Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τελικα δεν εχω καταλαβει η 24h2 δινει τλκ παραπανω νουμερα η οχι? 

Εδινε ναι αυτη τη στιγμη ομως εχουν δωσει το update και στην 23H2 και στα windows 10 απο οτι εχουν αναφερει οποτε παντου πρεπει να ειναι παρομοια τα νουμερα. Η 23H2 χωρις αυτο το update εναντι της 24H2 η οποια ειχε απο την αρχη αυτο το update που δινει το boost εχει τις μεγαλυτερες διαφορες. 

• Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τελικα δεν εχω καταλαβει η 24h2 δινει τλκ παραπανω νουμερα η οχι?

Μπορεί σε κάποια κάτι ψηλά να δίνει και στα περισσότερα να μη δίνει τίποτα, αλλά γενικά είναι πιο σωστό να τα τρέξει με το update τους και ότι βγάλουν. Δεν είναι σοβαρή εικόνα δλδ αυτή.

• Like 2

4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Τι έδινε;

Έκανες δικό σου σοβαρό testing με νούμερα πριν και μετά;

Εγω επεσα πανω στην αλλαγη της καρτας και στο 24H2 και οχι δεν εβγαλα ακρη ειδα πολυ μεγαλυτερα νουμερα αλλα δεν ξερω 100% αν ειναι λογο του insider update που εβαλα.

Εμπιστευομαι τον παρακατω ομως 100%. 

Screenshot-2.png

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Εμπιστευομαι τον παρακατω ομως 100%. 

Αυτό το εμπιστεύεσαι 100%;

image.png.0c37dfb11d75ced083a4ea9bbfc108ac.png

Αν κατάλαβα καλά στο πιο πάνω έκανε clean install ενώ τα άλλα δύο ήταν παλιά installations.

Οπότε, από ότι καταλαβαίνω, και το έχω δει και στην πράξη παίρνεις επιδόσεις από το καινούριο install των Windows και όχι από τα "θαυματουργά updates".

• Like 4

Μόλις τώρα, kkatzos είπε

Αυτό το εμπιστεύεσαι 100%;

image.png.0c37dfb11d75ced083a4ea9bbfc108ac.png

Αν κατάλαβα καλά στο πιο πάνω έκανε clean install ενώ τα άλλα δύο ήταν παλιά installations.

Οπότε, από ότι καταλαβαίνω, και το έχω δει και στην πράξη παίρνεις επιδόσεις από το καινούριο install των Windows και όχι από τα "θαυματουργά updates".

Καταλαβαινεις τωρα για το τι βλεπουμε και διαβαζουμε.

• Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Μπορεί σε κάποια κάτι ψηλά να δίνει και στα περισσότερα να μη δίνει τίποτα, αλλά γενικά είναι πιο σωστό να τα τρέξει με το update τους και ότι βγάλουν. Δεν είναι σοβαρή εικόνα δλδ αυτή.

Όπως δείχνουν όλοι, αν είναι να πιστέψουμε τους φιδέμπορες, οι 9000 φαίνεται να παίρνουν περισσότερο.

Οπότε σε 9700Χ, 9800Χ3D ίσως κάνουν κάποια διαφορά τα branch prediction updates. Άρα  και λίγα λες περι σοβαρής εικόνας. Απλά το TPU είναι εντελώς άκυρο.

ΑΝ, ξαναλέω, μπούμε στη διαδικασία να πιστέψουμε τους άμπαλους...

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/64771-amd-lässt-arrow-lake-ganz-schön-alt-aussehen-der-ryzen-7-9800x3d-im-test.html?start=10

''One thing in particular becomes clear in the gaming benchmarks: The Ryzen 7 9800X3D with DDR5-8000 only shows a performance advantage in Cyberpunk 2077. Otherwise, 6,000 MT/s is probably superior to the faster memory due to the lower latencies. In some cases, 8,000 MT/s is even slower than the JEDEC configuration with 5,600 MT/s.''

8 λεπτά πριν, Westbaum είπε

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/prozessoren/64771-amd-lässt-arrow-lake-ganz-schön-alt-aussehen-der-ryzen-7-9800x3d-im-test.html?start=10

''One thing in particular becomes clear in the gaming benchmarks: The Ryzen 7 9800X3D with DDR5-8000 only shows a performance advantage in Cyberpunk 2077. Otherwise, 6,000 MT/s is probably superior to the faster memory due to the lower latencies. In some cases, 8,000 MT/s is even slower than the JEDEC configuration with 5,600 MT/s.''

Εμπρός προς τα πίσω δλδ? Έχουμε γίνει οι καλύτεροι beta testers σε ότι βγαίνει δεν έχω κανένα παράπονο,νιώθω καταπληκτικά εάν αναλογιστείς και το κόστος του σημερινού hw.

1 hour ago, azazil1190 said:

Εμπρός προς τα πίσω δλδ? Έχουμε γίνει οι καλύτεροι beta testers σε ότι βγαίνει δεν έχω κανένα παράπονο,νιώθω καταπληκτικά εάν αναλογιστείς και το κόστος του σημερινού hw.

Δεν είναι κάτι παράλογο, ξέρουμε ότι οι X3D δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις RAM οπότε τα latencies φαίνεται να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Ε καλα ψιλο λογικο ειναι αφου εχεις το penalty με gear2 ,απο την αλλη ισως με ενα 8000c34 και χερατα timings ισως να περναει μπροστα  αλλα στην τελικη αξιζει να κατσεις να φας την ωρα σου για να παρεις ψιχουλα. Εγω παντως καλο το βρισκω αυτο. Εχεις τα 6000-6200 στανταρακι και αν εχει καποιος ανυσηχιες τα βραδια καθεται και τεσταρει που μπορει να φτασει τα 8000mhz σε cl  :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πούμε πάντως κάτι που ανέφερε και ο LTT (ναι ξέρω δεν είναι και η σοβαρότερη πηγή για reviews)

https://youtu.be/y-ZfIxa6dhY?t=375

Είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος, όμως σε πραγματικό χρόνο δηλαδή 1440/4Κ high-ultra οι διαφορές δεν φαίνονται αφού είναι όλα GPU bound εκεί ακόμα και με 4090 οπότε γενικότερα και μια επιλογή πιο κάτω δεν θα κάνει διαφορά, εκτός από κάποια σενάρια τύπου competitive first person/LoL. Μιλάμε εννοείται πάντα για επιλογή ανάμεσα σε κάποιον X3D, η Intel γενικά παραμένει για τα σκουπίδια σε gaming και οι μη-X3D AMD δεν είναι και οι καλύτερες επιλογές για gaming, ειδικά αν πέσουν οι τιμές του 7800X3D

Επεξ/σία από Hacker?pcs

16 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Να πούμε πάντως κάτι που ανέφερε και ο LTT (ναι ξέρω δεν είναι και η σοβαρότερη πηγή για reviews)

https://youtu.be/y-ZfIxa6dhY?t=375

Είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος, όμως σε πραγματικό χρόνο δηλαδή 1440/4Κ high-ultra οι διαφορές δεν φαίνονται αφού είναι όλα GPU bound εκεί ακόμα και με 4090 οπότε γενικότερα και μια επιλογή πιο κάτω δεν θα κάνει διαφορά, εκτός από κάποια σενάρια τύπου competitive first person/LoL. Μιλάμε εννοείται πάντα για επιλογή ανάμεσα σε κάποιον X3D, η Intel γενικά παραμένει για τα σκουπίδια σε gaming και οι μη-X3D AMD δεν είναι και οι καλύτερες επιλογές για gaming, ειδικά αν πέσουν οι τιμές του 7800X3D

Εντάξει δεν θέλουν όλοι να βάλουν στο PC τους κάρτες επιπέδου 4090, ούτε θέλουν να παίζουν στα 1080p ώστε να θεωρούν μόνο τους x3d κατάλληλη αγορά. Όποιος παίζει με κάρτα από 4080 και κάτω σε αναλύσεις 1440p και άνω μια χαρά την βγάζει και με έναν 7600. Και το λέω αυτό γιατί μας διαβάζουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν και θα νομίζουν ότι πρέπει υποχρεωτικά να δώσουν 500€ για CPU για να παίξουν σωστά παιχνίδια. Μην τους μπερδεύουμε δλδ, καλύτερα να δώσουν περισσότερα χρήματα στην GPU τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...