Vaggelis_bzn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Έχω την καμινάδα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες γιατί ακριβώς από πάνω είναι τέντα. Για να γίνει η παράκαμψη, ο τζακας μου είπε ότι θα βάλει μονή καμινάδα και δεν θα έχω πρόβλημα. Με 1 χειμώνα χρήση βλέπω αυτά τα υγρά. Μπορεί να μου δημιουργήσουν πρόβλημα; Μήπως να κόψω λίγο την τέντα να έρθει η καμινάδα ευθεία;
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Στο μεταξύ αυτο που βλέπω εγω ειναι οτι η καμινάδα αυθαίρετα εχει βγει στον χώρο του διπλανού. Σαφως και πρεπει να διαμορφώσεις την τέντα ετσι ωστε κυρίως να μην ενοχλείς. 1
korakios Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 κανένα πρόβλημα , προέρχεται απο την υγροποίηση της κάπνας , μόνο αισθητικά είναι το θέμα . το σημαντικό είναι να τραβάει καλά κάτω το τζάκι παρόλο που μίκρυνε η διατομή , μήπως εκεί δε σου έβαλε διπλό μπουρί με εσωτερική μόνωση και είναι λεπτότερο ?
Vaggelis_bzn Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 17 ώρες πριν, korakios είπε κανένα πρόβλημα , προέρχεται απο την υγροποίηση της κάπνας , μόνο αισθητικά είναι το θέμα . το σημαντικό είναι να τραβάει καλά κάτω το τζάκι παρόλο που μίκρυνε η διατομή , μήπως εκεί δε σου έβαλε διπλό μπουρί με εσωτερική μόνωση και είναι λεπτότερο ? Ακριβώς, δεν βάλανε διπλό μπουρί για να γίνει η παράκαμψη. Η διατομή ίδια είναι σε όλο το μήκος. Απλά φοβάμαι ότι με τα χρόνια και τις υγρασίες μπορεί να χαλάσει είτε το τζακι είτε η καμινάδα, ή να χρειάζεται πιο συχνά καθαρισμό.
korakios Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Vaggelis_bzn είπε Ακριβώς, δεν βάλανε διπλό μπουρί για να γίνει η παράκαμψη. οπτικά πάνως φαίνεται οτι θα μπορούσε να γίνει και με διπλό 1 ώρα πριν, Vaggelis_bzn είπε Απλά φοβάμαι ότι με τα χρόνια και τις υγρασίες μπορεί να χαλάσει είτε το τζακι είτε η καμινάδα, ή να χρειάζεται πιο συχνά καθαρισμό. κόιτα έτσι και αλλιώς είναι πολύ ψηλά , άρα απο απόδοση παίζει και να μη χάνεις καθόλου η υγρασία , αν δε σκάει μέσα στο τζάκι (ενεργειακό και μαντέμι ?) , τότε δεν έχεις θέμα , δλδ περισσότερη προστασία έχεις με το να αποφεύγεις χλωρά ξύλα για τον καθαρισμό , μάλλον θα θέλει πιο συχνά εσωτερικά μιας και κάνει και γωνία . Εξωτερικά πάντως θα μαυρίσει με τα χρόνια εμένα που καταλήγει ευθεία , πάλι έχει γεμίσει εξωτερικά . Υπήρχαν μέρες που πανω ψηλά έβλεπα το καπάκι να στάζει παρόλο που έχω διπλά μονωμένα μπουριά
Vaggelis_bzn Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, korakios είπε οπτικά πάνως φαίνεται οτι θα μπορούσε να γίνει και με διπλό κόιτα έτσι και αλλιώς είναι πολύ ψηλά , άρα απο απόδοση παίζει και να μη χάνεις καθόλου η υγρασία , αν δε σκάει μέσα στο τζάκι (ενεργειακό και μαντέμι ?) , τότε δεν έχεις θέμα , δλδ περισσότερη προστασία έχεις με το να αποφεύγεις χλωρά ξύλα για τον καθαρισμό , μάλλον θα θέλει πιο συχνά εσωτερικά μιας και κάνει και γωνία . Εξωτερικά πάντως θα μαυρίσει με τα χρόνια εμένα που καταλήγει ευθεία , πάλι έχει γεμίσει εξωτερικά . Υπήρχαν μέρες που πανω ψηλά έβλεπα το καπάκι να στάζει παρόλο που έχω διπλά μονωμένα μπουριά Ενεργειακό με μαντέμι, ναι. Το διπλό ίσως να ηταν βαρύ για να γίνει αυτό στον αέρα, δεν θυμάμαι. Σκεφτομαι, οτι άλλο να σκαει η υγρασια στο καπελο και να σταζει εξω, και αλλα να σκαει μεσα στο μπουρι και να στάζει μέσα στο μπουρι. Απο την άλλη, η μετατροπή θα κοστίσει μερικα 100ρικα. Για το καπακι που σου στάζει βρήκες καμία λυση? 23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Στο μεταξύ αυτο που βλέπω εγω ειναι οτι η καμινάδα αυθαίρετα εχει βγει στον χώρο του διπλανού. Σαφως και πρεπει να διαμορφώσεις την τέντα ετσι ωστε κυρίως να μην ενοχλείς. Στο μετα μεταξύ αυτο που δεν βλεπεις ειναι σχέδια, ιδιοκτισιες, Ε(i), συμβολαια, προσωπικες σχεσεις και σχέσεις αρμονικης γειτνιασης. Το μονο σαφές ειναι οτι είσαι εκτος θέματος. Υπο φυσιολογικες συνθήκες δεν απαντάω σε Καρενάκια, αλλά με βρήκες Παρασκευή βραδυ σπίτι τυχερε. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από Vaggelis_bzn
korakios Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, Vaggelis_bzn είπε Για το καπακι που σου στάζει βρήκες καμία λυση? όχι , δε με απασχόλησε να σου πω την αλήθεια . Εξαρτάται απο το αν είναι χλωρό το ξύλο (που κανονικά σε ενεργειακά δεν είναι κατάλληλα) και εξωτερικές συνθήκες , σπάνια δλδ το κάνει . Ρώτησα και το τζακά και μου είπε οτι τα μπουριά δεν έχουν θέματα με την υγρασία , βεβαια δεν έχω συμπληρώσει 10ετία να δω τι παίζει εσωτερικά
james01gr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Καθόσον κάνεις το σπάσιμο θα τις έχεις τις υγροποιησεις 100% γιατί ο ζεστός αέρας βρίσκει κρύα σημεια στην έξοδο. Λογικά θα πρέπει να είναι όσο περισσότερο ευθεία γίνεται. Εάν το μπουρί είναι ανοξείδωτο δεν θα έχεις πρόβλημα μόνο πρόσεχε μην στάζουν μέσα στο τζάκι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα