e1995kati Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμητες.....θέλω να ακούσω κάποιες απόψεις....για την αγορά γενικότερα λαμπων Led....υπάρχουν διάφορα brands φθηνά στο εμπόριο....έχω παρατηρήσει πλέον όμως ότι τα περισσότερα κυμενονται στο ίδιο εύρος τιμών....και στην ίδια ευτελής ποιότητα κατασκευής(eurolamp v-tac adeleq-lumen geyer)....υπάρχει πλέον κάποιο αξιόπιστο όνομα στην αγορά των led....αξίζει η αγορά το πιο ακριβού πλέον(σχέση ποιότητας τιμής)σε σύγκριση με τα φθηνά(ενοω μάρκες όπως Philips osram κτλπ)....και κάτι τελευταίο.....ποια είναι γενικότερα η αποψη σας για το ηλεκτρολογικό υλικό της adeleq που το βρίσκω αρκετά φθηνό στην περιοχή μου.....και θέλω να αντικαταστήσω τις παλιές τριπολικες πρίζες και διακόπτες στο χωριο Έχει χρησιμοποίησει κάποιος σας αυτό το προϊόν να μου πει απόψεις https://electremporiki.gr/shop/diakoptiko-yliko/diakoptes-lumen/πριζα-σουκο-επιτοιχη-16a-ιρ20-λευκη-13-35501223-adeleq/?skr_prm=WyIwMzViOTRhNS0xMjUwLTRkMGItYTZjNC0xNzhmYzhhNjkwM2EiLDE2ODg0NjgwNDY5MDcseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV Θέλω να βάλω εξωτερικές πρίζες στις παλιους τριπολικους πριζοδιακοπτες για να μην σκαβω
greekfragma Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 συνήθως ότι πληρώνεις παίρνεις σε θέματα μακροζωίας αξιοπιστίας. ότι έχω χρησιμοποιήσει σε led από v-tac geyer καλό μου βγήκε πολλά χρόνια μετά και αξιόπιστο. για adeleq δυστυχώς είχα πολλές αστοχίες και δε τα ξαναπροτίμησα σε πριζοδιακόπτες δεν έχω άποψη. το θέμα είναι οτι πας σε led για εξοικονόμηση και μακροζωία. πόση διαφορά οικονομικά θα σου κάνει να αντικαταστήσεις με την τοπ ποιότητα σε σχέση με το λογαριασμό ρεύματος που θα γλιτώσεις τα επόμενα χρόνια για να μη πληρώσεις αυτό το premium. 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Αν παρεις τις φτηνές ανώνυμες σε κανενα χρόνο θα θέλεις άλλες. Αν θέλεις μακροζωία και αξιοπιστία πάρε Philips 2
e1995kati Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Νίκο για τις λάμπες το έχω παρατηρήσει αυτό που λες....η λεντ καταστρέφονται με το άνοιξε κλείσε και όχι με την πολυκαιρία μου έχουν πει.....τώρα για το ηλεκτρολογικό υλικό της adeleq θα δείξει ο χρόνος.....αυτό που φοβαμε είναι αν τειρουνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας διότι το σπίτι στο χωριό δεν έχει ρελέ.....το είδη υπάρχον πριζοδιακοπτικο υλικό ήταν 40αιτιας τριπολικες πρίζες που είχαν πληγώσει τον χαλκό.....διακόπτες ιταλικής προέλευσης bticino Αυτά αντικατέστησα για λόγους ευκολίας....να μην χρησιμοποιήω ανταπτορα
NikosKallithea Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, e1995kati είπε Νίκο για τις λάμπες το έχω παρατηρήσει αυτό που λες....η λεντ καταστρέφονται με το άνοιξε κλείσε και όχι με την πολυκαιρία μου έχουν πει.....τώρα για το ηλεκτρολογικό υλικό της adeleq θα δείξει ο χρόνος.....αυτό που φοβαμε είναι αν τειρουνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας διότι το σπίτι στο χωριό δεν έχει ρελέ.....το είδη υπάρχον πριζοδιακοπτικο υλικό ήταν 40αιτιας τριπολικες πρίζες που είχαν πληγώσει τον χαλκό.....διακόπτες ιταλικής προέλευσης bticino Τωρα σε αυτο δεν μπορω να απαντησω, τι να πω αν δεν εχεις το 2023 ρελε διαφυγης; 3
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Αρκετοί ακόμα δεν έχουν ρελε. Για τις λάμπες, επειδή και εγώ αγόραζα κάτι μάρκες άγνωστες και κάηκαν σε 6 μήνες, 1 έτος κοκ. Είχα ανοίξει thread εδώ να ρωτήσω. Προτίμησε επώνυμες όπως osram, philips., Geyer έχω και τις έχω ακόμα σε λειτουργία εδώ και κάποιους μήνες για 12 ώρες την ημέρα. Θα διαπιστώσω την διάρκεια ζωής τους.
e1995kati Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Νίκο ξέρω το σπίτι είναι χρόνια παρατημένο.....και δεν είναι μόνο τα ηλεκτρολογικά του αλλά ένα συνονθύλευμα καταστραφων....πρέπει να βάλω σε τάξη τα ασημαζευτα.....κάγκελα υδραυλικά....κτλπ....οι πρίζες είναι το τελευταίο απλά άνοιξα το theard γιατί το σπίτι θα αρχίσει να κατοικήσει....στους παλιούς διακόπτες κ πρίζες που έχει πληγωθεί ο χαλκός απ' τις βίδες τηθεται κάποιο θέμα κινδυνου ΚΝίκο ξέρω το σπίτι είναι χρόνια παρατημένο.....και δεν είναι μόνο τα ηλεκτρολογικά του αλλά ένα συνονθύλευμα καταστραφων....πρέπει να βάλω σε τάξη τα ασημαζευτα.....κάγκελα υδραυλικά....κτλπ....οι πρίζες είναι το τελευταίο απλά άνοιξα το theard γιατί το σπίτι θα αρχίσει να κατοικήτε ...στους παλιούς διακόπτες κ πρίζες που έχει πληγωθεί ο χαλκός απ' τις βίδες τηθεται κάποιο θέμα κινδυνου ?
andreaspA Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις στο σπιτι, ειναι να βαλεις ρελέ. Αλλιως δεν ειναι σίγουρο ότι θα προλάβεις να τελειώσεις την ανακαίνιση. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Στις 4/7/2023 στις 1:52 ΜΜ, e1995kati είπε στην ίδια ευτελής ποιότητα κατασκευής(... geyer) Δεν μου έχει δείξει τέτοια σημάδια. Στις 4/7/2023 στις 1:52 ΜΜ, e1995kati είπε ποια είναι γενικότερα η αποψη σας για το ηλεκτρολογικό υλικό της adeleq Αν λάβω υπόψιν μου τις λάμπες που άντεχαν 4-7 μήνες, και οι διακόπτες βλέπω να μην αντέχουν και πολύ (βέβαια αν είναι για 2ο σπίτι και χρησιμοποιούνται σπάνια, ίσως δεν βγάλουν θέμα). Για τις πρίζες τι να πω... Πιθανότερο το βλέπω να δίνουν 10A.
meletis_m Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ξεκινάς με τοποθέτηση ρελέ . Σε πριζοδιακόπτες σε εξοχικό προτίμησα Legrand τη σειρα valena και ασφάλειες στο πίνακα Schneider Electric και Hager. Είναι κατασκευής ~1970 ; Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2023 από meletis_m
andreas1gr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Στις 4/7/2023 στις 1:52 ΜΜ, e1995kati είπε και στην ίδια ευτελής ποιότητα κατασκευής(geyer) Θα συμφωνήσω. Κάκιστη ποιότητα… Δεν άντεξε καμία λάμπα τους πάνω από 5-6 μήνες… Οι Philips & OSRAM «σκυλιά»…
e1995kati Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ανδρέα για τις Philips το έχω διαπιστώσει και εγώ ότι όντος είναι σκυλιά......για τις άλλες το Μάξ 3 χρόνια αν είναι μόνιμα αναμένες.....στον πίνακα τελικά έβαλα ρελέ της Schneider.....για κάποιο λόγο η legrand αρκετές φορές πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου.....ακόμη και στις πρίζες niloe....οπότε επειδή ήθελα κάτι φθηνό πήγα σε lexman Leroy Merlin και σε lineme....Τώρα απ' ότι κατάλαβα υπήρχε χρόνια θέμα με τον θερμοσυφωνα....και όταν ήρθε ηλεκτρολογος σπίτι βρήκε καμένο ουδέτερο 10αρι στον πίνακα....ο ίδιος το απέδωσε...στις κλεμες που ήταν παλιές .....αλλά όταν βάλαμε τον ρελέ και ανοίγαμε τον θερμοσυφωνα έπεφτε ο ρελες.....οπότε απ' ότι φαντάζεστε υπήρξε μεγάλη Μανουρά.....Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από e1995kati
ObeyWario! Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Lexan απο leroy merlin, τεράστιο vfm και με 5 χρόνια εγγύηση
Caribou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημερα, μηπως ξερετε αν αυτες οι πριζες ασφαλειας για υπερτασεις μπορουν να τοποθετηθουν σε εξωτερικο χωρο (μπαλκονι)? Ποια απο τις 2 ειναι πιο ποιοτικη και καταλληλη για κλιματιστικο 18000 ΒΤU ? Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2023 από Caribou
Haldol Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 10 minutes ago, Caribou said: Ποια απο τις 2 ειναι πιο ποιοτικη και καταλληλη για κλιματιστικο 18000 ΒΤU ? Δε θα σου χρησιμεύσει σε air-condition μόνο του ένα surge protector. Κακό δε θα κάνει, αλλά τις πιο συχνές ζημιές τις τρώνε από πράγματα που ΔΕΝ κόβει ένα surge protector. Οπότε βάλ'το, αλλά έχε στο νου σου ότι δεν είσαι "καλυμμένος" με αυτό. Το πρώτο δε το γνωρίζω, και από μία φώτο δε μπορώ να δω χαρακτηριστικά. Το APC είναι γνωστό (και από γνωστή εταιρεία του χώρου). Δε θα 'χει θέμα με 18.000 BTU/h. Σίγουρα όμως δεν είναι εξωτερικού χώρου. Μπορεί και να μην πάθει τίποτα εφόσον θα είναι στεγασμένο, αλλά αυτό δε σου το υπόσχεται κανένας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα