Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Ο 9800X3D πάντως είναι ότι καλύτερο σε temps έχει βγάλει η Λίζα σε 3d cpu.....κλοκάρουν πολύ καλά (σε ραμ και πυρήνα) και όλα μα όλα τα τσιπάκια από ότι φαίνεται (όχι σαν κάτι καραγκιοζάκια ιντελια που έπρεπε να αλλάξεις κάμποσα μέχρι να πετύχεις σωστό)...προσωπικά καρα άξιζε από 7800Χ3d η μετάβαση.

Σε ποιο game σε έκοβε ο 7800x3d για να αξίζει η μετάβαση; Οκ καλά τα gains αλλά για κάποιον που έχει 7800x3d δεν κερδίζει κάτι το ιδιαίτερο σήμερα να αλλάξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

χαχαχαχα φιλε μου! Αδερφε μου!!

Ετσι παρηγοριομαστε οταν δεν εχουμε καλο PC 🤣

Το "στιγμιαίο σκαλωματακι" γίνεται συνεχως στα πολυσύχναστα μερη οπως η Αθήνα και ο Πειραιάς καθε 40 βηματα....

Τώρα θυμήθηκα την περίπτωση του AC Odyssey.

Θα σε λάτρευε ο pirmen56 αν είχες πάρει Intel. 🤣

Ξέρεις ότι αν παίξεις τα Odyssey και Origins με DXVK σε οποιαδήποτε CPU κάνει πλάκα στον 9800X3D με DX11 καθώς δε θα έχει αυτά τα σκαλωματάκια στα οποία αναφέρεσαι.

Θέλω να πω ... δεν είναι ενδεικτικό για τίποτα το 0.1% στο Odyssey. Ή μάλλον είναι, της σάπιας 3D engine που χρησιμοποι(ούσε/ει) η Ubisoft.

• Like 1

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Τώρα θυμήθηκα την περίπτωση του AC Odyssey.

Θα σε λάτρευε ο pirmen56 αν είχες πάρει Intel. 🤣

Ξέρεις ότι αν παίξεις τα Odyssey και Origins με DXVK σε οποιαδήποτε CPU κάνει πλάκα στον 9800X3D με DX11 καθώς δε θα έχει αυτά τα σκαλωματάκια στα οποία αναφέρεσαι.

Θέλω να πω ... δεν είναι ενδεικτικό για τίποτα το 0.1% στο Odyssey. Ή μάλλον είναι, της σάπιας 3D engine που χρησιμοποι(ούσε/ει) η Ubisoft.

Ναι με DXVK και χωρις HDR για αυθεντική ποιότητα εικονας 2005 😂

• Like 1

Ρε σεις τι κραξιμο ειναι αυτο επειδη ρωτησε καποιος που να αγορασει cpu?

Τι σχεση εχει οτι ειναι 8c το 2024? Απο ποτε καποιο game χρειαζεται 16c και δεν το ηξερα?

Σε 4K δεν χρειαζεται καλη cpu? Απο ποτε? Ακομα και να μην εισαι cpu bound all the time υπαρχει και κατι που λεγεται 1% και 0.1% lows. Για εμενα ειναι πιο σημαντικα απο το avg. Και ο 98003δ εχει βελτιωσει πολυ την κατασταση σε αυτο το μετωπο. Ειδικα με ολα τα μπουρδελοπορτς που ειναι stutterfest δυστυχως θα πρεπει να γινει brute force η φαση για να παλευεται. Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα, τα avg ειναι για τα ματια του κοσμου.

Ο 5950χ θα παει σε αλλο πισι για αλλες δουλειες και χρειαζομαι αλλο επεξεργαστη mb ram, γιατι να ΜΗΝ παρω 9800x3d σε αυτη την φαση?Η καρτα ειναι 3080ti που σε λιγο καιρο με τις 5xxx ελπιζω να παω σε 5080-5070.

• Like 3

5 λεπτά πριν, Apostol. είπε

γιατι να ΜΗΝ παρω 9800x3d σε αυτη την φαση?

γιατι θα ανεβει κι αλλο η τιμη του, (η θα αργησει πολυ να κατεβει) και καποιοι που δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να τον αγορασουν στην τωρινη τιμη και περιμενουν να πεσει δεν θα μπορεσουν τελικα να τον αγορασουν
οποτε παρε ιντελ 😂
δεν σου κανουμε κουμαντο στην τσεπη σου αλλα εσυ θα φταις για τις υψηλες τιμες των cpu και δεν θα εχεις καταναλωτικη συνειδηση 😂
ρε τι διαβαζουμε.........

• Haha 1

1 hour ago, MikeGR7 said:

Το "στιγμιαίο σκαλωματακι" γίνεται συνεχως στα πολυσύχναστα μερη οπως η Αθήνα και ο Πειραιάς καθε 40 βηματα....

Αν γίνεται κάθε 40 βήματα δεν υποφέρουν και τα 1% lows παρέα με τα 0.1% όμως? Και από τα δικά μου τεστ, πολύ σπάνια τα 0.1% δείχνουν κάτι επιπλέον (από αυτά που δείχνουν τα 1%) πέραν του ότι για under 0.1s κάτι ψωφησε μια φορά στο benchmark pass.

Καλα ρε ειστε σοβαροι? Κραζετε επειδη καποιος εδωσε οσα χρηματα γουσταρε για να παρει οτιδηποτε? Τη στιγμη που οποιοσδηποτε απο αυτους που κραζει μπορει να τα πεταει κυριολεκτικα σε τσιγαρα ποτα κτλ καρκινους? Καλα εκανε και αγορασε 9800x3d και 4090 και οτι αλλο ηθελε δεν νομιζω να το εκανε με δικα σας χρηματα. Και οκ ας ανεβει η τιμη οσο θελει σε αυτο το high end hardware αφου υπαρχει κοσμος και αγοραζει. 

Γιατι μη μου πειτε οτι αν ο 9800x3D δεν ειχε 570 αλλα 450 θα το παιρνατε day one παλι το ιδιο κραξιμο θα επεφτε. Οπως και αυτοι που κραζουν gpu high end στα 2000 λες και αν ειχε 1500 θα την αγοραζατε. Εχει καρτες cpu για καθε budget δεν ειναι οτι χωρις το top δεν θα παιξετε μην τρελαθουμε. 

• Like 6
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, MikeGR7 είπε

Σιγα μη νιώσουμε και τύψεις αμα κανουμε ενα καλο PC.

Ειμαι 37 χρονών και στη ζωη μου εχω δει οτι ο καθενας τα λεφτα του τα χαλαει οπου θέλει και αν βλεπει αλλους να τα χαλανε σε κατι που αυτος "δεν εγκρίνει" το παιζει Μετριοπαθείς, ώριμος, οικονόμος και αλλα τετοια.

Εγω οταν βλεπω τις μπουρδες κατ εμε που αγοραζουν οι γύρω μου δε παω να κανω τον διδακτορα της σοφης επενδυτικης πολιτικης...

Απλο και τυχαιο παραδειγμα είναι το κάπνισμα, εγω δεν εχω καπνισει ποτε, αυτοι που καπνιζουν χρονια θα ειχαν παρει πολυκατοικία με αυτα τα λεφτα, φαντασου λοιπον εγω, οταν τους εβλεπα να σκανε τα 5ευρα στο περίπτερο, να πεταγόμουν σαν την πορδη και να ελεγα "Εε οχι ρε παιδεεεες" και αλλα τετοια χαζα!

Είμαστε σε αυτο το φορουμ επειδή αγαπάμε το Hardware και το χόμπυ γενικοτερα και θελουμε να ανταλαξουμε εμπειριες και να μοιραστουμε τη χαρα μας οταν αγορασουμε κατι, οχι να ακουμε κηρυγματα.

Νομίζω ότι προσωπικά ήμουν σαφέστατος σε ποιούς ακριβώς αναφερόμουν και σίγουρα δεν ανήκεις σε αυτούς. Αναφέρθηκα σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό gamers που ενώ δεν έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων, βλέποντας μια σειρά από ενθουσιώδης reviewers των x3d CPU που το κάνουν για λόγους επισκεψιμότητας και click's και σηκώνουν σκόνη, τους εκθειάζουν και έτσι πείθονται ότι πρέπει να  αγοράσουν εν έτη 2024 8 πύρινους CPU σε τιμές 500€-600€ ενώ δεν τους χρειάζονται γιατί έχουν σκοπό να τους συνδυάσουν με GPU που δεν εκμεταλλεύονται την δύναμη τους, βοηθώντας έτσι έμμεσα την AMD να κρατά υψηλά τις τιμές. Πως να το πω αλλιώς, θέλει ο άλλος να βάλει στο σύστημα του μια 7800xt και πάει και παίρνει έναν 9800x3d γιατί χάζεψε από τα γαμάτα reviews που διάβασε και είδε πέρα δώθε. Και ανάθεμα αν κατάλαβε ότι τα reviews σε 1080p γίνονται για συγκεκριμένο λόγο. Οπότε παίρνει την 7800xt και νομίζει ότι αν επέλεγε έναν 9700x θα έπαιζε χειρότερα. Αυτό απόδειξαν οι πωλήσεις του mindfactory, no1 CPU ο 7800x3d, no1 GPU η 7800xt. Οπότε μην το παίρνεις προσωπικά, αφορά μια άλλη κατηγορία αγοραστών, αυτήν που ανέφερα παραπάνω.

• Haha 1

48 λεπτά πριν, hln3 είπε

Σε ποιο game σε έκοβε ο 7800x3d για να αξίζει η μετάβαση; Οκ καλά τα gains αλλά για κάποιον που έχει 7800x3d δεν κερδίζει κάτι το ιδιαίτερο σήμερα να αλλάξει.

Και 7950X3d/7800x3d ,όπως και14ρη/13ρη intel να έχεις πάλι κομπλέ είσαι....απλά έχουμε την έννοια να απαξιώνουμε κάτι χωρίς να το ΄χουμε δει πρώτα....ρίξανε δουλειά οι άνθρωποι ....όπως ακούω τις άλλες απόψεις λέω και την δική μου....διορθώθηκε σε όλα μα όλα τα σημεία ο 8core 3d και έριξαν πολύ καλή overall αλλά και gaming βελτίωση και για μένα προσωπικά τελικά άξιζε....μιας και βλέπουμε ότι το perfomance το ψάχνουμε με το σταγονόμετρο και μιλάω μιας και έχω τον 7800Χ3d ακόμα στο δεύτερο rig στα παιδιά.

Εκτός αν μας αρέσουν τα fix και τα fix και τα fix bios....Ήμουν χρόνια στο μπλέ στρατόπεδο ύστερα από fx8350 που έκανα μετάβαση σε 4790Κ...από τότε μόνο ιντελ....Πρέπει να διορθωθεί άμεσα η ιντελ αν δεν θέλουμε να βλέπουμε 8cores σε αυτές τις τιμές.....και εννοείται όποιος τσίμπησε 7800Χ3d στα 320-350 που έπαιζε είναι μεγάλος μάγκας.

• Like 2

@Arkin Ελπιζω να μην εννοεις εμενα και να καταλαβες πως το ποστ μου ειναι ειρωνικο

6 λεπτά πριν, music_lover είπε

Νομίζω ότι προσωπικά ήμουν σαφέστατος σε ποιούς ακριβώς αναφερόμουν και σίγουρα δεν ανήκεις σε αυτούς. Αναφέρθηκα σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό gamers που ενώ δεν έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων, βλέποντας μια σειρά από ενθουσιώδης reviewers των x3d CPU που το κάνουν για λόγους επισκεψιμότητας και click's και σηκώνουν σκόνη, τους εκθειάζουν και έτσι πείθονται ότι πρέπει να  αγοράσουν εν έτη 2024 8 πύρινους CPU σε τιμές 500€-600€ ενώ δεν τους χρειάζονται γιατί έχουν σκοπό να τους συνδυάσουν με GPU που δεν εκμεταλλεύονται την δύναμη τους, βοηθώντας έτσι έμμεσα την AMD να κρατά υψηλά τις τιμές. Πως να το πω αλλιώς, θέλει ο άλλος να βάλει στο σύστημα του μια 7800xt και πάει και παίρνει έναν 9800x3d γιατί χάζεψε από τα γαμάτα reviews που διάβασε και είδε πέρα δώθε. Και ανάθεμα αν κατάλαβε ότι τα reviews σε 1080p γίνονται για συγκεκριμένο λόγο. Οπότε παίρνει την 7800xt και νομίζει ότι αν επέλεγε έναν 9700x θα έπαιζε χειρότερα. Αυτό απόδειξαν οι πωλήσεις του mindfactory, no1 CPU ο 7800x3d, no1 GPU η 7800xt. Οπότε μην το παίρνεις προσωπικά, αφορά μια άλλη κατηγορία αγοραστών, αυτήν που ανέφερα παραπάνω.

εκει δεν φταιει ο reviewer, εκει φταει ο καταναλωτης που δεν ξερει να διαβασει ενα review
επισης το οτι οι πωλησεις της 7800xt και του  9800x3d ειναι στην πρωτη θεση δεν σημαινει οτι τα αγοραζουν τα ιδια ατομα σαν combo

8 λεπτά πριν, music_lover είπε

εν έτη 2024 8 πύρινους CPU σε τιμές 500€-600€

νομιζω αυτη η καραμελα εχει κουρασει και το εχουμε ηδη απαντησει για πανω απο 5 φορες 

Μόλις τώρα, mandragoraSCR είπε

@Arkin Ελπιζω να μην εννοεις εμενα και να καταλαβες πως το ποστ μου ειναι ειρωνικο

εκει δεν φταιει ο reviewer, εκει φταει ο καταναλωτης που δεν ξερει να διαβασει ενα review
επισης το οτι οι πωλησεις της 7800xt και του  9800x3d ειναι στην πρωτη θεση δεν σημαινει οτι τα αγοραζουν τα ιδια ατομα σαν combo

νομιζω αυτη η καραμελα εχει κουρασει και το εχουμε ηδη απαντησει για πανω απο 5 φορες 

Δεν συμφωνώ γιατί θεωρώ ότι δουλειά του reviewer είναι να ενημερώνει σωστότερα και καλύτερα όλων των ειδών τους viewers και όχι να πουλάει ενθουσιασμό για να γεμίσει ακόλουθους.

• Haha 2

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Ρε συ ότι κάποια κομμάτια είναι καλύτερα από κάποια άλλα ναι μαζί σου , παρόλο αυτά αυτό λέω και εγώ ότι για τα watt που τραβάνε οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες… ο 14700 με 50 watt ούτε 40 βαθμούς δε φτάνει … 

Τώρα ο φαραώ μάλλον επειδή δεν έγραψα εγώ πρώτος πετάχτηκε να διαφωνήσει με τους άλλους και βρεθήκαμε να συμφωνούμε… άμα έγραφα εγώ πρώτος θα μου πήγαινε κόντρα ο μπαγασας 😛

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Αν έλεγες πρώτος για τα 600 ευρώ για τον 8-πυρηνο θα συμφωνούσα κατευθείαν 😉

Εσείς, get a room.

Εμείς, run to the hills/to the bunkers/στη Μόσχα, αδερφές μου.

• Like 1
  • Haha 4

Καλώς τα παιδιά...

DSC07507_ranger1.jpg.e52822e666d1ade69f6b2e40847c15e7.jpg

Τώρα περιμένω το τροφοδοτικό για να βάλω το παλιό σύστημα σε άλλο κουτί και να μπούνε τα νέα πράγματα στο main pc.

• Like 14

52 minutes ago, music_lover said:

Το εχεις γραψει τοσες φορες για τους 8c και τα 600 ευρω. Πες μου τι σχεση εχουν οι 8π? Δεν φτανουν? ειναι λιγοι ? Της ιντελ οι 20-24 πυρηνες ειναι καλυτεροι επειδη bigger number better ενω εχουν τους αχρηστους ecores? Η μηπως 600=πολλα λεφτα για 8 πυρηνες?? Πραγματικα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.

Επισης αυτο που γραφεις για τους αγοραστες, παντα ετσι ηταν και θα ειναι. Ενα μεγαλο μερος δεν ξερουν γιατι χρειαζονται κατι και το αγοραζουν επειδη ειδαν δυο review. Αλλα δεν νομιζω να ειδες καποιον τετοιο εδω μεσα για να το γραφεις και να το ξαναγραφεις.

Και να σου πω κατι, αν αυτο το κατι αξιζει ας το παρουν και ας δωσουν boost στην εταιρια. Τα καλα να επιβραβευονται αρκει ο ανταγωνισμος να μην πεθαινει για να μην ξαναφτασουμε σε Skylake καταστασεις.

• Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...