Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα αμάξι του 2018 και έβγαλε πρόβλημα στο κλιματιστικό, δεν βγάζει κρύο αέρα. Έχει το νέο ψυκτικό υγρό R1234yf. Το πιο πιθανό είναι να έχει διαρροή υγρού, έχασε το υγρό περίπου το 2021 3 χρόνια μετά. Το παράτησα γιατί δεν βάζω σχεδόν ποτέ το κλιματιστικό να δουλέψει. Ο συμπιεστής σήμερα να έχει max 15 ώρες λειτουργίας. Πλέον ενδιαφέρομαι να το φτιάξω. Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει; Άκουσα για 300 ευρώ για γέμισμα + την βλάβη, ενώ τα παλιά γέμιζαν με 40. Ισχύει κάτι τέτοιο; 

Δημοσ.

Ναι,είναι πιο ακριβό το νέο.Αλλά μπορει να μην  είναι άδειο το κύκλωμα και να μην χρειαστεί όλη την ποσότητα.Πρεπει να πας σε ειδικό να βρει την διαρροή και να βάλει την ποσότητα που πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

To χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο κλιματιστικό είναι να μην το χρησιμοποιείς. Δεν κυκλοφορεί το λάδι που έχει μέσα και παθαίνει ζημιά. Πρέπει να γίνει διάγνωση από που το έχασε πριν το γεμίσεις πάλι για να μην το ξαναχάσει οπότε καλό είναι να πας σε κάποιον σοβαρό ψυκτικό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, jason0 said:

Καλησπέρα,

Έχω ένα αμάξι του 2018 και έβγαλε πρόβλημα στο κλιματιστικό, δεν βγάζει κρύο αέρα. Έχει το νέο ψυκτικό υγρό R1234yf. Το πιο πιθανό είναι να έχει διαρροή υγρού, έχασε το υγρό περίπου το 2021 3 χρόνια μετά. Το παράτησα γιατί δεν βάζω σχεδόν ποτέ το κλιματιστικό να δουλέψει. Ο συμπιεστής σήμερα να έχει max 15 ώρες λειτουργίας. Πλέον ενδιαφέρομαι να το φτιάξω. Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει; Άκουσα για 300 ευρώ για γέμισμα + την βλάβη, ενώ τα παλιά γέμιζαν με 40. Ισχύει κάτι τέτοιο; 

υποθετω οτι εχει clima και οχι απλο a/c

δυστηχως στα καινουργια αυτοκινητα λιγοι ειναι που κανουν ανακατασκευη σε clima. Ειτε θα βρεις καποιο μτχ συμπιεστη (π.χ απο μαντρα/τρακαρισμενο) ειτε κανουργιο/ιμιτασιον. Γκουγκλαρε επισκευες airco ή ηλεκτρολογος ιχ στη περιοχη σου. Για παραδειγμα στην Αθηνα διπλα απο την ΕΡΤ εχει μεγαλο συνεργειο αποκλειστικα για ηλεκτρολογικες εργασιες

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
10 ώρες πριν, lary7 είπε

To χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο κλιματιστικό είναι να μην το χρησιμοποιείς. Δεν κυκλοφορεί το λάδι που έχει μέσα και παθαίνει ζημιά. Πρέπει να γίνει διάγνωση από που το έχασε πριν το γεμίσεις πάλι για να μην το ξαναχάσει οπότε καλό είναι να πας σε κάποιον σοβαρό ψυκτικό.

So true... Το έβαζα μπρος κάθε μήνα(ακόμα και χειμώνα) τουλάχιστον για 5 λεπτά, και φέτος χρειάστηκε να συμπληρώσω φρέον, μετά απο 17 χρόνια.

Και να πω την αλήθεια ασχολήθηκα, όχι γιατί δεν έβγαζε κρύο αέρα, αλλά γιατί καθυστερούσε να την κατεβάσει όπως παλιά.

Και απο ότι μου είπε ο μάστορας σύμφωνα με το μηχάνημα έλειπε το μισό φρέον περίπου.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, jason0 είπε

Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει;

προ ημερών γέμισα με 45 € 134a όμως Όπως και να χει να βαλεις και Φωσφορούχο Λάδι Για Ανίχνευση Διαρροών Φρέον 

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, lary7 said:

To χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο κλιματιστικό είναι να μην το χρησιμοποιείς.

Άρα εμένα λογικά δε θα πάθει ζημιά ποτέ, μιας και από το 2018 που πήρα το αμάξι, δεν έχει κλείσει πάνω από μισή ώρα σύνολο. :mellow:

Πάντως για τον @jason0, πέρα από το ότι έγινε ζημιά (ανεξάρτητα από το αν όντως έφταιγε ή «μη χρήση» ή όχι του clima), κακώς δε το δουλεύεις. Χάνεις πάρα πολλά. Και η όποια «οικονομία» ίσως κάνεις είναι αστεία.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Παρολα αυτα το έβαζα να δουλέψει κάθε μηνα για μερικά λεπτά απο την πρωτη ημερα αγορας (δεν ειχα χασει μηνα, εκανα ακριβως αυτο που εγραφε το manual) , να "γυρίσει το λαδι" αλλα παλι χαλασε. Οταν καταλαβα οτι αρχιζει και πεφτει η αποδοση τοτε το σταματησα. Ειναι απλο a/c οχι clima. Επισης μεσα απο obd scanner διαβασα την πιεση που ανεβαζει το κυκλωμα και βλεπω οτι ειναι στα 8 bar, υπαρχει καποιο "συμπερασμα" απο αυτο;

Δημοσ.
Στις 7/7/2023 στις 12:23 ΠΜ, jason0 είπε

Καλησπέρα,

Γαλλικο ειναι?

Δημοσ.

Εχω σκυλομετανιωσει που αγορασα το συγκεκριμενο μοντελο πολλα προβληματα, περιμενω πως και πως να τα πουλησω...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 4saken είπε

Εχω σκυλομετανιωσει που αγορασα το συγκεκριμενο μοντελο πολλα προβληματα, περιμενω πως και πως να τα πουλησω...

Στα ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα του ή στα μηχανικα? Απο καταναλωση πως παει γιατι τα πρωτα d ηταν βενζινοβορα με πιο βαρια καροτσα. Επισης θεματα με την καδενα..

Δημοσ.

Eχω 4 Ε (rent a car) κακη ποιοτητα πλαστικων, βεντιλατερ τα φτυνουν πολυ συχνα, τρομπακι συμπλεκτη,δισκος, χαλαρες ζωνες κτλ κτλ κτλ

Δημοσ.

Εμένα που μου εδωσε το κομπρεσσερ στο χέρι πάνω στους καύσωνες τι να πω? και η αντικατάσταση/επισκευή θα πάει κανα 400άρι λογικά..

Δημοσ.
Στις 7/7/2023 στις 12:46 ΠΜ, lary7 είπε

Απο ποτε ισχυει αυτο και ποια αυτοκινητα.25 χρονια και 420.000 αναβει μονο το καλοκαιρι.Πριν μια εβδομαδα το ανοιξα απο τον Σεπτεμβριο του 22  και μεσα 10 δευτερα  πεταει παγους.Μηδενικη συντηρηση στην κυριολεξια.Μονο  αλλαγη φιλτρο καμπινας  και απολυμαντικο σπρευ. για τους αεραγωγους.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...