valsas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εκ παραδρομής Γιάννη !! Διορθώθηκε. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από valsas 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, valsas είπε Εκ παραδρομής Γιάννη !! Το κατάλαβα 1
StamTheMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, valsas είπε Υπάρχει κάποιος εδώ, φυσικό πρόσωπο, ο οποίο να έχει βγάλει άδεια οπλοκατοχής να μας ενημερώσει για την κατάσταση? Μπορεις να βγαλεις για σκοπευτικο πιστολι και να το εχεις στο σπιτι. Το τι θα γινει αμα το χρησιμοποιησεις,αν μπει καποιος,ειναι μια αλλη ιστορια. Καλυτερα να ρωτουσες αυτο. 2
kostasbm Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 για να βγάλεις άδεια οπλοκατοχης πρέπει να έχεις όπλο η να το αγοράσεις... αν το αγοράσεις προσκομομιζεις χαρτιά γιατρών(ψυχίατρο και παθολόγο) την απόδειξη αγοράς και ότι άλλο σου δώσει το κατάστημα και τα πας πακέτο στο ΑΤ αν το βρεις από κληρονομιά αν είσαι ο μοναδικός απλοποιούνται τα πράγματα αν είναι 2-3 η παραπάνω πρέπει να δηλώσουν παραίτηση με υπεύθυνες δηλώσεις και μαζί με τα χαρτιά γιατρών πακέτο στο ΑΤ(σε πρόσφατη άδεια σε γνωστό μόνο το εγγυτερων συγγενών ζητήθηκε)....τα παράβολα αν τα πληρώσεις ηλεκτρονικα τα βλέπουν στο τμήμα δεν χρειάζεται να προσκομίσεις αντίγραφα... σε 10 μέρες περίπου πας και παίρνεις όπλο και άδεια κατοχής....
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 δηλαδη οποιος θελει παει και αγοράζει οπλο, το βαζει στο συρταρι και παιρνει και αδεια οπλοκατοχης? νομιζα οτι δεν γινετε αυτο στην ελλαδα (ακομα).
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Το θέμα οπλοκατοχή είναι πολύ γενικό. Δεν μας λες για τι είδους όπλο σε ενδιαφέρει. Τα κυνηγετικά έχουν μια διαδικασία. Οπλα για σκοποβολή, ερασιτεχνική η για αθλητες έχουν άλλη διαδικασία και πολλές προϋποθέσεις σε σημείο που δε συμφέρει να κρατάς το όπλο στο σπίτι ή επάνω σου, καλύτερα να βρίσκεται αυτό μέσα στον σκοπευτικό σύλλογο στον οποίον απαιτείται κιόλας να είσαι γραμμένος. Για αλλου τύπου όπλο πάλι θέλει άδεια και εξηγήσεις για να λάβεις άδεια. Επίσης, επειδή προφανως αυτό που σε απασχολεί είναι η ασφάλεια. Το οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσεις για να επιτεθείς σε κάποιον και του προκαλέσεις τραυματισμό, μετατρέπεται σε όπλο για τον νόμο. Όπλα είναι και τα μαχαίρια και πολλά άλλα.
macodin Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, valsas είπε σκεφτομουν την ιδέα της οπλοκατοχής μέσα στην οικία. Και αν καταλαβαίνω καλά απο τα σχόλιά σας, αυτό είναι σχετικά εύκολο. Κάποτε ήμουν κυνηγός και έχω άδεια κτλπ, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το όπλο πέρα από το κυνήγι. Να σου δώσω να καταλάβεις, ακόμη και όταν πας για κυνήγι το πρωί και έχεις το όπλο στο αμάξι σου, αυτό πρέπει να είναι άδειο και μέσα στην θήκη του. Το ίδιο και όταν το έχεις στο σπίτι. Τα αναφέρουν οι εξετάσεις που δίνεις πριν πάρεις την άδεια.
NT1G Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, valsas είπε Θα τους ρωτήσω τι ισχύει και ποια είναι η διαδικασία για την άδεια. Δεν θα κάτσω να αναλύσω πώς πάει η κοινωνία. Ψιλοάστοχο το σχόλιο σου NT1G. Φαντάζομαι θα σε ρωτήσουν γιατί θες άδεια για οπλοκατοχή.
spooker Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 37 minutes ago, NT1G said: Φαντάζομαι θα σε ρωτήσουν γιατί θες άδεια για οπλοκατοχή. Ε θα τους πει γιατί εδώ είναι Texas 😭 2
Lord_Vader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Μάλιστα, φανταστείτε τώρα τον κάθε θερμοκεφαλο ελληναρα να έχει ένα όπλο μέσα στο σπίτι του. Επιπλέον υπάρχει και το φαινόμενο της κλιμάκωσης. Αν οι κακοποιοί μάθουν ότι ο καθένας έχει μια καραμπίνα μέσα στο σπίτι του, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα καταφέρουν να προμηθευτούν ημιαυτόματα ή και αυτόματα όπλα? Ίσως μια μέση λύση πχ ένα ρόπαλο θα δούλευε.
JakeKaufman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 4 hours ago, valsas said: Σας Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις !! Δεν ενδιαφέρομαι για οπλοφορία, δεν συντρέχει κάποιος λόγος, απλά με το που πηγαίνουν τα πραγματα κοινωνικά, σκεφτομουν την ιδέα της οπλοκατοχής μέσα στην οικία. Και αν καταλαβαίνω καλά απο τα σχόλιά σας, αυτό είναι σχετικά εύκολο. Ισχύει κάτι τέτοιο και για 45άρι, νόμιζα οτι μόνο για κυνηγετικές καραμπίνες ισχύει κάτι τετοιο. Να πω εδω αν βοηθάει πως εχω εκπαιδευτεί σε τέτοιο όπλο όντας στο σώμα της στρατονομίας (αναγκαστική επιστράτευση - δεν ήταν επιλογή μου). Όπως είπατε οι περισσότεροι στο ΑΤ λογικά θα μου λύσουν τις απορίες. Ευχαριστώ και πάλι Δεν ξέρω τι σε έχει τρομάξει τόσο πολύ στη σημερινή κοινωνία (που δεν υπήρχε πχ πριν 10 χρόνια), αλλά δεν το πας καλά, αν το θες για αυτό το λόγο το ίδιο έκανε και ο πατέρας μου όταν μπήκαν σπίτι του πριν μερικά χρόνια και μου έσκασε μια μέρα με κουμπούρι. Τον τραμπούκισα, να μην το παίζει Κλιντ ιστγουντ αν θέλει να έρχονται τα εγγόνια σπίτι του και το παρέδωσε στην αστυνομία. 2 1
Shinji ikari Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δεν θα σε προστατεψει το πιστολι, πολυ πιο πιθανο ειναι να σκοτωθεις εσυ ή καποιος δικος σου απο λαθος χειρισμο παρα να σου γινει καμια μπουκα ενω εισαι μεσα στο σπιτι, ξυπνιος, με το πιστολι ετοιμο να τους διωξεις. Ποσοι θα ειναι; Κι αμα εχουν οπλα ή μαχαιρια, δεν ειναι σαν τις ταινιες, δεν ειναι ευκολο να πυροβολησεις ανθρωπο, θα διστασεις και θα σε φανε. Και να φας εναν μπορει να σε φαει ο δευτερος. Κι αμα πυροβολησεις και δεν εχουν οπλα και σκοτωσεις καποιον θα πας εσυ μεσα μετα. Δεν ειναι απλα τα πραγματα. Και τι μπορει να εχεις που να αξιζει το ρισκο; το PlayStation; Βαλε πορτες γερες και καγκελα αμα φοβασαι και τελειωσε η υποθεση. Εκτος αν το θες για μοστρα οποτε θα μπλεξεις σιγουρα. Και τι εννοεις αναγκαστικη επιστρατευση;
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Lord_Vader είπε Έχουνε αλλά σπάνια τα χρησιμοποιούν όταν ξέρουν ότι ο άλλος δεν έχει. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να οπλιστεί ο μέσος Έλληνας. Το γεγονός ότι ο αστικός ιστός είναι τόσο πυκνός το κάνει ακόμα χειρότερο. Τώρα θυμήθηκα την περίπτωση όπου κάποιοι γλεντοκοπουσαν πυροβολώντας στον αέρα και βρήκε η σφαίρα το άτυχο κορίτσι στο κεφάλι. Συμφωνώ μαζί σου. Δυστυχώς όμως το αίσθημα ανασφάλειας είναι τέτοιο που αυτά τα φαινόμενα όπως και πολλά άλλα συμβάντα στο εξωτερικό, το ανθρώπινο μυαλό τα περνάει στο ντούκου. Για μένα υπάρχει πρόβλημα σε αυτή την νομοθεσία που απαγορεύει τα πάντα, ας απαγορεύουν όπλα με σφαίρες, έπρεπε να επέτρεπαν αλλού τύπου όπλα και μέσα για αυτοάμυνα, έτσι όπως είναι η νομοθεσία δεν επιτρέπεται απολύτως τίποτα.
StamTheMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Σκηνικο σε χωριο εξω απο Καλαματα,με χωριατη πονηροβλακα. Περιμενω ενα κοριτσακι να συναντηθουμε πιο περα απο το σπιτι της. Παρκαρω το παπι εξω απο ενα σπιτι,ηταν 2-3 στη σειρα και καθομαι επανω,οσο την περιμενω,δε σκεφτηκα καν οτι στο χωριο αν παρκαρεις εξω απο σπιτι ειναι σα να μπηκες μεσα στο σπιτι τους.. Τυπος καθεται στην αυλη,μολις με βλεπει μπαινει μεσα τρεχοντας,βγαινει μετα απο μισο λεπτο και ακουω να οπλιζει το 9ρι. Φιλε θελεις κατι,μου λεει; Οχι φιλε του λεω,περιμενω μια κοπελα. Α οκ μου λεει. Ηδη εχω βαλει μπρος και φευγω,μετα εμαθα για αυτον οτι κανει τετοιες μαλακιες. Πηγε να το παιξει μπραβος,χωρις να σκεφτει οτι αν ημουν εκει για κακο,αν ακουγα το 9ρι να οπλιζει,θα τον ειχα ηδη γεμισει τρυπες. Στο σπιτι εχω ροπαλο του baseball λιγο πιο περα απο την πορτα,στο αμαξι εχω μιση στεκα στο πορτ μπαγκαζ ( παιζω πολυ μπιλιαρδο ) αλλα μεχρι εκει. Οι καραμπινες που εχω ειναι λυμενες,χωρις φυσιγγια τριγυρω,για το καλο ολων. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις