Tambas91 Δημοσ. Τρίτη στις 12:12 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:12 μμ 2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Για να επανέλθω στον 9800Χ3D και στους Reviewers, αντί να κράξουν την AMD που έδωσε μετά από δυο χρόνια από τον 7800Χ3D μόλις 8% σε Gaming (4% ανά χρόνο) και αντί να ρίξει το MSRP από τα 450 USD που βγήκε ο 7800Χ3D το ανέβασε στα 480 USD. Δεν είδα ένα review να αναφέρουν ότι το perf/$ έμεινε σχεδόν στάσιμο εδώ και 2 χρόνια και το MSRP κοντά στα 500 USD για 8-πυρηνο στο τέλος του 2024 είναι για κλάματα πλέον. Γιατί σου φαίνεται περίεργο που δεν κράζουν ;;; Ο κόσμος γουστάρει AMD γιατί νομίζει είναι εταιρία του λαού και δίνει τεχνολογίες κοψοχρονιά και απλόχερα στον κοσμάκη… απλά δες τι γίνεται κάτω από τα σχόλια στα βίντεο ή και εδώ μέσα … καλά θα κάνετε να συνηθίσετε 8 πυρήνα στα 500-600 ή και παραπάνω και κάρτες σε προνομιακές τιμές 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. Τρίτη στις 12:14 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:14 μμ 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Αν βάλω κανένα παλιό τίτλο ή πχ το counter stike ε εκεί θα δούμε διαφορές από 300 σε 400fps αλλά δεν έχει νόημα όταν φτάνουμε σε αυτόν τον αριθμό. δεν εχει νοημα για εσενα. η γη δεν γυριζει γυρω απο τον εαυτο μας πολυς κοσμος εκει εξω (εγω ευτυχως δεν ειμαι απο αυτους αλλα παλι ευτυχως εχω την αντηλυψη οτι υπαρχει και κατι αλλο περα απο τον μικροκοσμο μου) παιζει σε οθονες 300/400/500 ΗΖ και τα ψαχνει αυτα τα fps 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Γιατί σου φαίνεται περίεργο που δεν κράζουν και γιατι να κραξει ο reviewer τον 9800Χ3Δ ρε παιδια θα τρελαθουμε τελειως δλδ εσεις μονο το 8% παραπανω σε games ειδατε σε σχεση με τον 7800Χ3Δ? Το οτι τον ξεκλειδωσαν και κλοκαρει ανελπιστα καλα σεν το σχολιαζουμε Το οτι λεισανε το προβλημα της θερμοκρασιας με το να βαλουν το ccd on top of v cache, οχι δεν ειναι βελτιωση Το οτι σε productivity πλεον δεν εχει να ζηλεψει κατι απο non x 3δ cpus, παλι αδιαφορο Το μονο που εχει να κραξει ο reviewer ειναι η τιμη. αλλα και παλι δεν μπορει να το κανει εφοσον δεν υπαρχει ανταγωνισμος λετε και ξαναλετε οτι ενας cpu 8/16 εν ετη 2024 εχει 500/600ε. δλδ οταν βλεπετε ενα cpu review κοιτατε μονο τους πυρηνες και ποσο εχει?? λογικη μηδεν! η θελετε τζουφιους πυρηνες οπως οι μπουλντοζερ? 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 μμ Πάντως κακώς επιμένετε ότι το CPU δεν παίζει ρόλο σε 4Κ. Σίγουρα είναι πιο σημαντική η GPU αλλά εξαρτάται και από το σενάριο. Εγώ για παράδειγμα στο Planet Side 2 @4k με high settings σε μάχες 96+ vs 96+ είμαι μόνιμα CPU bottle-necked. Προφανώς δεν είναι ο κανόνας αλλά απ'την άλλη και ιδιαίτερα σε Multiplayer σενάρια, δεν ισχύει ότι το CPU σε 4Κ είναι αδιάφορο. Επίσης στο MP τα lows κάνουν την διαφορά καθώς ανά περίπτωση θα κρίνουν αν θα πετύχεις το κεφάλι μέσα στον χαμό και οι 3D τα έχουν βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό ανεξάρτητα από την ανάλυση τελικά. Στην περίπτωση μου πιθανότατα με 9800x3D να μην δω διαφορά άξια της χρηματικής διαφοράς αλλά αν υποθετικά ο Zen 6 x3D δίνει μεγαλύτερες διαφορές ποσοστιαία στις μικρές αναλύσεις μπορεί να αξίζει η μετάβαση και για 4k. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 μμ 7 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε δεν εχει νοημα για εσενα. η γη δεν γυριζει γυρω απο τον εαυτο μας πολυς κοσμος εκει εξω (εγω ευτυχως δεν ειμαι απο αυτους αλλα παλι ευτυχως εχω την αντηλυψη οτι υπαρχει και κατι αλλο περα απο τον μικροκοσμο μου) παιζει σε οθονες 300/400/500 ΗΖ και τα ψαχνει αυτα τα fps Ναι δεν αντιλέγω, για αυτούς έχει νόημα, εμείς μιλάμε για την πλειοψηφία που θα πάρει μια καρτούλα των 400-600 ευρώ. Βλέπεις και εσύ ποιες κάρτες είναι δημοφιλείς σε πωλήσεις και δεν είναι οι top ενώ στους cpu γίνεται ένας χαμούλης, που είναι παράδοξο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ 15 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε και γιατι να κραξει ο reviewer τον 9800Χ3Δ ρε παιδια θα τρελαθουμε τελειως Γιατί ο reviewer θα πάει με το κύμα φίλε μου για να πάρει views και likes δεν είναι χαζός να λέει αλήθειες και από κάτω να πέφτει βροχή το κράξιμο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Ναι δεν αντιλέγω, για αυτούς έχει νόημα, εμείς μιλάμε για την πλειοψηφία που θα πάρει μια καρτούλα των 400-600 ευρώ. Βλέπεις και εσύ ποιες κάρτες είναι δημοφιλείς σε πωλήσεις και δεν είναι οι top ενώ στους cpu γίνεται ένας χαμούλης, που είναι παράδοξο. δεν ειναι λιγοι ομως αυτοι. φαντασου οτι στα esports ολοι σε αυτα τα ΗΖ/FPS παιζουν για τους αλλους που αναφερεις θεωρω πως ειναι λιγοι και αυτοι που το κανουν το κανουν για futureproof η απλα ψαχνουν τα Lows που δεινει ενας Χ3Δ. Εκει θα παραδεχομουν να βγαλει η ΑΜΔ εναν 9600Χ3Δ στα 200-250Ε και να κλεισει σπιτια. Αλλα γιατι να το κανει, αφου δεν υπαρχουν σπιτι για να κλεισει? Καταλαβαινεις γιατι φταιει η ιντελ για ολα? γιατι οποιος και αν ηταν στην θεση της ΑΜΔ τα ιδια θα εκανε, θα χρεωνε οσο γουσταρει, οι εταιρειες δεν ειναι φιλανθρωπικο κεντρο, το κερδος κοιτανε μονο και τιποτα αλλο παιδια ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα που γινεται με την nvidia στις καρτες γραφικων. 1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε Γιατί ο reviewer θα πάει με το κύμα φίλε μου για να πάρει views και likes δεν είναι χαζός να λέει αλήθειες και από κάτω να πέφτει βροχή το κράξιμο δλδ αν εσυ ησουν reviewer θα εκραζες τον 9800Χ3Δ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. Τρίτη στις 12:33 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:33 μμ 36 minutes ago, just_a_dude said: Δεν διαφωνώ αλλά σίγουρα ο 3D στα δύσκολα σημεία θα έχει καλύτερα 1% Lows που βοηθάνε περισσοτερο απ' ότι τα averages. Και ναι προφανώς με την 4070 δεν είναι απαραίτητος ο 3D αλλά η επόμενη κάρτα μου θέλω να είναι 50-60% πάνω τουλάχιστον, οπότε αν έπαιρνα 7700 πολύ πιθανό να χρειαζόμουν αλλαγή cpu, άρα στην τελική θα μου έβγαινε στα ίδια χρήματα συνολικά, ίσως και παραπάνω καθώς τον 7800Χ3D τον πήρα 300 ευρώ. Στα 300-350 ευρώ ήταν μια χαρά, αν ήθελες να τον αγοράσεις σήμερα στα 520 ευρώ θα στην έλεγα. 12 minutes ago, mandragoraSCR said: δλδ αν εσυ ησουν reviewer θα εκραζες τον 9800Χ3Δ? Επαναλαμβάνω, μετά από δυο χρόνια το Perf/$ έμεινε στάσιμο 7800Χ3D MSRP = 450 USD = Perf = 100% 9800X3D MSRP = 480 USD = Perf = 108% Αύξηση επιδόσεων 8% αλλά με αύξηση τιμής κατά 7% 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. Τρίτη στις 12:50 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:50 μμ 14 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε δλδ αν εσυ ησουν reviewer θα εκραζες τον 9800Χ3Δ? Όταν εγώ έκραζα το σχεδιασμό του 7800χ3Δ και του 5800χ3Δ και έλεγα ότι δε γίνεται με 50 και 60 watt να φτάνει 70 βαθμούς το cpu κράξιμο και γελάκια Φουλ και ποιος είμαι εγώ και δεν ξέρουν οι μηχανικοί της AMD … τώρα αυτό το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας την cache σε άλλη θέση … τον 9800χ3Δ γιατί να τον κράξω πέρα απ την τιμή ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. Τρίτη στις 12:55 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τρίτη στις 12:55 μμ 31 minutes ago, Grisos said: Πάντως κακώς επιμένετε ότι το CPU δεν παίζει ρόλο σε 4Κ. Σίγουρα είναι πιο σημαντική η GPU αλλά εξαρτάται και από το σενάριο. Εγώ για παράδειγμα στο Planet Side 2 @4k με high settings σε μάχες 96+ vs 96+ είμαι μόνιμα CPU bottle-necked. Προφανώς δεν είναι ο κανόνας αλλά απ'την άλλη και ιδιαίτερα σε Multiplayer σενάρια, δεν ισχύει ότι το CPU σε 4Κ είναι αδιάφορο. Επίσης στο MP τα lows κάνουν την διαφορά καθώς ανά περίπτωση θα κρίνουν αν θα πετύχεις το κεφάλι μέσα στον χαμό και οι 3D τα έχουν βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό ανεξάρτητα από την ανάλυση τελικά. Στην περίπτωση μου πιθανότατα με 9800x3D να μην δω διαφορά άξια της χρηματικής διαφοράς αλλά αν υποθετικά ο Zen 6 x3D δίνει μεγαλύτερες διαφορές ποσοστιαία στις μικρές αναλύσεις μπορεί να αξίζει η μετάβαση και για 4k. Προσωπικά για να μην παρεξηγηθώ δεν είπα ότι δεν έχει διαφορές ο 3D σε 4Κ, είπα ότι στην πλειοψηφία των Games δεν θα καταλάβεις τις διαφορές με έναν 7700Χ. Αλλά η συζήτηση δεν είναι αν θα έχεις διαφορές με τον 3D , αλλά στο ότι δεν πρέπει να δίνουμε 600 ευρώ για 8-πυρηνο στο τέλος του 2024. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Όταν εγώ έκραζα το σχεδιασμό του 7800χ3Δ και του 5800χ3Δ και έλεγα ότι δε γίνεται με 50 και 60 watt να φτάνει 70 βαθμούς το cpu κράξιμο και γελάκια Φουλ και ποιος είμαι εγώ και δεν ξέρουν οι μηχανικοί της AMD … τώρα αυτό το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας την cache σε άλλη θέση … τον 9800χ3Δ γιατί να τον κράξω πέρα απ την τιμή ; Εδώ με βρίσκεις πολύ αντίθετο. Ο δικός σου 5800χ3δ επειδή είσαι ανωμαλαρα είχε θέμα με τις θερμοκρασίες και μάλιστα σοβαρό. Ο δικός μου ήταν σαν δροσερό καλοκαιρινό αεράκι 😎 ποτέ δεν ειδα το cpu να φτάνει σε gaming πάνω από 50c ότι και να του έκανα όση ώρα και να έπαιζε. Και αυτό μέσα στο καλοκαίρι. Ο δε 7800χ3δ που έπαιζα προχτές κανά 2Ώρο την μαϊμού πάνω από 45c δεν πήγε.Ακομα και yc που έτρεξα μάξαρε στους 59-60c Λοιπόν ραντεβού στον παράδρομο,ξέρεις εσύ να σε μάθω μπαλιτσα..Γκε Γκε? *Αλλά να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια.Τα watts των αμδ είναι πιο ζεστά από τα αντίστοιχα των ιντελ. 90w του 7800χ3δ δημιουργούν 60c ,τα αντίστοιχα 90w ενός ιντελ παίζει να είναι στα 45-50 μαξ Επεξ/σία Τρίτη στις 01:14 μμ από azazil1190 3 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. Τρίτη στις 01:15 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:15 μμ 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Λοιπόν ραντεβού στον παράδρομο,ξέρεις εσύ να σε μάθω μπαλιτσα..Γκε Γκε? Μην του τα σκας έτσι...εδώ βιώνει (κι εμείς μαζί του) το σοκ να συμφωνεί με τον Ατεν (σε κάποια πράγματα, έστω). Βιώνουμε τις τελευταίες μέρες της ανθρωπότητας, οριακά. Για πες (παρά)δρομο να σου φέρω και το δικό μου λίγο, μπας και "αναπνεύσει"... 1 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. Τρίτη στις 01:16 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:16 μμ Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Μην του τα σκας έτσι...εδώ βιώνει (κι εμείς μαζί του) το σοκ να συμφωνεί με τον Ατεν (σε κάποια πράγματα, έστω). Βιώνουμε τις τελευταίες μέρες της ανθρωπότητας, οριακά. Για πες (παρά)δρομο να σου φέρω και το δικό μου λίγο, μπας και "αναπνεύσει"... Ξέρει ο Χρήστος 😆 ήταν κάποτε ένα καλοκαίρι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. Τρίτη στις 01:16 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:16 μμ Ο 9800X3D πάντως είναι ότι καλύτερο σε temps έχει βγάλει η Λίζα σε 3d cpu.....κλοκάρουν πολύ καλά (σε ραμ και πυρήνα) και όλα μα όλα τα τσιπάκια από ότι φαίνεται (όχι σαν κάτι καραγκιοζάκια ιντελια που έπρεπε να αλλάξεις κάμποσα μέχρι να πετύχεις σωστό)...προσωπικά καρα άξιζε από 7800Χ3d η μετάβαση. 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ Μέλος Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ 2 minutes ago, BabisTs said: Ο 9800X3D πάντως είναι ότι καλύτερο σε temps έχει βγάλει η Λίζα σε 3d cpu.....κλοκάρουν πολύ καλά (σε ραμ και πυρήνα) και όλα μα όλα τα τσιπάκια από ότι φαίνεται (όχι σαν κάτι καραγκιοζάκια ιντελια που έπρεπε να αλλάξεις κάμποσα μέχρι να πετύχεις σωστό)...προσωπικά καρα άξιζε από 7800Χ3d η μετάβαση. Για τις θερμοκρασίες άξιζε η μετάβαση ?? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ 3 λεπτά πριν, BabisTs είπε Ο 9800X3D πάντως είναι ότι καλύτερο σε temps έχει βγάλει η Λίζα σε 3d cpu.....κλοκάρουν πολύ καλά (σε ραμ και πυρήνα) και όλα μα όλα τα τσιπάκια από ότι φαίνεται (όχι σαν κάτι καραγκιοζάκια ιντελια που έπρεπε να αλλάξεις κάμποσα μέχρι να πετύχεις σωστό)...προσωπικά καρα άξιζε από 7800Χ3d η μετάβαση. Ρε συγκρατηθείτε ρε... Δώστε νούμερα στο λαό, αλλιώς. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα