Johny80 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ μερικές ανησυχίες μου και σε περίπτωση που κάποιος από εσάς έχει το χρόνο και τη διάθεση να με συμβουλέψει, να μου πεί τη γνώμη του οποιαδήποτε και αν είναι αυτή! Λοιποοοον... είμαι φοιτητής μηχανολόγος στη Πάτρα στο 4ο έτος και μέχρι τώρα χρωστάω περίπου 13 μαθήματα και έχω σκοπό μετά το Σεπτέμβρη να μείνω με μαξ 4-5 με για το τελευταίο μου χρόνο. Έχω κλείσει άτυπα διπλωματική με καθηγητή και αυτό με κάνει να νιώθω κάπως ανακουφισμένος γιατί νιώθω ότι σιγά σιγά ξεμπερδεύω. Τα βράδια δουλεύω στη εστίαση και θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Ποιές είναι οι κινήσεις ενός φοιτητή που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος των σπουδών του; Ψάχνει για μεταπτυγχιακό; Πάει στρατό; Δουλεύει πάνω στο αντικείμενο του; Τι ρόλο παίζει ο μέσος όρος στο πτυχίο; Γενικά αν έχετε χρήσιμα tips διαχείρισης του άγχους, συμβουλές σταδιοδρομίας, οτιδήποτε σχετικά με φοιτητικά θέματα όπως πχ πρακτική, διπλωματική κλπ παρακαλώ διαφωτίστε με!😂🧐 Ευχαριστώ!!!
Dark_panel Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Εαν σου μενει ο στρατος, τοτε φευγεις βουρ για φανταριλικι, να σου φυγει αυτος ο βραχνας..γιατι αν κανεις μεταπτυχιακο ή βρεις δουλεια, καποια στιγμη θα πρεπει να κοψεις τη ζωη σου στη μεση για να πας φανταρος..και καπως ετσι χανονται καποιες ευκαιριες (πχ δουλεια)..καλυτερα να ξεμπερδευεις τωρα και μετα βλεπεις πώς θα πορευτεις. Ο μέσος όρος είναι σημαντικος εαν θες να συνεχισεις τις σπουδες σου και δεν εχεις καποιον "γνωστο" να σε χωσει σε μεταπτυχιακο της αρεσκειας σου. Κατα τα άλλα, ενας μ.ο. απο 6 και πανω, ειδικα σε σχολες οπως η δικη σου, δεν ειναι καθολου κακος.
sokratismalamas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Η προσωπική μου άποψη φίλε και μελλοντικέ συνάδελφε είναι η εξής Προγραμματιζεις τα της τωρινής δουλειας - κάνεις από τώρα μια μικρή οικονομια και κανονίζεις να κόψεις αναβολή με το που μπει το νέο έτος. Οτιδήποτε και εάν θέλεις να κάνεις μετά το τέλος των σπουδών θα βρεις το Φανταρικό μπροστά σου. Λογικά θα παρεις σε αυτή την διάρκεια της θητείας όποιες φοιτητικές άδειες χρειαστούνε , όντας στην τελική ευθεία της σχολής σου . Μολις παρεις και το χαρτί απόλυσης τότε ψάχνεις τι θα κανεις με το μεταπτυχιακό ή βάζεις μπρος αναζήτηση εργασίας στον τομέα σου. Η συμβουλή μου είναι πως η εργασία στον τομέα είναι πιο σημαντική από τα μεταπτυχιακά στη φάση που βρίσκεσαι. Εφόσον πας για εργασία σαν μηχανικός να ξεκινήσεις να στέλνεις βιογραφικά σε θέσεις ακόμα και πριν απολυθεις . Ένας τελειόφοιτος μηχανικός μπορεί να ψάχνει μέχρι και 6 μήνες για την πρώτη του εργασία. Σε entry level δουλειές ο βαθμός του πτυχίου παιζει από ελάχιστο ως μηδαμινό ρόλο (εκτός και εάν έχεις βγάλει 9+)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα