Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 6/7/2023 στις 10:44 ΜΜ, truman2193 είπε

Αν γουστάρεις -και μπορείς οικονομικά- να πάς επαρχία εννοείται. Αν όχι, κάτσε κάνε το καλοκαιράκι σου, κι απο Σεπτέμβριο ξεκίνα ξανά προετοιμασία και ξαναδώσε σοβαρά αυτή τη φορά, γιατί συγγνώμη που στο λέω, αλλά Μ.Ο 9,3χιλ μόρια δεν είναι σοβαρή προσπάθεια για κανέναν μαθητή. Και ο χειρότερος μαθητής να είσαι και να μην σκαμπάζεις τίποτα, αν κάτσεις και στρώσεις κώλο θα γράψεις 12-13χιλ.

Έχε υπ΄όψην πώς δεν θα έχεις το 7ωρο του σχολείου καθημερινά και με σωστό και μεθοδικό διάβασμα θα πάς πολύ καλύτερα. Ο κολλητός μου ξαναέδινε φέτος(δίναμε το 2022 κανονικά), και από 8,500 μόρια, έφτασε τα 16,300 επειδή στρώθηκε και διάβασε. Τίποτα δεν σου χαρίζεται.

Καλά ο φίλος πήγε ίσως το μοναδικό επάγγελμα που και πτυχίο καθόλου να μην έχεις, δεν έχει καμία σημασία. Να γράφεις σωστά κώδικα τους νοιάζει, όχι να είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου. Με μερικά ωραία project στο github κλπ σε παίρνουν και σε πολυεθνικές, το πτυχίο είναι για το θεαθήναι.

Φαντάσου μεγαλοεταιρίες που ειδικεύονται στο gaming(rockstar, ubisoft κλπ), δεν ζητάνε ΚΑΝ πτυχίο όταν κάνεις αίτηση για προγραμματιστής.

Εγώ δεν έγραψα καλά στις πανελλαδικές(8.125) μόρια τι προτείνει ο φίλος σου που έγραψε τόσο καλά με την δεύτερη προσπάθεια ως προς το διάβασμα;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, shootkgoal είπε

τι προτείνει ο φίλος σου που έγραψε τόσο καλά με την δεύτερη προσπάθεια ως προς το διάβασμα;

Προτείνει να ανοίγεις ενίοτε κάνα βιβλίο.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

για εμενα το σημαντικο ειναι να σπουδασεις κατι που:

α. σου αρεσει ή/και σε ενδιαφερει αλλα που εχεις καποιο πλανο / πιθανοτητες αποκαταστασης οταν τελειωσεις. δλδ υπαρχουν σχολες που ειναι τοσο πνιγμενες που τελειωνεις κ δε βρισκεις δουλεια με τιποτα.  Δλδ μπορει να μου αρεσει η αρχαιολογια αλλα ως κλαδος ειναι σχεδον κλινικα νεκρος σε θεμα αποκαταστασης.

β. Να κανεις κατι που μπορεις να το τελειωσεις κ να το μαθεις. Απο συγγενικο προσωπο που ηταν σε παρομοια θεση με εσενα, ξερω πολυ καλα οτι αν ο ανθρωπος δυσκολευεται παρα πολυ να διαβασει,  να τον στειλεις σε κολλέγιο / σχολη που ειναι κυριως θεωρητικη και θελει πολυ διαβασμα μπορει να ειναι αρκετα προβληματικο γιατι πολυ πιθανα να μη τα βγαλει περα. ισως θελει κατι πιο πρακτικο, κατι πιο ενδιαφερον κλπ.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 8/7/2023 στις 12:53 ΠΜ, shootkgoal είπε

Εγώ δεν έγραψα καλά στις πανελλαδικές(8.125) μόρια τι προτείνει ο φίλος σου που έγραψε τόσο καλά με την δεύτερη προσπάθεια ως προς το διάβασμα;

Αρχικά να διαβάσεις. Δεν θα πάθεις κάτι να χάνεις και καμία έξοδο και να λές "όχι, έχω διάβασμα" στους φίλους σου όταν είναι να βγείτε. Μην αφήνεις κενά και διάβαζε με ποιότητα και όχι με ποσότητα. Το να ξημεροβραδιαστείς δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα τα πάς και καλά. Πολλές φορές συσσωρεύεις άγχος και πίεση και εν τέλει τα "σκατώνεις" όταν έρθει η στιγμή να γράψεις.

Αλλά ναι κάτα κύριο λόγο πρέπει απλά να αρχίσεις να διαβάζεις. Όλα είναι στο μυαλό. Θεωρώ όταν δείς πώς οι φίλοι σου προχωράνε και ζουν τη φοιτητική ζωή, πιάνουν δουλειά κλπ, κι εσύ μένεις πίσω, θα ωριμάσεις και θα αρχίζεις να παλεύεις λίγο για να μπορέσεις να το κάνεις κι εσύ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...