Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Και μετά βλέπω τον χαζό frame . Και λέω λίγο ντροπή ρε με τα παιχνίδια που επέλεξε.

Ακόμα και 1000% σωστα να ειναι τα αποτελεσματα του, το συμπερασμα του ειναι λάθος και εξηγω.

Δηλαδη εδειξε οτι υπαρχουν ακριβώς τα ιδια DIP και οτι και καλα ο AMD κανει πιο πολυ χρονο να γεμισει τα assets.

Πιο συγκεκριμενα εδειξε σε ενα παραδειγμα οτι ο Intel φόρτωσε σε 3 δευτερολεπτα ενω ο AMD σε 9.

Αρα τριπλασιος χρόνος σωστα? Ξερετε ομως τι αλλο ειναι τριπλασιο? Η Cache του AMD.

Αρα καθε νοημων ανθρωπος καταλαβαινει οτι θα βγαλει και αντιστοιχα τριπλασιο χρονο smooth μεχρι το επομενο dip.

Αρα σε μια ωρα π.χ. gameplay , στον Intel θα κανεις 3 dip Χ 3 sec και στον AMD θα κανεις 1 dip X 9 sec.

Οποτε ο συνολικος χρονος που θα "ανεχτεις" χαμηλοτερα FPS απο το φυσιολογικο ειναι ο ΙΔΙΟΣ και στα δυο συστηματα.

Ξερετε ομως τι ΔΕΝ θα ειναι το ιδιο?

Τα FPS που θα αποδιδουν στο υπολοιπο 99% του gameplay και ο AMD θα ειναι 20%+ ταχυτερος... 

Αυτο "ξεχασε" ομως να το τονισει και να κανει ζωγραφιες στο notepad 🤣🤣🤣😏

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Και μετά βλέπω τον χαζό frame . Και λέω λίγο ντροπή ρε με τα παιχνίδια που επέλεξε.

Μια χαρά τα είπε … μόνο frame και userbenchmark!

• Haha 8

21 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Εάν την είχα ακόμα θα έκανα εγώ την οποία σύγκριση μεταξύ 9800/14900 με τα σεταρισματα που έχω και στα δύο συστήματα.

Σου πουλάω τη δικιά μου 1500€.😅

πραγματικά ένα f@cking video περιμένω να παίξει κάποιος λίγο  με τα ντιλελερια (dlaa κτλ) σε  4k να δούμε λίγο τα low και τα uppercut Ναούμ..

Όχι ότι θα δούμε διάφορες αλλά κάποιος να εμβαθύνει περισσότερο.

Μη με πρηξετε με τα 1080p ξέρω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Sarandis είπε

z790, 5600ram τα υπόλοιπα.

με τι cpu εισαι τωρα?

EDIT: ειδα οτι εχεις 13600Κ, στη θεση σου δεν θα αλλαζα κατι, πρωτα θα επαιρνα καρτα και μετα αναλογα το BN που ετρωγα θα εβλεπα τι θα κανω. Στη θεση σου παντως θα πηγαινε σε 7800/9800X3D. Αν οχι θα εμενα οπως ειμαι

Επεξ/σία από mandragoraSCR

1 λεπτό πριν, mandragoraSCR είπε

με τι cpu εισαι τωρα?

Το είχα γράψει πιο πάνω και σου ξέφυγε, 13600k. oc δεν τον κάνω, in fact τρέχω intel defaults εν αγνοία μου απο την 1η στιγμή γιατί μου φάνηκε οτι καταναλώνει πολύ :P

• Like 1

1 λεπτό πριν, Sarandis είπε

Το είχα γράψει πιο πάνω και σου ξέφυγε, 13600k. oc δεν τον κάνω, in fact τρέχω intel defaults εν αγνοία μου απο την 1η στιγμή γιατί μου φάνηκε οτι καταναλώνει πολύ :P

μεινε οπως εισαι. απλα αλλαξε και βαλε το τελευταιο bios και ισως λιγο καλυτερες ραμ. και λογικα με 5070/80 κομπλε θα εισαι αν δεν παιζεις cpu bound games. 

αν ειναι να αλλαξεις cpu αξιζει μονο αν πας σε Χ3D

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, mandragoraSCR είπε

μεινε οπως εισαι. απλα αλλαξε και βαλε το τελευταιο bios και ισως λιγο καλυτερες ραμ. και λογικα με 5070/80 κομπλε θα εισαι αν δεν παιζεις cpu bound games. 

αν ειναι να αλλαξεις cpu αξιζει μονο αν πας σε Χ3D

Είμαι up to date σε bios, ευτυχώς δεν έχει δείξει σημάδια failure.

Ξέρεις τι, με έπιασε το hype και λέω έφυγε παραγγελία αλλά τελευταία στιγμή λέω κάτσε να ψάξω λίγο καλύτερα, τι με νοιάζουν τα 1080p. Ε μετά άρχισα να ψάχνω και δε βρήκα benchmarks σε 1440p με όλη την πληροφορία, lows κλπ οπότε αν και το ζήτημά μου είναι πιο πολύ αναβάθμιση και δεν ταιριάζει εδώ, λέω ας ρωτήσω, κάποιον αξιόπιστο reviewer θα έχουν πετύχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαίνω σε ένα calculator για να τσεκάρω πόσο σκουπίδι είναι πια ο 13600k που έχω με μια 7900xt για παράδειγμα, μου βγάζει ένα 27 τακατο. Λέω, να αναβαθμίσω σε 14900k πριν τα αλλάξω όλα, μου βγάζει 15%. Έτσι και έτσι. Άντε πες ότι πάω να πάρω τον 9800x3d που δε μασάει μία, μου βγάζει 25,8%. Τι γίνεται; 😕

Επεξ/σία από kirileman
  • Haha 2

54 minutes ago, MikeGR7 said:

Πιο συγκεκριμενα εδειξε σε ενα παραδειγμα οτι ο Intel φόρτωσε σε 3 δευτερολεπτα ενω ο AMD σε 9.

Αρα τριπλασιος χρόνος σωστα? Ξερετε ομως τι αλλο ειναι τριπλασιο? Η Cache του AMD.

Αρα καθε νοημων ανθρωπος καταλαβαινει οτι θα βγαλει και αντιστοιχα τριπλασιο χρονο smooth μεχρι το επομενο dip.

Να υποθέσω ότι χρειάζονται 8.99999999999 sec για να γίνει η μαγική συμπίεση των 10GB textures ώστε να χωρέσουν στα 96MB της L3 και άλλα 10ns μετά για να γίνουν copy 😂😂😂

• Haha 1

28 λεπτά πριν, elpenor είπε

Να υποθέσω ότι χρειάζονται 8.99999999999 sec για να γίνει η μαγική συμπίεση των 10GB textures ώστε να χωρέσουν στα 96MB της L3 και άλλα 10ns μετά για να γίνουν copy 😂😂😂

Καλα δε μιλαμε για textures αλλα τωρα που το λες, αυτος τα ειχε μπλεξει με το pop in οποτε παιζει και να νομιζει οτι τα assets που φορτωνουν ειναι και textures μεσα 🤣🤣

10 ώρες πριν, Πέτρος είπε

H άλλη περίπτωση είναι να είναιθέμα της νέας τοποθέτησης της cache, και να είναι κανονική εικόνα για 98003δ. ΖΤ?

πιστεύω δεν είναι latency penalty απλά ότι δεν διαβάζει σωστά το aida ακόμα και στην τελευταία έκδοση...στο tm5 πάντως έχουν βελτιωθεί οι χρόνοι κάτι που δεν συμπίπτει με το ανεβασμένο latency.

• Like 5

4 ώρες πριν, Sarandis είπε

Είμαι up to date σε bios, ευτυχώς δεν έχει δείξει σημάδια failure.

Ξέρεις τι, με έπιασε το hype και λέω έφυγε παραγγελία αλλά τελευταία στιγμή λέω κάτσε να ψάξω λίγο καλύτερα, τι με νοιάζουν τα 1080p. Ε μετά άρχισα να ψάχνω και δε βρήκα benchmarks σε 1440p με όλη την πληροφορία, lows κλπ οπότε αν και το ζήτημά μου είναι πιο πολύ αναβάθμιση και δεν ταιριάζει εδώ, λέω ας ρωτήσω, κάποιον αξιόπιστο reviewer θα έχουν πετύχει.

Αν ηταν καλες οι τιμες θα σου ελεγα ναι κανε το βημα και παρε X3D που και παλι λαθος θα ηταν με τετοια καρτα

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αραξεις ετσι και οταν πας σε gpu 5000 σειρα και δεις οτι εχεις BN τοτε πια οι X3D θα εχουν παει σε πιο νορμαλ τιμες. Και ο τωρινος σου cpu δεν ειναι και ασχημος

6 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Και εγώ τον 14900 δόξα τον Θεό τον έχω καλά σεταρισμενο και δεν έχω κανένα παράπονο από το σύστημα.Αλλα κάπου να λέμε τα πράγματα όπως έχουν. 

Ο μπανγκ επίσης έχει σεταρισμενο σύστημα καλά με Μόρα ψυγείο κτλ και μας δείχνει στα νέα παιχνίδια πως πάνε τα cpu. Δλδ αυτός είναι ψεύτης και ο φρειμ είναι ο σωστός.

Μαλακία έκανα που πούλησα την μια 4090 . Εάν την είχα ακόμα θα έκανα εγώ την οποία σύγκριση μεταξύ 9800/14900 με τα σεταρισματα που έχω και στα δύο συστήματα.

τοσο δυσκολο ειναι να την βγαλεις απο το ενα και να την βαλεις στο αλλο? :P

• Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...