Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, οι πανελληνιες πηγαν ασχημα με βαθμους που σιγουρα δεν με αντιπροσωπευουν και την προσπαθεια μου, αλλα εχει ως εχει.
Ειμαι με εναν εξευτελιστικο και αστειο μεσο ορο 8,8 με μορια εως 9.800..., ναι ξερω, μεγαλη αποτυχια...
Τωρα, εχω επιλογες στην επαρχια -μενω αθηνα- (πχ ψηφιακων συστηματων σπαρτη, εφοδιαστικη αλυσιδα κατερινη, ηλεκτρ μηχανικων χανια, λογιστικη λαρισα κτλ...). Οι γονεις μου ειναι προθυμοι να κανουν τα παντα, ακομη και για κολλεγιο αλλα το θεμα αναγνωρισιμοτητας με εχει μπερδεψει ιδιαιτερα. Τωρα για ιεκ, σκουρα τα βλεπω μιας και ειναι αρκετα χαμηλο σαν χαρτι...
Να ξαναδωσω δεν το κοβω μιας και με το σχολειο δεν το χω, κακα τα ψεματα, δεν τα καταφερνω και το adhd μου τα κανει χειροτερα.

Ανακεφαλαιωση: Να περασω επαρχια? Να παω σε κολλεγιο? (αν ναι, σε ποιο?) ή κατι αλλο...

ΥΓ ενδιαφέρομαι πιο πολύ για τον τομέα της πληροφορικής αλλά μου αρέσει επίσης και το digital marketing

Επεξ/σία από Berellow
Δημοσ.

Καταρχας, δε μας λες εσενα τι σχολη θα σου αρεσε να σπουδασεις, με τι θα ηθελες να ασχοληθεις στο μελλον..μας αναφερεις 4 σχολες παντελως ασχετες μεταξυ τους..πες μας τι σ ενδιαφερει, να μπορεσουμε να βοηθησουμε πιο στοχευμενα. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Καταρχας, δε μας λες εσενα τι σχολη θα σου αρεσε να σπουδασεις, με τι θα ηθελες να ασχοληθεις στο μελλον..μας αναφερεις 4 σχολες παντελως ασχετες μεταξυ τους..πες μας τι σ ενδιαφερει, να μπορεσουμε να βοηθησουμε πιο στοχευμενα. 

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τις σχολές γιατί μου αρέσουν πολλά πράγματα. Πιο πολύ ίσως να έβαζα την πληροφορική και το digital marketing οπότε κατά κύριο λόγο εκεί μέσα θέλω να είμαι 

Δημοσ.

Ωραια, σα γενικη συμβουλη, θα σου πω να μην περασεις ουτε απεξω απο κολλεγιο, εφοσον περνας σε καποιο πανεπιστημιακο τμημα. Χιλιες φορες να πας επαρχια παρα να χαλασεις λεφτα σε κολλεγια..οταν με το καλο αλλαξει το αρθρο 16 του Συνταγματος το ξανασυζηταμε (ουτε σε 5 χρονια). Για την ωρα, πηγαινε πανεπιστημιο.

Θα σου προτεινα να κοιταξεις καποιες σχολες Διοικητικης Επιστημης και Τεχνολογιας, αφου σ αρεσουν και τα 2 αντικειμενα. Αν ειδα καλα, υπαρχουν 2-3 ΔΕΤ που μπορεις να πιασεις και, επιπλεον, εισαι πολυ κοντα στα μορια και με το τμημα ΔΕΤ της Πάτρας.

Πηγαινε εδω και δες τι σχολες πιανεις, δες ποιες σ αρεσουν περισσοτερο και κοιτα και τους οδηγους σπουδων τους https://aeitei.gr/index.php?sist=&sys=&vasi=basi&year=2022&pedio=4&aeitei=&city=&likio_type=gh&cat=1&order=1 (υποθετω οτι εισαι απο ΓΕΛ, πεδιο Οικονομιας και Πληροφορικης). Αν εχεις καποια απορία, μπορεις να μου στειλεις και προσωπικο μνμ.

• Like 3
Δημοσ.

Το κολλέγιο είναι για τα παιδιά που δεν πέρασαν πανελλήνιες. Η αναγνωρισιμότητα είναι περίεργη. Ακόμα και εάν τυπικά είναι/γίνουν το ίδιο δεν θα είναι στην πράξη το ίδιο. 

Πήγαινε επαρχία 

Όπως το είπες το ΙΕΚ έχει χαμηλό χαρτί 

• Like 3
Δημοσ.

Ας μην απορρίπτουμε τα κολλέγια τελείως.

Από το να περάσεις σε μία άσχετη σχολή επαρχία, πιθανόν είναι καλύτερη επιλογή το κολλέγιο.

Θα κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά θα πας στον τομέα που θες.

Φίλος πήγε σε γνωστό κολλέγιο, επέλεξε τα μαθήματα που ήθελε και στο τέλος του βρήκαν από εκεί δουλειά σε εταιρεία πληροφορικής.

Η αναγνωρισιμότητα πτυχίου παίζει ρόλο στο δημόσιο και όχι τόσο στον ιδιωτικό τομέα

Απτην άλλη και κάποιες σχολές επαρχία δεν είναι καθόλου κακές, φτάνει να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το προσεγγίζεις καλά το θέμα. Τι σου αρέσει να ασχοληθείς? Σε ποιο κλάδο? Έχεις πάει να μιλήσεις με επαγγελματίες αρχικά γιαυτο που θες να κάνεις?

Μη ρωτάς καθηγητές ΔΥ που απλά διορίστηκαν με μόρια για σταθερή δουλειά και δεν ξέρουν τπτ από αγορές επιχειρηματικότητα ούτε τον σουβλαντζη η την άσχετη υπάλληλο στο μπιστρό της πλατείας. 

Μπες σε site εταιριών πάρε τηλέφωνα πάρε απόψεις από το φόρουμ χωρίς να τις ασπαστείς και μην κρίνεις με βάση τα λεφτά. Θα δεις αργότερα ότι δεν φέρνουν την ικανοποίηση αλλά την εξασφαλιση

Δημοσ.
Στις 5/7/2023 στις 2:43 ΠΜ, Berellow είπε

εφοδιαστικη αλυσιδα κατερινη,.

ΥΓ ενδιαφέρομαι πιο πολύ για τον τομέα της πληροφορικής αλλά μου αρέσει επίσης και το digital marketing

Πληροφορική δεν είναι, αλλά η Κατερίνη είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Επαγγελματική αποκατάσταση άμεση, και εφόσον το πάρεις ζεστά και θελήσεις να συνεχίσεις για παραπάνω το τμήμα έχει 2-3 μεταπτυχιακά και συμμετέχει συνέχεια σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ. Βουνό-Θάλασσα δίπλα, φθηνή ζωή, η Θεσσαλονίκη σε μια ώρα απόσταση για κάτι πιο σπέσιαλ σε βραδινή έξοδο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jumpmaster είπε

Πληροφορική δεν είναι, αλλά η Κατερίνη είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Επαγγελματική αποκατάσταση άμεση, και εφόσον το πάρεις ζεστά και θελήσεις να συνεχίσεις για παραπάνω το τμήμα έχει 2-3 μεταπτυχιακά και συμμετέχει συνέχεια σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ. Βουνό-Θάλασσα δίπλα, φθηνή ζωή, η Θεσσαλονίκη σε μια ώρα απόσταση για κάτι πιο σπέσιαλ σε βραδινή έξοδο.

Επαγγελματική αποκατάσταση άμεση σχετικά ξεκούραστη αλλά με απολαβές ίσως μικρότερες. Επίσης δεν επιλέγεις με κριτήριο την θέα η αν βρίσκεσαι κοντά σε πόλη ή χωριό

Φοιτητής παντού ωραία είναι. Το μετά είναι που φέρνει την αποξένωση μοναξιά και ζούγκλα στην αγορά εργασιας

Δημοσ.

επειδη μια ξαδελφη μου το σνομπαρε το εφοδιαστικη αλυσιδα την επεισα γιατι ειδαμε μαζι τον οδηγο σπουδων και βεβαια ηθελε και επαρχια. Τελειωσε σχετικα ευκολα και σχεδον απο τη πρακτικη πηγε ΕΑΒ και εμεινε μετα...

Στη χωρα μας εχουμε αρκετες εταιριες logistics ιδιως αθηνα και δεν υπαρχει εξειδικευμενο προσωπικο. Ειναι μια δουλεια που εχει αναπτυξη και αν δεις ακομα και τωρα ψαχνουμε.  Δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχει αντιστοιχο τμημα σε γνωστο κολεγιο στην Αθηνα. Απο εκει και περα οπως σου γραψανε, θα πρεπει εσενα να σου αρεσει.

Ανοιξε υπολογιστη, ψαξε για οδηγους σπουδων στις σχολες, δες τα μαθηματα και αποφασησε. ΑΝ το οικονομικο δεν ειναι προβλημα πηγαινε επαρχια (π.χ Κατερινη ειναι φθηνη πολη και με ενα ΚΤΕΛ εισαι Αθηνα). ΙΙΕΚ ξεχνα το. Κολλεγιο αποτι εχω δει παρεχουν αρκετα καλο και ποιοτικο προγραμμα αλλα ειναι εξειδικευμενο απολυτα με αυτο που θα σπουδασεις. Ξεχνας δηλαδη μια ευρεια γνωση πανεπιστημιακου επιπεδου (π.χ μαθηματικα). Εγω προσωπικα θα πηγαινε με χιλια σε μια σχολη παρα σε κολλεγιο ακομα και στην ιδια πολη (Αθηνα) γιατι εκτος απο το οικονομικο, η φοιτητικη ζωη δε συγκρινεται (δεν εχει τρελες παρεες στα κολλεγια, ουτε τοσο πολλους φοιτητες ενω η πλειοψηφια ερχεται για τα μαθηματα και τελος μιας και εχουν χρυσοπληρωσει και δε παιζει να εισαι χαλαρος/η)

• Like 2
Δημοσ.

να αρχισεις προετοιμασια και να ξαναδωσεις του χρονου. τι ιεκ και κολλεγια και τριχες κατσαρες λενε τοσα παιδια που δεν εγραψαν καλα; ημαρτον.

4 μαθηματα εχεις να διαβασεις, και εχεις 1 χρονο για αυτο. βγαινει ΠΟΛΥ ευκολα.

αν το θεωρεις δυσκολο αυτο, τοτε μαλλον δεν κανεις καθολου για πανεπιστημιο. τι ADHD λες εσυ τωρα...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν γουστάρεις -και μπορείς οικονομικά- να πάς επαρχία εννοείται. Αν όχι, κάτσε κάνε το καλοκαιράκι σου, κι απο Σεπτέμβριο ξεκίνα ξανά προετοιμασία και ξαναδώσε σοβαρά αυτή τη φορά, γιατί συγγνώμη που στο λέω, αλλά Μ.Ο 9,3χιλ μόρια δεν είναι σοβαρή προσπάθεια για κανέναν μαθητή. Και ο χειρότερος μαθητής να είσαι και να μην σκαμπάζεις τίποτα, αν κάτσεις και στρώσεις κώλο θα γράψεις 12-13χιλ.

Έχε υπ΄όψην πώς δεν θα έχεις το 7ωρο του σχολείου καθημερινά και με σωστό και μεθοδικό διάβασμα θα πάς πολύ καλύτερα. Ο κολλητός μου ξαναέδινε φέτος(δίναμε το 2022 κανονικά), και από 8,500 μόρια, έφτασε τα 16,300 επειδή στρώθηκε και διάβασε. Τίποτα δεν σου χαρίζεται.

12 ώρες πριν, Nazar είπε

Ας μην απορρίπτουμε τα κολλέγια τελείως.

Από το να περάσεις σε μία άσχετη σχολή επαρχία, πιθανόν είναι καλύτερη επιλογή το κολλέγιο.

Θα κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά θα πας στον τομέα που θες.

Φίλος πήγε σε γνωστό κολλέγιο, επέλεξε τα μαθήματα που ήθελε και στο τέλος του βρήκαν από εκεί δουλειά σε εταιρεία πληροφορικής.

Η αναγνωρισιμότητα πτυχίου παίζει ρόλο στο δημόσιο και όχι τόσο στον ιδιωτικό τομέα

Απτην άλλη και κάποιες σχολές επαρχία δεν είναι καθόλου κακές, φτάνει να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο.

Καλά ο φίλος πήγε ίσως το μοναδικό επάγγελμα που και πτυχίο καθόλου να μην έχεις, δεν έχει καμία σημασία. Να γράφεις σωστά κώδικα τους νοιάζει, όχι να είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου. Με μερικά ωραία project στο github κλπ σε παίρνουν και σε πολυεθνικές, το πτυχίο είναι για το θεαθήναι.

Φαντάσου μεγαλοεταιρίες που ειδικεύονται στο gaming(rockstar, ubisoft κλπ), δεν ζητάνε ΚΑΝ πτυχίο όταν κάνεις αίτηση για προγραμματιστής.

Επεξ/σία από truman2193
Δημοσ.
6 ώρες πριν, truman2193 είπε

γιατί συγγνώμη που στο λέω, αλλά Μ.Ο 9,3χιλ μόρια δεν είναι σοβαρή προσπάθεια για κανέναν μαθητή. Και ο χειρότερος μαθητής να είσαι και να μην σκαμπάζεις τίποτα, αν κάτσεις και στρώσεις κώλο θα γράψεις 12-13χιλ.

Μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί μπορεί να είμαι αργός μαθητής και να δυσκολεύομουν παραπάνω από τους περισσότερους αλλά στο λέω με σιγουριά πως προσπάθησα και μάλιστα παραπάνω από αρκετούς συμμαθητές μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως βγήκε τόσο χαμηλά και όντως και άχρηστος να είσαι δύσκολα πας κάτω από 11, έλα όμως που έγινε και δεν καταλαβαίνω πως... Εγώ υπολογισμένα 12.500 μόρια έβγαζα, αλλά άλλα μου ήρθαν...

12 ώρες πριν, kr0m είπε

να αρχισεις προετοιμασια και να ξαναδωσεις του χρονου. τι ιεκ και κολλεγια και τριχες κατσαρες λενε τοσα παιδια που δεν εγραψαν καλα; ημαρτον.

4 μαθηματα εχεις να διαβασεις, και εχεις 1 χρονο για αυτο. βγαινει ΠΟΛΥ ευκολα.

αν το θεωρεις δυσκολο αυτο, τοτε μαλλον δεν κανεις καθολου για πανεπιστημιο. τι ADHD λες εσυ τωρα...

Δεν μπορείς να συγκρίνεις το πανεπιστήμιο με το σχολείο γιατί στο πανεπιστήμιο έχεις άλλη νοοτροπία διαβάσματος και γενικής λειτουργίας πόσο μάλλον που κάνεις πράγματα που σου αρέσουν...

Κι όμως όσο γελοίο και να ακούγεται, στην Ελλάδα είμαστε ένα καβούκι για κοινωνία, επειδή για τους περισσότερους κάτι είναι εύκολο αναγκαστικά για όλους είναι εύκολο και σωστό. Για μένα δεν είναι, πως να το κάνουμε, πάντα στα διαγωνίσματα τα πήγαινα χειρότερα σε αναλογία με το διάβασμα και την συμμετοχή στην τάξη.

Ούτε ηλίθιος είμαι ούτε άχρηστος, γιατί το γνωστικό μου επίπεδο σε πολλά πράγματα υπερτερεί σε άτομα της ηλικιακής μου ομάδας, δυστυχώς δεν συμβιβάζεται και το σχολείο σε αυτό το δεδομένο ...

Δημοσ.
10 hours ago, truman2193 said:

Καλά ο φίλος πήγε ίσως το μοναδικό επάγγελμα που και πτυχίο καθόλου να μην έχεις, δεν έχει καμία σημασία. Να γράφεις σωστά κώδικα τους νοιάζει, όχι να είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου. Με μερικά ωραία project στο github κλπ σε παίρνουν και σε πολυεθνικές, το πτυχίο είναι για το θεαθήναι.

Φαντάσου μεγαλοεταιρίες που ειδικεύονται στο gaming(rockstar, ubisoft κλπ), δεν ζητάνε ΚΑΝ πτυχίο όταν κάνεις αίτηση για προγραμματιστής.

αυτο εδω ειναι μια παγιδα. Παγιδα γιατι ειναι μια εξαιρεση. Στην ελλαδα δεν εχουμε εταιριες τυπου ubisoft και rockstar. Οποτε ακομα και να ισχυουν ολα αυτα που λες, ειναι απλα η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Και δεν κανεις τοσο μεγαλα βηματα στην ζωη σου εχοντας σαν παραδειγμα περιπτωσεις - εξαιρεσεις.

Οσο για αυτο που λες εταιριες που σε παιρνουν με προτζεκτ στο github, ισχυει εν μερει, αλλα υπαρχουν παρα πολλες εταιριες, ΙΔΙΩΣ πολυεθνικες, οι λεγομενες BIG 4, και αλλες παρομοιες εταιριες, που αν δεν εχεις πτυχιο δεν σε παιρνουν. Αν θες σου εξηγω και το γιατι.

τωρα για να πω και εγω την γνωμη μου ως προς το προβλημα που εθεσε o @Berellow .

Κατσε διαβασε το προγραμμα σπουδων των σχολων που μαλλον περνας και δες αν σου αρεσει καποια απο αυτες. Σε καμια σχολη δεν θα σου αρεσει το 100% των μαθηματων. Ειναι πολυ δυσκολο να συμβει αυτο.

Αν εν τελει δεν σου αρεσει καμια απο τις παραπανω σχολες:

Εφοσον δεν εγραψες καλα και δεν ξερεις ουτε τι θες να κανεις, εγω θα προτεινα να ξανα δωσεις πανελληνιες και ταυτοχρονα να ψαχτεις ως προς το τι θες να κανεις.

Οταν ειχα βρεθει στην θεση σου, προσωπικα ειχα κανει τα εξης:

1. Πηγα σε συμβουλο επαγγελματικου προσανατολισμου
2. Εψαξα προγραμματα σπουδων που με ενδιαφερουν και ειδα τι μαθηματα εχουν, σε ποιους κλαδους μπορω να εργαστω κλπ.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Aggeluska είπε

αυτο εδω ειναι μια παγιδα. Παγιδα γιατι ειναι μια εξαιρεση. Στην ελλαδα δεν εχουμε εταιριες τυπου ubisoft και rockstar. Οποτε ακομα και να ισχυουν ολα αυτα που λες, ειναι απλα η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Και δεν κανεις τοσο μεγαλα βηματα στην ζωη σου εχοντας σαν παραδειγμα περιπτωσεις - εξαιρεσεις.

Οσο για αυτο που λες εταιριες που σε παιρνουν με προτζεκτ στο github, ισχυει εν μερει, αλλα υπαρχουν παρα πολλες εταιριες, ΙΔΙΩΣ πολυεθνικες, οι λεγομενες BIG 4, και αλλες παρομοιες εταιριες, που αν δεν εχεις πτυχιο δεν σε παιρνουν. Αν θες σου εξηγω και το γιατι.

Εγώ πάντως απο γνωστούς μου που βλέπω που ασχολούνται με τον κλάδο, δεν τους έχουν ζητήσει πουθενά πτυχίο. Οι δυο ναι μεν είχαν, αλλά δεν τους το ζήτησαν. Ο άλλος ειναι απόφοιτος ΙΕΚ. Ένα project τους έβαλαν να φτιάξουν για να δούν αν το έχουν με τον προγραμματισμό και τέλος. Τωρα φυσικά σε big 4 εννοείται δεν θα σε δεχτούν χωρίς πτυχίο ΚΑΙ χωρίς εμπειρία. Αν κάποιος όμως δεν έχει πτυχίο, αλλά έχει προυπηρεσία στο αντικείμενο σε μια αξιοσέβαστη εταιρεία για αρκετό καιρό, δεν νομίζω να παίξει και πολύ ρόλο το αν έχουν πτυχίο ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...