια μαγαζιά στο Σκρουτζ τον έχουν διαθέσιμο άμεσα ,βαράνε στο κεφάλι. Σου λέει αυτός που καίγεται και τον θέλει τωρα-χτες θα μας τα σκάσει.

Αυτοί που δεν βιάζονται θα παραλάβουν στην νορμάλ τιμή(εφόσον τον έκλεισες) σε 20 η 30 μέρες και βλεπουμε. Δυστυχώς το ίδιο πλέον  ισχύει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη,απλά εμάς μας κακοφαινεται περισσότερο επειδή η αγοραστική μας δύναμη είναι αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο Ευρωπαίο σε συνάθροιση με το καπέλο που βάζουν τα ελληνικά μαγαζιά.

Σε 2η μοίρα μπαίνει ο ανταγωνισμός μεταξύ ιντελ - αμδ. Ίσως να παίζει και τεχνίτη έλλειψη ώστε να βαράνε στο ψαχνό στις τιμές.

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Σε 2η μοίρα μπαίνει ο ανταγωνισμός μεταξύ ιντελ - αμδ. Ίσως να παίζει και τεχνίτη έλλειψη ώστε να βαράνε στο ψαχνό στις τιμές.

Το θέμα Νικ είναι ότι όταν παίζαν μπάλα και οι 2 εκτός από καλύτερη διαθεσιμότητα είχε και καλές τιμές … εγώ 400 πήρα τον 14700κ μια βδομάδα από το release και ο 7800 3Δ έπαιζε και αυτός χαμηλά … τώρα που δεν υπάρχει ιντελ δες τι γίνεται 

Δημοσ.
16 minutes ago, azazil1190 said:

Απάντησες στην απορία σου μόνος σου.

Επειδή λοιπόν κάποια μαγαζιά στο Σκρουτζ τον έχουν διαθέσιμο άμεσα ,βαράνε στο κεφάλι. Σου λέει αυτός που καίγεται και τον θέλει τωρα-χτες θα μας τα σκάσει.

Αυτοί που δεν βιάζονται θα παραλάβουν στην νορμάλ τιμή(εφόσον τον έκλεισες) σε 20 η 30 μέρες και βλεπουμε. Δυστυχώς το ίδιο πλέον  ισχύει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη,απλά εμάς μας κακοφαινεται περισσότερο επειδή η αγοραστική μας δύναμη είναι αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο Ευρωπαίο σε συνάθροιση με το καπέλο που βάζουν τα ελληνικά μαγαζιά.

Πέραν από το Πολωνικό Ovolt στο τέλος με τιμή 1014€ (!!!) που δεν μπορώ να ξέρω τι στοκ έχει, κανένα στο skroutz δεν τον έχει άμεσα διαθέσιμο. Πουλάνε αέρα ξεκάθαρα. Άντε πες τον έχουν στο ράφι και κάποιος που καίγεται τα σκάει αναγκαστικά (κακώς βέβαια), μα δεν τον έχουν καν!

Δημοσ.

Τι να σας πω παίδες οποίος και να είναι ο λόγος ,όσα χρήματα και να έχεις να δώσεις για pc να σου περισσεύουν ...είναι κοροϊδία ένα προϊόν το οποίο στοιχίζει 550-600€ να ζητάνε 700-800-1000€ . Το ίδιο ισχύει για το οποιοδήποτε hw. Συγνώμη αλλά να τα βάλουν στο π@το τους είτε είναι από Ελλάδα είτε απ' έξω.

Απλά δεν αγοράζω,όχι γιατί τα έχω η δεν τα έχω αλλά δεν θέλω να με πιάνουν κότσο .θα αγοράσω όταν θέλω εγώ στην τιμή που πιστεύω ότι είναι οκ. 

• Like 6
Δημοσ.

Δεν έχουν cpus παιδιά. Η αγορά του diy είναι έτσι και αλλιώς πολύ μικρή.

Στον 9800x3d έπεσαν όλοι με τα μούτρα. Μεταφέρθηκε και πάρα πολύς κόσμος από intel που διαφορετικά δε θα αγόραζε ποτέ amd.

Η amd κρατάει και τα 5.6 μπιν για τον 9950x3d, οπότε γενικά δε μπορούν να διαχειριστούν την ζήτηση.

Θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, αφού όμως πρώτα αγοράσουν όλοι.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xoroxronis είπε

Δεν έχουν cpus παιδιά. Η αγορά του diy είναι έτσι και αλλιώς πολύ μικρή.

Στον 9800x3d έπεσαν όλοι με τα μούτρα. Μεταφέρθηκε και πάρα πολύς κόσμος από intel που διαφορετικά δε θα αγόραζε ποτέ amd.

Η amd κρατάει και τα 5.6 μπιν για τον 9950x3d, οπότε γενικά δε μπορούν να διαχειριστούν την ζήτηση.

Θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, αφού όμως πρώτα αγοράσουν όλοι.

Και τότε θα χτυπήσουμε τον 9950χ3δ😋 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Και τότε θα χτυπήσουμε τον 9950χ3δ

Κοίτα θα έχει 1 cache ccd σαν τον τωρινό. Ο κόσμος νομίζει ότι αυτό είναι πρόβλημα για το gaming οπότε θα τον βαφτίσει φόλα κτλ.

Μετά θα δουν και τα reviews που είναι όλα χωρίς core parking και θα είναι πιο αργός από 9800x3d και γίναμε.

Πιστευω θα μπορέσουμε να αγοράσουμε και εύκολα και σε σωστή τιμή.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Xoroxronis said:

Κοίτα θα έχει 1 cache ccd σαν τον τωρινό. Ο κόσμος νομίζει ότι αυτό είναι πρόβλημα για το gaming οπότε θα τον βαφτίσει φόλα κτλ.

Μετά θα δουν και τα reviews που είναι όλα χωρίς core parking και θα είναι πιο αργός από 9800x3d και γίναμε.

Πιστευω θα μπορέσουμε να αγοράσουμε και εύκολα και σε σωστή τιμή.

Δηλαδή συμφέρει περισσότερο ο 9950x3D αν ασχολείσαι κυρίως με gaming; Θα είναι σε ίδια επίπεδα τιμών; Γενικά κοιτάζω τον 9800x3D (προέρχομαι από 1η γενιά, R5 1600), κυρίως γιατί ανέβηκε ξαφνικά η τιμή του 7800x3D λίγο πριν αγοράσω.

(έχω αγοράσει ήδη 64gb 6000 C30)

Επεξ/σία από Ola150
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Δηλαδή συμφέρει περισσότερο ο 9950x3D αν ασχολείσαι κυρίως με gaming; Θα είναι σε ίδια επίπεδα τιμών;

Εννοώ ότι λόγο μικρής ζήτησης θα υπάρχει κάποια διαθεσιμότητα από 9950x3d, οπότε το scalping θα είναι περιορισμένο.

Για only gaming είναι πολύ ακριβό cpu o 9950x3d. Kαλύτερα να παραγγείλεις 9800x3d στη κανονική του τιμή και όποτε σου έρθει.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά στο πλαίσιο με την προοθητική της eurobank βγαίνει έμμεσα 540 ευρώ και είναι από σοβαρό μαγαζί...

Όποιος τον θέλει πραγματικά να τον πάρει από εκεί...

θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να πέσει κάτω απο 540 που στην ουσία έχει τώρα.

Δημοσ.
1 hour ago, zacharias99 said:

Παιδιά στο πλαίσιο με την προοθητική της eurobank βγαίνει έμμεσα 540 ευρώ και είναι από σοβαρό μαγαζί...

Όποιος τον θέλει πραγματικά να τον πάρει από εκεί...

θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να πέσει κάτω απο 540 που στην ουσία έχει τώρα.

Δεν έχω Eurobank ή άτομο για να τον πάρω χωρίς ΦΠΑ 🥲

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...