vagos789 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 19 λεπτά πριν, george1807 είπε Οκ ναι σε πρώτο βαθμό, αλλά αν δεν αντέξει η εκεί κεντρική τράπεζα, δεν βάζει πλάτη η ΕΚΤ; πχ αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε, δεν υπήρχε περίπωτησ η τράπεζα της Ελλάδος να βάλει πλάτη. Η ΕΚΤ δεν θα παρέμβαινε; Η ΕΚΤ σιγουρα δεν ειναι υποχρεωμενη να παρεμβει και ειναι απιθανο να το εκανε για μια χωρα/τραπεζα μονο Αυτο που παντα θα γινεται ειναι να προσπαθουν να βρουν εναν αγοραστη/επενδυτη , αν τον βρουν,εχει καλως. Αν δεν βρουν.... Το συστημα περι προστασιας καταθεσεων ειναι περισσοτερο ψυχολογικο παρα πραγματικο
valadsk Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, Thanos300693 είπε Εχω ήδη Revolut και σκέφτομαι να ανοίξω ακόμα ενα λογαριασμό σαν backup, (εκτός N26, γιατί μου έκελισαν το λογαριασμό). Υπάρχει κάποια τράπεζα-neobank που να είναι αξιόπιστη δηάδή να εντάσσεται στο deposit guarantee scheme ? Απο ελλάδα έχω σε Eurobank. Πείτε μου τη γνώμη σας. θα στον μπλοκαρουν αμεσως αν ανοιξεις δευτερο λογαριασμο και με κινδυνο και τον πρωτο
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, Thanos300693 είπε Εχω ήδη Revolut και σκέφτομαι να ανοίξω ακόμα ενα λογαριασμό σαν backup, (εκτός N26, γιατί μου έκελισαν το λογαριασμό). Υπάρχει κάποια τράπεζα-neobank που να είναι αξιόπιστη δηάδή να εντάσσεται στο deposit guarantee scheme Απο ελλάδα έχω σε Eurobank. Πείτε μου τη γνώμη σας. Δηλαδή πόσα λεφτα θα μεταφέρεις εκεί και σε προβληματίζει το deposit guarantee scheme ?
Thanos300693 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) μακάρι να μη χρειαστει να το διαπιστώσουμε στην πράξη 1 ώρα πριν, george1807 είπε Οκ ναι σε πρώτο βαθμό, αλλά αν δεν αντέξει η εκεί κεντρική τράπεζα, δεν βάζει πλάτη η ΕΚΤ; πχ αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε, δεν υπήρχε περίπωτησ η τράπεζα της Ελλάδος να βάλει πλάτη. Η ΕΚΤ δεν θα παρέμβαινε; σαν backup θα τον έχω για καθημερινα έξοδα @Ukforthemoment Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από Thanos300693
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Thanos300693 είπε μακάρι να μη χρειαστει να το διαπιστώσουμε στην πράξη σαν backup θα τον έχω για καθημερινα έξοδα @Ukforthemoment Aν δεν είσαι η Τζωρτζίνα του Ρονάλντο τότε δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. 1
Thanos300693 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Πιστεύετε αξίζει viva wallet έχει χρησιμοποιήσει κανένας;
killer76 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 56 λεπτά πριν, Thanos300693 είπε Πιστεύετε αξίζει viva wallet έχει χρησιμοποιήσει κανένας; Εγώ χρησιμοποιώ viva wallet τους τελευταίους 6 μήνες, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εφτιαξα λογαριασμό κυρίως για να έρχονται τα λεφτά από airbnb που έρχονται ΧΩΡΙΣ την προμήθεια εμβάσματος που κρατάνε άλλες τράπεζες (3€-4€). Απλά στην αρχή είπα αφού αγοράζω τα πάντα με κάρτα με το wallet του κινητού, ας μην βγάλω φυσική κάρτα. Αλλά τελικά και η φυσική κάρτα είναι απαραίτητη.
sdikr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 1 hour ago, Thanos300693 said: Πιστεύετε αξίζει viva wallet έχει χρησιμοποιήσει κανένας; Σε σύγκριση με Ν26 έχει χρέωση για να στείλεις εμβάσματα, δεν έχει για να λάβεις. Αφού απλά θέλεις κάτι σαν backup θα σου κάνει την δουλειά
Thanos300693 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) @killer76 για ποιο λόγο πιστεύεις χρειάζεται οπωσδήποτε να βγάλω και φυσική κάρτα, Όλα καλά με το kyc και η κλήση εντάξει, αλλά εδώ πχ δεν δέχονται εύκολα μετρητά. Edit μόλις παράγγειλα και τη φυσική κάρτα Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2023 από Thanos300693
killer76 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 17 ώρες πριν, Thanos300693 είπε @killer76 για ποιο λόγο πιστεύεις χρειάζεται οπωσδήποτε να βγάλω και φυσική κάρτα, Όλα καλά με το kyc και η κλήση εντάξει, αλλά εδώ πχ δεν δέχονται εύκολα μετρητά. Edit μόλις παράγγειλα και τη φυσική κάρτα Εγω έλεγα από την μεριά μου οτι δεν χρειάζομαι φυσική κάρτα. Όλα τα πληρώνω με nfc. Αλλά... Έχω μία κοπέλα που καθαρίζει ένα airbnb που έχω (Την πληρώνω μετρητά). Μια μεταφορική μου φέρνει δέματα στην δουλειά. Πληρώνω τις φορτωτικές μετρητά (Δεν έχουν pos) Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που χρειάζομαι μετρητά (Να δώσω στους γονείς μου, να δανείσω ένα φίλο, να δώσω σε κάποιον που έχει ανάγκη, να δώσω σαν δώρο γάμου κλπ.) Γενικά το nfc με έχει σώσει. Σπάνια έχω μετρητα άνω των 20€ στην τσέπη μου, αλλά τελικά υπάρχουν και στιγμές που μπορεί να χρειάζεσαι και παραπάνω λεφτά μετρητά.
Thanos300693 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Παράγγειλα και εγώ την κάρτα και θα έρθει σε 20 εργάσιμες. Ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα με κατοίκους εξωτερικού
Stavoiko Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Στις 5/7/2023 στις 8:14 ΠΜ, Thanos300693 είπε Εχω ήδη Revolut και σκέφτομαι να ανοίξω ακόμα ενα λογαριασμό σαν backup, (εκτός N26, γιατί μου έκελισαν το λογαριασμό). Υπάρχει κάποια τράπεζα-neobank που να είναι αξιόπιστη δηάδή να εντάσσεται στο deposit guarantee scheme ? Απο ελλάδα έχω σε Eurobank. Πείτε μου τη γνώμη σας. Εγώ χρησιμοποιώ την Monzo και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ζω στο εξωτερικό κ όταν ταξιδεύω δεν έχω πρόβλημα με το συνάλλαγμα +το App του είναι πραγματικά πολύ εύχρηστο Στις 5/7/2023 στις 8:14 ΠΜ, Thanos300693 είπε Εχω ήδη Revolut και σκέφτομαι να ανοίξω ακόμα ενα λογαριασμό σαν backup, (εκτός N26, γιατί μου έκελισαν το λογαριασμό). Υπάρχει κάποια τράπεζα-neobank που να είναι αξιόπιστη δηάδή να εντάσσεται στο deposit guarantee scheme ? Απο ελλάδα έχω σε Eurobank. Πείτε μου τη γνώμη σας. Εγώ χρησιμοποιώ την Monzo και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ζω στο εξωτερικό κ όταν ταξιδεύω δεν έχω πρόβλημα με το συνάλλαγμα +το App του είναι πραγματικά πολύ εύχρηστο
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, Stavoiko είπε Εγώ χρησιμοποιώ την Monzo και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ζω στο εξωτερικό κ όταν ταξιδεύω δεν έχω πρόβλημα με το συνάλλαγμα +το App του είναι πραγματικά πολύ εύχρηστο Εγώ χρησιμοποιώ την Monzo και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ζω στο εξωτερικό κ όταν ταξιδεύω δεν έχω πρόβλημα με το συνάλλαγμα +το App του είναι πραγματικά πολύ εύχρηστο Δεν μπορείς να ανοίξεις monzo πλέον χωρίς είσαι κάτοικος ΗΒ. All you need is to live in the UK and have a UK address. If you don't have a UK address, we can't offer you a Monzo account. https://monzo.com/help/legal-stuff/tax-residency-not-uk/ Kαι φυσικά είναι μόνο για £ ,για το συνάλλαγμα χρησιμοποιεί την wise https://wise.com/gb/blog/monzo-international-payments#:~:text=Sending money abroad with Monzo. How does it work%3F
Thanos300693 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 άνοιξα και wise αλλά την έχω μόνο στο google wallet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα