makisman1973 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Καλησπερα , εχω hp 8610 officejet περιπου μια 6ετια . Χρησιμοποιω ιμιτασιον μελανια ολα τα χρονια απο τον ιδιο προμηθευτή. Στην τελευταια παρτιδα μου εβγαλε μηνυμα " πρόβλημα δοχειοι (C κυανό) Ενα η περισσότερα δοχεία φαίνεται οτι έχουν βλάβη. Αφαιρέστε τα και αντικαταστήστε τα με νεα " Ο προμηθευτης μου το αντικατέστησε αλλα πάλι μου βγάζει το ιδιο μήνυμα. Μου ειπε οτι ισως εκανα ενημερωση firmware και για αυτο μου εβγαλε το μήνυμα. Απο οσο θυμαμαι ενημερωση δεν ειχα κανει. Μου προτεινε να κανω firmware downgrade . Αν οντως ειναι θεμα firmware που να βρώ παλιοτερη εκδοση ? εψαξα αλλα κατι ισπανικα και αραβικα βρηκα και φοβαμαι να τα δοκιμασω. Αν εχετε αλλη λυση ευχαριστως να την ακουσω. ΥΓ : ο ελεγχος του εκτυπωτη δεν εμφανιζει καποιο προβλημα σε κεφαλη η αλλο
highpriest Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Βάλε γνήσιο. Αν σου ξαναβγάλει το μήνυμα και με γνήσιο, είναι κεφαλή. Αν είναι κεφαλή, δεν αξίζει επισκευή
lector Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δε γινεται να κανεις downgrade, θα πρεπει ειτε να βαλεις γνησιο ειτε να περιμενεις να φερει ο προμηθευτης σου (ή καποιος αλλος προμηθευτης) συμβατα με φρεσκο τσιπ. Α, και να λες και ευχαριστω που εχει αντεξει 6 χρονια ο συγκεκριμενος... 1
makisman1973 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, highpriest είπε Βάλε γνήσιο. Αν σου ξαναβγάλει το μήνυμα και με γνήσιο, είναι κεφαλή. Αν είναι κεφαλή, δεν αξίζει επισκευή Αν είχε πρόβλημα η κεφαλή δεν θα έβγαζε μήνυμα ? Τα άλλα τα μελάνια τα αναγνωρίζει ( τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω αφού δείχνει κανονικά στάθμη μελάνης ) Επίσης σε βιντεάκι είδα ότι υπάρχει κρυφό μενού που μπορείς να κάνεις partial reset που λύνει το πρόβλημα ,αλλά δεν διευκρινίζει αν χρειάζεται ορίτζιναλ μελάνια και τι θα συμβεί αν έχεις ιμιτασιον. Το έχει δοκιμάσει κάποιος ? Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2023 από makisman1973
highpriest Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, makisman1973 είπε Αν είχε πρόβλημα η κεφαλή δεν θα έβγαζε μήνυμα ? Τα άλλα τα μελάνια τα αναγνωρίζει ( τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω αφού δείχνει κανονικά στάθμη μελάνης ) Μπορεί να σου το βγάζει σαν πρόβλημα δοχείου. Στον εκτυπωτή σου πολλές φορές μπερδεύεται το διαγνωστικό του. Είναι προβληματικό μοντέλο, ειδικά αν το δουλεύεις με συμβατά. Βάζοντας γνήσιο θα γλυτώσεις την ταλαιπωρία και την αγωνία του τι φταίει. Αν παίξει με γνήσιο , πάει να πει ο εκτυπωτής σου πήρε firmware (ίσως το δέχτηκες και πάτησες ΟΚ κάποια στιγμή κατά λάθος ή το έκανε μέσω bot). Θα περιμένεις να βγουν συμβατά με νέο τσιπ για να ξαναβάλεις συμβατό. Αν δεν παίξει με γνήσιο και ξαφνικά σου βγάλει το ίδιο μήνυμα για άλλο χρώμα ενώ θα σβήσει το μήνυμα για το χρώμα που σου βγάζει τώρα, τα έπαιξε η πλακέτα ή έχει πάρει firmware και θα στα πετάξει σταδιακά όλα τα συμβατά έξω. Αν δεν παίξει με γνήσιο και το μήνυμα παραμείνει ίδιο ή τα έπαιξε η πλακέτα, ή τα έπαιξε η κεφαλή. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, αν δεν παίξει με γνήσιο, πάει να πει πως είναι για πέταμα. Αν παίξει με γνήσιο απενεργοποιείς όλα τα update και δεν πατάς ποτέ Οκ αν σε ρωτήσει και απλά περιμένεις την καινούρια παρτίδα τσιπ για το τελευταίο firmware. 6 χρόνια είναι πολύ καλός χρόνος ζωής για αυτό το μοντέλο. Ισως θα πρέπει να σκεφτείς να μην ρίξεις άλλα λεφτά πάνω του, ούτε καν για δοκιμή. Προσωπικά με όσα ξέρω για το μοντέλο σήμερα, αν ήταν δικό μου θα το έστελνα ανακύκλωση.
makisman1973 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Οκ ευχαριστω για τις απαντησεις . Μαλλον προς αλλο εκτυπωτη προσανατολιζομαι. Για epson σκεφτομαι με ink tank
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα