Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξης πρόβλημα το οποίο πλέον δεν επιδέχεται λύσης απ'ότι καταλαβαίνω.
Πριν 2 χρόνια μετέφερα όλα τα τηλέφωνα και το ιντερνετ της δουλειάς στην cosmote, αμέσως άρχισαν τα προβλήματα αποσυνδέσεων τα οποία κρατάνε μέχρι σήμερα 2 χρόνια μετά. Μετά από πολλές εβδομάδες, πολλά συνδυαστικά ραντεβού (η καμπίνα καθώς και όλο το δίκτυο της περιοχής ανήκει στην Vodafone) το πρόβλημα διορθώνεται για μερικούς μήνες και μετά επανέρχεται.
Τα προηγούμενα χρόνια πριν πάω στην cosmote (σε vdsl) σε άλλους παρόχους που ήμουν δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα (ήταν ADSL βέβαια τότε).

H cosmote έχει φτάσει πλεον σε ένα σημείο που μου λέει ότι αν δεν φτιάξει η vodafone τις καμπίνες της έτσι θα μείνεις, μπαίνω και διαβάζω ποστ από άλλος κατοίκους της περιοχής και γράφουν πολλοί ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια προβλήματα με εμένα και μιλάνε και αυτοί για την vodafone.

Μίλησα σήμερα με τη vodafone η οποία δεν με αναγνωρίζει απο τη στιγμή που δεν είμαι συνδρομητής τους, και επίσης έκανα και γραπτή καταγγελία και μίλησα και τηλεφωνικά στο ΕΕΤΤ.
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω? Κάποιος άλλος φορέας να απευθυνθώ?

Δημοσ.

6 χρόνια ήμουν στη Vodafone. Είχα συνεχείς αποσυνδέσεις, δεν έβρισκαν ποτέ το πρόβλημα. Έλεγξα εσωτερική καλωδίωση, δεν βρέθηκε κάτι. Τους κατείγγειλα 3 φορές στην ΕΕΤΤ παίρνοντας χρήματα πίσω. Μετά από 6 χρόνια εφιάλτη έφυγα από αυτούς άλλαξα πάροχο και δεν είχα πρόβλημα από τότε.

Η μόνη "συνεργασία" μου με αυτούς είναι ένα φοιτητικό νούμερο που έχω και βάζω κάρτα μία φορά το χρόνο, δεν μου πέρνουν λεφτά στο μήνα ούτε έχω φραγή στο τρίμηνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Turnip είπε

6 χρόνια ήμουν στη Vodafone. Είχα συνεχείς αποσυνδέσεις

23 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε

Πριν 2 χρόνια μετέφερα όλα τα τηλέφωνα και το ιντερνετ της δουλειάς στην cosmote, αμέσως άρχισαν τα προβλήματα αποσυνδέσεων

Αποφασίστε όμως
αν θα φταίει ο πάροχος του οποίου είστε οι συνδρομητές
ή αν θα φταίει ο πάροχος του οποίου δεν είστε οι συνδρομητές και εκείνος έχει την καμπίνα...

Μονά-ζυγά φταίει κάθε φορά η Vodafone εκεί που δεν έφταιγε κανένας άλλος,
ε δε γίνεται...

😄

Επεξ/σία από bicasa6184
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ αστείο αλλά γιατι δεν γίνεται? Δεν καταλαβα. Εφοσον στην δική μου περίπτωση η καμπίνα είναι της vodafone κι σου λέω οτι αναφέρουν και άλλοι συνδρομητές το ιδιο πρόβλημα, γιατί τότε δεν γίνεται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπα πολύ σωστό και σοβαρό το βλέπω.

Κατ'αρχήν εσύ έχεις τον παραπλανητικό τίτλο
που δε λες έστω «Μεγάλο πρόβλημα με καμπίνες vodafone».
Επίσης από όσο γνωρίζω ιδιόκτητο δίκτυο χαλκού έχει ο ΟΤΕ,
όχι η Vodafone όπως το λες και η οποία έχει μόνο καμπίνες.
Και καλά ούτε συνδρομητής Vodafone vdsl δεν είσαι ,
αλλά δε λες κι αν δοκίμασες να γίνεις για να πεις κατόπιν το συμπέρασμα.

Τώρα ο άλλος που σου απαντάει από κάτω
εφ'όσον πιστεύει ότι του φταίει ο τελικός πάροχος και όχι ο έχων το ιδιόκτητο,
θα έπρεπε να σου πει ότι στην περίπτωσή σου κατά τη δική του γνώμη πάντα
φταίει η Cosmote.
Δε στο λέει όμως.

Και αφήνω στην άκρη τα τάληρα που επί χρόνια λέμε
όπως το να κρατάς μικρό καλάθι στο τί δικαιολογία σου λέει η κάθε πλευρά
την ευθύνη που έχει απέναντί σου ο τελικός πάροχος να πιέσει ,
την πιθανότητα να φταίνε ενδιάμεσα αστάθμητοι παράγοντες ( δίκτυο χαλκού, το cpe, η καμπίνα κλπ κλπ.),

Δεν είναι ότι δεν πιστεύω την ύπαρξη προβλήματος,
είναι ότι πολύ εύκολα παίρνεις θέση για το φταίξιμο ευμενώς για το δικό σου πάροχο.

Επεξ/σία από bicasa6184
Δημοσ.

Ειναι γνωστό το πρόβλημα με της κινεζικές κάρτες στο dslam.  Της αγορασαν και έχουν μεινει χωρίς ανταλλακτικά γιατι ο μεσάζοντας εξαφανίστηκε. Απλα η εταιρεία δεν δαπανά cent σε υποδομές. Και από τεχνικό κομματι μόνο με εργολάβους. Απλά την πάτησες ......

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, konan76 είπε

Ειναι γνωστό το πρόβλημα με της κινεζικές κάρτες στο dslam.  Της αγορασαν και έχουν μεινει χωρίς ανταλλακτικά γιατι ο μεσάζοντας εξαφανίστηκε. Απλα η εταιρεία δεν δαπανά cent σε υποδομές. Και από τεχνικό κομματι μόνο με εργολάβους. Απλά την πάτησες ......

Βασικά αυτό μου είπε και η Cosmote και η ίδια η Vodafone δια ζώσης... "είναι η κάρτα στο DSLAM, έχεις μπλέξει..."

Δημοσ.

Τάληρο η επιστροφή δεν ήταν. Στην 3η καταγγελία που τους έκανα μου χάρισαν 2 λογαριασμούς σύνολο 60€.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς, μετά από 22 περίπου χρόνια στην κινητή (με συμβόλαιο) στην Vodafone και στο internet όλα τα χρόνια που η Vodafone εξαγόρασε την HoL, αποφάσισα να την εκαταλείψω οριστικά, για πέντε λόγους:

1. Eλεεινή (πέραν πάσης περιγραφής) τεχνική υποστήριξη γεμάτη αναμονές, καθυστερήσεις, ανακατευθύνσεις από τη μία υπηρεσία στην άλλη, δικαιολογίες και εύκολη μετάθεση ευθυνών σε τρίτους (π.χ. φταίει ο router, φταίει η καμπίνα που διαχειρίζεται ο ΟΤΕ, φταίει το υπόγειο καλώδιο του ΟΤΕ, φταίνε οι καλωδιώσεις της πολυκατοικίας κλπ)

2. Απογοητευτικά χαμηλή ταχύτητα internet έναντι του πακέτου που χρεωνόμουν (110-130 Mbps έναντι ονομαστικής 200Mbps). Για την ακρίβεια είχα δύο τηλεφωνικές συνδρομές σε δύο αριθμούς σταθερής στο σπίτι με 200Mbps η κάθε μία.

3. Κακής ποιότητας σήμα σε πολλά σημεία εκτός Αθηνών (Θεσσαλία, περιοχή Θεσσαλονίκης, κεντρική και δυτική Πελοπόννησος, όπου ταξίδευα)

4. Πολύ συχνές διακοπές (κατά περιπτώσεις ακόμη και μια φορά την εβδομάδα με διάρκεια δυο-τριών ημερών) στην σύνδεση σταθερής και internet.

5. Αλλοπρόσαλη συμπεριφορά (με αντικρουόμενες προσφορές κόστους και χρονικής διάρκειας) όταν τους ανακοίνωσα ότι θα μετακινηθώ σε άλλο πάροχο.

Κρίμα! Η Vodafone παλαιότερα ΔΕΝ ήταν έτσι. Προσέφερε καλά πακέτα, ήταν σταθερή στην ποιότητά της και αποτελεσματική στην τεχνική υποστήριξη.

Μόλις στην περιοχή μου προσφέρθηκε FTTH από την Cosmote, ζήτησα και μας εγκατέστησαν σε όλη την πολυκατοικία υποδομή οπτικής ίνας (πρόγραμμα επιδοτoύμενο από την Ε.Ε. - με εργολάβο για την υποδομή της περιοχής μου τον ΟΤΕ) και στη συνέχεια, στις αρχες του 2023, μετέφερα όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνά μου και το internet στην Cosmote (συνδρομή internet με ταχύτητα 1Gbps).

Από τότε:

1. Διακοπές σταθερής: Καμία απολύτως

2. Ταχύτητα internet: 940-970 Mbps (την ελέγχω τακτικά βάσει speedtest.net της Ookla)

Κάλυψη κινητής εκτός Αθηνών (για τις περιοχές που ταξιδεύω) : Πολύ ικανοποιητική σε φωνή και data

Αφαλώς η Cosmote δεν είναι η τέλεια ετειρεία τηλεπικοινωνών, ούτε έχει την ίδια ικανοποιητική προσφορά υπηρεσιών σε όλες τις περιοχές.

Στη δική μου περίπτωση , πάντως, η κατηφορική πορεία της Vodafone ήταν αποτρεπτική για οιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Επεξ/σία από Nemo_Neminis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τη vodafone συνεργαζομαι 12 χρονια στο σταθερο και 6 χρονια στο κινητο. Στις περιοχεσ που μεν και ταξιδευω ευτυχως εχει μια χαρα σημα γιατι οντως το σημα της δεν ειναι απο τα καλυτερα. Στο σταθερο ειχα χαμηλα τχυτητα με adsl -4Μbps - αλλα ηταν θεμα αποστασης απο ΑΚ οποτε δεν ηταν θεμα της vodafone. Aν αποιος μενει περιστερι προς κηπουπολη ανθουπολη & λοφο αξιωματικων ξερει για τι ακριβως μιλαω. Απο την στιγμη που γυρισα σε vdsl δεν εχω κανενα προβλημα πλεον. Συγχρονιζω στα 110 σε speedtest βλεπω 99-102.Ειχα ενα θεμα αποσυνδεσεων για καποιες μερες και εβαλα αλλο ρουτερ μεχρι να βγει firmware που διορθωσε το προβλημα.

Γενικοτερα ειναι πως θα σου τυχει. Στην περιοχη σου απλα η οπτικη ινα και η καμπινα οπτικων ινων ειναι της vodafone. Ολοι οι συνδρομητες ολων των εταιριων πατανε στην ιδια καμπινα -παντα για vsdl μιλαμε- . Να φανταστω εχεις το sercomm ρουτερ, Αν εχουν ολοι το προβλημα δεν φταει το ρουτερ αν οχι πες να σου στειλουν το vox ρουτερ. Πολυ ποιο σταθερο.

Επεξ/σία από FasTaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...