Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Τελικά εγώ κλείνω στο παρακάτω.

Με fclk 2200 k nitro 1 2 0. Tm5 20 cycles stable.Δεν το σκαλίζω άλλο.

6400 βγαζει tm5 με expo αλλά όχι με 1.35ν θέλει 1.42 οπότε με πειραγμενα timings πιστεύω μπορεί να θέλει και 1.50ν+ . Γενικά τα βλέπω δύσκολα τα 6400 

Το aida είναι το πιο παλιό και μου λέει ότι δεν είναι συμβατό με τον cpu και βγάζει λάθος πληροφορίες.

IMG_20241114_092249.jpg

πολύ καλός 💪

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

πολύ καλός 💪

Ευχαριστώ αγορίνα! 

Εκεί θα μείνω κιόλας δεν θα σπάσω το κεφάλι μου άλλο . Ούτε άλλο Κιτ θα πάρω . Αναμονή για τις 5αρες τώρα.

• Like 2

το 6400 που κοιτάω αυτήν την περίοδο είναι ψιλο-μανίκι ........πέφτει missmatch ανάμεσα στα tPHYRDL χώρια τα ρεύματα που θέλουν ψαξιματάκι.

μετά θα πέσει σκάλισμα και στα ψηλά να δω το ψωμάκι που έχουν και εκεί οι 3d

πολύ καλό Νικό για 6200Mhz...ωραίος!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, BabisTs είπε

το 6400 που κοιτάω αυτήν την περίοδο είναι ψιλο-μανίκι ........πέφτει missmatch ανάμεσα στα tPHYRDL χώρια τα ρεύματα που θέλουν ψαξιματάκι.

μετά θα πέσει σκάλισμα και στα ψηλά να δω το ψωμάκι που έχουν και εκεί οι 3d

πολύ καλό Νικό για 6200Mhz...ωραίος!

Τα 6400 είναι δύσκολα ναι και θέλουν ρεύματα γενικά.

Ερώτηση. Τα mdies έχουν τις ίδιες ανοχές σαν τα adies στα ρεύματα ? Γιατί θέλω να κάνω δοκιμές μέχρι 1.52ν στα ντιμακια κάποια στιγμή.

Για 6200 είμαι καλά ναι αρκετά δυνατά αποτελέσματα. Την διαφορά την κάνει το nitro. Δίνει λίγο μπουστ σε read,write, copy κλτ 

Επίσης που είπες για τα ψηλά. 

Από όσο βλέπω στο ocnet κάτι 8200-8400(με adies) δεν βλέπω να σκαλαραουν πολύ καλύτερα από τα 6200-6400.Ισα ίσα έχουν μεγαλύτερο latency από πχ 6200 δικό μου.Γενικα μια η άλλη είναι.

Όποιος καταφέρνει να παίξει 6400-6600 δυνατά είναι τοπ από όσο έχω δει.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 2

8 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ερώτηση. Τα mdies έχουν τις ίδιες ανοχές σαν τα adies στα ρεύματα ? Γιατί θέλω να κάνω δοκιμές μέχρι 1.52ν στα ντιμακια κάποια στιγμή.

Στο 1,55 δεν καταλαβαίνουν τίποτα πάντως που τα έχω τεστάρει B) ....τώρα παραπέρα δεν γνωρίζω

• Like 2

Τα 6200/6400 για εμένα είναι το καλύτερο experience στα games, ναι μεν μπορείς και με ψηλά MT/s να πάρεις καλά avg. ακόμα και καλύτερα avg. αλλά τα frametimes είναι καλύτερα με 1:1 και games που έχουν τα κλασικά μεγάλα hiccups stutters, είναι πιο mild, μιλάω για real life performance όχι σε κάτι 720p.

Οπότε η επένδυση σε κάτι καλύτερο από το κλασικό B650 της προκοπής και ένα kit στα 6000 είναι περιττό, εκτός φυσικά αν θες κάτι nicer και θέλεις να πειραματιστείς, αλλά μάλλον τα expectations με αυτή την πλατφόρμα δεν πρέπει να είναι και τεράστια σε 1:2.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω το παραπάνω ....

Και μετά βλέπω τον χαζό frame . Και λέω λίγο ντροπή ρε με τα παιχνίδια που επέλεξε.

Και το πιο βασικό.

Πόσοι κάτοχοι 14900/14900κς μπορούν να έχουν τα παραπάνω ρολόγια daily (6ghz all core),χωρίς μπιντ cpu ,με σοβαρή μητρική ,ραμς δυνατά σετ και φυσικά καστομ νερά .

Ενώ ο άλλος ο κουτσός (9800χ3δ) με μια απλή μητρική και ένα -20-30 co,expo και μια απλή aio σου δίνει το 95-98%της δύναμης του και περνάει μπροστά . Κανονικά εγώ θα ντρεπόμουν να ανεβάσω τέτοια βίντεο .Ειδικά με τις επιλογές των games ώστε να κάνει το "αντικειμενικό "cpu review

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 9

13 minutes ago, azazil1190 said:

Βλέπω το παραπάνω ....

Και μετά βλέπω τον χαζό frame . Και λέω λίγο ντροπή ρε με τα παιχνίδια που επέλεξε.

Και το πιο βασικό.

Πόσοι κάτοχοι 14900/14900κς μπορούν να έχουν τα παραπάνω ρολόγια daily (6ghz all core),χωρίς μπιντ cpu ,με σοβαρή μητρική ,ραμς δυνατά σετ και φυσικά καστομ νερά .

Ενώ ο άλλος ο κουτσός (9800χ3δ) με μια απλή μητρική και ένα -20-30 co,expo και μια απλή aio σου δίνει το 95-98%της δύναμης του και περνάει μπροστά . Κανονικά εγώ θα ντρεπόμουν να ανεβάσω τέτοια βίντεο .Ειδικά με τις επιλογές των games ώστε να κάνει το "αντικειμενικό "cpu review

Κάποιος εδώ είχε ονομάσει τον frame , Τάκη Τσουκαλά της intel 😄

• Haha 4

Για αυτό έχω φαγωθεί να λέω ότι ο 7800Χ3D είναι ο βασιλιάς (πλέον είναι ο 9800Χ3D). Φυσικά και ανάμεσα σε 10άδες games θα υπάρχουν και κάποια που ευνοούν την intel ή αν ο άλλος πάνουν τα χέρια του μπορεί να tunάρει έναν intel ώστε να είναι μπροστά. Τον 3D τον βάζεις όμως με μνήμες, μητρική και ψύκτρα του κιλού και ακόμη και με XMP και παίρνεις έτσι απλά σχεδόν όλο το perf. Αυτό δεν καταλαβαίνουν μερικοί ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 

Ο 7800Χ3D στα 300 ειδικά που τον είχα βρει είναι άνετα η καλύτερη αγορά που έχω κάνει σε προιόντα τεχνολογίας.

• Like 10
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Για αυτό έχω φαγωθεί να λέω ότι ο 7800Χ3D είναι ο βασιλιάς (πλέον είναι ο 9800Χ3D). Φυσικά και ανάμεσα σε 10άδες games θα υπάρχουν και κάποια που ευνοούν την intel ή αν ο άλλος πάνουν τα χέρια του μπορεί να tunάρει έναν intel ώστε να είναι μπροστά. Τον 3D τον βάζεις όμως με μνήμες, μητρική και ψύκτρα του κιλού και ακόμη και με XMP και παίρνεις έτσι απλά σχεδόν όλο το perf. Αυτό δεν καταλαβαίνουν μερικοί ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 

Ο 7800Χ3D στα 300 ειδικά που τον είχα βρει είναι άνετα η καλύτερη αγορά που έχω κάνει σε προιόντα τεχνολογίας.

Και εγώ τον 14900 δόξα τον Θεό τον έχω καλά σεταρισμενο και δεν έχω κανένα παράπονο από το σύστημα.Αλλα κάπου να λέμε τα πράγματα όπως έχουν. 

Ο μπανγκ επίσης έχει σεταρισμενο σύστημα καλά με Μόρα ψυγείο κτλ και μας δείχνει στα νέα παιχνίδια πως πάνε τα cpu. Δλδ αυτός είναι ψεύτης και ο φρειμ είναι ο σωστός.

Μαλακία έκανα που πούλησα την μια 4090 . Εάν την είχα ακόμα θα έκανα εγώ την οποία σύγκριση μεταξύ 9800/14900 με τα σεταρισματα που έχω και στα δύο συστήματα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ταπεινη μου αποψη ειναι πως σε αυτα τα λεφτα ειναι οτι καλυτερο εχει κυκλοφωρησει ποτε στην ιστορια των cpu. και οποιος το τσιμπησε σε αυτα τα λεφτα ειναι υπερκωλοφαρδος (και εξυπνος) . ακομα βριζω που δεν τον ειχα τσιμπησει αλλα ελεγα σιγα μωρε θα περιμενω 9800χ3δ. και εννοειται πως δεν περιμενα πως θα παει στον θεο μετα
και ολα αυτα γιατι πιστευα πως τα νεα τσιπακια της ιντελ θα βαζουν κατω την αμδ. ε ρε κουνια που με κουναγε :P 

Επεξ/σία από mandragoraSCR
  • Like 3
  • Haha 1

Απο πλευράς gaming, επειδή δε με ενδιαφέρει τι κάνει το cpu στα 1080p, κάποιον αξιόπιστο σε 1440p έχουμε; Απο πρόχειρο ψάξιμο που έκανα βρήκα αυτό μόνο που έχει πολλά cpu αλλά πετάει ένα ξερό νούμερο avg.

Σκεφτόμουν να αναβαθμίσω απο 13600k, αν όμως ισχύει το 9% που λέει θα είναι τσάμπα λεφτά και καλύτερα να πάνε όλα προς gpu μεριά. Το αν θα τρώει bn θα το δω σε 2ο χρόνο όταν βγουν οι 5000.

3 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Απο πλευράς gaming, επειδή δε με ενδιαφέρει τι κάνει το cpu στα 1080p, κάποιον αξιόπιστο σε 1440p έχουμε; Απο πρόχειρο ψάξιμο που έκανα βρήκα αυτό μόνο που έχει πολλά cpu αλλά πετάει ένα ξερό νούμερο avg.

Σκεφτόμουν να αναβαθμίσω απο 13600k, αν όμως ισχύει το 9% που λέει θα είναι τσάμπα λεφτά και καλύτερα να πάνε όλα προς gpu μεριά. Το αν θα τρώει bn θα το δω σε 2ο χρόνο όταν βγουν οι 5000.

το παρον συστημα σου ποιο ειναι? τι καρτα εχεις? σκεφτεσαι να παρεις 5000 σειρα οταν βγει?

4 λεπτά πριν, Sarandis είπε

Ποια κάρτα έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

το παρον συστημα σου ποιο ειναι? τι καρτα εχεις? σκεφτεσαι να παρεις 5000 σειρα οταν βγει?

7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ποια κάρτα έχεις;

Με 2080ti είμαι τώρα και λέω να πάω προς 5000 γιατί τα δείχνει τα χρονάκια της

z790, 5600ram τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Sarandis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...