Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, inetien12 said:

Απλα το κακο ειναι οτι τα 4 dimm αρχιζουν κοντα στα 200€

Τώρα 2 θα βάλει(2*16gb), στην περίπτωση όμως στο μέλλον που θα θελήσει περισσότερη ram θα έχει 2 ελεύθερα dimm να κουμπώσει άλλες 2 ίδιες.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, @topos είπε

Τώρα 2 θα βάλει(2*16gb), στην περίπτωση όμως στο μέλλον που θα θελήσει περισσότερη ram θα έχει 2 ελεύθερα dimm να κουμπώσει άλλες 2 ίδιες.

Ναι , θα τον ρωτησω αν μπορει να ανεβασει το Budget

Δημοσ.
5 ώρες πριν, inetien12 είπε

Η μητρικη στο Official Sites τους , δεν εχει αυτες τις RAM  ( F4-3200C16D-32GVK ) στη λιστα του Support λετε να εχω προβλημα ?

Καμία εταιρία δε δοκιμάζει όλες τις μνήμες και πάντα αναφέρει οτι το support list είναι ενδεικτικό. Πολύ casual μνήμες αυτές που σου πρότεινα, δύσκολο εώς απίθανο να υπάρξει πρόβλημα

5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

αφού είσαι της "οικονομίας" , πάρε μια φθηνότερη 660 motherboard και τα λεφτά δώσε τα για 3600 μνήμη και λίγο ποιο γρήγορο NVME ver4

Κοίταξα όλες τις μητρικές 1700 οπριν δώσω πρόταση, οι 760 έχουν καλύτερα value εκτός αν μιλάμει για γυμνή από heatsinks και πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων μητρικές.

Παντελώς αδιάφορος και αχρείαστος ο gen4 δίσκος ειδικά σε ένα τόσο περιορισμένου budget σύστημα.

5 ώρες πριν, inetien12 είπε

Εχω και ενα παλιο τροφοδοτικο 500αρι στην ακρη (10ετιας) που το ειδα χθες και μια καρτα γραφικων RX 460 2G που μαλλον θα του τα κανω δωρο  .

+1 με jgeorgiou...νέο μηχάνημα όχι με αρχαίο τροφοδοτικό, κρίμα να "ρισκάρεις" για 60-70€ τα υπόλοιπα 400

Η rx μια χαρά θα του κάτσει

4 ώρες πριν, @topos είπε

Θα χρειαστείς και μια ψυκτρα για τον cpu, αυτή από ότι βλέπω καλύπτει 175watt κ το tdp του 13500 είναι 65watt(βέβαια τραβαει μέχρι τα ~160watt) και κάνει ~20ευρω από skroutz.

Υ.γ Από μητρική θα προτιμούσα μια με 4 dimm slot στην περίπτωση που θα θελήσει κάποια στιγμή να πάει σε 64gb ram

Το budget είναι σφιχτό και απ'οτι φαίνεται δε θα ζοριστεί πολύ το μηχάνημα. Με καλή σχετικά ροή και χωρίς ζόρια θα είναι ψιλό-οκ με την στοκ, φυσικά αν περρισεύουν τα 20 εννοείται συνιστάται 100%

Τα 4dims είναι και λίγο παγίδα...οι περισσότεροι μετά απο καιρό δε ρισκάρουν για ασυμβατότητα, αφού τα dims αλλάζουν  και πάνε για dual set εξαρχής.

Η πρώτη οικονομική μητρική με 4 dims είναι η ds3h (και η ax με wifi σε καλή προσφορά), μάλιστα λίγο πιο οικονομική από την asus αλλά αυτή η σειρά έχει συνήθως πολύ μέτρια vrm όπου με τον 13500 θα σηκώνουν θερμοκρασίες.

3 ώρες πριν, inetien12 είπε

Οντως ? Αυτο που μπορω να το δω ?

Πολύ δύσκολο το κόβω...κράτα επιφυλάξεις

https://technical.city/en/video/Radeon-RX-460-vs-UHD-Graphics-770

• Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, inetien12 said:

Ευχαριστω πολυ .

Αποφασίζουμε αυτες τις μερες και σας ενημερωνω !

Y.γ Επιβεβαίωσε ότι ο 13500 έχει ψυκτρα στην έκδοση box με το κατάστημα που θα την παρεις γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι την περιλαμβάνει(αυτή ήταν και η αφορμή μου που σου είπα για την έξτρα ψυκτρα)

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, @topos είπε

Y.γ Επιβεβαίωσε ότι ο 13500 έχει ψυκτρα στην έκδοση box με το κατάστημα που θα την παρεις γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι την περιλαμβάνει(αυτή ήταν και η αφορμή μου που σου είπα για την έξτρα ψυκτρα)

εχει , έχω αγοράσει

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, inetien12 είπε

Πως εννοείς το αξίζει;

Αν έφτανα σε αυτά τα χρήματα θα πήγαινα η για gaming x ή για MSI pro

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/370853_1361382/ATX-1700.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Σε Asus  παίζει η αντίστοιχη b660 αρκετά οικονομικά, αν μπορείς να επιβιώσεις ότι θα έρθει με συμβατό  bios, ίσως είναι καλύτερο deal

https://www.skroutz.gr/s/33571892/Asus-Prime-B660-Plus-D4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

Σε περίπτωση που θες να βάλεις atx θα πρέπει να βρεις κι αντίστοιχο κουτί, μην μπερδευτείς και πάρεις κάνα q300l

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πολύ γρήγορο και θέλω να ευχαριστήσω όλους σας με τις γνώσεις σας και τα φωτά σας για τη δημιουργία αυτού του build και τη χαρά που δώσατε σε ένα παιδί.

Το τελικο Build ειναι αυτο εδω https://www.skroutz.gr/favorite_lists/4128355/13500-tower-low-budget?from=share
Συνολικό κόστος από: 648 
Ανεβήκαμε από το αρχικό budget αλλά τίποτα δε βγαίνει όπως το υπολογίζουμε.

Υ.Γ.
Δεν ξέρω σε ποιον από όλους να δώσω το επισήμανσή ως λύση γιατί όλοι βάλατε το χεράκι σας και βοηθήσατε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, inetien12 είπε

Πολύ γρήγορο και θέλω να ευχαριστήσω όλους σας με τις γνώσεις σας και τα φωτά σας για τη δημιουργία αυτού του build και τη χαρά που δώσατε σε ένα παιδί.

Το τελικο Build ειναι αυτο εδω https://www.skroutz.gr/favorite_lists/4128355/13500-tower-low-budget?from=share
Συνολικό κόστος από: 648 
Ανεβήκαμε από το αρχικό budget αλλά τίποτα δε βγαίνει όπως το υπολογίζουμε.

Υ.Γ.
Δεν ξέρω σε ποιον από όλους να δώσω το επισήμανσή ως λύση γιατί όλοι βάλατε το χεράκι σας και βοηθήσατε.

Το αγοράσατε;

Το ποιός θα πάρει την λύση είναι αδιάφορο, καλορίζικο να είναι και να το χαρεί αναλόγως

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έδωσα το Vote μου σε αυτόν που έχει τα λιγότερα για να ανεβει και αυτος λιγο. Θέλω να ξέρετε ότι σας ευχαριστώ όλους!

Ναι, το αγοράσαμε και το στήσαμε.

Θετικά:

Προϋπολογισμός 650 €.

Ο i5 13500 είναι πολύ γρήγορος.

Λιγα καλωδια χαρης τον modular PSU

Μικρο καλο λειτουργικό.

Αρνητικά:

Το κουτί έχει κάποια ομοιότητα με τα Playmobil.

Δεν είχε τρύπα για τη βίδα του NVMe , οπότε χρησιμοποιήθηκε μια "πλαστική αγκύρα" (NVMe - M.2 anchor) για να το στερεώσω , κάνοντας τον σταυρό μου.

Επεξ/σία από inetien12
Δημοσ.
9 ώρες πριν, inetien12 είπε

Έδωσα το Vote μου σε αυτόν που έχει τα λιγότερα για να ανεβει και αυτος λιγο. Θέλω να ξέρετε ότι σας ευχαριστώ όλους!

Ναι, το αγοράσαμε και το στήσαμε.

Θετικά:

Προϋπολογισμός 650 €.

Ο i5 13500 είναι πολύ γρήγορος.

Λιγα καλωδια χαρης τον modular PSU

Μικρο καλο λειτουργικό.

Αρνητικά:

Το κουτί έχει κάποια ομοιότητα με τα Playmobil.

Δεν είχε τρύπα για τη βίδα του NVMe , οπότε χρησιμοποιήθηκε μια "πλαστική αγκύρα" (NVMe - M.2 anchor) για να το στερεώσω , κάνοντας τον σταυρό μου.

Όντως η μητρική μάλλον διαθέτει τα πλαστικά αυτά anchors.

Μπορείτε σε 2ο χρόνο να αγοράσεται ξέχωρο κιτ με βίδες.

Κάπως τσιμπημένη η τιμή στη μητρική, σε αυτά τα χρήματα ίσως υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές, επίσης ανέβηκε αρκετά το budget από το τροφοδοτικό.

Αν επιτρέπεται, πως και γιατί καταλήξατε να πάρετε 1x32gb ram;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, nickol-us είπε

Όντως η μητρική μάλλον διαθέτει τα πλαστικά αυτά anchors.

Μπορείτε σε 2ο χρόνο να αγοράσεται ξέχωρο κιτ με βίδες.

Κάπως τσιμπημένη η τιμή στη μητρική, σε αυτά τα χρήματα ίσως υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές, επίσης ανέβηκε αρκετά το budget από το τροφοδοτικό.

Αν επιτρέπεται, πως και γιατί καταλήξατε να πάρετε 1x32gb ram;

Για να αγοράσω σε δεύτερο χρόνο άλλη μια 32 GB αν θέλω παραπάνω χώρο

Ναι, το προδοτικό ανέβασε την τιμή αλλά νομίζω άξιζε να πάρουμε κάτι καλύτερο

Επεξ/σία από inetien12
Δημοσ.
On 19/07/2023 at 08:26, inetien12 said:

Για να αγοράσω σε δεύτερο χρόνο άλλη μια 32 GB αν θέλω παραπάνω χώρο

Ναι, το προδοτικό ανέβασε την τιμή αλλά νομίζω άξιζε να πάρουμε κάτι καλύτερο

Απο την μια καλη σκεψη, απο την αλλη χανεις καμποσο σε επιδοσεις λογο single channel.

Επιπλεον για τον ιδιο λογο θα σου δουλευει αρκετα πιο αργα και η ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Για αυτο ανεφερα εγω μητρικη με 4 dimm slots και να εβαζες 2x16 στην αρχη και προσθετες αλλα 2x16 οταν και εαν χρειαζοντουσαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...