Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 5 (Granite Ridge/Strix Point/Turin) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, nvidiafan είπε

με γεια Νικ, εγώ σε αντιγράφω ή εσυ με αντιγράφεις;

κόκκινη κάρτα, κόκκινη cpu σε λίγο και κόκκινη γραβάτα 😁

x870e.jpg.73fc1774a3c7e205197640108de41bb9.jpg

Τα έμαθα και τα δικά σου.😉

Μεγιες αγορίνα! 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

με γειες προδοτες :lol:

2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Τα έμαθα και τα δικά σου.😉

Μεγιες αγορίνα! 

ευχαριστώ παίδες!

• Like 2

1 ώρα πριν, nvidiafan είπε

με γεια Νικ, εγώ σε αντιγράφω ή εσυ με αντιγράφεις;

κόκκινη κάρτα, κόκκινη cpu σε λίγο και κόκκινη γραβάτα 😁

x870e.jpg.73fc1774a3c7e205197640108de41bb9.jpg

Μαζί με τη mobo κοιμάσαι;

• Haha 1

1 λεπτό πριν, nvidiafan είπε

πες το ψέματα

Ανοίγεις κουτί ,μυρίζεις ,χαϊδεύεις και μετά στήνεις.

Η καλύτερη mobo της αγοράς ,εύγε παιδιά μ

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι έχοντες 7800χ3δ για πείτε πως το βλέπετε ? 

Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα.

Μόνο uv mix per core -35 -40 k expo. Α και pbo enable 

IMG_20241105_010357.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτρεξα ορισμένα ycruncher πρόχειρα σε αέρα με ένα γρήγορο σετάρισμα και ram tuning (όχι 1:1), περιμένοντας το am5 mount για το heatkiller ώστε να δούμε τι ψάρια θα πιάσει σε νερό. Ο προηγούμενος amd επεξεργαστής που είχα ήταν ο athlon64 4000+.

ycr.jpg.ba80cfbd5c5f9e211733e6269ef5aec7.jpg

1224.jpg.8e9b1b0b5018b64755cc1efb5f56e4cf.jpg

Επεξ/σία από nvidiafan
  • Like 13

7 ώρες πριν, azazil1190 είπε

IMG_20241105_010357.jpg

καταρχην μεγεια το μοτερ εισαι πολυ καλα εκει τωρα απο κει και περα η μητρικη σου σιγουρα θα χει eclk oc για να παιξεις ασυχρονα με το bus για να ανεβεις και αλλο  ειναι ο μονος  τροπος για τον κλειδωμενο 7800x3d  εγω παιζω μεχει +102 κατι bus παραπανω  δεν  πιθανοτατα κολανε οι δισκοι

ενα δικο μου με uv -39 all core 

image.jpeg

• Like 5

4 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

καταρχην μεγεια το μοτερ εισαι πολυ καλα εκει τωρα απο κει και περα η μητρικη σου σιγουρα θα χει eclk oc για να παιξεις ασυχρονα με το bus για να ανεβεις και αλλο  ειναι ο μονος  τροπος για τον κλειδωμενο 7800x3d  εγω παιζω μεχει +102 κατι bus παραπανω  δεν  πιθανοτατα κολανε οι δισκοι

ενα δικο μου με uv -39 all core 

image.jpeg

Ευχαριστώ αγορίνα! 

Δυνατός φυσικά και εσύ!

Κοίτα μιας και θα πάω σε 9800χ3δ(μπορεί και 9950χ3δ εάν έχει και τα δύο ccd 3d) δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ άλλο με το oc/υv του cpu. Θέλω στην πορεία να δω εάν είναι σταθερό έτσι όπως τον έχω τώρα και να ασχοληθώ λίγο με τις μνήμες χωρίς να σπάσω το κεφάλι μου . Πιο πολύ για τον χαβαλε μιας και είμαι σε 4κ . Σήμερα θα κάτσω να τελειώσω μέ τα win να τα φέρω στα μέτρα μου και από Πέμπτη θα κάτσω τα δω  fclk και ραμς (mdies κιτακια) οπότε δεν περιμένω και πολλά.

• Like 1

8 ώρες πριν, azazil1190 είπε

IMG_20241105_010357.jpg

1. Ανεξάρτητα από το σφίξιμο στις μνήμες (βλέπω το tRFC και γελάω υστερικά), θες fclk 2133 για το ιδανικό αποτέλεσμα, αν είναι να τις τρέχεις στα 6400. Αν τυχόν σου κρατάει και 2200, ακόμα καλύτερα. Στα 2166 μάλλον θα έχεις χειρότερο.

2. Κάτσε να τα δουν οι πιο σχετικοί, να σου πουν αν σηκώνεις Nitro 1-2-0 από 2-3-1 που λογικά είσαι τώρα.

3. Κλαίω, απλά. Τί max/eff είναι αυτό? Τί -35/-40? Σε εμένα έκατσε η μπανάνα του αιώνα ή είναι τόσο χάλια η μητρική (το BIOS, βασικά) και με κόβει από παντού?

Επικ!

• Like 1
  • Haha 1

2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

1. Ανεξάρτητα από το σφίξιμο στις μνήμες (βλέπω το tRFC και γελάω υστερικά), θες fclk 2133 για το ιδανικό αποτέλεσμα, αν είναι να τις τρέχεις στα 6400. Αν τυχόν σου κρατάει και 2200, ακόμα καλύτερα. Στα 2166 μάλλον θα έχεις χειρότερο.

2. Κάτσε να τα δουν οι πιο σχετικοί, να σου πουν αν σηκώνεις Nitro 1-2-0 από 2-3-1 που λογικά είσαι τώρα.

3. Κλαίω, απλά. Τί max/eff είναι αυτό? Τί -35/-40? Σε εμένα έκατσε η μπανάνα του αιώνα ή είναι τόσο χάλια η μητρική (το BIOS, βασικά) και με κόβει από παντού?

Επικ!

Έλα ρε μην με κοροϊδεύετε για το trfc είμαι expo plug and play φάση 😋 

Θα δω η στα 6200 εάν καταφέρω να παίξω σφικτά c26-28  η αλλιώς 6400 c28-30. Fclk μακάρι να μπορέσει στα 2200 αλλά από όσο το ψαξα στα γρήγορα χτες  ,λίγα κομμάτια μπορούν σταθερά . Αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας εάν είναι κλαστηρι.

Tα νίτρο κτλ που μου λες δεν ξέρω τι είναι ,ξέρω μόνο την sapphire nitro😆 Δεν έχω ασχοληθεί με αμ5 καθόλου. Όλα στο bios μου φαίνονται εξωγήινα. Έχει πολύ πράγμα για πείραγμα στo bios.

Σαν κομμάτι βάση του sp πάντα, δείχνει αρκετά καλό από όσο εψαξα στο google .Τώρα βέβαια στην πράξη μπορεί να είναι αλλιώς. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Έλα ρε μην με κοροϊδεύετε για το trfc είμαι expo plug and play φάση 😋 

Θα δω η στα 6200 εάν καταφέρω να παίξω σφικτά c26-28  η αλλιώς 6400 c28-30. Fclk μακάρι να μπορέσει στα 2200 αλλά από όσο το ψαξα στα γρήγορα χτες  ,λίγα κομμάτια μπορούν σταθερά . Αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας εάν είναι κλαστηρι.

Tα νίτρο κτλ που μου λες δεν ξέρω τι είναι ,ξέρω μόνο την sapphire nitro😆 Δεν έχω ασχοληθεί με αμ5 καθόλου. Όλα στο bios μου φαίνονται εξωγήινα. Έχει πολύ πράγμα για πείραγμα στo bios.

Σαν κομμάτι βάση του sp πάντα, δείχνει αρκετά καλό από όσο εψαξα στο google .Τώρα βέβαια στην πράξη μπορεί να είναι αλλιώς. 

bro οι ρυθμίσεις του νίτρο για 1.2.0 από 2.3.1  μαμά βρίσκονται μέσα  στην ενοτητα με τις μνημες στα amd settings και βοηθούν στο  χαμήλωμα του latency εάν φυσικά είσαι σταθερός με 1.2.0

αλλα παίξε για αρχη ένα 6200η 6400 cas 28-30 σταθερα και μετά βλέπεις για nitro

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...