vagos789 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, Dantε είπε .Τα ιδια μπορεις να πεις αν πας μια βδομαδα μετα στην ασφαλιστικη σου ναι φυσικα,η φροντιδα τι ειναι,οτι ερχεται ενας επαγγελματιας να κανει την καταγραφη οσο ειναι τα οχηματα στο σημειο εσυ ειτε εκεινη την ωρα ειτε μετα,μπορεις να δηλωσεις οτι φταιει αλλος,ομως αυτο δεν εχει και πολυ σημασια γιατι οι ασφαλιστικες τελικα θα οδηγησουν τον πελατη να δηλωσει αυτο που πρεπει για να τελειωνει το θεμα χωρις περιττα δικαστηρια-εξοδα 1
Death_In_Paradise Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, lordvec είπε Αφού τον βρίσκεις το πιο πιθανό είναι να σου κάνει δήλωση χωρίς πολλά πολλά. Αλλιώς του λες θα τον τρέξεις για εγκατάλειψη, που είναι χοντρό. Σε αντίστοιχη περίπτωση είχα αποζημιωθεί και για το κάταγμα και για το ποδήλατο. Όλα πολιτισμένα. Θα τον τρέξει για εγκατάλειψη; απο που κι ως που;
cyberguy Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 17 hours ago, Reasonable said: Καλησπέρα σας, σήμερα συγκρούστηκα με μηχανάκι σε μια διασταύρωση ( με ευθύνη του άλλου οδηγού) ενώ έκανα ποδήλατο. Δεν πήρα ονόματα κλπ. γιατί μου φάνηκε μικρή η ζημιά, εντέλει όμως έσπασα το χέρι. Υπάρχει τρόπος να λάβω αποζημίωση από τον άλλον έστω και καθυστερημένα; Ξέρω που θα τον βρω αν χρειαστεί Το πιο βασικό ερώτημα είναι, κυκλοφορούσες σε λωρίδα για ποδήλατα ή σε σημείο που επιτρέπονται τα ποδήλατα? ή στον δρόμο?
StamTheMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, vagos789 είπε Καμια τροχαια δεν θα ερθει για μια απλη συγκρουση , αυτη η συμβουλη ανακυκλωνεται εδω και χρονια αλλα ειναι λαθος Φορτηγακι εκανε οπισθεν και πατησε το ποδηλατο που ειχα παρκαρισμενο απο πισω. Μια χαρα ηρθε η τροχαια. Μην παραπληροφορεις. 4 ώρες πριν, vagos789 είπε Αυτο ακριβως,σε ρωτανε αν υπαρχει τραυματιας και αν οχι σου λενε καλεσε την φροντιδα ατυχηματος Μην παραπληροφορεις. 4 ώρες πριν, vagos789 είπε Αν καποιος ειναι διατεθειμενος να περιμενει 3 ωρες Κωλοτουμπας κανονικος 4 ώρες πριν, vagos789 είπε αλλα δεν βγαζει νοημα,γι αυτο υπαρχει η φροντιδα ατυχηματος Τιποτα απο οσα εχεις γραψει δε βγαζει νοημα. Δηλαδη η καταγραφη ατυχηματος θα γινει απο την φροντιδα ατυχηματος; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από StamTheMan 3 1
Skrobo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 25 minutes ago, StamTheMan said: Φορτηγακι εκανε οπισθεν και πατησε το ποδηλατο που ειχα παρκαρισμενο απο πισω. Μια χαρα ηρθε η τροχαια. Μην παραπληροφορεις. Λες και η τροχαία έχει και πολλές αρμοδιότητες εκτός απο αυτή. Οι τύποι κάνουν σαν να αναφέρθηκε πως περιμένουμε να έρθουν οι ΟΠΚΕ. 1 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Έχει τύχει να με τρακάρουν 4 στενά από το σπίτι μου και να περιμένω 3 ώρες μόνος μου, γιατί η κυρία δεν θεώρησε απαραίτητο να περιμένει την τροχαία για καταγραφή. Φυσικά ήταν και σίγουρη ότι έφταιγα εγώ. Πήγαμε δικαστικώς και μάλιστα με ακρόαση από εμάς και όχι μέσω δικηγόρων ασφαλιστικής. 1,5 χρόνο μετά πήρα τα έξοδα της ζημιάς συν 20% παραπάνω συν 50 ευρώ τόκους. Να περιμένετε την τροχαία ακόμα κι αν ο άλλος φύγει, μετράει... 10
Dantε Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 16 ώρες πριν, GeorgeMan είπε Έχει τύχει να με τρακάρουν 4 στενά από το σπίτι μου και να περιμένω 3 ώρες μόνος μου, γιατί η κυρία δεν θεώρησε απαραίτητο να περιμένει την τροχαία για καταγραφή. Φυσικά ήταν και σίγουρη ότι έφταιγα εγώ. Πήγαμε δικαστικώς και μάλιστα με ακρόαση από εμάς και όχι μέσω δικηγόρων ασφαλιστικής. 1,5 χρόνο μετά πήρα τα έξοδα της ζημιάς συν 20% παραπάνω συν 50 ευρώ τόκους. Να περιμένετε την τροχαία ακόμα κι αν ο άλλος φύγει, μετράει... Χαλαρα την ετρεχες για εγκαταλειψη κιολας... 1
tzotzo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Περαστικά σου. Ανεξάρτητα με την κατάληξη της υπόθεσης ελπίζω και εύχομαι να μην ξανακαβαλησεις ποδήλατο σε αστικό τοπίο. Δεν είναι ασφαλές μέσο μετακίνησης, δυστυχως
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 6 minutes ago, Dantε said: Χαλαρα την ετρεχες για εγκαταλειψη κιολας... Ούτε καν... μόνο στην περίπτωση τραυματισμού (ή και θανάτου) είναι υποχρεωτικό οι εμπλεκόμενοι να περιμένουν να έρθει η αστυνομία. Αν δεν υπάρχει τραυματισμός, τότε η μόνη υποχρέωση που έχει κάθε εμπλεκόμενος είναι να δώσει τα στοιχεία του και τα στοιχεία του οχήματος στην περίπτωση που του ζητηθούν.
Dantε Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ούτε καν... μόνο στην περίπτωση τραυματισμού (ή και θανάτου) είναι υποχρεωτικό οι εμπλεκόμενοι να περιμένουν να έρθει η αστυνομία. Αν δεν υπάρχει τραυματισμός, τότε η μόνη υποχρέωση που έχει κάθε εμπλεκόμενος είναι να δώσει τα στοιχεία του και τα στοιχεία του οχήματος στην περίπτωση που του ζητηθούν. Δε το λεω εγω. Δικηγορος μου το εχει πει. Σε 2 περιπτωσεις ατυχηματων κιολας (και αρα 2 διαφορετικοι δικηγοροι). Μια χαρα την ετρεχε για εγκαταλειψη. Το πιο απλο: σταματαει ο Β αφηνει στοιχεια ,στην αρχη δε φαινεται τραυματισμος στον Α , φευγει ο Βκαι μετα λιποθυμαει ο Α λογω τραυματισμου. Ειναι με τη λογικη σου εγκαταλειψη η οχι; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2023 από Dantε 3
Vagosman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ισχύει οτι η αστυνομία ειναι το δυνατό χαρτί για την καταγραφή του περιστατικού. Όμως δεν έρχονται πάντα, είτε επειδη ειναι υποστελεχωμένοι ή επειδη βαριούνται. Σε υλικό ατύχημα φίλου περιμέναμε 4 τετράγωνα απο την τροχαία για περιπολικό πάνω απο 4 ώρες και δεν ήρθε ποτέ. Έμειναν μονο με τις δηλώσεις της οδικής φροντίδας. Αν συνυπογράψουν και συμφωνήσουν τότε πιθανά να μην υπάρχει λόγος για πολύωρες αναμονές της τροχαίας. Εννοειται σε περιστατικά με αμφισβήτηση και σε τραυματισμούς είναι μονόδρομος η τροχαία. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2023 από Vagosman
kokos23 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 ωραία αυτά που γράφετε, από προσωπική εμπειρία, είχα τρακάρει με ποδήλατο, εγώ με μηχανάκι με υλικές ζημιές, κάλεσα τροχαία και φροντίδα ατυχήματος η οποία μας αντάλλαξε στοιχεία, με το ζόρι προσπαθούσα να τον κρατήσω να μην φύγει, αποτέλεσμα, είμαι ακόμα στα δικαστήρια γιατί αυτός θεωρείται ανασφάλιστος... νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι ακόμα και εκείνη τη στιγμή να καλούσες τροχαία, απλά μπορεί να του έκοβαν κλήση λόγω παρανομίας, αλλά για αποζημίωση κλπ θα έμπλεκες με την ασφαλιστική του σε δικαστήρια κλπ λόγω μη ασφάλισης.
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 10 minutes ago, Dantε said: Δε το λεω εγω. Δικηγορος μου το εχει πει. Σε 2 περιπτωσεις ατυχηματων κιολας (και αρα 2 διαφορετικοι δικηγοροι). Μια χαρα την ετρεχε για εγκαταλειψη. Το πιο απλο: σταματαει ο Β αφηνει στοιχεια ,στην αρχη δε φαινεται τραυματισμος στον Α , φευγει ο Βκαι μετα λιποθυμαει ο Α λογω τραυματισμου. Ειναι με τη λογικη σου εγκαταλειψη η οχι; Sorry αλλά δεν μου λέει κάτι το "μου το έχουν πει 2 δικηγόροι", αντιθέτως μου λέει πολλά ο κοκ, ο οποίος τυγχάνει να ορίζει με σαφήνεια τι πρέπει να κάνουν οι εμπλεκόμενοι σε κάθε περίπτωση. https://www.glavopoulos.com/kok-043/ Όσο για το σενάριο σου κάθε άλλο παρά απλό είναι, εντελώς τραβηγμένο θα το έλεγα, δλδ ο ένας εμπλεκόμενος να λιποθυμήσει εκ των υστέρων, και η λιποθυμία να οφείλεται σε αφανή τραυματισμό. Και το κυριότερο, δεν έχει ουδεμία σχέση με την περίπτωση του φίλου στην οποία απάντησες. Μια και ρώτησες όμως όχι, δεν είναι εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος γιατί δεν υπήρξε εμφανής τραυματισμός. Αν ρωτήσεις τον άλλον και σου λέει πως δεν έχει χτυπήσει, δεν πονάει, δεν ζαλίζεται, και φύγεις αφού ανταλλάξετε στοιχεία, πως είναι δυνατόν να θεωρηθεί εγκατάλειψη?
Narayan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 ΟΡ να υποθέσω πως έχεις ασφάλεια ποδηλάτου, όπως οφείλεις, σωστά;
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 48 λεπτά πριν, Dantε είπε Δε το λεω εγω. Δικηγορος μου το εχει πει. Σε 2 περιπτωσεις ατυχηματων κιολας (και αρα 2 διαφορετικοι δικηγοροι). Μια χαρα την ετρεχε για εγκαταλειψη. Το πιο απλο: σταματαει ο Β αφηνει στοιχεια ,στην αρχη δε φαινεται τραυματισμος στον Α , φευγει ο Βκαι μετα λιποθυμαει ο Α λογω τραυματισμου. Ειναι με τη λογικη σου εγκαταλειψη η οχι; Εγκαταλειψη ενώ έχει γίνει ανταλλαγή στοιχείων;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα