truman2193 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους. Σκεφτομαι φετος μεσα Αυγουστου που θα εχω τελειωσει με τη δουλεια να φυγω ενα ταξιδακι εξωτερικο με τη κοπελα μου, αλλα δεν ξερουμε που με το μπατζετ που εχουμε. Θελουμε να παμε καπου να αξιζει και να δουμε ουσιαστικα μερη και να περασουμε καλα, και οχι απλα να παμε για να παμε. Ειμαστε και οι δυο 20 και ειναι το δευτερο ταξιδι στο εξωτερικο που παμε μαζι, μετα την Ρωμη τα Χριστουγεννα. Εγω εχω παει με τους δικους μου πιο παλια Αμερικη, Αυστραλια και Καναδα(ειμαι μισος). Εκεινη εχει παει Σερβια και ουσιαστικα ολο το Ηνωμενο Βασιλειο. Μεχρι τον Αυγουστο θα εχω στην ακρη γυρω στα 1500, εκεινη θα εχει γυρω στα 800. Συνολικα φτανουμε στα 2300 για καμια εβδομαδα εξωτερικο Σκεφτομασταν η για roadtrip Ισραηλ-Ιορδανια-Αιγυπτο, η Λισαβωνα μιας και ειναι καλοκαιρι και εχω ακουσει πως ειναι πολυ ωραια. Εχετε να προτεινετε καποιο απ'τα δυο απο προσωπικες εμπειριες, η καποιο αλλο προορισμο; Και αν ξερετε και κοστος θα το εκτιμουσα φουλ, ευχαριστω πολυ. ΥΓ. Τα 2300 δεν τα δενω σχοινι κορδονι, αν βρεθει κατι πιο φθηνο που να αξιζει θα παμε σιγουρα σε κατι πιο φθηνο, απλα τα 2300 ειναι το ανωτατο μπατζετ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από truman2193
alexvi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Ισραήλ Ιορδανία Αίγυπτο και μια βδομάδα είναι πάρα πολύ λίγο. Και με το μπάτζετ που έχετε μόνο η αγάπη σας θα μετράει. Μόνο βίζα για Αίγυπτο και έξοδα αεροδρόμιου είναι καμιά 100 ευρω Λισαβώνα αν βρεις εισιτήριο κάτω από 500 πήγαινε έλα ενημέρωσε με Πάτε καμια Κωσταντίνουπολη που είναι προσιτό μέρος κοντά ρομαντικό και εχει πολλές εναλλακτικές. Απο διασκέδαση μέχρι καλό φαγητό. Επίσης Μπούντβα Μαυροβούνιο Κότορ Ντουμπρόβνικ δειτε 2
truman2193 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, alexvi είπε Ισραήλ Ιορδανία Αίγυπτο και μια βδομάδα είναι πάρα πολύ λίγο. Και με το μπάτζετ που έχετε μόνο η αγάπη σας θα μετράει. Μόνο βίζα για Αίγυπτο και έξοδα αεροδρόμιου είναι καμιά 100 ευρω Λισαβώνα αν βρεις εισιτήριο κάτω από 500 πήγαινε έλα ενημέρωσε με Πάτε καμια Κωσταντίνουπολη που είναι προσιτό μέρος κοντά ρομαντικό και εχει πολλές εναλλακτικές. Απο διασκέδαση μέχρι καλό φαγητό. Επίσης Μπούντβα Μαυροβούνιο Κότορ Ντουμπρόβνικ δειτε Αυτο εννοω οταν λεω να παμε "καπου που να αξιζει". Τωρα Ελλαδα-Τουρκια δεν παθαινεις αυτο το πολιτισμικο σοκ, καθως η κουλτουρα και ο λαος μοιαζουν σε παρα πολλα. Το Ντουμπροβνικ το ακουω παντως, παραθαλασσια πολη και εχω ακουσει καλα λογια κι απο γνωστους. Εισιτηρια για Λισαβωνα βγαινουν γυρω στα 850 πηγαινε ελα και οι δυο μαζι, με 1450 υπολοιπο πιστευεις δεν βγαινει καμια βδομαδα για ξενοδοχειο, φαγητο κλπ;
alexvi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, truman2193 είπε Λοιπόν Μαυροβούνιο Ντουμπρόβνικ φουλ Τυνισια αξίζει θα σας αρέσει Λίβανο βυρητο Βίβλο επίσης αν και δεν είναι να πας αυτό τον καιρό λόγω χρεοκοπίας Λισαβώνα δεν έχω πάει αλλά δε θα δινα 450 το άτομο για Λισαβώνα όταν με 700 πάς ταυλανδη και ισοφαρίζεις στην διαμονή Επίσης σε ταξίδια πολλών ημερών προσοχή στα μικροεξοδα που στο τέλος λες που έφυγαν 1000 και ευρω Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από alexvi Λαθος 1
rodosf1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Πολωνία, οικονομικές πτήσεις κ διαμονή/φαγητό. Κ έχει πολύ πολιτισμό να δεις. 3 1
spooker Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 43 minutes ago, rodosf1 said: Πολωνία, οικονομικές πτήσεις κ διαμονή/φαγητό. Κ έχει πολύ πολιτισμό να δεις. Συμφωνώ απόλυτα. Έχω πάει ήδη 2 φορές Βαρσοβία/Κρακοβία και άνετα μπορώ να πω πως είναι ένα από τα λίγα μέρη που θα επέλεγα και για μόνιμη μετακόμιση. Πολιτισμός.
vamvakoolas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) με αυτο το μπατζετ: roadtrip βαλκανια μπορεις να ξεκινησεις ειτε απο Σερρες ειτε απο Καστορια να μπεις Αλβανια/Βουλγαρια/Ρουμανια (τελικος προορισμος). Ρουμανια αυτη τη περιοδο ειναι οτι καλυτερο τοσο βουκουρεστι οσο και βορεια (πχ καστρο δρακουλα) γιατι ολοι πανε παραλιες ή....Ελλαδα. Επισης Αλβανια μπορειτε μια διανυκτερευση. Μη σνομπαρεις αυτες τις χωρες (και κυριως μην ακους ραδιο αρβυλα) γιατι -ειναι πολυ φθηνα -μπορεις να μεινεις σε καταλυματα που σε αλλες χωρες θες τα 3πλασια -κοσμος φιλοξενος -δεν εχεις τρελο θεμα με γλωσσα (δεν ειχα ποτε θεμα να με καταλαβουν Ελληνικα....μονο Ρουμανια μερικες φορες αλλα συννενοηθηκαμε αγγλικα) -δε χρειαζεσαι αεροπορικα (αν δε θες το δικο σου οχημα νοικιαζεις απο Βορεια Ελλαδα) -ειναι εμπειριες που λιγοι εχουν ζησει (γιατι δε προτιμουν αυτες τις χωρες) και πιστεψε με ...this is Balkans (ακομα θυμαμαι που εκανα ποδηλαταδα τριχωνιδα απο Βουλγαρια μερια και μια οικογενεια σχεδον με τραβηξε να με καλεσουν στο πικνικ τους και να φαω...κεφτεδακια) Βορεια Αφρικη που αναφερεις αυτη τη περιοδο ειναι σκοτωμα γιατι εχει απιστευτη ζεστη (ακομα και για εμας τους Ελληνες) και ειναι φουλ τουρισμο (οποτε θελει και πολυ προσοχη για απατες) ΥΓ: Πριν λιγο καιρο γυρισαν 2 φιλοι που πηγαν roadtrip με μηχανες στα Βαλκανια στις χωρες που εγραψα (σχεδιασαμε μαζι τη διαδρομη) με ενα τεραστιο χαμογελο Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από vamvakoolas
Ntinaras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, truman2193 είπε Καλησπερα σε ολους. Σκεφτομαι φετος μεσα Αυγουστου που θα εχω τελειωσει με τη δουλεια να φυγω ενα ταξιδακι εξωτερικο με τη κοπελα μου, αλλα δεν ξερουμε που με το μπατζετ που εχουμε. Θελουμε να παμε καπου να αξιζει και να δουμε ουσιαστικα μερη και να περασουμε καλα, και οχι απλα να παμε για να παμε. Ειμαστε και οι δυο 20 και ειναι το δευτερο ταξιδι στο εξωτερικο που παμε μαζι, μετα την Ρωμη τα Χριστουγεννα. Εγω εχω παει με τους δικους μου πιο παλια Αμερικη, Αυστραλια και Καναδα(ειμαι μισος). Εκεινη εχει παει Σερβια και ουσιαστικα ολο το Ηνωμενο Βασιλειο. Μεχρι τον Αυγουστο θα εχω στην ακρη γυρω στα 1500, εκεινη θα εχει γυρω στα 800. Συνολικα φτανουμε στα 2300 για καμια εβδομαδα εξωτερικο Σκεφτομασταν η για roadtrip Ισραηλ-Ιορδανια-Αιγυπτο, η Λισαβωνα μιας και ειναι καλοκαιρι και εχω ακουσει πως ειναι πολυ ωραια. Εχετε να προτεινετε καποιο απ'τα δυο απο προσωπικες εμπειριες, η καποιο αλλο προορισμο; Και αν ξερετε και κοστος θα το εκτιμουσα φουλ, ευχαριστω πολυ. ΥΓ. Τα 2300 δεν τα δενω σχοινι κορδονι, αν βρεθει κατι πιο φθηνο που να αξιζει θα παμε σιγουρα σε κατι πιο φθηνο, απλα τα 2300 ειναι το ανωτατο μπατζετ. Μεσα αυγουστου θες να πας Ισραηλ Ιορδανια Αιγυπτο? Με το μπατζετ που εχεις πας ανετα σαν βασιλιας σε 2-3 χωρες της κεντρικης ευρωπης\ Τσεχια, σλοβακια, πολωνια, και ισως και Αυστρια. Airbnb η χοστελ θα προτεινα, δεν υπαρχει λογος να δωσεις πολλα λεφτα σε διαμονη, καλυτερα να τα ξοδεψεις γυριζοντας. 1
vins Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, Ntinaras said: Μεσα αυγουστου θες να πας Ισραηλ Ιορδανια Αιγυπτο? Με το μπατζετ που εχεις πας ανετα σαν βασιλιας σε 2-3 χωρες της κεντρικης ευρωπης\ Τσεχια, σλοβακια, πολωνια, και ισως και Αυστρια. Airbnb η χοστελ θα προτεινα, δεν υπαρχει λογος να δωσεις πολλα λεφτα σε διαμονη, καλυτερα να τα ξοδεψεις γυριζοντας. +1 Η καλύτερη περίοδος για να γυρίσεις τέτοιες χώρες. Εχοντας ταξιδέψει αρκετά λόγω δουλειάς, εκτός από το παραπάνω που γράφει ο φίλος, μια άλλη πιθανή λύση είναι να πάτε Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία. Εγώ συνηθως πέταγα Μόναχο, νοίκιαζα οικονομικό αυτοκίνητο και γύρναγα εκεί στην περιοχή. Από Μόναχο είσαι κοντά στα σύνορα με Αυστρία και μετά Ελβετία. Έχει φοβερούς ξενώνες σε χωριουδάκια οι οποίοι είναι ποιοτικοί και σχετικά οικονομικοί. Για να καταλάβεις είχα κλείσει Ελβετία σε ξενώνα ρουστίκ που είχε τζακούζι μέσα στο δωμάτιο 80€ με πλούσιο πρωινό. Δεν ξέρω βέβαια τώρα ποσο έχουν επηρεαστεί οι τιμές. Μια άλλη λύση είναι επίσης να πας δυτική Γερμανία και από κει να περάσεις με αυτοκίνητο Ολλανδία, μετά να κατέβεις Βέλγιο και να γυρίσεις πίσω από Λουξεμβούργο. Θελει καλό ψάξιμο σε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου αλλά και παρελκόμενα (πχ στην Ελβετία έχεις ένα κόστος γύρω στα 40€ νομίζω που είναι η βινιέτα η οποία είναι ετήσια, ακόμα κι αν πας μια μέρα). Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από vins
Apostolis9 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Προτείνω και εγώ την Πολωνία, μιας και πηγαίνω τακτικά και έχω γυρίσει σχεδόν όλη τη χώρα. Οικονομική διαμονή, φαγητό και ενοικίαση αυτοκινήτου. Πιο ακριβά θα σου στοιχίσουν τα αεροπορικά μιας και το ιδανικό είναι να κλείνεις περίπου 3 μήνες πριν την πτήση για καλύτερες τιμές. Π.χ βλέπω πως με Aegean για εκείνη την περίοδο θα στοιχίσει περίπου 350-400 ευρώ το άτομο πήγαινε-έλα για Βαρσοβία και με Ryanair περίπου 100 ευρώ λιγότερα για Κατοβίτσε. Πάρα πολλά μουσεία, κάστρα, παλάτια, πάρκα και εκκλησίες για επίσκεψη. Και δεν έχει τόση ζέστη για Αύγουστο, σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει εμείς. Άψογη συγκοινωνία είτε με τρένο είτε με λεωφορείο (κυρίως flixbus) μεταξύ πόλεων, αν δεν νοικιάσετε αμάξι. Το θέμα είναι αν θες να μείνεις σε μία πόλη ή να γυρίσεις 2-3 πόλεις. Εναλλακτικά, θα σας πρότεινα και εγώ ένα Balkan Tour, όπως είπαν και από πάνω, μιας και λόγω ηλικίας θα σας είναι πιο άνετο να γυρίσετε πολλά μέρη σε μικρό χρονικό διάστημα.
john_023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Παίδες καλησπέρα. Έχει πάει κανείς πράσινο ακρωτήρι? Θέλω κάποιες πληροφορίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα