Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλύτερα απευθείας σε εξειδικευμένο για air-condition αυτοκινήτων και όχι σε γενικό ηλεκτρολόγο. Συνήθως λόγω εμπειρίας ξέρουν πού να κοιτάξουν ανά μοντέλο. Πέταξα αρκετά λεφτά σε φρέον και αμπούλες μέχρι να καταλήξω σε airconditionά που ήξερε στο δευτερόλεπτο πού να κοιτάξει (ψωριασμένο ψυγείο). Όλοι ψάχναν τις ενώσεις και τις βαλβίδες και δεν έβρισκαν τίποτα, μου έλεγαν για διαρροή από το κομπρεσέρ κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια για να μην ανοιγω νεο topic θα ηθελα κι εγω μια γνωμη. Εχω ενα opel corsa d το οποιο το πηγα στο συνεργειο που παω γιατι δεν εβγαζε ζεστο αερα. Βαλαν φρεον και πηγα την αλλη μερα να το παρω. Με το που ξεκινησα να φυγω παλι δεν εβγαζε κρυο  Το αφηνω παλι συνεργειο και μου ειπαν οτι το ξαναεχασε και υπαρχει διαρροη και να το αφησω παλι να το δουν. Με πηρε χτες ο μαστορας και μου ειπε οτι θελαν αλλαγη καποιοι σωληνες και μου εβγαλε (χωρις να με χρεωσει το εξτρα φρεον) κοστος 280 ευρω. Θεωρειτε ειναι φυσιολογικο? Απο χρυσαφι ειναι οι σωληνες φτιαγμενοι η απλα με δαγκωσε? Μου ειπε οτι προμηθευτηκε γνησιους οι οποιοι στοιχησαν 190 ευρω

Επεξ/σία από spocky
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, spocky είπε

Ρε παιδια για να μην ανοιγω νεο topic θα ηθελα κι εγω μια γνωμη. Εχω ενα opel corsa d το οποιο το πηγα στο συνεργειο που παω γιατι δεν εβγαζε ζεστο αερα. Βαλαν φρεον και πηγα την αλλη μερα να το παρω. Με το που ξεκινησα να φυγω παλι δεν εβγαζε ζεστο. Το αφηνω παλι συνεργειο και μου ειπαν οτι το ξαναεχασε και υπαρχει διαρροη και να το αφησω παλι να το δουν. Με πηρε χτες ο μαστορας και μου ειπε οτι θελαν αλλαγη καποιοι σωληνες και μου εβγαλε (χωρις να με χρεωσει το εξτρα φρεον) κοστος 280 ευρω. Θεωρειτε ειναι φυσιολογικο? Απο χρυσαφι ειναι οι σωληνες φτιαγμενοι η απλα με δαγκωσε? Μου ειπε οτι προμηθευτηκε γνησιους οι οποιοι στοιχησαν 190 ευρω

Ζεστό αέρα,φρέον...... μηπως τα έχεις μπερδέψει;

Ψάξε μονος σου να δεις ποσο στοιχίζουν τα ανταλλακτικά .Τόσα  eshops με ανταλλακτικά υπάρχουν.

Δημοσ.
29 minutes ago, Ukforthemoment said:

Ζεστό αέρα,φρέον...... μηπως τα έχεις μπερδέψει;

Ψάξε μονος σου να δεις ποσο στοιχίζουν τα ανταλλακτικά .Τόσα  eshops με ανταλλακτικά υπάρχουν.

Ναι λαθος κρυο ηθελα να γραψω, το διορθωσα...Δεν εχω παει ακομα να το παρω το αμαξι,  μου τα ειπε τηλεφωνικα οποτε δεν εχω δει ακομα το ανταλλακτικο, αλλα με ενα προχειρο search στο google δεν βρηκα κατι μιας και δεν ειναι πολυ συγκεκριμενη η περιγραφη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2023 στις 12:46 ΠΜ, lary7 είπε

To χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο κλιματιστικό είναι να μην το χρησιμοποιείς. Δεν κυκλοφορεί το λάδι που έχει μέσα και παθαίνει ζημιά. Πρέπει να γίνει διάγνωση από που το έχασε πριν το γεμίσεις πάλι για να μην το ξαναχάσει οπότε καλό είναι να πας σε κάποιον σοβαρό ψυκτικό.

Την εφαγα! Αυτο εκανα και τωρα που το πηγα για αλλαγη λαδι/φρεον δεν εχω την αποδοση που γνωριζα! Οπως μου ειπε και ο ψυκτικος ''Εχεις πεσμενο συμπιεστη'' επειδη δεν το εβαζα!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
21 ώρες πριν, toyo73 είπε

Απο ποτε ισχυει αυτο και ποια αυτοκινητα.25 χρονια και 420.000 αναβει μονο το καλοκαιρι.Πριν μια εβδομαδα το ανοιξα απο τον Σεπτεμβριο του 22  και μεσα 10 δευτερα  πεταει παγους.Μηδενικη συντηρηση στην κυριολεξια.Μονο  αλλαγη φιλτρο καμπινας  και απολυμαντικο σπρευ. για τους αεραγωγους.

Από πάντα, αυτή είναι η συμβουλή ξαδέρφου που έχει στο μαγαζί ενα βουνό απο αλλαγμένους κομπρέσορρες και ασχολείται με τον κλιματισμό αυτοκινήτων απο το 90κάτι. Τώρα αν εσύ έχεις κανένα γιαπωνέζικο σύστημα μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που λόγω ποιότητας δεν έβγαλε θέμα. Αλλά η γενική οδηγία, ιδιαίτερα στα οχήματα με αυτόματο κλιματισμό, είναι πως το σύστημα δεν πρέπει να μένει σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lary7 είπε

Από πάντα, αυτή είναι η συμβουλή ξαδέρφου που έχει στο μαγαζί ενα βουνό απο αλλαγμένους κομπρέσορρες και ασχολείται με τον κλιματισμό αυτοκινήτων απο το 90κάτι. Τώρα αν εσύ έχεις κανένα γιαπωνέζικο σύστημα μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που λόγω ποιότητας δεν έβγαλε θέμα. Αλλά η γενική οδηγία, ιδιαίτερα στα οχήματα με αυτόματο κλιματισμό, είναι πως το σύστημα δεν πρέπει να μένει σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Denso. Made in japan. Εδω και 25 χρονια, μολις το    ανοιγω ερχονται Εσκιμωοι και πολικες αρκουδες.😄

Επεξ/σία από toyo73
Δημοσ.

Δεν είναι βουντού, δεν είναι μαγικά. Το φρέον περιέχει και λαδάκι μέσα. Με το να κυκλοφορεί συντηρεί, σφραγίζει, θρέφει, λιπαίνει, ενυδατώνει, προλαβαίνει το φρεζάριασμα και την τριχόπτωση σε σωλήνες τσιμούχες ενώσεις κτλ. Αναφέρεται και σε (κάποια) service manual της Haynes. Νομίζω λίγο καλύτερο από αστικό μύθο, ε;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lordvec είπε

Δεν είναι βουντού, δεν είναι μαγικά. Το φρέον περιέχει και λαδάκι μέσα. Με το να κυκλοφορεί συντηρεί, σφραγίζει, θρέφει, λιπαίνει, ενυδατώνει, προλαβαίνει το φρεζάριασμα και την τριχόπτωση σε σωλήνες τσιμούχες ενώσεις κτλ. Αναφέρεται και σε (κάποια) service manual της Haynes. Νομίζω λίγο καλύτερο από αστικό μύθο, ε;

αρκετά manual αυτοκινήτων το αναφέρουν , τουλάχιστον μια το μήνα για 10 λεπτά λέει στο δικό μου τη χειμερινή περίοδο

Δημοσ.
19 ώρες πριν, toyo73 είπε

Denso. Made in japan. Εδω και 25 χρονια, μολις το    ανοιγω ερχονται Εσκιμωοι και πολικες αρκουδες.😄

και εμενα denso συμπιεστη εχει αλλα χαλασε γρηγορα στα 3 χρονια

Δημοσ.
Στις 13/7/2023 στις 9:21 ΜΜ, spocky είπε

Ναι λαθος κρυο ηθελα να γραψω, το διορθωσα...Δεν εχω παει ακομα να το παρω το αμαξι,  μου τα ειπε τηλεφωνικα οποτε δεν εχω δει ακομα το ανταλλακτικο, αλλα με ενα προχειρο search στο google δεν βρηκα κατι μιας και δεν ειναι πολυ συγκεκριμενη η περιγραφη

Επειδή πρόσφατα ξεμπλεξα με επανεγκατάσταση A/C σε αυτοκίνητο του '99 (μεγάλη ιστορία) κατάλαβα πως οι σωληνώσεις του A/C δεν είναι φθηνές και ούτε είναι universal. Είναι συγκεκριμένες για καθε μοντέλο/πλατφόρμα.

Αν θεωρήσουμε πως ο μαστορας σου τις αγόρασε όντως γνησιες απο την Opel τότε συνδυαστικά με τον νέο τύπο φρεον που φορανε τα καινούργια και είναι πολυ ακριβό τότε μάλλον είναι νορμάλ η τιμή.

Αν όντως είναι καινούργιες και πλέον δουλεύει το a/c σου, προσπάθησε να το δουλευεις ακομα και τον χειμωνα για να λυπαινονται εσωτερικά μαζι με τις λοιπες τσιμουχες και προσπάθησε να τις κρατάς καθαρές εξωτερικά (πχ μια φορά τον χρονο πλύσιμο μηχανής)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/07/2023 at 15:56, toyo73 said:

Απο ποτε ισχυει αυτο και ποια αυτοκινητα.25 χρονια και 420.000 αναβει μονο το καλοκαιρι.Πριν μια εβδομαδα το ανοιξα απο τον Σεπτεμβριο του 22  και μεσα 10 δευτερα  πεταει παγους.Μηδενικη συντηρηση στην κυριολεξια.Μονο  αλλαγη φιλτρο καμπινας  και απολυμαντικο σπρευ. για τους αεραγωγους.

Ίσχυει από την στιγμή που θα διαβάσει κάποιος το manual. 

PSX_20230722_123520.jpg

Επεξ/σία από spooker
  • Thanks 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...