Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Πολλά θέματα σε Χ870E Taichi έχει πάντως... Σε Χ670Ε Taichi που εχω το 3.12 πάει μπάλα.... Το 3.15 δεν το έχουν βγάλει καν. 

Γενικά βλέπω ότι τα bios στις χ870 προς ώρας δεν είναι σωστά. Στις χ670 είναι μακράν πιο στρωμένα.

Ίσως με εξαίρεση τις msi μόμπος που από όσο βλέπω πάνε εξαιρετικά,ελάχιστα θέματα σε σχέση με άσους και άλλες πιο ακριβές 

• Like 3
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τελικά αυτό είναι το τελικό σταθερό

έχασα το silicon lottery σε imc

To 3100 δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί με τίποτα 😞

Το τελικό σταθερό pbo είναι -28 σε stock συχνότητα

st.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Ερώτηση στις B650E μπορεί να παίξει κάρτα γραφικών pci5.0 ταυτόχρονα με nvme pci5.0 χωρίς να κόβει ταχύτητα ένα από τα 2??

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, konik είπε

Ερώτηση στις B650E μπορεί να παίξει κάρτα γραφικών pci5.0 ταυτόχρονα με nvme pci5.0 χωρίς να κόβει ταχύτητα ένα από τα 2??

Ναι μπορεί, αλλά μόνο ένα nvme

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

AMD 3D V-Cache teardown suggests the majority of the Ryzen 7 9800X3D is occupied by dummy silicon | Tom's Hardware

1 hour ago, godslayerxp said:

Ναι μπορεί, αλλά μόνο ένα nvme

Ευτυχώς τα gen5 nvme είναι πανάκριβα και δεν προσφέρουν κάτι στην συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών χρηστών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ένα έχω να πω 😋 

Εν αναμονή του σοβαρού εργαλείου ονόματι "9950x3d" . 

Συνδιασμός με 5090 και κλείνουμε για 2-3 χρόνια κάνοντας αέρα στα φρύδια μας .Ωραίοι - χαλαροί - σκληροί - αντρικοί,αρρενωποι ρε αδελφέ .Αφού πρώτα έχουμε δώσει λωκο για την απόκτηση τους.😆

Επεξ/σία από azazil1190
  • Haha 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, BabisTs είπε

Πολλά θέματα σε Χ870E Taichi έχει πάντως... Σε Χ670Ε Taichi που εχω το 3.12 πάει μπάλα.... Το 3.15 δεν το έχουν βγάλει καν. 

Κοίταζε κι εδώ.

https://shop.jzelectronic.de/

Για τη δική μου έχει βγει 2 μέρες ήδη, ενώ στην επίσημη σελίδα της ακόμα δεν έχει εμφανιστεί.

Σε δαύτους κυκλοφόρησε και το κρυφό/ανεπίσημο/κυνηγημένο BIOS με υποστήριξη Zen3 στο Χ370 μου, τότε. Δεν ξέρω τί άκρη έχουν με την As γενικότερα.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Πέτρος said:

Κοίταζε κι εδώ.

Για τη δική μου έχει βγει 2 μέρες ήδη, ενώ στην επίσημη σελίδα της ακόμα δεν έχει εμφανιστεί.

Σε δαύτους κυκλοφόρησε και το κρυφό/ανεπίσημο/κυνηγημένο BIOS με υποστήριξη Zen3 στο Χ370 μου, τότε. Δεν ξέρω τί άκρη έχουν με την As γενικότερα.

Όντως η assrock έβγαλε το 3.15 (1.2.0.2b) στις 16/12 για όλες τις b650 και x670. Το έβαλα, ξανασέταρα τις μνήμες και είδα μηδενικές διαφορές σε σχέση με το 1.2.0.2a. Δεν ξέρω τι περίμενα..

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, akisk είπε

Όντως η assrock έβγαλε το 3.15 (1.2.0.2b) στις 16/12 για όλες τις b650 και x670. Το έβαλα, ξανασέταρα τις μνήμες και είδα μηδενικές διαφορές σε σχέση με το 1.2.0.2a. Δεν ξέρω τι περίμενα..

Καλά, το θέμα είναι αν δίνει κάτι παραπάνω γενικότερα. Κάποιο νέο χαρακτηριστικό, κάποια διόρθωση bug, ενδεχομένως λίγο πιο εύκολο/σωστό tuning.

Ότι κι αν προσπάθησα με το αρχικό μου BIOS, 2100fclk σταθερό δεν έπιασα ποτέ. Τώρα το έχω (άσχετο αν είμαι με 2066 γιατί μου δίνει καλύτερα αποτελέσματα λόγω resync penalty στο παραπάνω), ελπίζω ότι μέσω finetuning ίσως δω και κάποιο 2133 κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Κοίταζε κι εδώ.

Άψογος!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα!

ΘΑ ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος από εδώ γνωρίζει την απάντηση σε ένα πρόβλημα που έχω.

Το pc μου διαθέτει έναν ryzen 7900x3d , μια gigabyte x870e aorus master και 64gb trident z5 6000mhz.

Οποιοδήποτε benchmark Και να τρέξω βγαίνει σκορ χαμηλότερο κατά 20% από τον μέσω 7900x3d και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο... Από bios το μονο που πείραξα είναι ενεργοποίηση του EXPO profile και negative voltage se όλα τα cores (-30mv).

Προσπαθώ να καταλάβω εδώ και 3 ώρες γιατί δεν πιάνει τα σκορ που πιάνουν οι άλλοι 7900x3d, αλλά είναι κάτω κατά 20-25%.

Παραθέτω μια φώτο από cinebench 23 την ώρα που το τρέχω... Το σκορ μ δεν ξεπερνάει με τπτ τις 23000 (ακόμα και όταν τελειώσει) όταν ο μέσος όρος των 7900x3d είναι 27000.

Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει όλα τα τελευταία chipset driver της amd ,αλλά δεν είδα διαφορά.

Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει το λόγο να με βοηθήσει...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1.jpg

Δημοσ.
8 hours ago, zacharias99 said:

Καλησπέρα!

ΘΑ ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος από εδώ γνωρίζει την απάντηση σε ένα πρόβλημα που έχω.

Το pc μου διαθέτει έναν ryzen 7900x3d , μια gigabyte x870e aorus master και 64gb trident z5 6000mhz.

Οποιοδήποτε benchmark Και να τρέξω βγαίνει σκορ χαμηλότερο κατά 20% από τον μέσω 7900x3d και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο... Από bios το μονο που πείραξα είναι ενεργοποίηση του EXPO profile και negative voltage se όλα τα cores (-30mv).

Προσπαθώ να καταλάβω εδώ και 3 ώρες γιατί δεν πιάνει τα σκορ που πιάνουν οι άλλοι 7900x3d, αλλά είναι κάτω κατά 20-25%.

Παραθέτω μια φώτο από cinebench 23 την ώρα που το τρέχω... Το σκορ μ δεν ξεπερνάει με τπτ τις 23000 (ακόμα και όταν τελειώσει) όταν ο μέσος όρος των 7900x3d είναι 27000.

Έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει όλα τα τελευταία chipset driver της amd ,αλλά δεν είδα διαφορά.

Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει το λόγο να με βοηθήσει...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1.jpg

Update: Επανεγκατέστησα τα windows και τους drivers και φτιάξανε όλα... Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιγε 😕

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...