azazil1190 Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, BabisTs είπε Ο 9800X3D πάντως είναι ότι καλύτερο σε temps έχει βγάλει η Λίζα σε 3d cpu.....κλοκάρουν πολύ καλά (σε ραμ και πυρήνα) και όλα μα όλα τα τσιπάκια από ότι φαίνεται (όχι σαν κάτι καραγκιοζάκια ιντελια που έπρεπε να αλλάξεις κάμποσα μέχρι να πετύχεις σωστό)...προσωπικά καρα άξιζε από 7800Χ3d η μετάβαση. Πες και άλλα Μπάμπη μήπως ο ανώμαλος ακολουθήσει.Γιατι τον βλέπω με ultra-ultrex και δάκρυα μαζί . Κανονικά για σπάσιμο και τρολλαρισμα η αμδ έπρεπε τον 9800χ3δ να τον ονομάσει 9800x3d UlX.(Ultrex) 😋 Επεξ/σία Τρίτη στις 01:23 μμ από azazil1190 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. Τρίτη στις 01:33 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:33 μμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ρε συγκρατηθείτε ρε... Δώστε νούμερα στο λαό, αλλιώς. ξηλώνει πώλους σε όλα....είναι ένα τσιπάκι που εξακολουθεί να μην καίει σε gaming .....τρελά temps προς το καλύτερο....και κλοκαρίσμα σε b και x mobo (σε ram και core ) σε όλα τα λιγοστά κομμάτια μέχρι στιγμής.Για αυτό το έριξε η λίζα στην αγορά.....περισσότερο κέρδος από τον οχταπύρηνο παρά από τον 16πυρήνο...ωστόσο να παραδεχτώ ότι έριξαν πολύ δουλίτσα πάνω του σε όλα τα σημεία...ούτως ή άλλως 8cores ζητάνε ακόμα το 99% των games. Ας έβγαζε η ιντελ καλύτερο .....για τις τιμές μόνο η έλλειψη ανταγωνισμού φταίει ειδάλλως βαριά 400€ να είχε....αλλά με τους μπλέ (με τις τιμές παραπλήσιες και με πολύ χειρότερες gaming αποδοσεις) να είναι fix στο fix και στην νέα σειρά άντε γεια το vfm πια. 13 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Πες και άλλα Μπάμπη μήπως ο ανώμαλος ακολουθήσει.Γιατι τον βλέπω με ultra-ultrex και δάκρυα μαζί . Κανονικά για σπάσιμο και τρολλαρισμα η αμδ έπρεπε τον 9800χ3δ να τον ονομάσει 9800x3d UlX.(Ultrex) 😋 δικός μας είναι ....τον έχω πείσει σε liza mode 🤣 Επεξ/σία Τρίτη στις 01:35 μμ από BabisTs 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ Σιγα μη νιώσουμε και τύψεις αμα κανουμε ενα καλο PC. Ειμαι 37 χρονών και στη ζωη μου εχω δει οτι ο καθενας τα λεφτα του τα χαλαει οπου θέλει και αν βλεπει αλλους να τα χαλανε σε κατι που αυτος "δεν εγκρίνει" το παιζει Μετριοπαθείς, ώριμος, οικονόμος και αλλα τετοια. Εγω οταν βλεπω τις μπουρδες κατ εμε που αγοραζουν οι γύρω μου δε παω να κανω τον διδακτορα της σοφης επενδυτικης πολιτικης... Απλο και τυχαιο παραδειγμα είναι το κάπνισμα, εγω δεν εχω καπνισει ποτε, αυτοι που καπνιζουν χρονια θα ειχαν παρει πολυκατοικία με αυτα τα λεφτα, φαντασου λοιπον εγω, οταν τους εβλεπα να σκανε τα 5ευρα στο περίπτερο, να πεταγόμουν σαν την πορδη και να ελεγα "Εε οχι ρε παιδεεεες" και αλλα τετοια χαζα! Είμαστε σε αυτο το φορουμ επειδή αγαπάμε το Hardware και το χόμπυ γενικοτερα και θελουμε να ανταλαξουμε εμπειριες και να μοιραστουμε τη χαρα μας οταν αγορασουμε κατι, οχι να ακουμε κηρυγματα. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. Τρίτη στις 01:42 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:42 μμ 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Επαναλαμβάνω, μετά από δυο χρόνια το Perf/$ έμεινε στάσιμο 7800Χ3D MSRP = 450 USD = Perf = 100% 9800X3D MSRP = 480 USD = Perf = 108% Αύξηση επιδόσεων 8% αλλά με αύξηση τιμής κατά 7% τα ιδια και τα ιδια, και ξανα τα ιδια δλδ εσεις μονο το 8% παραπανω σε games ειδατε σε σχεση με τον 7800Χ3Δ? Το οτι τον ξεκλειδωσαν και κλοκαρει ανελπιστα καλα σεν το σχολιαζουμε Το οτι λεισανε το προβλημα της θερμοκρασιας με το να βαλουν το ccd on top of v cache, οχι δεν ειναι βελτιωση Το οτι σε productivity πλεον δεν εχει να ζηλεψει κατι απο non x 3δ cpus, παλι αδιαφορο Το μονο που εχει να κραξει ο reviewer ειναι η τιμη. αλλα και παλι δεν μπορει να το κανει εφοσον δεν υπαρχει ανταγωνισμος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ 26 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Αλλά να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια.Τα watts των αμδ είναι πιο ζεστά από τα αντίστοιχα των ιντελ Ρε συ ότι κάποια κομμάτια είναι καλύτερα από κάποια άλλα ναι μαζί σου , παρόλο αυτά αυτό λέω και εγώ ότι για τα watt που τραβάνε οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες… ο 14700 με 50 watt ούτε 40 βαθμούς δε φτάνει … Τώρα ο φαραώ μάλλον επειδή δεν έγραψα εγώ πρώτος πετάχτηκε να διαφωνήσει με τους άλλους και βρεθήκαμε να συμφωνούμε… άμα έγραφα εγώ πρώτος θα μου πήγαινε κόντρα ο μπαγασας 😛 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. Τρίτη στις 01:44 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:44 μμ 6 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε Απλο και τυχαιο παραδειγμα είναι το κάπνισμα, εγω δεν εχω καπνισει ποτε, αυτοι που καπνιζουν χρονια θα ειχαν παρει πολυκατοικία με αυτα τα λεφτα, φαντασου λοιπον εγω, οταν τους εβλεπα να σκανε τα 5ευρα στο περίπτερο, να πεταγόμουν σαν την πορδη και να ελεγα "Εε οχι ρε παιδεεεες" και αλλα τετοια χαζα! το χειροτερο ειναι οτι δεν καπνιζουν απλα τσιγαρα. απο το "μαυρο" εχουν καψει τα μισα εγκεφαλικα κιταρα και δεν καταλαβαινουν τι διαβαζουν, καλα για τα review δεν το συζηταμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. Τρίτη στις 01:47 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:47 μμ 2 minutes ago, mandragoraSCR said: τα ιδια και τα ιδια, και ξανα τα ιδια δλδ εσεις μονο το 8% παραπανω σε games ειδατε σε σχεση με τον 7800Χ3Δ? Το οτι τον ξεκλειδωσαν και κλοκαρει ανελπιστα καλα σεν το σχολιαζουμε Το οτι λεισανε το προβλημα της θερμοκρασιας με το να βαλουν το ccd on top of v cache, οχι δεν ειναι βελτιωση Το οτι σε productivity πλεον δεν εχει να ζηλεψει κατι απο non x 3δ cpus, παλι αδιαφορο Το μονο που εχει να κραξει ο reviewer ειναι η τιμη. αλλα και παλι δεν μπορει να το κανει εφοσον δεν υπαρχει ανταγωνισμος Μετά από δυο χρόνια ξέρεις περιμένουμε πρόοδο , αυτό έλειπε να μην είχαν φτιάξει τα ελαττώματα του προηγούμενου μοντέλου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε Μετά από δυο χρόνια ξέρεις περιμένουμε πρόοδο , αυτό έλειπε να μην είχαν φτιάξει τα ελαττώματα του προηγούμενου μοντέλου. τι να κανουμε η ΑΜΔ τοσο δινει, αν θες παραπανω παρε ιντελ 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ Οσο για αυτους που γράφουν σοφίες του τυπου "σε 4Κ δε παιζει ρολο το CPU" απλα γελάω... Προχωρηστε την ερευνα σας παραπερα απο την παραπανω "λαϊκή ρήση" η οποια στηρίζεται σε γνωση προ δεκαετίας και εξακολουθει να επαναλαμβάνεται απο σπασμενο τηλέφωνο. Στα 0.1% lows που ειναι και τα πιο σημαντικα και οπως ειναι λογικο ειναι η μετρηση που ελαχιστα reviews δειχνουν, ο επεξεργαστής παιζει καθοριστικο ρολο ακομα και αν παιζεις σε 16Κ. Παρεμπιπτόντως θα πω οτι οτι στην μεταβαση απο 7800X3D σε 9800X3D εχω δει +50% στα 0.1% στο AC Odyssey... Βεβαια έχει βοηθηθεί προφανως και απο την μεταβαση απο 6200C28 σε 8200C34. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. Τρίτη στις 01:49 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:49 μμ 3 minutes ago, Tambas91 said: Τώρα ο φαραώ μάλλον επειδή δεν έγραψα εγώ πρώτος πετάχτηκε να διαφωνήσει με τους άλλους και βρεθήκαμε να συμφωνούμε… άμα έγραφα εγώ πρώτος θα μου πήγαινε κόντρα ο μπαγασας 😛 Αν έλεγες πρώτος για τα 600 ευρώ για τον 8-πυρηνο θα συμφωνούσα κατευθείαν 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. Τρίτη στις 01:52 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:52 μμ 2 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε Παρεμπιπτόντως θα πω οτι οτι στην μεταβαση απο 7800X3D σε 9800X3D εχω δει +50% στα 0.1% στο AC Odyssey... Βεβαια έχει βοηθηθεί προφανως και απο την μεταβαση απο 6200C28 σε 8200C34. μην τα λες ετσι αυτα. μπορει να νομιζουν οτι η Λιζα σου εκανε δωρο τον cpu για να γραψεις καλα λογια στα φορουμ μεχρι και οτι τα εχετε μπορει να πουν 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. Τρίτη στις 01:56 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:56 μμ 5 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε Στα 0.1% lows 5 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε +50% στα 0.1% Τα 0,1% μην το κοιτάς καθόλου. Αντιπροσωπεύουν από κάποιο τυχαίο shader compilation έως κάποιο στιγμιαίο σκαλωματάκι του λειτουργικού συστήματος. Στα 1% τι διαφορά είδες είναι το θέμα. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. Τρίτη στις 01:59 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:59 μμ 14 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ρε συ ότι κάποια κομμάτια είναι καλύτερα από κάποια άλλα ναι μαζί σου , παρόλο αυτά αυτό λέω και εγώ ότι για τα watt που τραβάνε οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες… ο 14700 με 50 watt ούτε 40 βαθμούς δε φτάνει … Τώρα ο φαραώ μάλλον επειδή δεν έγραψα εγώ πρώτος πετάχτηκε να διαφωνήσει με τους άλλους και βρεθήκαμε να συμφωνούμε… άμα έγραφα εγώ πρώτος θα μου πήγαινε κόντρα ο μπαγασας 😛 Είδες ? Πάντα θα βρεις κάποιο κοινό με κάποιον που διαφωνείς.😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. Τρίτη στις 02:12 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 02:12 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, kkatzos είπε κάποιο στιγμιαίο σκαλωματάκι χαχαχαχα φιλε μου! Αδερφε μου!! Ετσι παρηγοριομαστε οταν δεν εχουμε καλο PC 🤣 Το "στιγμιαίο σκαλωματακι" γίνεται συνεχως στα πολυσύχναστα μερη οπως η Αθήνα και ο Πειραιάς καθε 40 βηματα.... Επισης οταν κανεις μεταβαση στον Icarus και σε πολλα αλλα καθόλου τυχαια σημεια. Οι πτωσεις στα 20-25 fps που εκανε ο 7800 εγιναν 40-50fps στον 9800. Να διευκρινισω οτι τη στιγμή της πτωσης βλέπεις καθαρα το GPU utilization να πεφτει στα 80% κατι που επιβεβαιωνει το ωραιότατο CPU bottleneck. Επεξ/σία Τρίτη στις 02:19 μμ από MikeGR7 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. Τρίτη στις 02:28 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 02:28 μμ 1 ώρα πριν, Grisos είπε Πάντως κακώς επιμένετε ότι το CPU δεν παίζει ρόλο σε 4Κ. Σίγουρα είναι πιο σημαντική η GPU αλλά εξαρτάται και από το σενάριο. Εγώ για παράδειγμα στο Planet Side 2 @4k με high settings σε μάχες 96+ vs 96+ είμαι μόνιμα CPU bottle-necked. Προφανώς δεν είναι ο κανόνας αλλά απ'την άλλη και ιδιαίτερα σε Multiplayer σενάρια, δεν ισχύει ότι το CPU σε 4Κ είναι αδιάφορο. Επίσης στο MP τα lows κάνουν την διαφορά καθώς ανά περίπτωση θα κρίνουν αν θα πετύχεις το κεφάλι μέσα στον χαμό και οι 3D τα έχουν βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό ανεξάρτητα από την ανάλυση τελικά. Στην περίπτωση μου πιθανότατα με 9800x3D να μην δω διαφορά άξια της χρηματικής διαφοράς αλλά αν υποθετικά ο Zen 6 x3D δίνει μεγαλύτερες διαφορές ποσοστιαία στις μικρές αναλύσεις μπορεί να αξίζει η μετάβαση και για 4k. 29 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε Οσο για αυτους που γράφουν σοφίες του τυπου "σε 4Κ δε παιζει ρολο το CPU" απλα γελάω... Προχωρηστε την ερευνα σας παραπερα απο την παραπανω "λαϊκή ρήση" η οποια στηρίζεται σε γνωση προ δεκαετίας και εξακολουθει να επαναλαμβάνεται απο σπασμενο τηλέφωνο. Στα 0.1% lows που ειναι και τα πιο σημαντικα και οπως ειναι λογικο ειναι η μετρηση που ελαχιστα reviews δειχνουν, ο επεξεργαστής παιζει καθοριστικο ρολο ακομα και αν παιζεις σε 16Κ. Παρεμπιπτόντως θα πω οτι οτι στην μεταβαση απο 7800X3D σε 9800X3D εχω δει +50% στα 0.1% στο AC Odyssey... Βεβαια έχει βοηθηθεί προφανως και απο την μεταβαση απο 6200C28 σε 8200C34. Συμφωνώ και επαυξάνω στα παραπάνω και μάλιστα σε μεταβαση απο τον εξαιρετικό και απροβλημάτιστο 7800X3D -> 9950x . Προσωπικά έχω δει ένα οverall smoothness το οποίο πολύ σωστά αναφέρετε , στα lows , 0.1% κλπ . Πόσο μάλλον και σε 9800x3D ο οποίος ναι 8core αλλα διορθώνει αρκετά απο τα τρωτά σημεία του προκατόχου του. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα