ostvarivanje Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, koutsis είπε Βλέπω γράφεις συνέχεια οτι αν πάρεις iphone θα το βαρεθείς. Τι ακριβώς θα κάνεις περισσότερο με ενα android που δεν θα το κάνεις με iphone και θα σε κάνει να το βαρεθείς ? 🤔 Ναι το γράφω συνέχεια γιατί δεν είχα ποτέ και από άποψη παραμετροποίησης δεν έχει τις επιλογές του android. Για παράδειγμα, αλλάζω συχνά launchers, εικονίδια, widgets κλπ όταν βαριέμαι. Κάτι που δε θα μπορώ να το κάνω με iPhone. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που δεν είχα ποτέ, δεν .πόρων να γνωρίζω τι άλλους περιορισμούς θα μου δημιουργήσει. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι διπλές εφαρμογές (όπως 2 προφίλ για το Facebook για παράδειγμα). Κλείδωμα εφαρμογών δεν ξέρω αν υπάρχει κλπ. Όπου κάνω λάθος, πολύ ευχαρίστως να αναθεωρήσω και να το σκεφτώ περισσότερο.
ostvarivanje Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Να ρωτήσω κάτι άλλο; Μεταξύ s23και s23+ τι διαλέγουμε; Θα με ενδιέφερε το plus για τη μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία. Γνωρίζουμε διάφορα αυτονομίας μεταξύ των δύο; Αν πάω στο + χάνω κάτι από το απλό s23 (εκτός φυσικά από τον περιορισμένο όγκο).
HateMe Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 On 04/07/2023 at 15:13, ostvarivanje said: . Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα και το 14pro και pro max (δεν σκέφτομαι καν το απλό και το plus λόγω έλλειψης ζουμ φακού), αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα το βαρεθώ. Γενικά στο Android από τότε που "έκοψα" τις ρομ, επειδή βαριέμαι την ίδια επιφάνεια συνέχεια αλλάζω launchers. Και αυτό φοβάμαι να μη βαρεθώ στο Iphone συνέχεια το ίδιο και το ίδιο αν και μου αρέσει πολύ εμφανισιακά, αλλά και από άποψη καμερών. Θα σταθώ σ αυτό το κομμάτι χωρίς να έχω διαβάσει τα υπόλοιπα σχόλια. Ήμουν ακριβώς σαν εσένα, άλλαζα ROM κάθε λίγο και λιγάκι, launchers, themes κλπ. (Κάθε λίγο και λιγάκι = μια βδομάδα ΤΟ ΠΟΛΥ) Ξεκίνησα να τα κάνω όλα αυτά από τότε που βγήκε το Galaxy S το πρώτο (2009 η 2010 νομίζω) και συνέχισα μέχρι το 2020 που δοκίμασα για πρώτη φορά iPhone (11 pro max συγκεκριμένα) και ούτε ξανά σκέφτηκα themes, icon packs, roms κλπ. Επιπλέον είναι μια συσκευή που θα την κρατήσεις πολλά χρόνια αν δεν έχεις αυτό το μικρόβιο που σου λέει "α, άλλαξε συσκευή, βγήκε καινούρια" Το 11 pro max θα το κρατούσα ακόμα, αλλά έτυχε και μου κάνανε δώρο ένα 14 pro max, οπότε το έδωσα με τα χίλια ζόρια σε συμφορουμίτη. 1
ostvarivanje Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, HateMe είπε Θα σταθώ σ αυτό το κομμάτι χωρίς να έχω διαβάσει τα υπόλοιπα σχόλια. Ήμουν ακριβώς σαν εσένα, άλλαζα ROM κάθε λίγο και λιγάκι, launchers, themes κλπ. (Κάθε λίγο και λιγάκι = μια βδομάδα ΤΟ ΠΟΛΥ) Ξεκίνησα να τα κάνω όλα αυτά από τότε που βγήκε το Galaxy S το πρώτο (2009 η 2010 νομίζω) και συνέχισα μέχρι το 2020 που δοκίμασα για πρώτη φορά iPhone (11 pro max συγκεκριμένα) και ούτε ξανά σκέφτηκα themes, icon packs, roms κλπ. Επιπλέον είναι μια συσκευή που θα την κρατήσεις πολλά χρόνια αν δεν έχεις αυτό το μικρόβιο που σου λέει "α, άλλαξε συσκευή, βγήκε καινούρια" Το 11 pro max θα το κρατούσα ακόμα, αλλά έτυχε και μου κάνανε δώρο ένα 14 pro max, οπότε το έδωσα με τα χίλια ζόρια σε συμφορουμίτη. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά μου ανάβεις φωτιές τώρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς δεν είχες την όρεξη να αλλάξεις κάτι στο κινητό; Βασικά τώρα είμαι σε διακοπές στο Αιγαίο και πρέπει όταν επιστρέψω ή τώρα που είμαι εδώ να δω κανένα βιντεάκι γενικά για το λογισμικό του. Για τις μετακινήσεις εικονιδίων, τα widgets που δέχεται κλπ. Δοκίμασα να βάλω κάποιο launcher iOS 16 αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο, απλά ήθελα να πάρω μια πρώτη γεύση. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα της Google (photos επί πληρωμή για περισσότερο χώρο, docs, keyboard, chrome, Gmail κλπ). Λειτουργούν όλα κανονικά με τον ίδιο τρόπο με το android; Αλλά όλοι οι iPhone-άκηδες είστε βαλτοί να με κάνετε να πάω σε iOS. Έχω ένα φίλο που εγώ τον είχα μυήσει στις ROMs που έχει γενέθλια σήμερα και του έστειλα να του ευχηθώ και μου απαντά ότι η μεγάλη οικογένεια του iPhone σε περιμένει γιατί έκανε τη μετάβαση με iPhone 13pro.max και τώρα έχει 14pro.max. Τελος, αν πάω σε 13 pro θα έχω μεγάλη διαφορά στην κάμερα από ότι το 14 pro;
koutsis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, ostvarivanje said: Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά μου ανάβεις φωτιές τώρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς δεν είχες την όρεξη να αλλάξεις κάτι στο κινητό; Βασικά τώρα είμαι σε διακοπές στο Αιγαίο και πρέπει όταν επιστρέψω ή τώρα που είμαι εδώ να δω κανένα βιντεάκι γενικά για το λογισμικό του. Για τις μετακινήσεις εικονιδίων, τα widgets που δέχεται κλπ. Δοκίμασα να βάλω κάποιο launcher iOS 16 αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο, απλά ήθελα να πάρω μια πρώτη γεύση. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα της Google (photos επί πληρωμή για περισσότερο χώρο, docs, keyboard, chrome, Gmail κλπ). Λειτουργούν όλα κανονικά με τον ίδιο τρόπο με το android; Αλλά όλοι οι iPhone-άκηδες είστε βαλτοί να με κάνετε να πάω σε iOS. Έχω ένα φίλο που εγώ τον είχα μυήσει στις ROMs που έχει γενέθλια σήμερα και του έστειλα να του ευχηθώ και μου απαντά ότι η μεγάλη οικογένεια του iPhone σε περιμένει γιατί έκανε τη μετάβαση με iPhone 13pro.max και τώρα έχει 14pro.max. Τελος, αν πάω σε 13 pro θα έχω μεγάλη διαφορά στην κάμερα από ότι το 14 pro; οσον αφορα τις εγαρμογες της google κι εγω χρησιμιποιω πάρα πολλές σε iphone και δεν εχω κανένα πρόβλημα. Εχω gmail, translate, google photos, google one, google maps, google news και google calendar και όλα λειτουργούν μια χαρα.
ostvarivanje Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, koutsis είπε οσον αφορα τις εγαρμογες της google κι εγω χρησιμιποιω πάρα πολλές σε iphone και δεν εχω κανένα πρόβλημα. Εχω gmail, translate, google photos, google one, google maps, google news και google calendar και όλα λειτουργούν μια χαρα. Μια χαρά ωραία. Το πληκτρολόγιο; Γιατί άκουσα ότι είναι διαφορετική η εμπειρία σε iOS
koutsis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 9 minutes ago, ostvarivanje said: Μια χαρά ωραία. Το πληκτρολόγιο; Γιατί άκουσα ότι είναι διαφορετική η εμπειρία σε iOS Με το μαμα πληκτρολόγιο δεν την παλεύω, πολύ άβολο. Το καλύτερο για μενα ειναι το microsoft swiftkey, εγώ αυτό βάζω πάντα. 29 minutes ago, ostvarivanje said: Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά μου ανάβεις φωτιές τώρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς δεν είχες την όρεξη να αλλάξεις κάτι στο κινητό; Βασικά τώρα είμαι σε διακοπές στο Αιγαίο και πρέπει όταν επιστρέψω ή τώρα που είμαι εδώ να δω κανένα βιντεάκι γενικά για το λογισμικό του. Για τις μετακινήσεις εικονιδίων, τα widgets που δέχεται κλπ. Δοκίμασα να βάλω κάποιο launcher iOS 16 αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο, απλά ήθελα να πάρω μια πρώτη γεύση. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα της Google (photos επί πληρωμή για περισσότερο χώρο, docs, keyboard, chrome, Gmail κλπ). Λειτουργούν όλα κανονικά με τον ίδιο τρόπο με το android; Αλλά όλοι οι iPhone-άκηδες είστε βαλτοί να με κάνετε να πάω σε iOS. Έχω ένα φίλο που εγώ τον είχα μυήσει στις ROMs που έχει γενέθλια σήμερα και του έστειλα να του ευχηθώ και μου απαντά ότι η μεγάλη οικογένεια του iPhone σε περιμένει γιατί έκανε τη μετάβαση με iPhone 13pro.max και τώρα έχει 14pro.max. Τελος, αν πάω σε 13 pro θα έχω μεγάλη διαφορά στην κάμερα από ότι το 14 pro; Εγώ αυτό που προτείνω πάντα σε όποιον θέλει να κάνει τη μετάβαση ειναι να πάρει μεταχειρισμένο ένα παλιό iphone και να δοκιμάσει το ios και γενικά την εμπειρια. Πάρε π.χ ενα 11 pro μεταχειρησμένο με 250 ευρώ, κράτα το 1-2 μήνες και μετά αποφάσισε αν θα πας σε android η σε πιο καινουργιο iphone
HateMe Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ostvarivanje said: Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά μου ανάβεις φωτιές τώρα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς δεν είχες την όρεξη να αλλάξεις κάτι στο κινητό; Βασικά τώρα είμαι σε διακοπές στο Αιγαίο και πρέπει όταν επιστρέψω ή τώρα που είμαι εδώ να δω κανένα βιντεάκι γενικά για το λογισμικό του. Για τις μετακινήσεις εικονιδίων, τα widgets που δέχεται κλπ. Δοκίμασα να βάλω κάποιο launcher iOS 16 αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο, απλά ήθελα να πάρω μια πρώτη γεύση. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ότι χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα της Google (photos επί πληρωμή για περισσότερο χώρο, docs, keyboard, chrome, Gmail κλπ). Λειτουργούν όλα κανονικά με τον ίδιο τρόπο με το android; Αλλά όλοι οι iPhone-άκηδες είστε βαλτοί να με κάνετε να πάω σε iOS. Έχω ένα φίλο που εγώ τον είχα μυήσει στις ROMs που έχει γενέθλια σήμερα και του έστειλα να του ευχηθώ και μου απαντά ότι η μεγάλη οικογένεια του iPhone σε περιμένει γιατί έκανε τη μετάβαση με iPhone 13pro.max και τώρα έχει 14pro.max. Τελος, αν πάω σε 13 pro θα έχω μεγάλη διαφορά στην κάμερα από ότι το 14 pro; Το συνήθισα σε μια μέρα μέσα το iOS πάντως, κ εγώ φοβόμουν φουλ να σου πω την αλήθεια χααχχααχ ΤΟ ΜΟΝΟ πρόβλημα που είχα, ήταν το keyboard το οποίο συνήθισα σε μια βδομάδα. Είχα περάσει το gboard μεν, αλλά ήθελα να δώσω ευκαιρία στο μαμά keyboard του κινητού και πλέον δεν το αλλάζω Επίσης αν γουστάρεις να τραβάς βίντεο κλπ, όρμα όπως είσαι, αλλιώς τράβα σε κανα galaxy s23 ultra. Όσο για την κάμερα που ρώτησες για την διαφορά του 13 με του 14, είναι μικρές οι διαφορές. Άλλοι θα σου πουν να πας σε 13, άλλοι σε 14 απευθείας. Εγώ θα σου πω ότι ΔΕΝ αξίζει η διαφορά χρημάτων αν δεν σου περισσεύουν.. Αν σου περισσεύουν, DO IT FAIDON ! 2 minutes ago, HateMe said: Το συνήθισα σε μια μέρα μέσα το iOS πάντως, κ εγώ φοβόμουν φουλ να σου πω την αλήθεια χααχχααχ ΤΟ ΜΟΝΟ πρόβλημα που είχα, ήταν το keyboard το οποίο συνήθισα σε μια βδομάδα. Είχα περάσει το gboard μεν, αλλά ήθελα να δώσω ευκαιρία στο μαμά keyboard του κινητού και πλέον δεν το αλλάζω Επίσης αν γουστάρεις να τραβάς βίντεο κλπ, όρμα όπως είσαι, αλλιώς τράβα σε κανα galaxy s23 ultra. Όσο για την κάμερα που ρώτησες για την διαφορά του 13 με του 14, είναι μικρές οι διαφορές. Άλλοι θα σου πουν να πας σε 13, άλλοι σε 14 απευθείας. Εγώ θα σου πω ότι ΔΕΝ αξίζει η διαφορά χρημάτων αν δεν σου περισσεύουν.. Αν σου περισσεύουν, DO IT FAIDON ! Edit: Το πιο σημαντικό, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ Γ@ΜΗΜΕΝΟΥ LAG στην συσκευή, πόσο μάλλον στο 11 pro max που κράτησα και 3 χρόνια. Νιώθεις λες και πήρες την συσκευή ΧΘΕΣ. Έχω φύγει 3 χρόνια από android και δεν έχω επαφή, το πιο πιθανό να ισχύει πλέον και στα android αυτό εν ετει (η εν ετη για τους περίεργους) 2023. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από HateMe
ostvarivanje Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, koutsis είπε Με το μαμα πληκτρολόγιο δεν την παλεύω, πολύ άβολο. Το καλύτερο για μενα ειναι το microsoft swiftkey, εγώ αυτό βάζω πάντα. Δεν ξέρω αλλά με το Swiftkey όσες φορές το δοκίμασα σε android δεν βικευομουν. Χρόνια χρησιμοποιώ Google keyboard. 2 ώρες πριν, koutsis είπε Εγώ αυτό που προτείνω πάντα σε όποιον θέλει να κάνει τη μετάβαση ειναι να πάρει μεταχειρισμένο ένα παλιό iphone και να δοκιμάσει το ios και γενικά την εμπειρια. Πάρε π.χ ενα 11 pro μεταχειρησμένο με 250 ευρώ, κράτα το 1-2 μήνες και μετά αποφάσισε αν θα πας σε android η σε πιο καινουργιο iphone Αν ζεις στην επαρχία είναι λίγο δύσκολο να βρεις μεταχειρισμενο αν και γενικά δεν είναι της άποψης των μεταχειρισμένων. Πάντως αν εβρισκα θα το επιχειρούσα. 5 ώρες πριν, HateMe είπε Το συνήθισα σε μια μέρα μέσα το iOS πάντως, κ εγώ φοβόμουν φουλ να σου πω την αλήθεια χααχχααχ ΤΟ ΜΟΝΟ πρόβλημα που είχα, ήταν το keyboard το οποίο συνήθισα σε μια βδομάδα. Είχα περάσει το gboard μεν, αλλά ήθελα να δώσω ευκαιρία στο μαμά keyboard του κινητού και πλέον δεν το αλλάζω Επίσης αν γουστάρεις να τραβάς βίντεο κλπ, όρμα όπως είσαι, αλλιώς τράβα σε κανα galaxy s23 ultra. Όσο για την κάμερα που ρώτησες για την διαφορά του 13 με του 14, είναι μικρές οι διαφορές. Άλλοι θα σου πουν να πας σε 13, άλλοι σε 14 απευθείας. Εγώ θα σου πω ότι ΔΕΝ αξίζει η διαφορά χρημάτων αν δεν σου περισσεύουν.. Αν σου περισσεύουν, DO IT FAIDON ! Ναι ότι το φοβάμαι και εγώ ισχύει αλλά όχι αν θα συνηθίσω το IOS άλλα περισσότερο μήπως το βαρεθώ και θέλω να επιστρέψω στο android. Για το πληκτρολόγιο της apple δεν μπορώ να πω το παραμικρό γιατί ποτέ δεν είχα συσκευή της apple για να το έχω χρησιμοποιήσει. Απλά επειδή έχω ακούσει κάποια παράπονα από κάποιους και για αυτό ρωτάω τι εναλλακτικές υπάρχουν. Για βίντεο τραβάω, αλλά όχι περισσότερο από φωτογραφίες. Αναλογικά βρίσκομαι στο 80 με 20% φωτογραφίες με βίντεο αντίστοιχα. Όσο Γιώτα ο s20 ultra και αυτό το έχω σκεφτεί απλά κάτι διαβάζω τώρα τελευταία για προβλήματα στο σήμα και με προβληματίζει λίγο. Από εκεί και πέρα θα με ενδιέφερε πολύ γιατί έχει και των 10Χ τηλεφακό. Πλέον το 13 pro ή pro max όπως είδα το έχουν λίγα καταστήματα για αυτό το χτυπάνε την τιμή οπότε λίγο-πολύ ίδια τιμή έχει με το 14 προ ή προ μαξ αντίστοιχα. Τώρα το αν μου περισσεύουν ή όχι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα όποιο και να αγοράσω από αυτά δεν θα στερηθώ κάτι άλλο έχω την άνεση να το πάρω δηλαδή. Αλλά κάπου σκέφτομαι ότι όταν πριν δύο χρόνια αγόρασα σταθερό υπολογιστή και έδωσε 900 ευρώ, μου φαίνεται κάπως να δώσω 1.200 ή 1.300 ευρώ για κινητό τηλέφωνο. Από την άλλη θα μου πεις ότι τον περισσότερο χρόνο βρίσκομαι με τα κινητά γιατί χρησιμοποιώ δύο παρά στον υπολογιστή. Τέλος το ακριβότερο τηλέφωνο που έχω αγοράσει είναι το OnePlus 8 pro που είχα δώσει 750 ευρώ. Δύο είναι οι επιλογές, ή ανεβαινω χρηματικά και παίρνω 23 ultra ή 14 pro (max) ή παίρνω κάτι σε OnePlus 11 (που έχω συνηθίσει και τι λειτουργικό του και με βολεύει) ή κάτι ανάμεσα στο άλλο s23 και s 23plus. 6 ώρες πριν, HateMe είπε Edit: Το πιο σημαντικό, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ Γ@ΜΗΜΕΝΟΥ LAG στην συσκευή, πόσο μάλλον στο 11 pro max που κράτησα και 3 χρόνια. Νιώθεις λες και πήρες την συσκευή ΧΘΕΣ. Έχω φύγει 3 χρόνια από android και δεν έχω επαφή, το πιο πιθανό να ισχύει πλέον και στα android αυτό εν ετει (η εν ετη για τους περίεργους) 2023. Δεν ξέρω για Samsung ή άλλη εταιρεία αλλά τα OnePlus που έχω (8προ και 7προ) πραγματικά δεν έχουν κάτι. Ειδικά.το 8προ που το έχω για κύριο είναι απίστευτα γρήγορο και σου κάνει ό,τι θες άμεσα (παιχνίδια δεν παίζω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα