Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα.

Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Σε ποιον ανήκει η γκαραζοπορτα, οπότε και επιλέγει αν θα δώσει πρόσβαση, με ποιο τρόπο κλπ.

Δεδομένα:

Πολυκατοικία 8 ιδιοκτήτες 2 με θέση στο υπόγειο όπου υπάρχουν και οι αποθήκες. Εννοείται υπάρχει στο καταστατικό όρος που περιγράφει για τα έξοδα κλπ κλπ και χρήση πρόσβαση. Υπήρχε κουμπί εσωτερικά τοποθετημένο από τον κατασκευαστή, και μπορούσε όποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει την ράμπα για πρόσβαση στις αποθήκες, να ανοίξει χρησιμοποιώντας το. Τηλεκοντρόλ είχαν μόνο οι ιδιοκτήτες των θέσεων.

Αποφάσισαν μετά από βλάβη να αποσυνδέσουν το κουμπί. Είναι λέει η γκαραζοπορτα δική τους (αποκλειστική χρήση). Ισχύει ; δεν θέλω κάτι δικό τους απλά είναι δικό τους ή όχι;

Σε ποιον ανήκει η γκαραζοπορτα οπότε και αποφασίζει την πρόσβαση ; ή την αφαίρεση πρόσβασης σε όποιον δεν έχει θέση παρκαρίσματος;

Επίσης θα με ενδιέφερε να γράψετε αν στις δικές σας πολυκατοικίες υπάρχει αποκλειστική χρήση από αυτούς που έχουν θέση ή όχι.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από osirius
Δημοσ.
1 ώρα πριν, osirius είπε

Είναι λέει η γκαραζοπορτα δική τους (αποκλειστική χρήση).

59 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αποκλείεται να μην υπάρχει εσωτερική σκάλα και πόρτα που να σε βγάζει στο χώρο των αποθηκών.

Μπορει με το παραπανω,να εννοουν οτι η δε θελουν να γινεται χρηση,αρα και φθορα.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Nabuko said:

Αποκλείεται να μην υπάρχει εσωτερική σκάλα και πόρτα που να σε βγάζει στο χώρο των αποθηκών.

αυτό

άρα ναι αν δε πληρώνετε τις φθορές συντηρήσεις στα κοινόχρηστα για τη γκαραζόπορτα, καλώς σας αφαιρέθηκε η πρόσβαση.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, osirius said:

Εννοείται υπάρχει στο καταστατικό όρος που περιγράφει για τα έξοδα κλπ κλπ και χρήση πρόσβαση.

1 hour ago, osirius said:

Σε ποιον ανήκει η γκαραζοπορτα οπότε και αποφασίζει την πρόσβαση ; ή την αφαίρεση πρόσβασης σε όποιον δεν έχει θέση παρκαρίσματος;

Εφόσον υπάρχει όρος στο καταστατικό τότε ισχύει ότι ακριβώς προβλέπει αυτός ο όρος, το καταστατικό είναι ο νόμος της πολυκατοικίας.

• Like 2
Δημοσ.

το κουμπι βασικα υπαρχει για να μπορεις να ανοιγεις εκτος των αλλων, σε περιπτωση αναγκης που δε παιζει το κοντρολ. εαν εχει κατεβει η γκαραζοπορτα και δεν ανοιγει τοτε εαν δεν εχεις κλειδι της πορτας του γκαραζ απο τις σκαλες πρεπει να βρεις καποιον να σου ανοιξει. οκ, δυσκολο να συμβει, απο την αλλη το θεωρο χαζο να το αφησουν ετσι.

οι υπολοιποι προφανως εχετε προσβαση απο τις σκαλες οποτε λογικα δε σας αφορα ουτε η προσβαση, ουτε οι δαπανες

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Για αποφυγή παρανοήσεων, υπάρχει και σκάλα και το ασανσερ πάει μέχρι υπόγειο.
Ρωτάω σε ποιόν "ανήκει"  η γκαραζόπορτα γιατί το καταστατικό δεν λέει την λέξη "αποκλειστική χρήση"  όπως σε άλλα πράγματα. Όντως λέει ξεκάθρα ότι οι δαπάνες επισκευής συντήρησης κλπ κλπ βαραίνει αυτούς που έχουν θέσεις παρκινγ.  Όπως η πάνω είσοδος της πιλοτής βαραίνει αυτόυς που κάνουν αποκλειστική χρήση στην πιλοτή και όχι όλους, αλλά υπάρχει ελεύθερη είσοδος από όλους.

Όσο υπήρχε το κουμπί θεωρούσα με βάση το καταστατικό ότι σωστά έχουν τηλεκοντρολ καθώς εγώ δεν το χρειάζομαι και αν χρειαστεί πχ να κάνω κάτι στην αποθήκη μου χρησιμοποιώ τον διακόπτη. ξαφνικά αποφάσισαν να τον αφαιρέσουν και η αιτιολογία είναι ότι είναι δική τους η γκαραζόπορτα (αποκλειστική χρήση).

Επίσης το τι ισχύει σε άλλες πολυκατοικίες με ενδιαφέρει γιατι πχ λενε ότι το κουμπί δεν υπάρχει σε καμία πολυκατοικία και ήταν @@ του κατασκευαστή και κακώς το είχε βάλει.

Ευχαριστώ και πάλι

Επεξ/σία από osirius
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, osirius said:

Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ρωτάω σε ποιόν ανήκει γιατί το καταστατικό δεν λέει την λέξη "αποκλειστική χρήση"  όπως σε άλλα πράγματα. Όντως λέει ξεκάθρα ότι οι δαπάνες επισκευής συντήρησης κλπ κλπ βαραίνει αυτούς που έχουν θέσεις παρκινγ.  Όπως η πάνω είσοδος της πιλοτής βαραίνει αυτόυς που κάνουν αποκλειστική χρήση στην πιλοτή και όχι όλους.

Όσο υπήρχε το κουμπί θεωρούσα με βάση το καταστατικό ότι σωστά έχουν τηλεκοντρολ καθώς εγώ δεν το χρειάζομαι και αν χρειαστεί πχ να κάνω κάτι στην αποθήκη μου χρησιμοποιώ τον διακόπτη. ξαφνικά αποφάσισαν να τον αφαιρέσουν και η αιτιολογία είναι ότι είναι δική τους η γκαραζόπορτα (αποκλειστική χρήση).

Επίσης το τι ισχύει σε άλλες πολυκατοικίες με ενδιαφέρει γιατι πχ λενε ότι το κουμπί δεν υπάρχει σε καμία πολυκατοικία και ήταν @@ του κατασκευαστή και κακώς το είχε βάλει.

Ευχαριστώ και πάλι

σε εμας ισχυει ακριβως το ιδιο και δεν εχουν καμμια προσβαση/ελεγχο σε γκαραζοπορτα. Χρησιμοποιουν τη πορτα με τα κλειδια τους. Αν θελουν τωρα να ξεφωρτωσουν μια στο τοσο βαρια αντικειμενα καποιος με τηλεχειριστηριο τους ανοιγει (ανθρωποι ειμαστε). Χρηστης ομως αποθηκης που εκανε καταχρηση (βρηκε την ασφαλεια της γκαραζοπορτας και τη κατεβασε και ειχε μεινει ανοικτη, τον πεταξαμε και λυθηκε το συμβολαιο του (κυριως για λογους ασφαλειας)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, osirius said:

υπάρχει και σκάλα και το ασανσερ πάει μέχρι υπόγειο.

6 minutes ago, osirius said:

αν χρειαστεί πχ να κάνω κάτι στην αποθήκη μου χρησιμοποιώ τον διακόπτη.

Όχι, αν χρειαστεί να κάνεις κάτι στην αποθήκη σου χρησιμοποιείς τη σκάλα ή το ασανσέρ.

Το κουμπάκι της γκαραζόπορτας - όπως ειπώθηκε και παραπάνω - υπάρχει για να μπορεί να ανοίγει η πόρτα από τους ιδιοκτήτες των πάρκινγκ στην περίπτωση δυσλειτουργίας του τηλεχειρισμού, και όχι για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν όλοι από την γκαραζόπορτα. Αν είχατε όλοι το δικαίωμα πρόσβασης από την γκαραζόπορτα τότε θα είχατε όλοι και τηλεκοντρόλ, και επίσης θα είχατε όλοι υποχρέωση στις δαπάνες επισκευής και συντήρησης της.

54 minutes ago, osirius said:

Όντως τέτοιο κουμπί σπανίως βλέπεις σε γκαραζόπορτα πολυκατοικίας, και αυτό επειδή έτσι έχει πρόσβαση ο κάθε άσχετος. Το σύνηθες είναι διακόπτης με κλειδί, και φυσικά το κλειδί το έχουν μόνο όσοι έχουν πάρκινγκ άρα και τηλεχειριστήριο.

Διακόπτης Κλειδί BENINCA

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λογική (η δική μου) λέει ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να "δικαιούται" χρήση σε μηχανισμό στην συντήρηση/βλάβες του οποίου δεν συμμετέχει. Γιατί άσχετα αν ανοίξεις την γκαραζόπορτα μέσω μπλιμπλικιού ή μέσω διακόπτη η διαδικασία γίνεται, αφορά και φθείρει τον ίδιο μηχανισμό.

Στην δική μας πολυκατοικία οι μισοί έχουν θέση στάθμευσης στην πυλωτή (συρόμενη γκαραζόπορτα με μηχανισμό) και οι άλλοι μισοί στο υπόγειο (ρολό με μηχανισμό). Ο καθένας έχει το μπλιμπλίκι που αφορά τη δική του γκαραζόπορτα και κανείς του άλλου.

Επίσης είναι τελείως διαφορετικό το θέμα ασφάλειας του χώρου όταν έλεγχο της πόρτας έχουν 2-3 άτομα (που έχουν και όχημα εκεί) και διαφορετικό όταν είναι 7-8, με τους περισσότερους να μην ανησυχούν αν μείνει κάποια πόρτα ανοιχτή αφού δεν έχουν όχημα για να τους αφορά.

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
2 ώρες πριν, osirius είπε

Επίσης το τι ισχύει σε άλλες πολυκατοικίες με ενδιαφέρει

Αυτο δε σε ενδιαφερει.
Σε ενδιαφερει τι λεει το δικο σας καταστατικο.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Η λογική (η δική μου) λέει ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να "δικαιούται" χρήση σε μηχανισμό στην συντήρηση/βλάβες του οποίου δεν συμμετέχει. Γιατί άσχετα αν ανοίξεις την γκαραζόπορτα μέσω μπλιμπλικιού ή μέσω διακόπτη η διαδικασία γίνεται, αφορά και φθείρει τον ίδιο μηχανισμό.

Στην δική μας πολυκατοικία οι μισοί έχουν θέση στάθμευσης στην πυλωτή (συρόμενη γκαραζόπορτα με μηχανισμό) και οι άλλοι μισοί στο υπόγειο (ρολό με μηχανισμό). Ο καθένας έχει το μπλιμπλίκι που αφορά τη δική του γκαραζόπορτα και κανείς του άλλου.

Επίσης είναι τελείως διαφορετικό το θέμα ασφάλειας του χώρου όταν έλεγχο της πόρτας έχουν 2-3 άτομα (που έχουν και όχημα εκεί) και διαφορετικό όταν είναι 7-8, με τους περισσότερους να μην ανησυχούν αν μείνει κάποια πόρτα ανοιχτή αφού δεν έχουν όχημα για να τους αφορά.

Καταλαβαίνω όπως το λες. Αλλά, συμμετέχω πχ στο ρευμα του που είναι κοινόχρηστο κλπ κλπ θέλω να πω ότι ναι δεν συμμετέχω στις φθορές αλλα και εγώ αν την ανοίγω θα είναι 2 φορές τον χρόνο. Οπότε με την λογική μου η συμμετοχή κλπ υπάρχει για την χρήση που κάνω.

Οπότε το κοιτάω με βάση την νομοθεσία και το καταστατικό. Πραγματικά αν το καταστατικό έλεγε αποκλειστική χρήση δεν θα το έψαχνα ούε με νοιάζει το κοινόχρηστο ρεύμα κλπ καθώς το θεωρώ αστείο να ασχοληθεί κάποιος.

Δημοσ.
4 minutes ago, osirius said:

Καταλαβαίνω όπως το λες. Αλλά, συμμετέχω πχ στο ρευμα του που είναι κοινόχρηστο κλπ κλπ θέλω να πω ότι ναι δεν συμμετέχω στις φθορές αλλα και εγώ αν την ανοίγω θα είναι 2 φορές τον χρόνο. Οπότε με την λογική μου η συμμετοχή κλπ υπάρχει για την χρήση που κάνω.

Οπότε το κοιτάω με βάση την νομοθεσία και το καταστατικό. Πραγματικά αν το καταστατικό έλεγε αποκλειστική χρήση δεν θα το έψαχνα ούε με νοιάζει το κοινόχρηστο ρεύμα κλπ καθώς το θεωρώ αστείο να ασχοληθεί κάποιος.

για να ανοίξεις τη γκαραζόπορτα 2 φορές το χρόνο η συμμετοχή σου σε ευρώ είναι λιγότερη από 0.2ευρώ αν έκανες αποκλειστική χρήση και 0.2 διά του όσοι είσαστε στη πραγματικότητα.

φίλε να στο πω απλά.

το οτι δίνεις 0.2ευρώ δια του όσοι είσαστε για το ρεύμα της γκαραζόπορτας έχει βάση στο επίπεδο πρακτικότητας και λειτουργικότητας του χώρου του ακινήτου της πολυκατοικίας.

το να μην έχεις κοντρόλ για κάτι που ΔΕΝ χρησιμοποιείς βάση καταστατικού είναι και το ΣΩΣΤΟ. για ώρα ανάγκης έχεις σκάλες και ασανσέρ.

αλλιώς να φτάξεις καλύτερες σχέσεις με τους άλλους 2 που πληρώνουν και τη συντήρηση βλάβες της γκαραζόπορτας για να σου ανοίγουν 2-3 φορές το χρόνο να βάζεις το αμάξι από τη ράμπα για φορτοεκφορτώσεις.

άντε γιατί το έχουμε κάνει λάστιχο ένα τόσο απλό θέμα.

Δημοσ.

Πάντως η γκαραζόπορτα ανοίγει και χειροκίνητα. Έτσι ούτε μπλιμπλίκι/κουμπί έχεις, ούτε φθείρεις το μηχανισμό ;)

Δημοσ.
10 minutes ago, Mpiftekis said:

Πάντως η γκαραζόπορτα ανοίγει και χειροκίνητα. Έτσι ούτε μπλιμπλίκι/κουμπί έχεις, ούτε φθείρεις το μηχανισμό ;)

σε πάω και στοίχημα οτι ο TS δεν έχει ιδέα πως ανοίγει χειροκίνητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...