Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

* μια γρηγορη απαντηση ψαχνω και θα το διαγραψω αμεσα το topic

Καλημερα , μια ερωτηση θελω να κανω , επειδη κανω αναβαθμιση στον υπολογιστη μου και χρειαζομαι να βαλω αρκετες αγγελιες ζητησης αλλα και προσφορας θελω  απο απλος χρηστης που ειμαι τωρα (2 αγγελιες/βδομαδα) να γινω εγγεγραμμενος (6 αγγελιες/βδομαδα), ειδα ομως σου ζηταει ΑΦΜ , IBANK τραπεζης κτλ , η ερωτηση ειναι αν κανω μια πωληση ως εγγεγραμμενος (π,χ πουλαω καρτα γραφικων αυτη τη στιγμη 270ε) και ο αγοραστης με πληρωσει μεσω IBANK τρεπεζης, η εφορια μπορει να το ελενξει και να το εκλαβει ως εισοδημα?

Ρωτησα το insomnia κατευθειαν εχτες αλλα δεν πηρα απαντηση.. Παρακαλω οποιος γνωριζει με βεβαιοτητα ας απαντησει!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Ρωτησα το insomnia κατευθειαν εχτες αλλα δεν πηρα απαντηση..

Απορώ δηλαδή πως το ινσομνια δεν εδωσε αμέσως λυση

Να κανεις αναφορα στους διαχειριστές

Απαράδεκτο 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Miatakias είπε

η εφορια μπορει να το ελενξει και να το εκλαβει ως εισοδημα?

Αν θυμάμαι καλά για να σε ελέγξει η εφορία πρέπει να ασχολείσαι συστηματικά και να έχεις εισόδημα από αυτή τη δραστηριότητα 10.000 ευρώ και πάνω. Με επιφύλαξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Απορώ δηλαδή πως το ινσομνια δεν εδωσε αμέσως λυση

Να κανεις αναφορα στους διαχειριστές

Απαράδεκτο 

Θα μπορουσες να κανεις κατι πιο επικοδομιτικο και επικερδες για τον εαυτο σου απ το να αναλονεις τον χρονο σου τρολαρωντας..

4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν θυμάμαι καλά για να σε ελέγξει η εφορία πρέπει να ασχολείσαι συστηματικά και να έχεις εισόδημα από αυτή τη δραστηριότητα 10.000 ευρώ και πάνω. Με επιφύλαξη.

Ενταξη εγω μιλαω για μικροτερα ποσα απο 300 εως 700ε το πολυ.. Ενταξη και εγω για καλο και για κακο την εκανα την ερωτηση , οχι πως πιστευα πραγματικα οτι θα εχω προβλημα με την εφορια αλλα καμια φορα δεν ξερεις, γενικα ΑΦΜ δεν θελω να βαζω απο δω και απο κει..Ευχαριστω για την απαντηση!

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Ενταξη εγω μιλαω για μικροτερα ποσα απο 300 εως 700ε το πολυ..

Τον χρόνο εννοείς. Σε κάθε περίπτωση αν δε θέλεις να ρωτήσεις λογιστή, άνοιξε ένα προφίλ εδώ και θα σου απαντήσουν τα παιδιά που γνωρίζουν το αντικείμενο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Τον χρόνο εννοείς. Σε κάθε περίπτωση αν δε θέλεις να ρωτήσεις λογιστή, άνοιξε ένα προφίλ εδώ και θα σου απαντήσουν τα παιδιά που γνωρίζουν το αντικείμενο. 

Nαι , δεν πουλαω συστηματικα απλα οπως γραφω θα κανω ενα upgrade σε pc και θα πουλησω καποια pc parts , εχω και κατι αλλα πραγματα που πουλαω αλλα ουτως η αλλος τα περισσοτερα δεν ειναι μεσω τραπεζης αλλα χερι με χερι συναλλαγη που προφανως δεν εχει να κανει με εφορια αρα μιλαμε για ποσο που δεν ξεπερναει τα 700ε τον χρονο ας πουμε και πολλα λεω.. Αρα δεν εχω κανενα προβλημα , σ ευχαριστω για τα links και τις γρηγορες απαντησεις σου..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν ελέγξει ένα λογαριασμό η ααδε ή όχι έχει να κάνει με πολλά. Η απάντηση είναι ότι αν έχεις συχνές πιστώσεις (καταθέσεις) που δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα, ναι μπορεί κάποτε (και σε βάθος 5ετίας) να σε ελέγξει και να ζητήσει εξηγήσεις για τα αδικαιολόγητα ποσά. Σε φορολογικό έλεγχο, θα ζητηθούν εξηγήσεις σχεδόν για όλες τις καταθέσεις άνω των 50€. Βέβαια αν δεν είσαι ελευθ. επαγγελματίας, αν δεν σε καταγγείλει κάποιος, κι αν δεν είναι συστηματικές οι καταθέσεις, δεν θεωρώ ότι κινδυνεύεις. Σίγουρα πάντως οι έλεγχοι σε λογ/σμους έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Διαβάζουμε συχνά περιπτώσεις στο ιντερνετ.

Επεξ/σία από 1comment
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω, γενικα αποφευγω κατεθεσεις μεσω τραπεζης αν δεν γινεται χερι με χερι η συναλλαγη μονο..Αλλα οπως ειπα τωρα αυτην την περιοδο θα πουλησω καποια pc parts αξιας συνολικης 500-600ε και δεν νομιζω ολες οι συναλλαγες να ειναι μεσω τραπεζης αλλα καποιες απο αυτες , οποτε δεν νομιζω να εχω προβλημα

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.

Αμελητέα ποσά. Ζήτα να σου γράφουν ως αιτιολογία στην κατάθεση κάτι σχετικό (πχ "Για GPU μέσω Insomnia"), κράτα και screenshots την αγγελία και τα μηνύματα (αν ανταλλάξετε με τον αγοραστή), για την υπερβολικά υπερβολική περίπτωση που πέσεις σε έλεγχο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποτε παιδες το κλεινω το topic και εκανα ηδη την διαδικασια να γινω εγγεγραμμενος.. Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Δεν βλεπω επιλογη πως να διαγραψω το topic , ας μου πει καποιος η ας το σβησει καποιος admin αν το δει!

Επεξ/σία από Miatakias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...