Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 57 minutes ago, osirius said: Καταλαβαίνω όπως το λες. Αλλά, συμμετέχω πχ στο ρευμα του που είναι κοινόχρηστο κλπ κλπ θέλω να πω ότι ναι δεν συμμετέχω στις φθορές αλλα και εγώ αν την ανοίγω θα είναι 2 φορές τον χρόνο. Οπότε με την λογική μου η συμμετοχή κλπ υπάρχει για την χρήση που κάνω. Όλη αυτή η φασαρία δλδ είναι για τις 2 φορές το χρόνο που θα θελήσεις να μπεις στην αποθήκη σου όχι με τον προβλεπόμενο τρόπο (ασανσέρ ή σκάλες), αλλά από την γκαραζόπορτα; Πολύ φασαρία για το τίποτα θα έλεγα, αν είναι απόλυτη ανάγκη να μπεις από την γκαραζόπορτα τότε ζητάς να στην ανοίξει ένας από όσους έχουν τηλεχειριστήριο. Επίσης έχει μια λογική το ότι πληρώνετε όλοι μαζί το ρεύμα που καίει η γκαραζόπορτα και την οποία την χρησιμοποιούν μόνο οι δύο, αλλά πόσο ακριβώς ρεύμα καταναλώνει το μήνα αυτή η γκαραζόπορτα, και πόσο από αυτό αναλογεί σε σένα νομίζεις; 5 -10 λεπτά του ευρώ ίσως; Μήπως είσαι πολύ υπερβολικός και μόνο που το αναφέρεις;
osirius Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όλη αυτή η φασαρία δλδ είναι για τις 2 φορές το χρόνο που θα θελήσεις να μπεις στην αποθήκη σου όχι με τον προβλεπόμενο τρόπο (ασανσέρ ή σκάλες), αλλά από την γκαραζόπορτα; Πολύ φασαρία για το τίποτα θα έλεγα, αν είναι απόλυτη ανάγκη να μπεις από την γκαραζόπορτα τότε ζητάς να στην ανοίξει ένας από όσους έχουν τηλεχειριστήριο. Επίσης έχει μια λογική το ότι πληρώνετε όλοι μαζί το ρεύμα που καίει η γκαραζόπορτα και την οποία την χρησιμοποιούν μόνο οι δύο, αλλά πόσο ακριβώς ρεύμα καταναλώνει το μήνα αυτή η γκαραζόπορτα, και πόσο από αυτό αναλογεί σε σένα νομίζεις; 5 -10 λεπτά του ευρώ ίσως; Μήπως είσαι πολύ υπερβολικός και μόνο που το αναφέρεις; Όπως είπα δεν με νοιάζει το κόστος και ούτε καν το είχα σκεφτεί, καθώς όντως είναι αστείο και δεν τίθεται θέμα περι αυτού. η Ερωτηση μου ηταν και είναι σε ποιον/ποιους ανήκει η πόρτα αν δεν λέει το καταστατικό αποκλειστική χρήση, και ζήτησα την βοήθεια των χρηστών εδώ να δω τι υπάρχει και πως λειτουργεί γενικά. Και για κάποιους θερμόαιμους, όχι δεν είναι απλό θέμα όταν κάποιος ξαφνικά λεει είναι δικό μου κάτι, οπότε και το κάνω ότι θέλω. Απλό θέμα είναι όταν είναι ξεκάθρο το σε ποιόν ανήκει, και για αυτό το ψάχνω να καταλάβω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Με βοηθήσατε πολύ. αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε το thread
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, osirius said: Όπως είπα δεν με νοιάζει το κόστος και ούτε καν το είχα σκεφτεί, καθώς όντως είναι αστείο και δεν τίθεται θέμα περι αυτού. η Ερωτηση μου ηταν και είναι σε ποιον/ποιους ανήκει η πόρτα αν δεν λέει το καταστατικό αποκλειστική χρήση, και ζήτησα την βοήθεια των χρηστών εδώ να δω τι υπάρχει και πως λειτουργεί γενικά. Και για κάποιους θερμόαιμους, όχι δεν είναι απλό θέμα όταν κάποιος ξαφνικά λεει είναι δικό μου κάτι, οπότε και το κάνω ότι θέλω. Απλό θέμα είναι όταν είναι ξεκάθρο το σε ποιόν ανήκει, και για αυτό το ψάχνω να καταλάβω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Με βοηθήσατε πολύ. αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε το thread Είναι λίγο αντιφατικό από την μία να παρουσιάζεις ως επιχείρημα το ότι συμμετέχεις και εσύ στο ρεύμα που καταναλώνει η γκαραζόπορτα, αλλά από την άλλη να δηλώνεις ότι δεν σε νοιάζει το κόστος αυτό και ούτε καν το είχες σκεφτεί. Πάντως - επίσης με βάση όσα εσύ είχες γράψει - η αφαίρεση του διακόπτη δεν έγινε ξαφνικά επειδή ένα πρωί οι 2 ιδιοκτήτες γκαράζ αποφάσισαν να απαγορέψουν την πρόσβαση στους υπόλοιπους, απλά υπήρξε βλάβη στον διακόπτη για την οποία αρνήθηκαν να πληρώσουν την αποκατάσταση της, έχω καταλάβει λάθος? Όσο για το καταστατικό, αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το τι προβλέπει τότε ίσως θα έπρεπε να το διαβάσει κάποιος δικηγόρος. Το ότι δεν βλέπεις να γράφει συγκεκριμένα "αποκλειστική χρήση" δεν σημαίνει ότι προβέπεται χρήση από όλους, το ότι γράφει πως η συντήρηση και οι επισκευές να πληρώνονται από τους ιδιοκτήτες πάρκινγκ από μόνο του παραπέμπει στο ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα χρήσης. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2023 από Joshua21 1
haris_216 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Είναι λίγο αντιφατικό από την μία να παρουσιάζεις ως επιχείρημα το ότι συμμετέχεις και εσύ στο ρεύμα που καταναλώνει η γκαραζόπορτα, αλλά από την άλλη να δηλώνεις ότι δεν σε νοιάζει το κόστος αυτό και ούτε καν το είχες σκεφτεί. Πάντως - επίσης με βάση όσα εσύ είχες γράψει - η αφαίρεση του διακόπτη δεν έγινε ξαφνικά επειδή ένα πρωί οι 2 ιδιοκτήτες γκαράζ αποφάσισαν να απαγορέψουν την πρόσβαση στους υπόλοιπους, απλά υπήρξε βλάβη στον διακόπτη για την οποία αρνήθηκαν να πληρώσουν την αποκατάσταση της, έχω καταλάβει λάθος? Όσο για το καταστατικό, αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το τι προβλέπει τότε ίσως θα έπρεπε να το διαβάσει κάποιος δικηγόρος. Το ότι δεν βλέπεις να γράφει συγκεκριμένα "αποκλειστική χρήση" δεν σημαίνει ότι προβέπεται χρήση από όλους, το ότι γράφει πως η συντήρηση και οι επισκευές να πληρώνονται από τους ιδιοκτήτες πάρκινγκ από μόνο του παραπέμπει στο ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα χρήσης. Ούτε αυτό το σημείο είναι ξεκάθαρο καθώς ο ts ανέφερε ότι "Αποφάσισαν μετά από βλάβη να αποσυνδέσουν το κουμπί". Θα μπορούσε κάλλιστα η βλάβη να αφορά την πόρτα γενικότερα και να αποφάσισαν οι "πληρώνοντες" να αποσυνδέσουν το κουμπί έτσι ώστε να μην πάει ο καθένας και "παίζει" με την πόρτα
osirius Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Είναι λίγο αντιφατικό από την μία να παρουσιάζεις ως επιχείρημα το ότι συμμετέχεις και εσύ στο ρεύμα που καταναλώνει η γκαραζόπορτα, αλλά από την άλλη να δηλώνεις ότι δεν σε νοιάζει το κόστος αυτό και ούτε καν το είχες σκεφτεί. Πάντως - επίσης με βάση όσα εσύ είχες γράψει - η αφαίρεση του διακόπτη δεν έγινε ξαφνικά επειδή ένα πρωί οι 2 ιδιοκτήτες γκαράζ αποφάσισαν να απαγορέψουν την πρόσβαση στους υπόλοιπους, απλά υπήρξε βλάβη στον διακόπτη για την οποία αρνήθηκαν να πληρώσουν την αποκατάσταση της, έχω καταλάβει λάθος? Όσο για το καταστατικό, αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το τι προβλέπει τότε ίσως θα έπρεπε να το διαβάσει κάποιος δικηγόρος. Το ότι δεν βλέπεις να γράφει συγκεκριμένα "αποκλειστική χρήση" δεν σημαίνει ότι προβέπεται χρήση από όλους, το ότι γράφει πως η συντήρηση και οι επισκευές να πληρώνονται από τους ιδιοκτήτες πάρκινγκ από μόνο του παραπέμπει στο ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα χρήσης. Για το ρεύμα έχεις δίκιο όπως το αντιλήφθηκες, το σκέφτηκα όταν κάποιος μου έγραψε ε΄δωμεσα ότι δεν συμμετέχω στα έξοδα οπότε είνα λογικο να μην έχω πρόσβαση. Όντως δεν με απασχολεί. Η κατάργηση έγινε όχι μετά από βλάβη του διακόπτη αλλά βλάβη της πόρτας. Αλλαχθηκε πλακέτα και δεν συνδέθηκε ξανά το κουμπί. Η αιτιολόγηση ήταν είναι δικό μας και δεν το συνδέουμε. κάπως έτσι. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί απλα προσπαθώ να καταλάβω αν όντως τους ανήκει. Η απορία μου θεωρώ ήταν δικαιολογημένη π.χ. Την πόρτα στην πυλωτη που είναι οι υπόλοιπες θέσεις παρκινγ την πληρώνουμε εμείς για βλάβες κλπ που παρκάρουμε, αλλα είναι ελεύθερη χρήση, δεν μας ανήκει η απκλειστική χρήση. Ίσως είναι απλοική η σκέψη μου αλλά έτσι μου φάνηκε αντίστοιχο και για την γκαραζόπορτα. Θα το δρομολογήσω το συντομότερο να πάρω μια γνώμη επίσημη. Δεν είμαστε όλοι ειδικοί να διαβάζουμε συμβόλαια κλπ έγγραφα.
haris_216 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, osirius είπε Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Για αποφυγή παρανοήσεων, υπάρχει και σκάλα και το ασανσερ πάει μέχρι υπόγειο. Ρωτάω σε ποιόν "ανήκει" η γκαραζόπορτα γιατί το καταστατικό δεν λέει την λέξη "αποκλειστική χρήση" όπως σε άλλα πράγματα. Όντως λέει ξεκάθρα ότι οι δαπάνες επισκευής συντήρησης κλπ κλπ βαραίνει αυτούς που έχουν θέσεις παρκινγ. Όπως η πάνω είσοδος της πιλοτής βαραίνει αυτόυς που κάνουν αποκλειστική χρήση στην πιλοτή και όχι όλους, αλλά υπάρχει ελεύθερη είσοδος από όλους. Όσο υπήρχε το κουμπί θεωρούσα με βάση το καταστατικό ότι σωστά έχουν τηλεκοντρολ καθώς εγώ δεν το χρειάζομαι και αν χρειαστεί πχ να κάνω κάτι στην αποθήκη μου χρησιμοποιώ τον διακόπτη. ξαφνικά αποφάσισαν να τον αφαιρέσουν και η αιτιολογία είναι ότι είναι δική τους η γκαραζόπορτα (αποκλειστική χρήση). Επίσης το τι ισχύει σε άλλες πολυκατοικίες με ενδιαφέρει γιατι πχ λενε ότι το κουμπί δεν υπάρχει σε καμία πολυκατοικία και ήταν @@ του κατασκευαστή και κακώς το είχε βάλει. Ευχαριστώ και πάλι Η σύγκριση που κάνεις με την πιλοτή είναι λίγο άκυρη, κατά τη γνώμη μου πάντα, γιατί ναι μεν στην πιλοτή έχουν "ελεύθερη πρόσβαση όλοι" αλλά φαντάζομαι όχι από την αντίστοιχη ηλεκτρική πόρτα της πιλοτής αλλά από κάποιο άλλο χειροκίνητο πορτάκι. Που αν κατάλαβα καλά από τις περιγραφές σου, και πάλι έχετε όλοι πρόσβαση στο υπόγειο αλλά όχι από την μηχανοκίνητη πόρτα αλλά από άλλη διαδρομή. Δηλαδή τελικά πιλοτή και υπόγειο έχουν παρόμοιες χρήσεις και δεν υπάρχει διαφορετικό καθεστώς.
sdikr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Παιδιά όχι, ούτε το ρεύμα είναι λογικό να πληρώνεται απο όλους όσο αστείο και να είναι το πόσο, δεν είναι θέρμανση που έχει κάποιο ελάχιστο πάγιο, μπορούν να ζητήσουν εξτρά ρολόι ειδικά για την γκαραζόπορτα και να το πληρώνουν μόνοι τους
haris_216 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, osirius είπε Για το ρεύμα έχεις δίκιο όπως το αντιλήφθηκες, το σκέφτηκα όταν κάποιος μου έγραψε ε΄δωμεσα ότι δεν συμμετέχω στα έξοδα οπότε είνα λογικο να μην έχω πρόσβαση. Όντως δεν με απασχολεί. Η κατάργηση έγινε όχι μετά από βλάβη του διακόπτη αλλά βλάβη της πόρτας. Αλλαχθηκε πλακέτα και δεν συνδέθηκε ξανά το κουμπί. Η αιτιολόγηση ήταν είναι δικό μας και δεν το συνδέουμε. κάπως έτσι. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί απλα προσπαθώ να καταλάβω αν όντως τους ανήκει. Η απορία μου θεωρώ ήταν δικαιολογημένη π.χ. Την πόρτα στην πυλωτη που είναι οι υπόλοιπες θέσεις παρκινγ την πληρώνουμε εμείς για βλάβες κλπ που παρκάρουμε, αλλα είναι ελεύθερη χρήση, δεν μας ανήκει η απκλειστική χρήση. Ίσως είναι απλοική η σκέψη μου αλλά έτσι μου φάνηκε αντίστοιχο και για την γκαραζόπορτα. Θα το δρομολογήσω το συντομότερο να πάρω μια γνώμη επίσημη. Δεν είμαστε όλοι ειδικοί να διαβάζουμε συμβόλαια κλπ έγγραφα. Ακριβώς όπως το φαντάστηκα και το ανέφερα παραπάνω. Προσωπικά θεωρώ απολύτως αναμενόμενο να μην θέλει κάποιος να πληρώνει για ζημιά που ίσως να κάνει κάποιος που δεν θα πληρώσει. Και ίσως αυτό είναι καλύτερο και ξεκάθαρο για όλους σας καθώς έτσι ούτε πάνω σας δεν θα υπάρχουν "σκιές" στο στυλ "μου χαλάσατε την πόρτα και τώρα πρέπει να δώσω χ €" Μόλις τώρα, sdikr είπε Παιδιά όχι, ούτε το ρεύμα είναι λογικό να πληρώνεται απο όλους όσο αστείο και να είναι το πόσο, δεν είναι θέρμανση που έχει κάποιο ελάχιστο πάγιο, μπορούν να ζητήσουν εξτρά ρολόι ειδικά για την γκαραζόπορτα και να το πληρώνουν μόνοι τους Είναι ένας λογικός συμβιβασμός καθώς η πόρτα του υπογείου έχει κανονική χρήση από 2 και μπαίνει στα κοινόχρηστα αλλά αντίστοιχα και η πόρτα της πιλοτής (καταλαβαίνω από τις περιγραφές ότι και αυτή είναι με μοτεράκι) αντίστοιχα έχει χρήση από τους υπόλοιπους (-2 που έχουν στο υπόγειο) και μπαίνει επίσης στα κοινόχρηστα. Μία η άλλη δηλαδή
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Just now, osirius said: Για το ρεύμα έχεις δίκιο όπως το αντιλήφθηκες, το σκέφτηκα όταν κάποιος μου έγραψε ε΄δωμεσα ότι δεν συμμετέχω στα έξοδα οπότε είνα λογικο να μην έχω πρόσβαση. Όντως δεν με απασχολεί. Η κατάργηση έγινε όχι μετά από βλάβη του διακόπτη αλλά βλάβη της πόρτας. Αλλαχθηκε πλακέτα και δεν συνδέθηκε ξανά το κουμπί. Η αιτιολόγηση ήταν είναι δικό μας και δεν το συνδέουμε. κάπως έτσι. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί απλα προσπαθώ να καταλάβω αν όντως τους ανήκει. Η απορία μου θεωρώ ήταν δικαιολογημένη π.χ. Την πόρτα στην πυλωτη που είναι οι υπόλοιπες θέσεις παρκινγ την πληρώνουμε εμείς για βλάβες κλπ που παρκάρουμε, αλλα είναι ελεύθερη χρήση, δεν μας ανήκει η απκλειστική χρήση. Ίσως είναι απλοική η σκέψη μου αλλά έτσι μου φάνηκε αντίστοιχο και για την γκαραζόπορτα. Ok τότε, λάθος μου που υπέθεσα ότι η βλάβη ήταν στον διακόπτη και απλά δεν φτιάχτηκε, αλλά και πάλι δεν ήταν τόσο ξαφνικό όσο άφησες να εννοηθεί σε προηγούμενο post. Όσο για τη πόρτα στην πιλοτή, πως προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα να τη χρησιμοποιούν όλοι παρόλο που την πληρώνουν μόνο όσοι έχουν παρκινγκ εκεί? Κάτι δεν μου κάθεται καλά εδώ. 29 minutes ago, osirius said: Θα το δρομολογήσω το συντομότερο να πάρω μια γνώμη επίσημη. Δεν είμαστε όλοι ειδικοί να διαβάζουμε συμβόλαια κλπ έγγραφα. Μόνο έτσι θα πάρεις έγκυρη απάντηση στο εάν οι ιδιοκτήτες των υπόγειων γκαράζ έχουν δικαίωμα να απαγορέψουν στους υπόλοιπους τη χρήση της γκαραζόπορτας του υπογείου.
StamTheMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, greekfragma είπε σε πάω και στοίχημα οτι ο TS δεν έχει ιδέα πως ανοίγει χειροκίνητα. Προσπαθησε να χαλαρωσεις 3 ώρες πριν, osirius είπε το σκέφτηκα όταν κάποιος μου έγραψε ε΄δωμεσα ότι δεν συμμετέχω στα έξοδα οπότε είνα λογικο να μην έχω πρόσβαση. Όντως δεν με απασχολεί. Εγω το ειπα,αλλα απο οτι βλεπω σε απασχολει. Νομιζω οτι δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε επι του θεματος.
osirius Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ξανά. Απλά να ενημερώσω ότι αποτάνθηκα σε δικηγορικό γραφείο για γνωμοδότηση, και ήθελα να ενημερώσω, όσους ξόδεψαν έστω λίγο από τον χρόνο τους για να μοιραστούν την εμπειρία τους. Λοιπόν: Αν δεν είναι ξεκάθαρο με την χρήση του όρου "Αποκλειστική χρήση", τότε γίνεται ερμηνία και λαμβάνονται υπόψη και άλλες παραμετροι, και πρόσφατα υπάρχει απόφαση σε προσφυγή που όρισε την πόρτα ως είσοδο στην πολυκατοικία οπότε και "κοινόχρηστη" με ότι σημαίνει αυτό .... Στην δική μας περίπτωση, αν και δεν υπήρχε ο παραπάνω όρος, 1ον Υπήρχαν οι εννοιες κλειστός χώρος στάθμευσης, που την έννοια κλειστό την όριζε αυτή η πόρτα καθώς στο υπόγειο οι θέσεις δεν ήταν σε ξεχωριστό χώρο (δηλαδή σαν δωμάτιο με πόρτα μέσα στο υπόγειο). 2. Επίσης υπάρχει πρόσβαση στους άλλους χώρους μέσω της σκάλας και του ασανσερ. Με βάση τα παραπάνω, η γκαραζόπόρτα είναι ιδιοκτησία αυτών που έχουν θέσεις παρκινγκ στο υπόγειο. Επιπλέον επείδή τέθηκε, όντως θα έπρεπε να έχει ξεχωριστό ρολόι, αλλά όπως είπα παραπάνω δεν ήταν θέμα κόντρας απλά απορία σε "ποιόν ανήκει η πόρτα, οπότε ελέγχει και αποκλειστικά την πρόσβαση" οπότε δεν θα κάνουμε κάτι για αυτό. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από osirius 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα