Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

Οι επόμενες θα ειναι τα πρωτα OC αποτελεσματα 😀

viber_image_2024-11-11_15-15-08-617.jpg

viber_image_2024-11-11_15-15-08-655.jpg

viber_image_2024-11-11_15-15-08-774.jpg

viber_image_2024-11-11_15-15-08-858.jpg

καλοδούλευτο, πολύ ομορφο build αλλά και γραφείο!

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Μετά από 3 χρόνια έρχομαι και εγώ ξανά στην τρέλα του agesa μια φορά τον μήνα..😂

IMG_0079.jpg.34be9e705740f4bf8a34b91c62129afd.jpg

Μεγιες τα εργαλεία !

Μα καλά γιατί ρε δεν παίρνετε και κάνα ultra??? 

Κλέφτες θα καταντήσουν εκεί στην ιντελ?

Δεν μπορώ να σας καταλάβω.😋

• Thanks 1
  • Haha 8

2 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Οι επόμενες θα ειναι τα πρωτα OC αποτελεσματα 😀

viber_image_2024-11-11_15-15-08-617.jpg

viber_image_2024-11-11_15-15-08-655.jpg

viber_image_2024-11-11_15-15-08-774.jpg

viber_image_2024-11-11_15-15-08-858.jpg

Τέλειο το setup αλλά και τα ακουστικά Audeze LCD-2 ( αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο) δεν πάνε πίσω!

Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Μεγιες τα εργαλεία !

Μα καλά γιατί ρε δεν παίρνετε και κάνα ultra??? 

Δεν μπορώ να σας καταλάβω.😋

Ήταν εδώ και πολλά χρόνια με τους i5 4 cores & i7 4c+4T τόσα χρόνια που μας πλάσαρε :P 

• Thanks 1
  • Haha 1

2 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Ήταν εδώ και πολλά χρόνια με τους i5 4 cores & i7 4c+4T τόσα χρόνια που μας πλάσαρε :P 

Αυτοί φταίνε??? Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήταν μπροστά σχεδόν στα πάντα.Με την am4 άρχισε η αμδ να κοντραρει. Και τώρα με την αμ5 κάνει μαγικά.

Βέβαια έχει αρχίσει και η αμδαρα να ιντελιζει στους πυρήνες αλλά δίνει απόδοση δυνατή στην περίπτωση των 3δ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, azazil1190 said:

Αυτοί φταίνε??? Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήταν μπροστά σχεδόν στα πάντα.Με την am4 άρχισε η αμδ να κοντραρει. Και τώρα με την αμ5 κάνει μαγικά.

Βέβαια έχει αρχίσει και η αμδαρα να ιντελιζει στους πυρήνες αλλά δίνει απόδοση δυνατή στην περίπτωση των 3δ

8% έδωσε σε Gaming μετά από 2 χρόνια, όσο έδινε η Intel ανά χρόνο, δηλαδή ένα 4% 🤣

Επεξ/σία από Aten-Ra

Εγώ άρχισα και ξενερωνα από τον 13900κ. Με 12900κ είχα πάθει πλάκα. Γούσταρα τρελά. Μετά στον 13900κ άλλαξα δύο cpu στο πλαίσιο με τα γνωστά θέματα. Μετά από λίγο καιρό ο πρώτος 13900 έχανε τον m2 στην λωρίδα του επεξεργαστή. Αλλαγή με νέο και μετά από 7/8 μήνες degrade. Ευτυχώς το μαγαζί δεν μου έκανε μα μου και πήγαν όλα καλά. Και εκεί που έλεγα για 7800x3d, λέω άστο, θα αράξω ακόμα με έναν 14700κ. Ε, τώρα ήρθε η ώρα για AMD ξανά.

• Like 3

39 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Τέλειο το setup αλλά και τα ακουστικά Audeze LCD-2 ( αν δεν κάνω λάθος το μοντέλο) δεν πάνε πίσω!

Να σε καλα φιλε! Ναι ειναι τα LCD-2 closed back! Γαζώνουν, ειδικα με EQ ειναι λες και εχεις SUB πανω στο κεφαλι!

39 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Το συστημα αυτο κανονικα θα ειχε 285K + Taichi OCF, μαλιστα τα ειχα προπαραγγειλει.

Ακομα και αν ηταν +- 5% απο 14th θα τον ειχα παρει ειχα πει τοτε.... Ε, οχι με -30% και -40% δε πας πουθενα...

Οταν δε εμαθα για ξεκλειδωτο OC στον 3D.... Ειπα εδω ειμαστε!!

• Like 2
  • Thanks 1

49 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Εγώ άρχισα και ξενερωνα από τον 13900κ. Με 12900κ είχα πάθει πλάκα. Γούσταρα τρελά. Μετά στον 13900κ άλλαξα δύο cpu στο πλαίσιο με τα γνωστά θέματα. Μετά από λίγο καιρό ο πρώτος 13900 έχανε τον m2 στην λωρίδα του επεξεργαστή. Αλλαγή με νέο και μετά από 7/8 μήνες degrade. Ευτυχώς το μαγαζί δεν μου έκανε μα μου και πήγαν όλα καλά. Και εκεί που έλεγα για 7800x3d, λέω άστο, θα αράξω ακόμα με έναν 14700κ. Ε, τώρα ήρθε η ώρα για AMD ξανά.

Τι να σας πω ρε με τους 13/14 .

Ούτε με τον 13 είχα κανένα θέμα .Αλλά ούτε με τον 14900 έχω το παραμικρό.

Ίσως το έσωσα που από day one έβαζα χέρι στα bios .Πάντως τον 14900κ τον έχω δώσει με τον μικρό συνδιασμό με 4090 για να Μαξαρει στην uw 240hz Fortnite k cod που παίζει. Κιχ το μηχάνημα.

Εγω ξέμεινα με τους κουτσους 7800χ3δ(9800χ3δ,σημερα-αυριο παραλαμβάνω) κ 7900χτχ μιας και δεν πολύ παίζω .

40 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

Το συστημα αυτο κανονικα θα ειχε 285K + Taichi OCF, μαλιστα τα ειχα προπαραγγειλει.

Ακομα και αν ηταν +- 5% απο 14th θα τον ειχα παρει ειχα πει τοτε.... Ε, οχι με -30% και -40% δε πας πουθενα...

Οταν δε εμαθα για ξεκλειδωτο OC στον 3D.... Ειπα εδω ειμαστε!!

Και εγώ για εκεί ήμουν αλλά όχι ρε φίλε αυτά τα χάλια .Ήμουν διατεθειμένος να τα σκάσω πάλι για απεξ και 285ultra k μνήμες 8800-9200 μιλάμε για φευγατο κόστος αλλά με λίγο λιγότερα χρήματα πας σε αμδ με απόδοση αρκετά  ανώτερη και πιθανόν υποστήριξη σειρά 10χχχ .Το 1851 δεν το βλέπω να έχει υποστήριξη ανάλογη σε περίπτωση που δεν καταφέρει η ιντελ να ξυπνήσει τους ουλτρα. Μιλάω σενάρια gaming.

• Like 2

12 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

πας σε αμδ με απόδοση αρκετά  ανώτερη και πιθανόν υποστήριξη σειρά 10χχχ

Φιλε η αποδοση ειδικα με OC στο 3D στα games ειναι τελειως μη συγκρισιμη και εχει ηδη επιβεβαιωθει οτι Zen 6 θα ειναι επισης AM5.

• Like 1

20 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

Φιλε η αποδοση ειδικα με OC στο 3D στα games ειναι τελειως μη συγκρισιμη και εχει ηδη επιβεβαιωθει οτι Zen 6 θα ειναι επισης AM5.

Η μαμά amd δεν το έχει επιβεβαιώσει. Από leak σε leak το πάμε. Καλό είναι να το κάνει, γιατί αν δεν θα πέσει πολύ μεγάλο κράξιμο.

35 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Η μαμά amd δεν το έχει επιβεβαιώσει. Από leak σε leak το πάμε. Καλό είναι να το κάνει, γιατί αν δεν θα πέσει πολύ μεγάλο κράξιμο.

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-medusa-with-zen6-cores-expected-to-retain-am5-socket-support-while-intel-stays-silent-on-lga-1851-plans

Το εχει επιβεβαιώσει καθαρα, εκτος αν πιστευεις οτι θα μεινει με τον Zen 5 μεχρι το 2027 😂

10 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-medusa-with-zen6-cores-expected-to-retain-am5-socket-support-while-intel-stays-silent-on-lga-1851-plans

Το εχει επιβεβαιώσει καθαρα, εκτος αν πιστευεις οτι θα μεινει με τον Zen 5 μεχρι το 2027 😂

Διάβασε το άρθρο που στέλνεις ρε mike. Ξεκινάει κυριολεκτικά good news coming from leakers. Δε με νοιάζει τι λέει ο keppler2. Με νοιάζει τι λέει η amd.

Η υποστήριξη που λέει μεχρι το 2027, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κι άλλοι επεξεργαστές στο socket (πως ήταν ο 5800x3d;)  Δεν έχει πει ξεκάθαρα που θα είναι το zen 6. 

Θυμίζω ότι στο am4 είχε ξεκινήσει τις ταρζανιές.  Αρχικά είχε ανακοινώσει φερειπειν ότι οι 5000 θα είναι μόνο για b450 και κάτι τέτοια σχετικά. 

• Like 4
  • Thanks 1

44 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Διάβασε το άρθρο που στέλνεις ρε mike. Ξεκινάει κυριολεκτικά good news coming from leakers. Δε με νοιάζει τι λέει ο keppler2. Με νοιάζει τι λέει η amd.

Η υποστήριξη που λέει μεχρι το 2027, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κι άλλοι επεξεργαστές στο socket (πως ήταν ο 5800x3d;)  Δεν έχει πει ξεκάθαρα που θα είναι το zen 6. 

Θυμίζω ότι στο am4 είχε ξεκινήσει τις ταρζανιές.  Αρχικά είχε ανακοινώσει φερειπειν ότι οι 5000 θα είναι μόνο για b450 και κάτι τέτοια σχετικά. 

Ρε φιλε ποιος Kepler η AMD γραφει υποστηριξη μεχρι το 2027 το ειπες και μονος σου.

Ο Zen 6 θα βγει το 26 τι λεμε τωρα, δεν υπαρχει περιπτωση για κατι αντιθετο εκτος αμα θελουμε να κανουμε συνωμοσιολογιες για το τιποτα.

Λοιπον, πρωτη εικονα ειναι ολα Stock/Auto.

Δευτερη XMP 8000 και η τριτη με 8200+Timings.

Τα αποτελεσματα αυτα ειναι Quick n Dirty, θα βελτιωθουν και αλλο.

Συγχαρητηρια στην AMD που ο 9800X3D εχει IMC που σηκωνει 8200 και συγχαρητηρια στην Gigabyte που αποδυκνειεται οτι εχει απίστευτα δυνατο Layout για 4 Dimm motherboard χωρις Nitropath φανφαρες της ASUS.

viber_image_2024-11-11_21-08-18-852.jpg

viber_image_2024-11-11_21-08-18-881.jpg

viber_image_2024-11-11_21-08-18-910.jpg

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tzavardin said:

O ΖΕΝ3 (Ryzen 5000) βγήκε μετά τους ΖΕΝ1, ΖΕΝ1+ και ΖΕΝ2 , που σημαίνει ότι ήταν η τέταρτη γενιά επεξεργαστών που υποστήριζε το ΑΜ4.

Ο ΖΕΝ6 θα είναι η τρίτη γενιά επεξεργαστών που θα υποστηρίζει το ΑΜ5.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...