Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, thn είπε

Όχι. mcr enabled, power down enabled είναι στις φωτο απο που ανέβασα. 

Περίεργο.

Βέβαια το pc πλέων κάνει boot σφαίρα. Retrain ακόμα δεν έχω δεί παρα μόνο όταν αλλάζω ρυθμίσεις στο bios.

Για την μητρική τώρα. Μου έχει κοπανήσει στο μάτι το ότι δεν έχει equalizer στις ρυθμίσεις της realtek για τα ηχεία ενώ έχει για την οπτική ίνα. ότι να ναι.

Η ρύθμιση στους ανεμηστήρες είναι υποδειγματική. 

Πολλές ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή που πρέπει να κάτσω να διαβάσω περισσότερο.

Προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με τα ProcOdt στις μνήμες. Διαβάζω ότι θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά. απλά δεν καταλαβαίνω τι κάνουν ακριβώς.

Απο όταν το έστησα και στις 2 εγκαταστάσεις μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο αργός σε σχέση με το πως ανοίγει προγράμματα, ή ακόμα και σελίδες στο ίντερνετ. Πάντα σε σχέση με τον παλιό 2600k. Πολύ περίεργο.

Έχω κάνει 4 φορές repaste και βγάλε βάλε μπλόκ, αλλά συνεχίζει όταν ρύχνεις φορτίο να πάει απο τους 26 στους 60 με την μία. Υποθέτω πλέων ότι οι amd είναι έτσι? είχα συνηθίσει στον 2600 να ανεβαίνει πιο σταδιακά.

Κανένα error σε tm5 ή karhu (είδα και έπαθα να καταλάβω που έπρεπε να δώ ταχύτητα στο karhu που μου είπες, μέχρι που βρήκα του KGuiX), linpack. Δοκίμασα με τα ίδια setting στις μνήμες να τις πάω σε 6400 έκανε boot, δεν έψαξα όμως για λάθη.

σε μενα εχει κανονικα equalizer στις ρυθμίσεις της realtek κατεβασμενο απο msi site

image.jpeg

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε

σε μενα εχει κανονικα equalizer στις ρυθμίσεις της realtek κατεβασμενο απο msi site

image.jpeg

το έχω κάνει απεγκατάσταση 5 φορές σε 2 εγκαταστάσεις, με της asus. Έχει eq μόνο στο optical και όχι στα ηχεία. Ότι να ναι Screenshot2025-01-16161257.png.ec7fca68631cd45efcbb7e2bfbd6f7b4.pngScreenshot2025-01-16161236.png.e4f5c895a44da2dc52133e589568825b.png

17 λεπτά πριν, thn είπε

το έχω κάνει απεγκατάσταση 5 φορές σε 2 εγκαταστάσεις, με της asus. Έχει eq μόνο στο optical και όχι στα ηχεία. Ότι να ναι Screenshot2025-01-16161257.png.ec7fca68631cd45efcbb7e2bfbd6f7b4.pngScreenshot2025-01-16161236.png.e4f5c895a44da2dc52133e589568825b.png

Να συνεχίσω το θέατρο του παραλόγου. μιλάμε για όχι φτηνές μητρικές. Και ναι κάνω σύγκριση με πιο παλιές της ίδιας εταιρίας. 

Στην maximus τα είχε όλα μέσα. Μέχρι και τα thermocouples. μέχρι και την βάση για έξτρα ανεμιστήρα.

Εδώ σου λέει thermocouple συνδέεις εδώ. Αλλά δεν στο δίνει. Πάλι καλά έχω καμια 10αρια spare απο την παλιά.

Στην ψήκτρα του 1ου m2 σου έχει σπείρωμα για να βάλεις φουρφούρι. Παρακαλώ λόγω του ότι η ψήκτρα είναι πολύ κοντά στις μνήμες σου λέει χωράει μόνο 6010 φουρφούρι. Καλή σου τύχη βέβαια γιατί 6010 υπάρχουν πολύ λίγα (και κακής ποιότητας κιόλλας), και βεβαίως βεβαίως σου λέει για βίδες προτείνουμε m3x15. Ούτε αυτές δεν είναι επάνω βέβαια. Το καλό στο φουρφούρι αυτό είναι οτι δεν το βλέπεις και το σκατό κάνει τρελή δουλειά στις μνήμες και ας το λένε ότι είναι για τον m2. 

Δημοσ.

και κάνω το λάθος να καθαρίσω driver ήχου εντελώς και να κάνω εγκατάσταση τους τελευταίους και πλέων δεν βγάζει το realtek audio console στο microsoft store. Το κερατο σας το τραγιο την asus σας μεσα.

Αντε και το βρίσκεις για να έχεις πάλι τα ίδια με πριν. Eq στην οπτική και όχι στα ηχεία. 

• Haha 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Άτσα, έβγαλε η Asus beta bios (3201) με AGESA 1.2.0.3

"1.Updated AGESA to ComboAM5 PI 1.2.0.3. Please also update the chipset driver to version 7.01.08.129 or newer to enhance gaming performance for select games.
2.Improved system performance and fixed the PeCoffLoader memory overflow issue for security.
3.Addressed AMD Microcode Signature Verification Vulnerability.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παρατάω. Έχω κάνει 200 απεγκαταστάσεις τους driver του ήχου. 

Πλέων η κονσόλα έχει ακόμα λιγότερα. Έχει χάσει το dolby access εντελώς ενώ το κάνω εγκατάσταση, και κάτι άλλες βλακείες που έδειχνε τα ωμ του τι έχεις συνδέσει πανε.

την asus μου μέσα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, thn είπε

Τα παρατάω. Έχω κάνει 200 απεγκαταστάσεις τους driver του ήχου. 

Πλέων η κονσόλα έχει ακόμα λιγότερα. Έχει χάσει το dolby access εντελώς ενώ το κάνω εγκατάσταση, και κάτι άλλες βλακείες που έδειχνε τα ωμ του τι έχεις συνδέσει πανε.

την asus μου μέσα

bro !! Δες μήπως βάλεις drivers κατευθείαν από realtek και όχι μέσα από asus και βγαλεις ακρη

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

bro !! Δες μήπως βάλεις drivers κατευθείαν από realtek και όχι μέσα από asus και βγαλεις ακρη

το έκανα ήδη αλλα ακόμα χειρότερα.

Καθάρισα εντελώς ότι driver υπάρχει, έκανα εγκατάσταση απο asus driverhub, επειδή δεν έβγαζε την κονσολα την έκανα με το χέρι απο το microsoft store απο εδώ https://apps.microsoft.com/detail/9p2b8mcsvpln?hl=en-US&gl=US .

Νομίζω ότι πλέων δεν δουλεύει το dolby για κανένα λόγο (λές και έχει χάσει το licence)

Κουράστηκα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thn είπε

Τα ενσωματωμένα είναι off απο το πρώτο boot man.

H ιντελ με σωστό block δεν παει απο idle temp σε full load temp με την μια. Κάνει  ramp up πιο σταδιακά. Δεν ξέρω τι κάνει με ψυκτρούλες που ίσα ίσα τα καταφέρνουν. 

Τον 9800 τον έχω σε 3χ120 λούπα και πλέων έχω και την κάρτα γραφικών επάνω. 

Δεν διαβάζω για διαφορές με το offset mount σε amd. Άν έχεις βρεί κάτι στείλε μου να διαβάσω. αν και δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασιών. Απλά μου χτυπάει στο μάτι να βλέπω 26 ->58 με την μια. Λες και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα

Όταν λες ιντελ και εννοείς 2600κ απλά οι καινούριοι δεν έχουν καμία επαφή με την άψογη συμπεριφορά του 2600κ. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Είχα 10700κ με ek velocity block σε λουπα με τέσσερα 240 άρια ψυγεία. Και τα spikes ήταν κλάμα 

Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι πολύ σωστά...... Είναι σαν να μην έχει τίποτα ανάμεσα. Γιαυτό όλοι οι νέοι cpu παρακαλανε για delid. 

Offset mount ειδικά στους αμ5 είναι μαστ! Φαντάσου ότι στο κέντρο έχουν βάλει το io die και κάτω κάτω έχουν βάλει τα/το ccd 

Εγώ είδα τουλάχιστον 5 βαθμούς διαφορά μόνο με offset mount και άλλους 2 με το contact frame. Και μιλάμε για τον 7600χ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Όταν λες ιντελ και εννοείς 2600κ απλά οι καινούριοι δεν έχουν καμία επαφή με την άψογη συμπεριφορά του 2600κ. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Είχα 10700κ με ek velocity block σε λουπα με τέσσερα 240 άρια ψυγεία. Και τα spikes ήταν κλάμα 

Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι πολύ σωστά...... Είναι σαν να μην έχει τίποτα ανάμεσα. Γιαυτό όλοι οι νέοι cpu παρακαλανε για delid. 

Offset mount ειδικά στους αμ5 είναι μαστ! Φαντάσου ότι στο κέντρο έχουν βάλει το io die και κάτω κάτω έχουν βάλει τα/το ccd 

Εγώ είδα τουλάχιστον 5 βαθμούς διαφορά μόνο με offset mount και άλλους 2 με το contact frame. Και μιλάμε για τον 7600χ

ειμαι ηδη με offeset mount και ένα μέρος του επεξεργαστή απο πάνω το βλέπεις. Ξαναλέω δεν έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες. Το αντίθετο. μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός

οσο για το contact frame πραγματικά δεν πιστεύω να κανει κάτι. Προσωπικά πάντα. Ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι θέλει

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thn είπε

και κάνω το λάθος να καθαρίσω driver ήχου εντελώς και να κάνω εγκατάσταση τους τελευταίους και πλέων δεν βγάζει το realtek audio console στο microsoft store. Το κερατο σας το τραγιο την asus σας μεσα.

Αντε και το βρίσκεις για να έχεις πάλι τα ίδια με πριν. Eq στην οπτική και όχι στα ηχεία. 

Δοκίμασε να βάλεις drivers από εδώ:

https://rog-forum.asus.com/t5/downloads-for-motherboards/drivers-realtek-usb-audio-amd-5xx-6xx-8xx-amp-intel-5xx-6xx-7xx/td-p/845528

Πάντως και εγώ έχω το ίδιο θέμα, έχει equalizer μόνο στην οπτική. Δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ..🙃

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thn είπε

ειμαι ηδη με offeset mount και ένα μέρος του επεξεργαστή απο πάνω το βλέπεις. Ξαναλέω δεν έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες. Το αντίθετο. μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός

οσο για το contact frame πραγματικά δεν πιστεύω να κανει κάτι. Προσωπικά πάντα. Ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι θέλει

Κατάλαβα πολύ καλά. 

Τα spikes μόνο με delid. Μην κάνεις τίποτα μείνε όπως είσαι. Η συμπεριφορά αυτή είναι κομπλέ για τους νέους cpu μπλε και κόκκινους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένα περίεργο πρόβλημα. Ενώ ολοκλήρωσα το set up. Πάω να ανοίξω το pc και δεν έδινε σήμα στην οθόνη με error στην μητρική ecc. Απ ότι είδα έχει να κάνει με τη ram. Άλλαξα τη διάταξη τους από 1-3 slot σε 2-4 και άνοιξε κανονικά. Λέτε να έχει θέμα το memory controller ;

Μητρική Asus rig X870e

Επεξ/σία από Mitsos_The_Great
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Mitsos_The_Great είπε

ένα περίεργο πρόβλημα. Ενώ ολοκλήρωσα το set up. Πάω να ανοίξω το pc και δεν έδινε σήμα στην οθόνη με error στην μητρική ecc. Απ ότι είδα έχει να κάνει με τη ram. Άλλαξα τη διάταξη τους από 1-3 slot σε 2-4 και άνοιξε κανονικά. Λέτε να έχει θέμα το memory controller ;

Μητρική Asus rig X870e

Εάν έχεις κιτακι με δύο ντιμς τα βάζεις θέσεις α2 κ β2 . Δλδ δεύτερη σλοτ μετά το cpu k τελευταίο σλοτ.

Το παραπάνω είναι το σωστό . Όπως τα έβαλες τώρα δλδ

Επεξ/σία από azazil1190
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όταν αλλάζετε bios με νέο agesa κάνετε μετά τίποτα εγκατάσταση/update της AMD στα windows ή αν χρειάζεται το κάνει αυτόματα?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, thn είπε

Όταν αλλάζετε bios με νέο agesa κάνετε μετά τίποτα εγκατάσταση/update της AMD στα windows ή αν χρειάζεται το κάνει αυτόματα?

Δεν κάνω κάτι στα Windows.

Περιστασιακά τσεκάρω στη σελίδα της μητρικής αν έχουν βγει νεότεροι chipset drivers και τους εγκαθιστώ.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...