chocorellos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, gatos74 είπε Το χαρτί που εκτυπώνεις τώρα με τον κρουστικό έχει προτυπωμένη την επωνυμία της επιχείρησης και τις διαχωριστικές γραμμές ή είναι εντελώς λευκό? Μήπως θα χρειαστείς και παραμετροποίηση του προγράμματος? To eurofasma δουλεύετε? είναι προτυπωμενα. το pylon
Tol1as Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 4 hours ago, chocorellos said: ο inktank της Epson ας πούμε βγάζει εως κ6000σελ με κόστος μελανιού 16€ Λοιπόν σε inktank έχω 2 εμπειρίες. Στο σπίτι έχω τον L310, αγoraσμένος τον Δεκέμβριο του 2017. Αγοράστηκε στα 152€ γιατί είχα αγανακτήσει απο τις παλιατζούρες των 50-60€ που τα μελάνια κόστιζαν χρυσάφι. Από τότε έχει βγάλει 7000 - 8000 σελίδες. Περιστασιακά έντονη χρήση - κάποιες εβδομάδες βγάζω 5-6 χαρτιά, κάποιες εκτωπώνω manual 100+ σελίδων. Ήρθε με 3 μελάνια μαύρα, των 70ml το καθένα. Μέχρι στιγμής είμαι στο 2ο μπουκαλάκι. Το μελάνι βγαίνει στα 5-6€ για 70ml ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ. Βγάζει και εγχρωμα αλλά αυτό δε με ενδιαφέρει προσωπικά. Πραγματικά ξεχνάς να τον γεμίσεις, είναι το ακριβώς αντίθετο απ'τις παγίδες των 50-60€ που θέλυον "αυθεντικά" cartridge με τσιπάκι 15-20€ και βγάζουν 100 σελίδες με το ζόρι! Πηγαίνει σαν τρένο μέχρι στιγμής, μην τον ματιάσω. Μειονεκτήματα: Δεν έχει scanner, δεν εκτυπώνει διπλή όψη, η ταχύτητα είναι λίγο τα ζώα μου αργά. Αν ΔΕΝ εκτυπώνεις συνέχεια (=τουλάχιστον 1-2 φορες την εβδομαδα) τα ακροφύσια ξεραίνονται και μετά δε βγάζει! Θέλει έλεγχο ακροφυσίων και καθαρισμό κεφαλής. ΔΕΝ είναι σαν τους laser όπου δε σε νοιάζει και να μην εκτυπώσεις καιρό, πρέπει να έχεις το νου σου, ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύει συχνά. Το 2014 που δούλευα σε ένα eshop αλλάξαμε απο laser σε epson L300 για οικονομία. Τυπώναμε περίπου 30 τιμολόγια/αποδείξεις διπλότυπα τη μέρα(περίπου 70 σελίδες με κάτι άλλα ψιλά). To κόστος μελανιού ήταν όντως αστείο σε σχέση με τον laser. Το 2016 όμως μπούκωσε και δεν έβγαζε τίποτα, όσους καθαρισμούς κεφαλής και να κάναμε. Το service της epson έξω απτη Θεσσαλονίκη ήθελε 70€ + μεταφορικά για να τον φτιάξει. Τελικά τον δώσαμε σε τόπικο κατάστημα όπου τάχα τον έφτιαξε με 25€, δούλεψε 2 εβδομάδες κι άρχισε πάλι να μη βγάζει καλά. Το αφεντικό ήταν σε ψιλοκατάσταση αμόκ. Εκεί άλλαξα δουλείά οπότε δεν ξέρω πως τέλειωσε το δράμα. Σημείωση ότι ο L300 ήταν απ'τους πρώτους eco-tank κι από τότε προφανώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία. Περιγράφω απλά τις εμπειρίες μου.
gatos74 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 51 minutes ago, chocorellos said: είναι προτυπωμενα. το pylon Οπότε θα χρειαστείς τεχνικό για παραμετροποίηση.
lector Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Για 1000 εκτυπωσεις το μηνα καθαριζεις ανετα με εναν lexmark refurb MS415/MS510/MS610 εαν βρεις σε καλη κατασταση με <100.000 σελιδες. Κοστος κοντα στο κατοσταρικο και πολλα λεω.
RedPriest Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 5/7/2023 στις 12:49 ΜΜ, georgeole είπε Έτσι μπράβο. Μια χαρά τα λέει ο φίλος μας ο highpriest. Αν θέλεις μονόχρωμο laser της ανθρωπιάς, πρέπει το κόστος να είναι από 250€, 300€ και παραπάνω. Θα σου παραθέσω 2 αντιπροσωπευτικά παραδείγματα εκτυπωτών, στα οποία θα δεις το κόστος αγοράς και το κόστος χρήσης: α) Ο Brother HL-L2350DW. Κόστος 140€. Ταχύτητα, διπλή όψη, wifi. Το μειονέκτημά του είναι (τι άλλο;) υψηλό κόστος αναλωσίμων λόγω φυσικά της χαμηλής τιμής αγοράς. Τα ποιοτικά συμβατά τόνερ του κοστίζουν 20€ για 3.000 σελίδες ή 25€ για 6.000 σελίδες. Επίσης χρειάζεσαι και drum των 25€ κάθε 12.000 σελίδες. γ) Ο Canon i-Sensys LBP226DW. Κόστος 255€. Έχει ΟΛΑ όσα μπορείς να ζητήσεις: Ποιοτικός, ταχύτατος, διπλός επεξεργαστής (2 x 800Mhz), 1GB RAM, διπλή όψη, ethernet, wifi, παραμετροποιήσιμος, είπαμε: Τα έχει όλα και συμφέρει. Τα ποιοτικά συμβατά του κοστίζουν 30-45€ για 10.000 σελίδες. Εδώ ΔΕΝ χρειάζεσαι drum, γιατί είναι ενσωματωμένο στο τόνερ. Το μόνο "μειονέκτημα" που βρίσκω είναι ότι στα συμβατά ΜΕ chipάκι (κυκλοφορούν ευρέως και ΧΩΡΙΣ chipάκι - μην κάνεις αυτό το λάθος) είναι πολύ πιθανό να μην αφήνει ο εκτυπωτής να βλέπουμε το υπόλοιπο του τόνερ. Αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί, όταν το τόνερ φτάσει προς το τέρμα των 10.000 σελίδων "δίνει σήμα" βγάζοντας πιο αχνές τις εκτυπώσεις. Παραγγέλνω άλλο και σε 1-2 μέρες το πολύ το έχω στα χέρια. Και, φυσικά, όσο ανεβαίνει η τιμή αγοράς, πέφτει το κόστος αναλωσίμων ανά σελίδα. Ποια η διαφορά του Canon LBP226DW με LBP236DW; Η διαφορά στα χρήματα είναι πολύ μικρή, απλά βλέπω ότι ο δεύτερος δεν έχει καθόλου κριτικές . Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από RedPriest
georgeole Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, RedPriest είπε Ποια η διαφορά του Canon LBP226DW με LBP236DW; Η διαφορά στα χρήματα είναι πολύ μικρή Είναι ΣΧΕΔΟΝ τα ίδια μηχσνήματα και παίρνουν τα ίδια τόνερ. Ο Canon LBP226DW έχει καλύτερη ταχύτητα (38ppm αντί για 33ppm) και επιπλέον μικρο-καλούδια που βαριέμαι να τα γράψω (μπορείς να τα δεις μόνος σου στα specs). 1
RedPriest Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, georgeole είπε Είναι ΣΧΕΔΟΝ τα ίδια μηχσνήματα και παίρνουν τα ίδια τόνερ. Ο Canon LBP226DW έχει καλύτερη ταχύτητα (38ppm αντί για 33ppm) και επιπλέον μικρο-καλούδια που βαριέμαι να τα γράψω (μπορείς να τα δεις μόνος σου στα specs). Θεώρησα πως είναι καλύτερο μοντέλο μιας και έχει μεγαλύτερο αριθμό ή πιο καινούριο . Όποτε πάμε για τον 226 θεωρώ . Σε αυτά τα χρήματα μέχρι κάνα 300ρι δηλαδή υπάρχει κάτι καλύτερο ; Σε κατάστημα μου είπαν για Kyocera όταν μίλησα αλλά είδα ξεφεύγουν οι τιμές πλέον .
georgeole Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 10/7/2023 στις 11:06 ΜΜ, RedPriest είπε Θεώρησα πως είναι καλύτερο μοντέλο μιας και έχει μεγαλύτερο αριθμό ή πιο καινούριο . Όποτε πάμε για τον 226 θεωρώ . Σε αυτά τα χρήματα μέχρι κάνα 300ρι δηλαδή υπάρχει κάτι καλύτερο ; Σε κατάστημα μου είπαν για Kyocera όταν μίλησα αλλά είδα ξεφεύγουν οι τιμές πλέον . Οι Kyocera (ειδικά οι μονόχρωμοι) κατά την ταπεινή μου άποψη είναι κορυφή, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να πας στα ακριβότερα μοντέλα, εκτός αν τυπώνεις 20.000, 30.000 σελίδες το χρόνο και άνω. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Canon LBP226DW είναι εξαιρετικός. Προσοχή μόνο να τον τροφοδοτείς με ποιοτικά συμβατά τόνερ. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από georgeole
RedPriest Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, georgeole είπε Οι Kyocera (ειδικά οι μονόχρωμοι) κατά την ταπεινή μου άποψη είναι κορυφή, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να πας στα ακριβότερα μοντέλα, εκτός αν τυπώνεις 20.000, 30.000 σελίδες το χρόνο και άνω, Σε διαφορετική περίπτωση, ο Canon LBP226DW είναι εξαιρετικός. Προσοχή μόνο να τον τροφοδοτείς με ποιοτικά συμβατά τόνερ. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα είμαστε γύρο στις 25.000 με 30.000 το χρόνο . Πιστευεις δεν θα με καλύψει ο canon ?
georgeole Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, RedPriest είπε Από περιέργεια και μόνο κοίταξα είμαστε γύρο στις 25.000 με 30.000 το χρόνο . Πιστευεις δεν θα με καλύψει ο canon ? Θέλει ρώτημα; Αφού έχει max μηνιαίο κύκλο εργασιών 80.000 σελίδες. Ο ΜΟΝΟΣ σοβαρός λόγος που έχεις να πας σε Kyocera των 500€ πάνω κάτω, είναι η καλύτερη ποιότητα κατασκευής και η αγορά ΠΟΛΥ φθηνότερων ανά σελίδα ποιοτικών συμβατών τόνερ των 20.000 ή 40.000 σελίδων. Αυτό όμως, όπως εύκολα καταλαβαίνεις, είναι ζήτημα ΕΠΙΛΟΓΗΣ. 1
RedPriest Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 21 ώρες πριν, georgeole είπε Θέλει ρώτημα; Αφού έχει max μηνιαίο κύκλο εργασιών 80.000 σελίδες. Ο ΜΟΝΟΣ σοβαρός λόγος που έχεις να πας σε Kyocera των 500€ πάνω κάτω, είναι η καλύτερη ποιότητα κατασκευής και η αγορά ΠΟΛΥ φθηνότερων ανά σελίδα ποιοτικών συμβατών τόνερ των 20.000 ή 40.000 σελίδων. Αυτό όμως, όπως εύκολα καταλαβαίνεις, είναι ζήτημα ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Δυστυχώς έκανα παραγγελία τον LBP226DW και έπειτα από κατάθεση μου ανάφεραν πως δεν ειναι διαθέσιμος. Μου πρότειναν σαν πιο καινούριο μοντέλο το LBP233DW.
georgeole Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, RedPriest είπε Δυστυχώς έκανα παραγγελία τον LBP226DW και έπειτα από κατάθεση μου ανάφεραν πως δεν ειναι διαθέσιμος. Μου πρότειναν σαν πιο καινούριο μοντέλο το LBP233DW. Προσωπικά θα προτιμούσα τον Canon i-SENSYS LBP223dw, κι ας είναι λίγο παλιότερος. Μη σου πω ακριβώς γι' αυτό θα τον προτιμούσα: ΚΑΙ άριστος ΚΑΙ δοκιμασμένος είναι ΚΑΙ θεωρητικά έχεις λιγότερους κινδύνους από τα firmware updates και λοιπές ληστρικές επιδρομές.😉 Edit: Άλλωστε, ΤΑ ΙΔΙΑ χαρακτηριστικά έχει με τον 223!🤨 Όποιος βρει, στοιχειώδεις έστω, διαφορές να μου τις πει κι εμένα! Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από georgeole 1
georgeole Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 14 ώρες πριν, RedPriest είπε Δυστυχώς έκανα παραγγελία τον LBP226DW και έπειτα από κατάθεση μου ανάφεραν πως δεν ειναι διαθέσιμος. Μου πρότειναν σαν πιο καινούριο μοντέλο το LBP233DW. Τελικά τι απέγινε, αγαπητέ φίλε; Βρήκες άκρη; Έκανες τη δουλειά σου; Ρωτάω επειδή οι τραπεζικές καταθέσεις μπορεί να είναι θέμα, κι ας τις χρησιμοποιούμε πολλοί από μας. Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ (δεν είναι ανάγκη να αναφέρεις κατάστημα, αν δεν θέλεις). Τα γεγονότα μας ενδιαφέρουν πρωτίστως.
RedPriest Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, georgeole είπε Τελικά τι απέγινε, αγαπητέ φίλε; Βρήκες άκρη; Έκανες τη δουλειά σου; Ρωτάω επειδή οι τραπεζικές καταθέσεις μπορεί να είναι θέμα, κι ας τις χρησιμοποιούμε πολλοί από μας. Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ (δεν είναι ανάγκη να αναφέρεις κατάστημα, αν δεν θέλεις). Τα γεγονότα μας ενδιαφέρουν πρωτίστως. Δεχτήκαμε τελικά τον 233 διότι έχουμε παραγγείλει 2 καινούριους υπολόγιστες και θα έρθει ο τεχνικός να setάρει στο erp τον εκτυπωτή και να περάσει στους καινούριους το πρόγραμμα . 1
georgeole Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, RedPriest είπε Δεχτήκαμε τελικά τον 233 διότι έχουμε παραγγείλει 2 καινούριους υπολόγιστες και θα έρθει ο τεχνικός να setάρει στο erp τον εκτυπωτή και να περάσει στους καινούριους το πρόγραμμα . Πολύ ωραία! Να του εφιστήσετε την προσοχή ότι ΔΕΝ θέλετε κανένα update στον εκτυπωτή! Καλορίζικος! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα