Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Δεν ξέρω αν έχει ξανά αναφερθεί το θέμα αλλά το ερώτημά μου είναι το εξής:

Στην επιχείρηση στην οποία εργάζομαι δουλεύουμε με κρουστικό εκτυπωτή(oki microline3320) εδώ και πολλά χρόνια.

Κάνω λοιπόν μία έρευνα αγοράς μήπως μας συμφέρει να αλλάξουμε εκτυπωτή και να βάλουμε laser. Από άποψη μηχανογραφικών και προτυπωμένων τιμολογίων λίγο που έψαξα είδα ότι για τον laser για κάθε χιλιάδα χαρτιών κερδίζουμε σχεδόν 15 ευρώ.

από άποψη μεταλοταινιων και συμβατών toner οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες. 

Λίγο που είδα τιμές για Laser πολυμηχανήματα ασπρόμαυρα έχει με 100-150€.

γενικά πιστεύετε ότι αξίζει η αλλαγή?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα κερδίσεις σε ησυχία και ταχύτητα
Θα χάσεις σε τιμή  αναλωσίμων και αξιοπιστία (επειδη είμαι σίγουρος πως συγκρίνεις την γνήσια μελανοταινία του ΟΚΙ με συμβατά τονερ για τους laser). Να συγκρίνεις ίδια πράγματα.

Ειδικά αν πάρεις laser me 100-150 ευρώ, σε έναν χρόνο θα ξαναβγάλετε τον ΟΚΙ απο το ντουλάπι για να τον ξαναδουλέψετε.

Το "πολλά χρόνια" με laseraki των 100-150 και χιλιάδες τιμολογίων, απλά δεν παίζει (επειδή θα βάζετε και συμβατά, πιθανόν πολύ λιγότερο)

• Λύση
Δημοσ.

Έτσι μπράβο. Μια χαρά τα λέει ο φίλος μας ο highpriest. Αν θέλεις μονόχρωμο laser της ανθρωπιάς, πρέπει το κόστος να είναι από 250€, 300€ και παραπάνω. Θα σου παραθέσω 2 αντιπροσωπευτικά παραδείγματα εκτυπωτών, στα οποία θα δεις το κόστος αγοράς και το κόστος χρήσης:

α) Ο Brother HL-L2350DW. Κόστος 140€. Ταχύτητα, διπλή όψη, wifi. Το μειονέκτημά του είναι (τι άλλο;) υψηλό κόστος αναλωσίμων λόγω φυσικά της χαμηλής τιμής αγοράς. Τα ποιοτικά συμβατά τόνερ του κοστίζουν 20€ για 3.000 σελίδες ή 25€ για 6.000 σελίδες. Επίσης χρειάζεσαι και drum των 25€ κάθε 12.000 σελίδες.

γ) Ο Canon i-Sensys LBP226DW. Κόστος 255€. Έχει ΟΛΑ όσα μπορείς να ζητήσεις: Ποιοτικός, ταχύτατος, διπλός επεξεργαστής (2 x 800Mhz), 1GB RAM, διπλή όψη, ethernet, wifi, παραμετροποιήσιμος, είπαμε: Τα έχει όλα και συμφέρει. Τα ποιοτικά συμβατά του κοστίζουν 30-45€ για 10.000 σελίδες. Εδώ ΔΕΝ χρειάζεσαι drum, γιατί είναι ενσωματωμένο στο τόνερ. Το μόνο "μειονέκτημα" που βρίσκω είναι ότι στα συμβατά ΜΕ chipάκι (κυκλοφορούν ευρέως και ΧΩΡΙΣ chipάκι - μην κάνεις αυτό το λάθος) είναι πολύ πιθανό να μην αφήνει ο εκτυπωτής να βλέπουμε το υπόλοιπο του τόνερ. Αυτό εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί, όταν το τόνερ φτάσει προς το τέρμα των 10.000 σελίδων "δίνει σήμα" βγάζοντας πιο αχνές τις εκτυπώσεις. Παραγγέλνω άλλο και σε 1-2 μέρες το πολύ το έχω στα χέρια.

Και, φυσικά, όσο ανεβαίνει η τιμή αγοράς, πέφτει το κόστος αναλωσίμων ανά σελίδα.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tasanton είπε

Πρωτοπόρα και στην αιχμή της τεχνολογίας η επιχείρηση εν έτει 2023...

:)

καλά μην το λες. πολλές επιχειρήσεις έχουν ακόμα κρουστικό παρότι αρχαίος. γενικά αυτό που ξέρω είναι ότι τα παλιά κρατάνε περισσότερο είτε είναι κλιματιστικά, είτε ψυγεία, είτε φούρνοι κ.α 😅

34 λεπτά πριν, highpriest είπε

Θα κερδίσεις σε ησυχία και ταχύτητα
Θα χάσεις σε τιμή  αναλωσίμων και αξιοπιστία (επειδη είμαι σίγουρος πως συγκρίνεις την γνήσια μελανοταινία του ΟΚΙ με συμβατά τονερ για τους laser). Να συγκρίνεις ίδια πράγματα.

Ειδικά αν πάρεις laser me 100-150 ευρώ, σε έναν χρόνο θα ξαναβγάλετε τον ΟΚΙ απο το ντουλάπι για να τον ξαναδουλέψετε.

Το "πολλά χρόνια" με laseraki των 100-150 και χιλιάδες τιμολογίων, απλά δεν παίζει (επειδή θα βάζετε και συμβατά, πιθανόν πολύ λιγότερο)

έχεις δίκιο. συμβατή μελανοταινια κοστίζει 2.5-3 ευρώ δηλαδή 5 φορές λιγότερο περίπου. 

κατά την γνώμη σου δηλαδή να μην χρησιμοποιούμε συμβατά αλλά αυθεντικά toner? ή αν γενικά δεν πειράζει το συμβατικό ποιά εταιρία θα μου πρότεινες και από τι ποσό και πάνω?

μ.ο τιμολογίων τον μήνα είναι 400-500

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chocorellos είπε

καλά μην το λες. πολλές επιχειρήσεις έχουν ακόμα κρουστικό παρότι αρχαίος. γενικά αυτό που ξέρω είναι ότι τα παλιά κρατάνε περισσότερο είτε είναι κλιματιστικά, είτε ψυγεία, είτε φούρνοι κ.α 😅

έχεις δίκιο. συμβατή μελανοταινια κοστίζει 2.5-3 ευρώ δηλαδή 5 φορές λιγότερο περίπου. 

κατά την γνώμη σου δηλαδή να μην χρησιμοποιούμε συμβατά αλλά αυθεντικά toner? ή αν γενικά δεν πειράζει το συμβατικό ποιά εταιρία θα μου πρότεινες και από τι ποσό και πάνω?

πρέπει να πας σε ακριβό μοντέλο 300+ ευρώ laser που να έχει φθηνά αναλώσιμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, chocorellos είπε

Οχι, δεν συμφέρει να χρησιμοποιείτε αυθεντικά τόνερ, εκτός και αν πάρετε σοβαρό μηχάνημα πολύ πάνω απο την τιμή που αναφέρεις, για τα οποία τα αυθεντικά τονερ είναι όντως φτηνότερα αλλά λόγω της φύσης του για βαριά εκτύπωση, υπάρχουν και ποιοτικά συμβατά.

Εταιρία με συμβατά δεν μπορώ να σου προτείνω, επειδή δεν ξέρω απο που προμηθεύεται ο καθένας. Αλλά ακόμη και αν γνώριζα, το ότι μια εταιρία έχει καλό συμβατό τόνερ για Brother πχ δεν σημαίνει πως το τόνερ της για Lexmark δουλεύει το ίδιο σωστά. Αυτό είναι κάτι που θα ψάξεις μόνος σου. Αν βρεις σωστό συμβατό για τον εκτυπωτή που θα πάρεις, θα είσαι οκ. Αν όχι, μετά την δεύτερη τρίτη αλλαγή τόνερ θα έχεις ήδη αγανακτήσει.
Προτείνω πρώτα να βρεις συμβατό τόνερ με αποδεδειγμένα καλές κριτικές και μετά να διαλέξεις τον εκτυπωτή στον οποίο ταιριάζει, αν πας σε τέτοια λύση.

Για εμένα τα laser εκτυπωτάκια των 100 ευρώ δεν κάνουν για τέτοια χρήση με συμβατά. 500 σελίδες τον μηνα, με 20-30% επικάλυψη σελίδας (τόσο έχει ένα μέσο τιμολόγιο) θα σου βγει off σχετικά νωρίς. Άσε που θα αγοράζεις τόνερ για 1000 σελίδες (τόσο βγάζουν αυτά του κατοστάρικου) και επειδή θα έχεις επικάλυψη τιμολογίου (20-30%) θα τελειώνει το τόνερ στις 200 σελίδες και θα φωνάζεις για τους κλέφτες που δεν βάζουν σκόνη μέσα στα τόνερ (επειδή δεν διάβασες τα ψιλά γράμματα που λένε 1000 σελίδες με 5% επικάλυψη)..

*αυτό επίσης να το υπολογίσεις στο κόστος που γράφεις πως θα κερδίζεις 15 ευρώ στην χιλιάδα απο τα προτυπωμένα. Στο λέω...δεν θα κερδίζεις.

Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου  αν ντε και καλά ήθελα να αλλάξω εκτυπωτή;

Ένα φτηνό ink tank μονόχρωμο με επέκταση εγγύησης, να σου πάει 4-5 χρόνια και να έχεις και εγγύηση, και μετά  (αν χαλάσει) πέταμα και αγορά άλλου.

Πχ

https://www.skroutz.gr/s/16961079/Epson-Ecotank-ET-M1100-Ασπρόμαυρος-Εκτυπωτής-Inkjet.html

παίρνει και την 5ετή εγγύηση απο  ότι βλέπω, 

https://www.epson.gr/el_GR/search/allproducts?text=m1100

αλλά βλέπω έχει την τριετή ενσωματωμένη στην τιμή σε ένα κατάστημα που μπήκα στην τυχη (διάβασε την περιγραφή)

https://www.skroutz.gr/s/16961079/Epson-Ecotank-ET-M1100-Ασπρόμαυρος-Εκτυπωτής-Inkjet.html

Ούτε συμβατά, ούτε να ψάχνεις ποιος και τι. Το γνήσιο δικό του μελάνι που έχει μέσα πάει καμία 6000-12000 σελίδες (ανάλογα πόσα μπουκάλια έχει στην συσκευασία) και ένα μπουκάλι για 6000 σελίδες (κι εδώ ισχύει το 5% επικάλυψη)  πάει κανα 12-14 ευρώ.

Αλλιώς σοβαρό laser εκτυπωτή βαριάς χρήσης, αρκετά πάνω απο το ποσό που σκέφτεσαι.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν, να πω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία:

Για 500 τιμολόγια το μήνα, μια χαρά θα σε καλύψει ένα laser printer των 100-200€. Εννοώ από πλευράς απόδοσης και ανθεκτικότητας. Είχαμε τον θρυλικό HP P1006 για 13 χρόνια (!!!) με μηνιαίες εκτυπώσεις 500 σελίδων και δεν καταλάβαινε τίποτα. Τώρα πήγαμε σε Brother HL-L2350DW με αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις. Μπορούσαμε να πάμε και σε ακριβότερα μηχανήματα αλλά δεν χρειαζόταν.

Το κόστος των αναλώσιμων πράγματι κατεβαίνει όσο ανεβαίνει η τιμή του μηχανήματος. Και το αντίστροφο σε γενικές γραμμές.

Προσωπικά πάντα σε αυθεντικά toner, οποτεδήποτε δοκίμασα συμβατά, κάτι συνέβαινε και δεν ήταν ευχάριστο.

Από εκεί και πέρα, εφόσον οι εκτυπώσεις είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας επιχείρησης και τα διάφορα κόστη θεωρούνται έξοδα, μην τρελλαθείς κιόλας στο ψάξιμο του ιδανικού συνδυασμού κόστους/απόδοσης κλπ διότι παίζει να μην τον βρεις ποτέ. Αλλάξτε "εποχή" με laser printer και κάντε μια χάρη στα αυτάκια σας και την υπομονή σας.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tasanton είπε

Για 500 τιμολόγια το μήνα, μια χαρά θα σε καλύψει ένα laser printer των 100-200€. Εννοώ από πλευράς απόδοσης και ανθεκτικότητας. Είχαμε τον θρυλικό HP P1006 για 13 χρόνια (!!!) με μηνιαίες εκτυπώσεις 500 σελίδων και δεν καταλάβαινε τίποτα. Τώρα πήγαμε σε Brother HL-L2350DW με αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις. Μπορούσαμε να πάμε και σε ακριβότερα μηχανήματα αλλά δεν χρειαζόταν.

Το κόστος των αναλώσιμων πράγματι κατεβαίνει όσο ανεβαίνει η τιμή του μηχανήματος. Και το αντίστροφο σε γενικές γραμμές.

Προσωπικά πάντα σε αυθεντικά toner, οποτεδήποτε δοκίμασα συμβατά, κάτι συνέβαινε και δεν ήταν ευχάριστο.

Από εκεί και πέρα, εφόσον οι εκτυπώσεις είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας επιχείρησης και τα διάφορα κόστη θεωρούνται έξοδα, μην τρελλαθείς κιόλας στο ψάξιμο του ιδανικού συνδυασμού κόστους/απόδοσης κλπ διότι παίζει να μην τον βρεις ποτέ. Αλλάξτε "εποχή" με laser printer και κάντε μια χάρη στα αυτάκια σας και την υπομονή σας.

Αν μου επιτρέπεις, αγαπητέ φίλε, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

α) Τον θυμάσαι τον HP P1006; Ωραία! Να τον ξεχάσεις!!!😁 Δυστυχώς για όλους μας δεν κυκλοφορούν πια τέτοια μηχανήματα και μάλιστα σε τέτοιες τιμές, σαν αυτή που το αγοράσατε τότε.

β) Τη δυσπιστία σου για τα συμβατά τόνερ την κατανοώ, εν μέρει όμως. Είναι τόσο ακριβά τα original, ώστε ΔΕΝ σου αφήνουν επιλογές. Ψάχνεις, ΡΩΤΑΣ, πειραματίζεσαι και, μόλις καταλήξεις σε ποιοτικό συμβατό δεν κουνάς από κει ούτε με αμερικανικό πύραυλο (απ' αυτούς που σκάνε μόνοι τους!!!😂)

γ) Ο Brother HL-L2350DW είναι όντως αξιόπιστος. Έχουμε κι εμείς δύο τέτοιους στη δουλειά και εκτελούν το καθήκον τους και με το παραπάνω (με ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΑ). Έχουν όμως ΚΑΙ υψηλό κόστος αναλωσίμων ΚΑΙ (θεωρητικά τουλάχιστον) μικρότερο κύκλο εργασίας από ακριβότερα μοντέλα. Όταν ο μ.ο. εκτυπώσεων φτάνει και ξεπερνά  τις 500 σελίδες το μήνα, προσωπικά θα προτιμούσα κάποιο μηχάνημα ένα σκαλί παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tasanton είπε

Για 500 τιμολόγια το μήνα, μια χαρά θα σε καλύψει ένα laser printer των 100-200€. Εννοώ από πλευράς απόδοσης και ανθεκτικότητας. Είχαμε τον θρυλικό HP P1006 για 13 χρόνια (!!!) με μηνιαίες εκτυπώσεις 500 σελίδων και δεν καταλάβαινε τίποτα. σας.

Δεν βγαίνουν πια τέτοια μηχανήματα. Και θα μπορούσατε να τον δουλεύετε με συμβατά και για τα 13 χρόνια και να μην πάθαινε τίποτα, μιας και είναι τόσο απλός στην λειτουργία και με τέτοιες ανοχές που δούλευαν μέχρι και σαβουροτόνερ. Ενας ακόμη παράγοντας είναι πως η HP δεν έστειλε ποτέ απο όσο θυμάμαι firmware για αυτόν. Ηταν προ εποχής αναβαθμίσεων ΟΤΑ και cloud και κρυμμένα bot update που δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις και λοιπές αηδίες που μπλοκάρουν τους εκτυπωτές απο το να δέχονται συμβατά τόνερ. Γι ' αυτό και καταφερε να κάνει όνομα αξιοπιστίας. Ο κοσμος αγόραζε χυμα τόνερ και με ένα tutorial στο youtube τον γέμιζε τζάμπα.

Ειχα έναν 1020 εκείνης της εποχής, τον έδωσα μετά απο 10 χρόνια χρήσης και αυτός που τον πήρε ακόμη μου λέει "Τι εκτυπωτάρα μου έδωσες! Σώθηκα"

Οι σημερινοί είναι φτιαγμένοι για να χαλάνε εύκολα και να δέχονται συμβατά τρίτων κατασκευαστών δύσκολα και μόνο μέχρι το επόμενο update που θα τα πετάξει έξω.

Η εμπειρία για εκτυπωτή εκείνης της εποχής είναι όντως αυτή, αλλά όχι ενδεικτική για εκτυπωτή σημερινής εποχής. Σήμερα ισχύουν άλλα.

Δημοσ.

Καταρχάς Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Όπως είπα εκτυπώνω γύρω στα 450 τιμολόγια μ.ο το μήνα που επειδή είναι διπλότυπα μιλάμε για 900 περίπου σελίδες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί καθόλου για Ink τανκ στο μυαλό μου είχε πάει μόνο σε laser αλλά βλέπω ότι από θέμα μελανιού ο inktank της Epson ας πούμε βγάζει εως κ6000σελ με κόστος μελανιού 16€.

Γενικά δεν με πειράζει ο θόρυβος τόσο όπως επίσης και ταχύτητα εκτύπωσης αλλά κοιτάω κυρίως το οικονομικό κομμάτι σε βάθος χρόνου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα το ξέρω ότι τέτοιοι βρυκόλακες εκτυπωτές δεν βγαίνουν πια, αλλά έστω και σήμερα υπάρχουν αξιοπρεπή μηχανάκια, π.χ. ο brother.

By the way, το έχω εύκαιρο το ζόμπι τον HP, για παν ενδεχόμενο (ένα servicάκι θέλει για να πάρει μπρος, αλλά ηλικιακά είναι παλαιότερος και από εκείνους που παρέχουν service).

Επεξ/σία από tasanton
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasanton είπε

By the way, το έχω εύκαιρο το ζόμπι τον HP

σκυλί πολέμου κ όχι ζόμπι. και με 10€ αγορά φιλμ για το φούρνο και ξαναζεί άλλα 10 χρόνια. το λύσιμο - αλλαγή φίλμ- ξανασυναρμολόγηση βέβαια είναι κάνα 2ωρο αλλά χαλάλι

Δημοσ.

Δεν τα ξέρω αυτά τα κόλπα. Ασχολείσαι;

Νομίζω το πρόβλημα που μου έκανε και τον "απέσυρα" είναι ότι δεν αναγνώριζε πάντα ότι έχει μπει χαρτί. Μπορεί να θέλει ένα καθάρισμα, δεν ξέρω...

Δημοσ.

Το χαρτί που εκτυπώνεις τώρα με τον κρουστικό έχει προτυπωμένη

την επωνυμία της επιχείρησης και τις διαχωριστικές γραμμές ή είναι

εντελώς λευκό?

Μήπως θα χρειαστείς και παραμετροποίηση του προγράμματος?

To eurofasma δουλεύετε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...