Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, music_lover είπε

7800x3d στα 520 ευρώ!

αδυνατω να πιστεψω πως υπαρχει ανθρωπος (τουλαχιστον εδω μεσα) που να εδωσε τοσα λεφτα για τον 7800x3d

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν με τα λεφτά τους, λέμε ότι με την συμπεριφορά τους να αγοράζουν ακριβούς cpu που δεν χρειάζονται κρατάνε υψηλή την τιμή των επεξεργαστών γενικότερα οπότε έμμεσα επηρεάζουν και όλους τους άλλους. Κάρτες επιπέδου 4070 super και κάτω, άνετα σηκώνει και ένας 7600 σε αναλύσεις 1440p και άνω.

Διαφωνώ. Ο 7600 δεν έχει ανέβει σε τιμή παρόλο που ο 7800Χ3D έχει πάει 450+. Και το άνετα παίζεται. Εγώ το λέω από πραγματική εμπειρία και όχι από YT videos. Από τον 5600Χ στον 7800Χ3D είδα τεράστια διαφορά με την 4070. Ο 7600 είναι πιο κοντά στον 5600Χ σε perf παρά στον 7800Χ3D. Άρα και από 7600 σε 7800Χ3D θα δεις διαφορά, φυσικά μικρότερη, πόσο μάλλον αν έχεις 4070 Super ή Ti που είναι καλύτερες.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1

Μόλις τώρα, mandragoraSCR είπε

αδυνατω να πιστεψω πως υπαρχει ανθρωπος (τουλαχιστον εδω μεσα) που να εδωσε τοσα λεφτα για τον 7800x3d

Τόσο πωλείται όμως και αν θέλει κάποιος να τον πάρει τόσα πρέπει να δώσει και ξέρουμε πολύ καλά ότι η τιμή αυτή δημιουργήθηκε λόγω της ζήτησης, από τα 330 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι στα 520 ευρώ το φθινόπωρο, δλδ είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των καταναλωτών που στηλιτεύουμε και τρανή απόδειξη όσων λέμε.

• Like 3

1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

Διαφωνώ. Ο 7600 δεν έχει ανέβει σε τιμή παρόλο που ο 7800Χ3D έχει πάει 450+. Και το άνετα παίζεται. Εγώ το λέω άπο πραγματική εμπειρία και όχι από YT videos. Από τον 5600Χ στον 7800Χ3D είδα τεράστια διαφορά με την 4070. Ο 7600 είναι πιο κοντά στον 5600Χ σε perf παρά στον 7800Χ3D. Άρα και από 7600 σε 7800Χ3D θα δεις διαφορά, φυσικά μικρότερη, πόσο μάλλον αν έχει 4070 Super ή Ti που είναι καλύτερες.

συμφωνω! εχει να κανει με το τι παιχνιδια παιζει σε τι αναλυση και ποσα fps χρειαζεσαι. ειναι πολλοι οι παραγοντες

προσωπικα τρωω μπουκαλι απο τον 7600Χ με την 3070. οχι πολυ αλλα σε καποια παιχνιδια υπαρχει

1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Τόσο πωλείται όμως και αν θέλει κάποιος να τον πάρει τόσα πρέπει να δώσει και ξέρουμε πολύ καλά ότι η τιμή αυτή δημιουργήθηκε λόγω της ζήτησης, από τα 330 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι στα 520 ευρώ το φθινόπωρο, δλδ είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των καταναλωτών που στηλιτεύουμε και τρανή απόδειξη όσων λέμε.

η τιμη του 7800χ3δ οταν πηγε εκει πανω, θελαμε ακομα 1 με 2 μηνες να ερθει ο 9800χ3δ. αποκλειεται καποιος να ειχε 500ε στην τσεπη και να μην περιμενε τον 9800χ3δ

• Like 1

16 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Διαφωνώ. 0 7600 δεν έχει ανέβει σε τιμή παρόλο που ο 7800Χ3D έχει πάει 450+. Και το άνετα παίζεται. Εγώ το λέω άπο πραγματική εμπειρία και όχι από YT videos. Από τον 5600Χ στον 7800Χ3D είδα τεράστια διαφορά με την 4070. Ο 7600 είναι πιο κοντά στον 5600Χ σε perf παρά στον 7800Χ3D. Άρα και από 7600 σε 7800Χ3D θα δεις διαφορά, φυσικά μικρότερη, πόσο μάλλον αν έχει 4070 Super ή Ti που είναι καλύτερες.

Ναι φυσικά από 5600x σε 7800x3d θα δεις διαφορές αλλά με τον 7600 είναι διαφορετικά.

Αν πάρουμε όμως ως παράδειγμα ένα cpu bound παιχνίδι για να δούμε τις διαφορές όπως πχ το Starfield θα δούμε ότι ακόμα και ένας 5700x το τρέχει στα ίδια fps με έναν 7800x3d με την 4070:

https://gamegpu.com/rpg/role-playing/starfield-shattered-space-test-gpu-cpu

Στο συγκεκριμένο λοιπόν η 4070 τρέχει μεταξύ 71 και 88fps (σε 1080p μάλιστα που φαίνονται ακόμα περισσότερο οι όποιες διαφορές). Παρατήρησε ότι ο 5600x όντως υστερεί άρα δεν είναι αρκετός για την 4070 κάτι που πρόσεξες και εσύ ο ίδιος.

Starfield.jpg

• Haha 1

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ναι φυσικά από 5600x σε 7800x3d θα δεις διαφορές αλλά με τον 7600 είναι διαφορετικά.

Αν πάρουμε όμως ως παράδειγμα ένα cpu bound παιχνίδι για να δούμε τις διαφορές όπως πχ το Starfield θα δούμε ότι ακόμα και ένας 5700x το τρέχει στα ίδια fps με έναν 7800x3d με την 4070:

Στο συγκεκριμένο λοιπόν η 4070 τρέχει μεταξύ 71 και 88fps (σε 1080p μάλιστα που φαίνονται ακόμα περισσότερο οι όποιες διαφορές). Παρατήρησε ότι ο 5600x όντως υστερεί άρα δεν είναι αρκετός για την 4070 κάτι που πρόσεξες και εσύ ο ίδιος.

Starfield.jpg

πολυ ατυχες το παραδειγμα σου οσον αφορα το παιχνιδι που διαλεξες
κοιτα για competitive τιτλους και θα καταλαβεις τι εννοουμε

5 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

πολυ ατυχες το παραδειγμα σου οσον αφορα το παιχνιδι που διαλεξες
κοιτα για competitive τιτλους και θα καταλαβεις τι εννοουμε

Ορίστε το τελευταίο COD Black Ops 6:

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/call-of-duty-black-ops-6-test-gpu-cpu

COD6.jpg

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, music_lover είπε

Starfield.jpg

Δεν διαφωνώ αλλά σίγουρα ο 3D στα δύσκολα σημεία θα έχει καλύτερα 1% Lows που βοηθάνε περισσοτερο απ' ότι τα averages. Και ναι προφανώς με την 4070 δεν είναι απαραίτητος ο 3D αλλά η επόμενη κάρτα μου θέλω να είναι 50-60% πάνω τουλάχιστον, οπότε αν έπαιρνα 7700 πολύ πιθανό να χρειαζόμουν αλλαγή cpu, άρα στην τελική θα μου έβγαινε στα ίδια χρήματα συνολικά, ίσως και παραπάνω καθώς τον 7800Χ3D τον πήρα 300 ευρώ.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 6

16 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ορίστε το τελευταίο COD Black Ops 6:

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/call-of-duty-black-ops-6-test-gpu-cpu

COD6.jpg

κραταω πολυ μικρο καλαθι για τα αποτελεσματα αυτα. δεν δειχνει καν gpu usage. 
εκτος και αν εχει fps cap το συγκεκριμενο παιχνιδι
δεν γινεται ο 3700Χ με μια 4070 να σου δεινει τα ιδια fps με 7800Χ3δ + 4070 σε 1080 αναλυση

• Like 2
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, mandragoraSCR είπε

κραταω πολυ μικρο καλαθι για τα αποτελεσματα αυτα. δεν δειχνει καν gpu usage. 
εκτος και αν εχει fps cap το συγκεκριμενο παιχνιδι
δεν γινεται ο 3700Χ με μια 4070 να σου δεινει τα ιδια fps με 7800Χ3δ + 4070 σε 1080 αναλυση

παίζει να κάνει interpolation ο συγκεκριμένος. Μου φαίνεται δύσκολο να τρέχει 500 διαφορετικούς συνδιασμούς cpu και gpu για κάθε game.

• Like 2

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

CPU test με 4070?

Γιατί, για να τη μπουκαλιάζει τη cpu και η κάρτα και να μην ξέρουμε πού σκαλώνει πρώτα?

Ο σκοπός ήταν να αποδειχθεί ότι η 4070 δεν είναι αρκετά ισχυρή κάρτα ώστε να χρειάζεται και ισχυρή cpu.

Αν ανέβουμε από 4070 ti και πάνω αρχίζουν και φαίνονται οι διαφορές άρα και η ανάγκη για ισχυρότερη cpu.

6 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Δεν διαφωνώ αλλά σίγουρα ο 3D στα δύσκολα σημεία θα έχει καλύτερα 1% Lows που βοηθάνε περισσοτερο απ' ότι τα averages. Και ναι προφανώς με την 4070 δεν είναι απαραίτητος ο 3D αλλά η επόμενη κάρτα μου θέλω να είναι 50-60% πάνω τουλάχιστον, οπότε αν έπαιρνα 7700 πολύ πιθανό να χρειαζόμουν αλλαγή cpu, άρα στην τελική θα μου έβγαινε στα ίδια χρήματα συνολικά, ίσως και παραπάνω καθώς τον 7800Χ3D τον πήρα 300 ευρώ.

Αν τον πήρες με 300 τι συζητάμε τόση ώρα ρε? Πες το από την αρχή 😁

• Like 1
  • Haha 2

3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ο σκοπός ήταν να αποδειχθεί ότι η 4070 δεν είναι αρκετά ισχυρή κάρτα ώστε να χρειάζεται και ισχυρή cpu.

Αν ανέβουμε από 4070 ti και πάνω αρχίζουν και φαίνονται οι διαφορές άρα και η ανάγκη για ισχυρότερη cpu.

Nαι, σε αυτά τα δύο παιγνίδια δεν χρειάζεται. Σε άλλα? Τί εμπειρία σου δίνει? Αντίστοιχη?

• Like 1

4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Κάπως έτσι και εγώ. Η τιμή που πήρα τον 7800x3d δε γινόταν να αντισταθώ. Με τη 7800ΧΤ είδα διαφορά από 5600 σε 7800x3d. Αν αύριο μεθαύριο βρεθεί 4090 στα 500 ευρώ:D δε θα σκεφτώ τον επεξεργαστή και ξανά μανά αλλαγές.

• Like 3

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Nαι, σε αυτά τα δύο παιγνίδια δεν χρειάζεται. Σε άλλα? Τί εμπειρία σου δίνει? Αντίστοιχη?

Ναι παραπλήσιες επιδόσεις, για αυτό έβαλα ένα cpu bound παιχνίδι,το starffield, ένα άλλο είναι το baldur's gate 3.

Το cod6 δεν φαίνεται να είναι τέτοιο ή έχουν κάνει τρομερό optimization οι τύποι. Αν βάλω κανένα παλιό τίτλο ή πχ το counter stike ε εκεί θα δούμε διαφορές από 300 σε 400fps αλλά δεν έχει νόημα όταν φτάνουμε σε αυτόν τον αριθμό.

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...