Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ntopas είπε
"1.2 Σε τι διαφέρουν τα εταιρικά ομόλογα από τις μετοχές Αν και τα εταιρικά ομόλογα και οι μετοχές είναι και τα δύο χρεόγραφα έχουν ουσιαστικές διαφορές. Ιδιοκτησία. Οι κάτοχοι μετοχών είναι ιδιοκτήτες ενός μέρους της εκδότριας εταιρείας, με βάση τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν ως προς το σύνολο των μετοχών που έχουν εκδοθεί, ενώ οι κάτοχοι ομολόγων είναι απλά δανειστές του εκδότη. Χρόνος. Επίσης, ενώ οι μετοχές ουσιαστικά δεν έχουν κάποια λήξη, τα ομόλογα έχουν συνήθως έναν καθορισμένο χρόνο ή ωρίμανση, μετά την πάροδο της οποίας το ομόλογο αποπληρώνεται. Προτεραιότητα. Η πληρωμή του αντίστοιχου κουπονιού ενός ομολόγου προηγείται της απόδοσης μερίσματος από την αντίστοιχη εταιρεία, κάτι πολύ σημαντικό σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας."

από τη σελίδα του ΧΑμένου (όπου χα χρηματιστήριο Αθηνών

το καλό με τα ομόλογα είναι ότι πλέον δεν φορολογούνται... αντίθετα με τους τόκους από προθεσμιακές.

μια γρήγορη ερώτηση για όποιον/α μπορεί να με βοηθήσει

ποιες χρηματιστηριακές έχουν τις χαμηλότερες προμήθειες για αγορά/πώληση εταιρικών ομολόγων (από Ελληνικές εταιρείες)?

thx in advance!

To συγκεκριμένο ομόλογο δεν εχει καμια προμήθεια απο πλευρας χρηματιστηριακών εταιρειων

• Like 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός σε αυτή τη χώρα είναι εκπληκτικός. Και με το ίντερνετ ακολούθησε τα χνάρια του "ιντερνετικού" γιατρού. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Με πήραν τηλέφωνο από τη  eurobank  και μου είπαν πόσο καταπληκτική ευκαιρία είναι, και να προλάβω να βάλω λεφτά μέχρι αύριο 

είσαι σίγουρος ότι ήταν από την eurobank ;;

Δημοσ.

Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα: 

- Ποσό μέχρι 255 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εταιρεία θα διαθέσει: Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο Κοινού Ομολογιακού Δανείου, β) Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου γ) Ποσό έως 55 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου. 

- Ποσό μέχρι 236,2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης, εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Εκδόσεως. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, doll είπε

Μήπως κανείς ξέρει τι θα κάνει τα 500 εκ; Μήπως αγόρασε κάτι στο εξωτερικό; 

Τα γράφει το ενημερωτικό δελτίο αναλυτικά.

Δημοσ.
10 hours ago, panagiotis54 said:

vuaa ή vwce και ανησυχεις μονο αν μας επιτεθουν εξωγηινοι..

Καλή εναλλακτική και αυτή. Όμως πριν λίγους μήνες η DEGIRO (και φαντάζομαι και άλλες πλατφόρμες) σταμάτησε να σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράζεις vuaa λόγω κάποιου γραφειοκρατικού θέματος (δεν υπήρχε localized content). Δεν ξέρω αν έχει επανέλθει αυτή η επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, doll είπε

Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα: 

- Ποσό μέχρι 255 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας. Ειδικότερα η Εταιρεία θα διαθέσει: Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο Κοινού Ομολογιακού Δανείου, β) Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου γ) Ποσό έως 55 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για την πληρωμή οφειλής Κοινού Ομολογιακού Δανείου. 

- Ποσό μέχρι 236,2 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης, εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Εκδόσεως. 

Δηλαδη παιρνει δανειο για να αποπληρωσει αλλο δανειο....

Πυραμιδα φαση :v

Δημοσ.
13 minutes ago, tasanton said:

Καλή εναλλακτική και αυτή. Όμως πριν λίγους μήνες η DEGIRO (και φαντάζομαι και άλλες πλατφόρμες) σταμάτησε να σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράζεις vuaa λόγω κάποιου γραφειοκρατικού θέματος (δεν υπήρχε localized content). Δεν ξέρω αν έχει επανέλθει αυτή η επιλογή.

Υπάρχει ακόμα το πρόβλημα αυτό στη DEGIRO, στην Interactive Brokers όμως μπορείς να αγοράσεις κανονικά.

• Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, panagiotis54 said:

vuaa ή vwce και ανησυχεις μονο αν μας επιτεθουν εξωγηινοι..

Η αν σου κάνει μαλακία ο Broker.

20 minutes ago, GamingMaster424 said:

Υπάρχει ακόμα το πρόβλημα αυτό στη DEGIRO, στην Interactive Brokers όμως μπορείς να αγοράσεις κανονικά.

Επειδή και γώ θέλω να ψωνίσω απο IBKR, μπορείς να στειλεις ένα link τι ψωνίζεις και περίπου ποσο πάνε οι προμήθειες? 

Είναι πολύ χειρότερα απο οτι ήταν η degiro? (Offtopic)

Απο την τράπεζα (πειραιώς) με ενημέρωσαν οτι αναμένεται η υπερκάλυψη να είναι 1 στα δυό, με μια μικρή προτεραιότητα στους ιδιώτες επενδυτές (μπορεί να είναι λίγο περισσότερα τα τεμάχια απο τα μισα που θα ζητήσεις)

Τραβάω τα μαλλιά μου με πολλά απο αυτά που διαβάζω εδωπέρα γενικά. 

Τα χρήματά σου μένουν δεσμευμένα αλλά αν τα χρειαστείς για οποιοδήποτε λόγο νωρίτερα μπορείς να τα πουλήσεις στη δευτερογενή αγορά, συνήθως με μικρές απώλειες.

Γενικά για μένα είναι μια αξιόπιστη επένδυση σίγουρα καλύτερη απο τις αστειότητες των ελληνικών τραπεζών (προθεσμιακές με 0.1% αποδοση ξερωγω)

• Like 2
Δημοσ.

Μαρινάκης μυτιληναίος πολυ δυνατοι στην ουσια τους δινεις χρηματα να τα κανουν οτι θελουν  γτ εχουν γνωσεις 

απο το να τα εχεις στην τραπεζα γτ να μην το κάνεις αλλα δεν αξιζει αν δεν εχεις 50+  και να δώσεις 10-15 εγω αντι να δωσω τα επενδυω στην δουλεια μου γτ με συμφερει αλλα ενας που ειναι συνταξιούχος ειναι μια καλη επιλογή και με μικρο ρισκο γτ να πεσουν εξω αυτοι ειναι πολυ δύσκολο

18 ώρες πριν, james01gr είπε

Στην θεωρία ο πληθωρισμός θα πέσει σε 2. Επομένως εάν κλειδώσεις επιτόκιο 4% γοα πέντε χρόνια είναι αρχοντας. Το θέμα ειναι πως στα 7 χρόνια μπορούν να σου κουρεψουν τα χρήματα. Δεν λέω ότι θα γίνει όμως υπάρχει αυτή η μακρινή πιθανότητα. Ο καθένας αποφασίζει με βάση αυτό που αντέχει η τσέπη του και πως πιστεύει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. ειναι χαζός ο Μυτιληναίος που βγάζει τώρα το ομόλογο ενώ έχει βγαλει τα υπερκέρδη τον περασμένο 1,5 χρόνο ενώ έχει εκτοξευτεί η μετοχή του; στην θεωρία δεν χρειάζεται καν τα χρήματα αυτά. Αλλά βλέπει πως θα τραβήξει πολύ χρήμα με καλό για αυτόν επιτόκιο. 

όπως τα λες πραγματικά δεν τα χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση εκμεταλλεύεται και την δύναμη και το όνομα του ... ειναι απιστευτο οτι κανουν δουλείες με ξένα χρήματα και βγάζουν και τους παρακαλας κιολας να παρεις ομολογο .. 

Δημοσ.
1 hour ago, GamingMaster424 said:

Οκ,  αν και δεν έχω σκοπό να γυρίζω από broker σε broker. περιμένω να λυθεί το θέμα και μου κάνει εντύπωση που ακόμα παραμένει (μόλις τσέκαρα).

H IB είναι αξιόπιστη; 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

To συγκεκριμένο ομόλογο δεν εχει καμια προμήθεια απο πλευρας χρηματιστηριακών εταιρειων

Εδώ είσαι λάθος.

Οι πρωτογενείς εκδόσεις δεν έχουν έξοδα, αν αγοράσεις το ίδιο ομόλογο στην δευτερογενή αγορά, θα πληρώσεις προμήθεια.

Επίσης, αν το πουλήσεις, πάλι έχεις έξοδα.

Αν το αγοράσεις στην πρωτογενή και το κρατήσεις μέχρι τη λήξη, μόνο τότε δεν έχεις έξοδα - χρεώσεις.

Για αυτό και η ερώτηση που έκανα παραπάνω, "ξέρει κάποιος ποιες χρηματιστηριακές έχουν τις χαμηλότερες προμήθειες -έξοδα για αγοραπωλησία εταιρικών ομολόγων;"

Δημοσ.
1 minute ago, tasanton said:

Οκ,  αν και δεν έχω σκοπό να γυρίζω από broker σε broker. περιμένω να λυθεί το θέμα και μου κάνει εντύπωση που ακόμα παραμένει (μόλις τσέκαρα).

Η Vanguard πάντως (σύμφωνα με μαρτυρίες που μπορεί εύκολα κανείς να βρει online) έχει απαντήσει σε emails Ελλήνων επενδυτών πως δεν έχει σκοπό να μεταφράσει τα KIDs, με την πρόφαση πως κανονικά δεν είναι προϊόντα που προορίζονται για αγορά στην Ευρώπη, ασχέτως που επιτρέπεται η αγοραπωλησία τους. Η DEGIRO από την άλλη δηλώνει πως δεν είναι στο χέρι της, οπότε κάτι μου λέει πως άσκοπα περιμένετε όσοι περιμένετε, ήδη γύρω στο 5μηνο έχει τραβήξει η ιστορία.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...