Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ήδη Revolut και σκέφτομαι να ανοίξω ακόμα ενα λογαριασμό σαν backup,  (εκτός N26, γιατί μου έκελισαν το λογαριασμό). Υπάρχει κάποια τράπεζα-neobank που να είναι αξιόπιστη δηάδή να εντάσσεται στο deposit guarantee scheme ? Απο ελλάδα έχω σε Eurobank. Πείτε μου τη γνώμη σας.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχε παγώσει το kyc επικοινώνησα και με το support αλλά τζίφος. Με βάση τον κωδικό και τον ταχυδρομικό κώδικα που βάζω τα βγάζει λάθος. Θέλω να επικοινωνήσω με το support για να κλείσω το λογαριασμό και να ανοίξω την αρχή αν μπορώ αλλά δεν γίνεται πρέπει να κάνεις login. 

Βρήκα και αυτό εδώ το link από την Ευρωπαϊκή Ένωση

https://finance.ec.europa.eu/banking-and-banking-union/banking-regulation/deposit-guarantee-schemes_en

Δημοσ.

Την revolut δεν θα την εμπιστευομουνα ιδιαιτερα λογω χωρας, ουτε θεωρω οτι το συστημα θα προσπαθουσε οπωσδηποτε να την διασωσει,εχει μικρη σημασια καθοτι δεν ειναι συστημικη

Το deposit guarantee scheme ειναι λιγο θεωρητικο να ξερετε,σε μια μεγαλου μεγεθους κριση δεν ισχυουν τα νουμερα

• Confused 1
Δημοσ.

@vagos789 το λέω πιο πολύ γιατί στη n26 μου έκλεισαν το λογαριασμό και θα ήθελα να έχω και ένα backup ρε παιδί μου. 

@george1807 την κατέβασα και έκανα λογαριασμό αλλά δεν μπορώ να κάνω επιβεβαίωση γιατί δεν έχω διαβατήριο

Δημοσ.
  Στις 5/7/2023 στις 7:48 ΠΜ, vagos789 είπε

Την revolut δεν θα την εμπιστευομουνα ιδιαιτερα λογω χωρας, ουτε θεωρω οτι το συστημα θα προσπαθουσε οπωσδηποτε να την διασωσει,εχει μικρη σημασια καθοτι δεν ειναι συστημικη

Το deposit guarantee scheme ειναι λιγο θεωρητικο να ξερετε,σε μια μεγαλου μεγεθους κριση δεν ισχυουν τα νουμερα

Τι έχει η χώρα; Η revolut έχει πελάτες δύο φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας και ίσως παραπάνω.
Επίσης ασχέτως χώρας, η ΕΚΤ δίνει την εγγύηση των 100.000 ευρώ.

Στις 5/7/2023 στις 7:52 ΠΜ, Thanos300693 είπε

@vagos789 το λέω πιο πολύ γιατί στη n26 μου έκλεισαν το λογαριασμό και θα ήθελα να έχω και ένα backup ρε παιδί μου. 

@george1807 την κατέβασα και έκανα λογαριασμό αλλά δεν μπορώ να κάνω επιβεβαίωση γιατί δεν έχω διαβατήριο

Δεν έχει και την επιλογή για δίπλωμα; (αν είναι κάρτα φυσικά).
Δίνει η ΕΚΤ εγγύηση για την bunq.

Δημοσ.

όχι απο την Ευρωπαικη κεντρική τράπεζα 

Δημοσ.
  Στις 5/7/2023 στις 10:46 ΠΜ, vagos789 είπε

Οχι δεν τα δινει η ΕΚΤ,ειναι σε national level 

Οκ ναι σε πρώτο βαθμό, αλλά αν δεν αντέξει η εκεί κεντρική τράπεζα, δεν βάζει πλάτη η ΕΚΤ;
πχ αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε, δεν υπήρχε περίπωτησ η τράπεζα της Ελλάδος να βάλει πλάτη. Η ΕΚΤ δεν θα παρέμβαινε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ότι λεφτά είναι να πάνε θα πάνε για να σωθούν οιι τράπεζες ο  απλός άνθρωπος δεν έχει σημασία @george1807

Επεξ/σία από Thanos300693

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...