ostvarivanje Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα Να ξεκινήσω από το γεγονός ότι χρησιμοποιώ δύο συσκευές και τώρα έχω ως κύριο το OnePlus 8 Pro και ως δεύτερο το OnePlus 7 Pro. Επειδή αρχίζουν να τα παίζουν σιγά σιγά οι μπαταρίες του σκέφτομαι για αγορά καινούριου κινητού (αν και δεν είναι κάτι φοβερά επείγον). Έτσι το 8 pro θα γίνει η δεύτερη συσκευή μου και το 7 pro θα αποσυρθεί. Πρωταρχικό μέλημα οι κάμερες. Από εκεί και πέρα social (facebook, instagram, viber, what's up, tik tok, τα πάντα δηλαδή), σερφάρισμα, πληρωμές gpay, πλοήγηση (google maps, petal maps, here maps), google photos αλλά καθόλου παιχνίδια. Είμαι μεταξύ των OnePlus 11 (με προβληματίζει όμως το μόνο 2Χ οπτικό ζουμ), Vivo X90 pro (εδώ εκτός από το λίγο οπτικό 2Χ με προβληματίζει και η μέτρια μπαταρία), και είμαι ανοιχτός σε όλη τη σειρά S23 (απλό, 23+, 23 Ultra). Ναι μου αρέσει το 10Χ οπτικό του Ultra αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ανεβώ τόσο ψηλά σε χρήματα ή θα είμαι ικανοποιημένος και με το 3Χ οπτικό και έως 30Χ ψηφιακό ζουμ των 23 και 23+. Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα και το 14pro και pro max (δεν σκέφτομαι καν το απλό και το plus λόγω έλλειψης ζουμ φακού), αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα το βαρεθώ. Γενικά στο Android από τότε που "έκοψα" τις ρομ, επειδή βαριέμαι την ίδια επιφάνεια συνέχεια αλλάζω launchers. Και αυτό φοβάμαι να μη βαρεθώ στο Iphone συνέχεια το ίδιο και το ίδιο αν και μου αρέσει πολύ εμφανισιακά, αλλά και από άποψη καμερών. Έχω σκεφτεί και Huawei (που ίσως ήταν στην πρώτη θέση αν είχε gms) και επειδή χρησιμοποιώ πολύ προϊόντα της Google (gdrive, gphotos, maps κλπ) το φοβάμαι το βήμα. Ξέρω ότι υπάρχουν λύσεις (gspace, gbox), αλλά χωρίς λύση για το gpay. Και αν κάποια μέρα σταματήσουν να λειτουργούν τι κάνεις; Αυτά τα πολλά. Αν ξέχασα και κάτι άλλο, ελεύθερα να μου προτείνετε...
aces Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφοσον το μέλημα ειναι σταθερότητα κ όχι συχνές αλλαγές ρομ στο budget αυτό απλά πας σε iphone 14 pro σειρα λογω καμερων ή galaxy s23 σειρά με το one ui για να έχεις κ ενημερωσεις λογισμικού για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Αν επιλέξεις πάντως s23 πας ειτε για το απλό ή το ultra. Χρηματικά το plus δεν φαίνεται να αξίζει εκτός αν όντως σε βολεύει overall λόγω μεγέθους συσκευής. Το oneplus φαίνεται ενδιαφέρον με τα γνωστά bugs κ το απομακρυσμενο σερβις. Τα κλασσικά που εχουν ειπωθεί κατά καιρούς. Κάτι που η apple/samsung στο παρέχουν υποστήριξη κ άμεση επισκευή με διαθέσιμα ανταλλακτικά για αρκετά χρόνια. Το s23ultta 256gb ειναι στα 860-880€ EU με 2 έτη εγγύηση https://www.bestprice.gr/cat/806/mobile-phones.html?q=s23&from=search&o=2 Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από aces 1
ostvarivanje Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα και πάλι Όχι, πλέον οι ρομ είναι παρελθόν γιατί και κουράστηκα και δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο σε μένα αλλά και γιατί πλέον έχοντας e-banking στο κινητό θέλω τη μέγιστη ασφάλεια. Να σου πω την αλήθεια, το plus κοιτούσα περισσότερο. Βασικά σε δίλημμα βρίσκομαι. Δεν έχω πρόβλημα να φτάσω και να αγοράσω το ultra, που πιστεύω για τα θέλω μου είναι το καλύτερο. Χρησιμοποιώ πολύ ζουμ στις φωτογραφίες μου και ο 10Χ φακός είναι μεγάλο δέλεαρ για μένα. Επίσης η πολύ χορταστική οθόνη για βιντεάκια αλλά και για διάβασμα αλλά και γενικά μου αρέσει και σαν συσκευή. Από την άλλη όμως το δίλημμά μου είναι κατά πόσο αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για ένα τέτοιο τηλέφωνο (δηλαδή φιλοσοφικό είναι το ερώτημα - δε θα στερηθώ οικονομικά από κάτι αν το αγοράσω) και κατά πόσο θα χρησιμοποιήσω τις δυνατότητές του. Ναι το plus σκεφτόμουν περισσότερο ώστε και να μην ανεβώ τόσο ψηλά σε χρήματα αλλά και επειδή έχει τα περισσότερα από αυτά που θέλω (αν και με ενοχλεί που δεν έχει macro mode - δηλαδή που δεν έχει autofocus στον υπερευρυγώνιο όπως το 8 Pro που έχω τώρα και με βοηθάει περισσότερο σε κείμενα). Αυτό για το OnePlus και με το απομακρυσμένο σέρβις το γνωρίζω πολύ καλά γιατί πέρυσι τέτοιο περίπου καιρό (24 Ιουνίου ήταν) έσπασα την οθόνη του 8 Pro και το έστειλα Πολωνία για να μου βάλουν άλλη και τι να σου λέω. Κοιμόμουν και ξυπνούσα στο live chat!!! Όχι δεν ενημέρωσε η ups τη speedex που συνεργάζεται στην πόλη μου (επαρχία), όχι άργησαν να επικοινωνήσουν με τη speedex να το παραλάβουν, όχι άργησε να φτάσει Πολωνία, κάθε φορά να τους εξηγώ και το ιστορικό, δεν έλαβαν τα χρήματα, να μεσολαβεί σαββατοκύριακο, να βιάζουμε γιατί θα έφευγα διακοπές και το κερασάκι στην τούρτα, έκανε η ups λάθος και το έστειλαν σε γειτονική πόλη και ήταν Παρασκευή, οπότε περίμενα μέχρι τη Δευτέρα! Δεν ξέρω, αν και με τραβάει η Apple, φοβάμαι να το τολμήσω μήπως το βαρεθώ πολύ γρήγορα λόγω έλλειψης παραμετροποίησης. Όσο για το bestprice έχω κάποια αγαπημένα προϊόντα, αλλά επειδή κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορα για φπα και λοιπά, λίγο το φοβάμαι. Σε διπλανό φόρουμ προτείνουν το netmobile.gr γιατί δίνει εγγύηση δύο ετών της επίσημης αντιπροσωπείας. Επίσης κάποια καταστήματα δίνουν απόδειξη χωρίς να αναγράφεται το είδος το προϊόντος (και φυσικά ούτε το imei) και η Smartec δέχεται την εγγύηση όχι από τη μέρα που το αγοράζεις αλλά από τη μέρα παραγωγής της συγκεκριμένης συσκευής.
samsunglife Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Αφού δεν βιάζεσαι, θα σου πρότεινα να πάρεις το s23+/Ultra σφραγισμένο από αγγελία. Το plus άμεσα, το ultra λίγο αργότερα
ostvarivanje Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, samsunglife είπε Αφού δεν βιάζεσαι, θα σου πρότεινα να πάρεις το s23+/Ultra σφραγισμένο από αγγελία. Το plus άμεσα, το ultra λίγο αργότερα Λίγο δύσκολο από αγγελία εξαιτίας του γεγονότος ότι ζω στην επαρχία, οπότε έτσι στα τυφλά να το πάρω;
funtastic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από funtastic
aces Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, ostvarivanje είπε Λίγο δύσκολο από αγγελία εξαιτίας του γεγονότος ότι ζω στην επαρχία, οπότε έτσι στα τυφλά να το πάρω; Οχι με τιποτα τετοια επιλογή ας ειναι κ σουπερ η τιμή. Παντα έλεγχος από κοντά. (οταν ειναι εφικτό) Καλυτερα από https://www.bestprice.gr/cat/806/mobile-phones.html?q=s23&from=search&o=2 ειναι EU κ εχουν 2 χρονια (απο ημ/νία παραγωγης-αγορας)
ostvarivanje Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, aces είπε Οχι με τιποτα τετοια επιλογή ας ειναι κ σουπερ η τιμή. Παντα έλεγχος από κοντά. (οταν ειναι εφικτό) Καλυτερα από https://www.bestprice.gr/cat/806/mobile-phones.html?q=s23&from=search&o=2 ειναι EU κ εχουν 2 χρονια (απο ημ/νία παραγωγης-αγορας) Όχι, φυσικά και δεν είχα σκοπό να αγοράσω τηλέφωνο έτσι χωρίς να το δω και να το ελέγξω. Γενικά δεν αγοράζω μεταχειρισμένα (εκτός από μία φορά από ένα OnePlus 6T ενός φίλου που το είχε 10 μέρες και ήμουν σίγουρος ότι όλα είναι οκ). Όσο για αυτό που γράφεις για ημερομηνία παραγωγής - αγοράς εννοείς αν έχει πάνω η απόδειξη το imei τότε έχεις δύο χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία που το αγόρασες, διαφορετικά έχεις δύο χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής του τηλεφώνου;
MrRush Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 20 minutes ago, ostvarivanje said: Όσο για αυτό που γράφεις για ημερομηνία παραγωγής - αγοράς εννοείς αν έχει πάνω η απόδειξη το imei τότε έχεις δύο χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία που το αγόρασες, διαφορετικά έχεις δύο χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής του τηλεφώνου; 'Ετσι πάει ναι. Είχα πάει ένα S7 Edge στο service στο Χαϊδάρι που το έφερε φίλος από Γερμανία με καμμένη οθόνη και ήταν ακόμα σε εγγύηση για 3 μήνες βάση IMEI οπότε και έγινε επισκευή δωρεάν. Αν είχα απόδειξη ότι το αγόρασα τότε πχ, θα είχε 2 χρόνια από όταν το αγόρασα.
ostvarivanje Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, MrRush είπε 'Ετσι πάει ναι. Είχα πάει ένα S7 Edge στο service στο Χαϊδάρι που το έφερε φίλος από Γερμανία με καμμένη οθόνη και ήταν ακόμα σε εγγύηση για 3 μήνες βάση IMEI οπότε και έγινε επισκευή δωρεάν. Αν είχα απόδειξη ότι το αγόρασα τότε πχ, θα είχε 2 χρόνια από όταν το αγόρασα. Ναι, ακριβώς έτσι. Σε διπλανό φόρουμ το ανέφεραν αυτό και υπήρχαν κάτι κατάστημα στο bestprice που η απόδειξη αγοράς ήταν απλή ταμειακής και όχι κανονική με το μοντέλο και το imei. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση η Smartec αναγνώριζε εγγύηση από τότε που κατασκευάστηκε το κινητό και όχι από τότε που αγοράστηκε (από τη στιγμή που δεν αποδεικνύεται από την απλή απόδειξη αγοράς ότι αγοράστηκε το συγκεκριμένο Samsung).
dimkalogiros Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Αν θες και τη δική μου γνώμη, είχα απο iPhone 4, 4S, 5, 5S μέχρι και το 7 Plus και τότε έκανα την μετάβαση σε Android. Πιστός όπως εσυ είπα να δοκιμάσω ξανα IP με το 13 Pro Max πέρυσι. Εξαιρετικό τηλέφωνο με ίσως την καλύτερη μπαταρία που είχα δει ποτέ μου αλλά είναι αυτό που είπες, πολυ βαρετό, περιορισμοί σε όλα, παντου.. Τα γνωρίζεις. Το έδωσα, πήρα S22 Ultra τέλος του 22 αλλά δυστυχώς μάπα το καρπούζι κυρίως λόγω επεξεργαστή. Μόλις βγήκε η σειρά S23 δε το σκέφτηκα καθόλου όμως δεν πήγα στο Ultra αλλά στο απλό. Με κούρασαν τόσα χρόνια οι Curved οθόνες όσο όμορφες και αν είναι. Τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δώσει είναι για τζαμάκια, μεμβράνες και άλλες διάφορες βλακείες για τις οθόνες Curved κινητών. Επίσης, πιστέυω πλέον οτι είναι το ιδανικό μέγεθος για everyday use καθώς και one hand. Δε μου έχει λέιψει καθόλου το Ultra πραγματικά κ ελπίζω στο μέλλον να σταμαυήσει όλο αυτο με τις Curved οθόνες. Τώρα αν είναι must για σένα το x10 τότε είναι μονόδρομος το Ultra. 1
ostvarivanje Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Σε ευχαριστώ πολύ. Μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η γνώμη σου γιατί είχες και iphone. Και πιστεύω ότι αν το αγοράσω, θα το έχω κάποιους μήνες μέχρι να μάθω πώς λειτουργεί το ios και μετά θα αρχίσω να βαριέμαι. Γιατί το μικρόβιο είτε το έχεις είτε όχι του να σκαλίζεις το κινητό. Παλιά, επειδή φλάσαρα συνέχεια ρομς, είχα το μυαλό σου συνέχεια να αλλάζω πράγματα στο τηλέφωνο. Έτσι είχα αποκλείσει iphone και Samsung (λόγω Knox που έβγαινες εκτός εγγύησης). Για αυτό και όλα αυτά τα χρόνια είχα OnePlus (μετά τον τερματισμό των Nexus που είχα πάντα και τα πρώτα Pixels ήταν αρκετά ακριβά). Πλέον όμως δεν υπάρχει αυτή η συνθήκη. Όταν πρωτοχρησιμοποίησα curved οθόνη (στο OnePlus 7Pro που το χρησιμοποιώ ως δεύτερο τώρα), είχα ενθουσιαστεί όπως τα έβλεπα όλα να κάνουν γωνία όταν είχα την οθόνη αναμένει. Όμως σε κάποια σημεία με ενοχλεί (ειδικά να επιλέξεις κείμενο στο σημείο που είναι curved και αναγκαζόμουν / αναγκάζομαι να γυρίσω σε landscape mode για να κάνω τη δουλειά μου). Όχι εγώ δε σκέφτομαι το μικρό, και για λόγους μπαταρίας αλλά και οθόνης, αλλά το Ultra ή το Plus. Σίγουρα τον 10Χ φακό, δε θα τον χρησιμοποιώ καθημερινά, αλλά αρκετές φορές μου έλειπε (αν δεν υπήρχε κινητό με τέτοιο φακό δε θα μας έλειπε κιόλας, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Πήγαινα πέρυσι το καλοκαίρι από τη Σάμο στην Πάτμο και είχε κάποια ξερονήσια ή κάποια καράβια μακριά και προσπαθούσα με το 3Χ του 8 pro να τραβήξω. Εκεί θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Και πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσω και στο βίντεο το ζουμ. Από εκεί και πέρα στο plus λείπει και το macro mode που έχει το Ultra, οπότε είμαι σε πολύ μεγάλη σκέψη. Βέβαια επειδή την Παρασκευή φεύγω για διακοπές, θα το κοιτάξω μετά την επιστροφή μου, αλλά πραγματικά είμαι σε μεγάλο δίλημμα. Αν θες και έχεις το χρόνο, γράψε για την εμπειρία σου από την 6,8 ίντσες οθόνη σε αυτήν των 6,1 ιντσών. Σίγουρα είναι πιο άνετο στο χέρι (στο ένα χέρι) αλλά από την άλλη χάνεις μια πολύ χορταστική οθόνη και αρκετά καλύτερη μπαταρία.
dimkalogiros Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 14 hours ago, ostvarivanje said: Σε ευχαριστώ πολύ. Μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η γνώμη σου γιατί είχες και iphone. Και πιστεύω ότι αν το αγοράσω, θα το έχω κάποιους μήνες μέχρι να μάθω πώς λειτουργεί το ios και μετά θα αρχίσω να βαριέμαι. Γιατί το μικρόβιο είτε το έχεις είτε όχι του να σκαλίζεις το κινητό. Παλιά, επειδή φλάσαρα συνέχεια ρομς, είχα το μυαλό σου συνέχεια να αλλάζω πράγματα στο τηλέφωνο. Έτσι είχα αποκλείσει iphone και Samsung (λόγω Knox που έβγαινες εκτός εγγύησης). Για αυτό και όλα αυτά τα χρόνια είχα OnePlus (μετά τον τερματισμό των Nexus που είχα πάντα και τα πρώτα Pixels ήταν αρκετά ακριβά). Πλέον όμως δεν υπάρχει αυτή η συνθήκη. Θα συμφωνήσω σε όλα. Ότι είπες με καλύπτει πλήρως. Θρυλικά Nexus 💪. Το μόνο που μου λείπει πραγματικά απο το iPhone είναι το Face ID, αν το δουλέψεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Να φανταστείς στην αρχή, όταν ήθελα να κάνω τη μετάβαση ξανά σε Android σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το Mate 50 Pro λόγω Face ID αλλά το απέριψα για λόγους 5G κ WiFi Calling. 14 hours ago, ostvarivanje said: Αν θες και έχεις το χρόνο, γράψε για την εμπειρία σου από την 6,8 ίντσες οθόνη σε αυτήν των 6,1 ιντσών. Σίγουρα είναι πιο άνετο στο χέρι (στο ένα χέρι) αλλά από την άλλη χάνεις μια πολύ χορταστική οθόνη και αρκετά καλύτερη μπαταρία. Αρχικά για το θέμα της μπαταρίας μη νομίζεις οτι έχουν κάποια τρελή διαφορά. Σαφώς και το Ultra έχει μεγαλύτερη αυτονομία αλλά δεν είναι κάτι το συνταρακτικό. Τώρα όσο για το θέμα οθόνης, είναι πάλι για τι χρήση το προορίζεις. Αν δεν έχεις σκοπό να βλέπεις όλη μέρα Youtube, Netflix κλπ τότε οι 6,1 ίντσες σε καλύπτουν πλήρως για social κλπ (μην ξεχνάς οτι κάποτε είχαμε 3,5 κ 4 ιντσες στα iPhone). Για μενα (υποκειμενικά πάντα) μου είναι πλεόν πολύ κουραστικό να κουβαλάω πάνω μου μια τόσο μεγάλη και βαριά συσκευή, θα μου πεις ρε μάγκα τόσα χρόνια είχες μεγάλες συσκευές με χορτάτες οθόνες, τώρα γιατί τα αλλάζεις; Πίστεψε με μόνο στην αρχή μου κακοφάνηκε, αισθανόμουν οτι είχα πάρει υποδεέστερο τηλέφωνο, αλλά πραγματικά το λάτρεψα. Επίσης, την άποψη μου για τις curved οθόνες την είπα παραπάνω. Δεν είχα βρει ούτε ενα τζαμάκι να κάθεται καλά και αυτά τα 2-3 που έλεγα, να επιτέλους καλό είναι αυτο, παντα μα πάντα έπιανε σκόνη περιμετρικά και αναγκαζόμουν να το βγάλω (θέμα αισθητικής). Αυτά, πιστέυω να σε κάλυψα. Όποιο και απο τα 3 να πάρεις δε θα το μετανιώσεις. Αφού βάλανε επιτέλους Snapdragon και Ευρώπη, μη φοβάσαι τίποτα.
Waiss Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Επίσης να αναφέρω ότι οι νυχτερινές φωτό της σειράς S23 είναι απογοήτευση. Ακόμα και το Ultra χάνει από όλον σχεδόν τον ανταγωνισμό. Για 1400€ επίσημη τιμή, για νύχτα οι φωτό του δεν κάνουν. Ακόμα και μετά το πρόσφατο update που υποτίθεται βελτίωνε κάπως την κατάσταση, οι διαφορές είναι πολύ μικρές έως ανύπαρκτες. Πολύ smoothαρισμα στα κτίρια και στα δέντρα, banding και πολύ θόρυβος στον ουρανό. Το βίντεο από την άλλη στα Samsung είναι από τα καλύτερα κι αν θες πιο πολύ το 10x zoom, εκεί θα κάνεις δουλίτσα. Αυτονομία και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, είναι τα υπέρ του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα