manolis940 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Στις 20/7/2023 στις 2:58 ΜΜ, άδικος είπε Μια χαρά μπορεί να δουλέψει και με HDD, αν δεν έχει μηχανικό πρόβλημα. Η καθυστέρηση που αναφέρει ο TS δε δικαιολογείται απλά επειδή έχει HDD. Μπορεί το σύστημα του να έχει malware και μαμούνια, να είναι πλήρως κατακερματισμένα τα αρχεία του, ή και όλα αυτά μαζί. Ένας έλεγχος στο δίσκο και φρέσκια εγκατάσταση για αρχή θα δείξει τι μπορεί να έφταιγε. Τα win10 χρησιμοποιούν πολύ παραπάνω τον σκληρό σαν swap memory απ' ότι τα προηγούμενα windows και δεν το κάνουν μόνο όταν γεμίσει η RAM. Ο συγκεκριμένος είναι και τέρμα αργός όπως τονίζουν παραπάνω και δεν μπορεί να τρέξει win10 με τίποτα.
Tol1as Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Φίλε μου στο σαλόνι έχω i5 4570, με 24gb ram, gtx 960 4gb κάρτα και ssd crucial 1 tb, pc αγορασμένο το 2013. Το μηχάνημα πηγαίνει σφαίρα στα Win10, boot σε 8-9 sec. Πριν τα 10 είχα τα 7 σε άλλο δίσκο ssd 500gb... το μηχάνημα σερνόταν. Ο δίσκος ήταν γεμάτος και ακόμα και όταν έσβηνα πράγματα πάλι κολούσε. Ο δίσκος του λειτουργικού θέλει ένα 20% άδειο για να "ανασαίνει". Με τον καινούριο 1tb (crucial) είναι μέρα με τη νύχτα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή παίρνεις 1tb sata 3 με 30-40€. Για γραφικά δε μιλας για κάρτα οπότε φαντάζομαι έχεις ενσωματωμένα? Σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθούσε μια αναβάθμιση σε ram. Η μητρική σου έχει 2 slot για ddr3 1600 mhz απ'οτι βλέπω. Αν έχεις ένα 8άρι οπωσδήποτε πάρε ένα δεύτερο 8άρι (ίδιο κατα προτίμηση) και θα έχεις και dual channel που θα δώσει έξτρα ωθηση στην ταχύτητα. Αν έχεις δύο 4άρια θα μπορούσες να αντικαταστήσεις με δύο 8άρια. Κόστος μέσω ebay 20-25€ για 2x8gb. Μην ξεχασεις να ενεργοποιήσεις XMP στο bios. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ανοίξεις το pc και να καθαρίσεις σχολαστικά παντου από σκόνες, να βγάλεις την ψύκτρα απ'το cpu (έχει ψύκτρα ετσι, γιατι αν δεν έχει απο εκεί είναι τα κολλήματα) και να αλλάξεις πάστα. Αφου κάνεις τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα δεις φοβερή βελτίωση. Αν εξακολουθεις και... τρώγεσαι, μπορεις να πάρεις και καμιά μεταχειρισμένη καρτούλα. Προσωπικά θα πήγαινα σε 1050ti ή σε 1060. Με 50-60€ έχει αρκετές στο ebay. Ρίξε μια ματιά και στις αγγελίες του insomnia για μνήμες/κάρτα. Δίσκο οπωσδήποτε πάρε καινουριο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από Tol1as
thelos257 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Στις 3/8/2023 στις 5:32 ΠΜ, Tol1as είπε Φίλε μου στο σαλόνι έχω i5 4570, με 24gb ram, gtx 960 4gb κάρτα και ssd crucial 1 tb, pc αγορασμένο το 2013. Το μηχάνημα πηγαίνει σφαίρα στα Win10, boot σε 8-9 sec. Πριν τα 10 είχα τα 7 σε άλλο δίσκο ssd 500gb... το μηχάνημα σερνόταν. Ο δίσκος ήταν γεμάτος και ακόμα και όταν έσβηνα πράγματα πάλι κολούσε. Ο δίσκος του λειτουργικού θέλει ένα 20% άδειο για να "ανασαίνει". Με τον καινούριο 1tb (crucial) είναι μέρα με τη νύχτα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή παίρνεις 1tb sata 3 με 30-40€. Για γραφικά δε μιλας για κάρτα οπότε φαντάζομαι έχεις ενσωματωμένα? Σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθούσε μια αναβάθμιση σε ram. Η μητρική σου έχει 2 slot για ddr3 1600 mhz απ'οτι βλέπω. Αν έχεις ένα 8άρι οπωσδήποτε πάρε ένα δεύτερο 8άρι (ίδιο κατα προτίμηση) και θα έχεις και dual channel που θα δώσει έξτρα ωθηση στην ταχύτητα. Αν έχεις δύο 4άρια θα μπορούσες να αντικαταστήσεις με δύο 8άρια. Κόστος μέσω ebay 20-25€ για 2x8gb. Μην ξεχασεις να ενεργοποιήσεις XMP στο bios. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ανοίξεις το pc και να καθαρίσεις σχολαστικά παντου από σκόνες, να βγάλεις την ψύκτρα απ'το cpu (έχει ψύκτρα ετσι, γιατι αν δεν έχει απο εκεί είναι τα κολλήματα) και να αλλάξεις πάστα. Αφου κάνεις τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα δεις φοβερή βελτίωση. Αν εξακολουθεις και... τρώγεσαι, μπορεις να πάρεις και καμιά μεταχειρισμένη καρτούλα. Προσωπικά θα πήγαινα σε 1050ti ή σε 1060. Με 50-60€ έχει αρκετές στο ebay. Ρίξε μια ματιά και στις αγγελίες του insomnia για μνήμες/κάρτα. Δίσκο οπωσδήποτε πάρε καινουριο. Καλημερα τα γραφικα του ειναι ενσωματομενα αρα κοινη χρηση τους απο τον επεξεργαστη δεν προσθεσα καποια εξτρα καρτα γραφικων πανω. Αρα σκληρο δισκο περνω ενα ssd 500gb ; οποιοδηποτε ;
micos000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, thelos257 είπε Αρα σκληρο δισκο περνω ενα ssd 500gb ; οποιοδηποτε ; Όχι "οποιονδήποτε"! Προτίμησε κάποιος σχετικά επώνυμο και με καλά σχόλια. Εγώ προσωπικά από φθηνούς έχω δουλέψει με πολύ καλές εντυπώσεις και χωρίς προβλήματα INTENSO HIGH (όχι TOP), ADATA GREEN, WD Green, WD Blue, έχω ακούσει από άλλους καλά λόγια για crucial, goodram, adata blue και kingstone δεν τους έχω δουλέψει όμως και φυσικά SAMSUNG EVO (όχι QVO). Επίσης έχω δει σε λάπτοπ ενός dj να έχει sandisk και να δουλεύει χρόνια χωρίς προβλήματα. Τώρα, από προσωπική εμπειρία (πίκρα θα έλεγα) μακριά από silicon power sp a55. Δεν ξέρω αν ήταν κάποια ελαττωματική παρτίδα αλλά μας έστειλαν στο γραφείο 10 sp a55 120άριδες και μετά από ένα 6μηνο έχω πάνω από 70% αποτυχία. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από micos000
manolis940 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Crucial θα πω και εγώ +1 Τον παρακάτω τον έχω και σε δικά μου μηχανήματα και πελατών. Δεν ξέρω πόσες φορές τον έχω αγοράσει ειλικρινά και κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. https://www.skroutz.gr/s/37787901/Crucial-BX500-SSD-500GB-2-5-SATA-III-CT500BX500SSD1.html#description Προσοχή μην σε παρασύρει κάποια κριτική που δείχνει κάτι ταχύτητες που ξεπερνάνε τα 4000MB/s . Δεν παίζουν αυτά, ο τύπος λογικά έχει μαγαζί. Αλλά στα 500 MB/s που διαφημίζει παίζει. Ίσως λίγο πιο γρήγορος είναι ο αντίστοιχος της Samsung αλλά δεν νομίζω να δεις ουσιαστική διαφορά. Απ' την άλλη 10€ παραπάνω κοστίζει. Its up to you.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα