Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/7/2023 στις 6:35 ΜΜ, panostza είπε

εκτός τράπεζας αααν σε πιάνω; Καλά που δεν είσαι τσαμπουκάς. Και που ξέρεις ότι και ο υπάλληλος δεν γουστάρει το εκτός τράπεζας και αααν τον πιάνεις;;;

Στο είπαν και άλλοι ότι είσαι εκτός πραγματικότητας. Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο. Το μόνο που δεν θέλω είναι άλλη μια ατέρμονη και άνευ ουσίας "κουβέντα" στο ίντερνετ που απλά δεν θέλεις να ακούσεις την άλλη άποψη και είσαι απόλυτα βέβαιος ότι έχεις δίκιο.

Πάντως έτσι για την κουβέντα, όσοι νομίζετε ότι εσείς πληρώνετε τους υπαλλήλους οποιασδήποτε επιχείρησης, όσοι φωνάζετε "για το δίκιο σας και τα δικαιώματά σας" χωρίς να χαμπαρίζετε καν ποια είναι αυτά (π.χ. το ότι δεν είχες την πρωτότυπη ταυτότητα είχε δίκιο ο υπάλληλος, που πας με φωτοτυπία;), νομίζετε κιόλας ότι είστε "πολύτιμοι πελάτες" . Καμία επιχείρηση δεν σας θέλει για πελάτες της, τρόπο να σας διώξουν θέλουν. Είστε πολύ μπελάς για να ασχοληθούν.

Αυτά, σε άλλη κουβέντα για το θέμα, δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να μπω, αν πιστεύεις ακόμα ότι έχεις δίκιο, οκ. Έχεις δίκιο. Στο δίνω εγώ. Spare me the drama που λένε και στο χωριό μου.

Πραγματικά κάποιοι υπάλληλοι είναι για πολλά χαστούκια ταλαιπωρούν αδικα τον κόσμο και ο κόσμος κάνει ότι του πούνε.. παραδείγματα άπειρα βέβαια να πούμε ότι και οι πελάτες αρκετές φορές είναι απαράδεκτοι και καλό είναι να βλέπουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά... πάντως σε συγκεκριμένα καταστήματα οι υπάλληλοι βαριούνται να μιλήσουν οχι να εξυπηρετήσουν ασε που έχουν ένα μαλακισμενο ύφος σχεδόν παντα

Επεξ/σία από Ducatista
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, PharmChem είπε

Οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί "Αξίζει" και "Διπλό ταμιευτήριο" (Πειραιώς) μπορούν να ανοίξουν και μέσω Winbank, εντελώς δωρεάν. Δεν έχουν έξοδα διαχείρισης κλπ.

ξέρεις αν υπάρχει επιλογή για αλφα μπανκ κάτι παρόμοιο? κατέβασα την εφαρμογή της αλφα και μου βγάζει συνδρομή 12ε για να ανοίξω λογαριασμό απλό ταμιευτηρίου με χρεωστική κάρτα....νομίζω 12ε τον μήνα λολ δηλαδή

Δημοσ.
4 hours ago, Dynamics said:

ξέρεις αν υπάρχει επιλογή για αλφα μπανκ κάτι παρόμοιο? κατέβασα την εφαρμογή της αλφα και μου βγάζει συνδρομή 12ε για να ανοίξω λογαριασμό απλό ταμιευτηρίου με χρεωστική κάρτα....νομίζω 12ε τον μήνα λολ δηλαδή

Πριν ρώτησες για λογαριασμό μόνο, τώρα λες και για χρεωστική κάρτα... η χρεωστική πουθενά δεν είναι δωρεάν.

Συνδρομή 12€ το έτος έχουν οι bonus κάρτες, οι απλές δεν έχουν συνδρομή, αλλά έχουν 6€ κόστος αντικατάστασης όταν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο (λόγω λήξης, κλοπής, απώλειας κτλ).

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Πριν ρώτησες για λογαριασμό μόνο, τώρα λες και για χρεωστική κάρτα... η χρεωστική πουθενά δεν είναι δωρεάν.

Συνδρομή 12€ το έτος έχουν οι bonus κάρτες, οι απλές δεν έχουν συνδρομή, αλλά έχουν 6€ κόστος αντικατάστασης όταν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο (λόγω λήξης, κλοπής, απώλειας κτλ).

Συνεπάγεται ότι όταν ανοίγεις λογαριασμό πχ για να σε πληρώσει ο εργοδότης να πληρώσεις λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ κτλ προφανώς και θες κάρτα χρεωστική εκτός αν δουλεύεις NFC απο κινητό. Για τέτοια λογαριασμό ρώτησα... λογαριασμό ταμιευτηρίου χωρίς κόστος υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις; Η πρέπει να δώσεις τα 40-50€ που ζητάνε;

Δημοσ.

Στην ΑΒ λογαριασμό ταμιευτηρίου με τη δωρεάν κάρτα μέσω καταστήματος. Στην Εθνική γίνεται και με digital onboarding.

Της ΑΒ το digital onboarding σου ανοίγει ναι μεν δωρεάν το λογαριασμό αλλά σου βγάζει υποχρεωτικά τη bonus χρεωστική που κοστίζει 12 ευρώ το χρόνο, την οποία όμως μπορείς να κόψεις από τη δευτερη χρονιά αν δε σε συμφέρει. Αφού ανοίξεις το λογαριασμό στην ΑΒ, μπορείς μέσω της εφαρμογής να 'παραγγείλεις' την απλή χρεωστική κάρτα Enter που δεν έχει συνδρομή κι απλά έχει μια χρέωση ανανέωσης όταν λήξει.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dynamics είπε

Συνεπάγεται ότι όταν ανοίγεις λογαριασμό πχ για να σε πληρώσει ο εργοδότης να πληρώσεις λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ κτλ προφανώς και θες κάρτα χρεωστική εκτός αν δουλεύεις NFC απο κινητό. Για τέτοια λογαριασμό ρώτησα... λογαριασμό ταμιευτηρίου χωρίς κόστος υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις; Η πρέπει να δώσεις τα 40-50€ που ζητάνε;

Ο λογαριασμός αυτός καθ'αυτός ανοίγει χωρίς κόστος. Ούτε επίσης έχει έξοδα διατήρησης (πάντα μιλώντας για λογαριασμό ιδιώτη).

Η alpha bank έχει 2 ειδών χρεωστικές: αυτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης bonus και αυτές που δεν συμμετέχουν (τις "απλές"). Οι κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα bonus έχουν 12€ ετήσια συνδρομή, ενώ οι απλές επιβαρύνονται μόνο με 6€ έξοδα ανανέωσης κατά τη λήξη τους καθώς και σε αντικατάσταση λόγω κλοπής, φθοράς κλπ. (Όπως αναφέρει και ο Joshua παραπάνω).

Εάν ανοίξεις λογαριασμό στην Alpha σε κατάστημα, τότε μπορείς να ζητήσεις να σου εκδόσουν την απλή χρεωστική η οποία δεν επιβαρύνεται με συνδρομή και θα επιβαρύνεσαι μόνο με τα 6€ που είναι τα έξοδα ανανέωσης / αντικατάστασης. Τόνισε τους ότι θες την απλή αν δεν θες την κάρτα bonus, γιατί το πιο πιθανό είναι να σου βγάλουν την bonus αν δεν επιμείνεις. Εάν από την άλλη θεωρείς ότι μπορεί να επωφεληθείς από το bonus ζητάς να σου βγάλουν την κάρτα bonus. Σημείωση, αν ανοίξεις e-banking μέσω καταστήματος έχει εφάπαξ χρέωση 8€ (επιφυλάσσομαι ότι δεν υφίσταται χρέωση αν ανοίξεις το e-banking από το σπίτι)

Αν ανοίξεις λογαριασμό μέσω ίντερνετ νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος 100%) ότι δίνει επιλογή για έκδοση αποκλειστικά της χρεωστικής bonus η οποία επιβαρύνεται με την ετήσια συνδρομή και όχι απλής.

Υ.Γ. Υπόψιν αν ανοίξεις λογαριασμό από κατάστημα να προσπαθήσουν να σου παρουσιάσουν ασφαλιστικά προϊόντα με (υψηλή) χρέωση ως υποχρεωτικά. ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά, ασχέτως του τι λένε για να σε πείσουν, τους γειώνεις, τονίζεις ότι δεν θες κάποια ασφάλεια και ότι ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωτικά και τέλος.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, PharmChem είπε

Ο λογαριασμός αυτός καθ'αυτός ανοίγει χωρίς κόστος. Ούτε επίσης έχει έξοδα διατήρησης (πάντα μιλώντας για λογαριασμό ιδιώτη).

Η alpha bank έχει 2 ειδών χρεωστικές: αυτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης bonus και αυτές που δεν συμμετέχουν (τις "απλές"). Οι κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα bonus έχουν 12€ ετήσια συνδρομή, ενώ οι απλές επιβαρύνονται μόνο με 6€ έξοδα ανανέωσης κατά τη λήξη τους καθώς και σε αντικατάσταση λόγω κλοπής, φθοράς κλπ. (Όπως αναφέρει και ο Joshua παραπάνω).

Εάν ανοίξεις λογαριασμό στην Alpha σε κατάστημα, τότε μπορείς να ζητήσεις να σου εκδόσουν την απλή χρεωστική η οποία δεν επιβαρύνεται με συνδρομή και θα επιβαρύνεσαι μόνο με τα 6€ που είναι τα έξοδα ανανέωσης / αντικατάστασης. Τόνισε τους ότι θες την απλή αν δεν θες την κάρτα bonus, γιατί το πιο πιθανό είναι να σου βγάλουν την bonus αν δεν επιμείνεις. Εάν από την άλλη θεωρείς ότι μπορεί να επωφεληθείς από το bonus ζητάς να σου βγάλουν την κάρτα bonus. Σημείωση, αν ανοίξεις e-banking μέσω καταστήματος έχει εφάπαξ χρέωση 8€ (επιφυλάσσομαι ότι δεν υφίσταται χρέωση αν ανοίξεις το e-banking από το σπίτι)

Αν ανοίξεις λογαριασμό μέσω ίντερνετ νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος 100%) ότι δίνει επιλογή για έκδοση αποκλειστικά της χρεωστικής bonus η οποία επιβαρύνεται με την ετήσια συνδρομή και όχι απλής.

Υ.Γ. Υπόψιν αν ανοίξεις λογαριασμό από κατάστημα να προσπαθήσουν να σου παρουσιάσουν ασφαλιστικά προϊόντα με (υψηλή) χρέωση ως υποχρεωτικά. ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά, ασχέτως του τι λένε για να σε πείσουν, τους γειώνεις, τονίζεις ότι δεν θες κάποια ασφάλεια και ότι ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωτικά και τέλος.

Οκ! Αυτό ήθελα να μάθω.. γιατί στη τελευταία μου φορά που ρώτησα για λογαριασμό μου είπαν ότι είναι υποχρεωτική η ασφάλεια και οτι πρέπει να να δώσω 40€... σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...