P_Mel Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εδώ και μέρες προσπαθώ να βρω τις ακριβείς διατάσεις (ύψος + πλάτος) των δορυφορικών πιάτων που συνοδεύουν τους δέκτες της Nova και της Cosmote, προκειμένου να μπορέσω να βρω δυο πιάτα (ναι, χρειάζομαι 2 ξεχωριστά και όχι 1 μεγάλο πιάτο) για το εξοχικό μου. Όπου κι αν ρώτησα, μου λένε την ονομαστική διάσταση των πιάτων, δηλαδή 80cm για τη Nova και 60cm για την Cosmote. Κανένας δε λέει αν αυτές οι διαστάσεις είναι το πλάτος ή το ύψος του πιάτου, που ως γνωστόν πρόκειται για πιάτα ελλειψοειδούς μορφής, όπου το ύψος είναι η μεγάλη διάσταση και το πλάτος η μικρή. Με την ευκαιρία και αφού διευκρινιστεί το παραπάνω θέμα, θέλω τη γνώμη σας για ένα πιάτο της Televes (Edision) που έχω εντοπίσει, και το οποίο καλύπτει σίγουρα την Cosmote, αφού η μεγάλη διάσταση (ύψος) είναι 85cm και η μικρή (πλάτος) είναι 75cm, αλλά δεν ξέρω αν αυτές οι διαστάσεις είναι επαρκείς για απρόσκοπτη λήψη από τον δορυφόρο της Nova. Είναι αυτό το πιάτο: https://www.e-smarteck.gr/Edision-7902-qsd-75cm-aluminium-white?skr_prm=WyIwNGUwYThjMy05YTg5LTRjNTMtYTkxMS1jY2UzMGQ4NmUzYWUiLDE2ODg0NTM5MzkyMTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0. Το έχω επιλέξει να το αγοράσω επειδή έχει πολύ στιβαρή κατασκευή για να αντέχει στους ισχυρούς ανέμους και καλή αντιδιαβρωτική προστασία. Το εξοχικό μου βρίσκεται στη Νάξο, στο βόρειο μέρος του νησιού, εκτός αστικού ιστού, σε μια περιοχή που οι άνεμοι, ιδιαίτερα οι βοριάδες, είναι πολύ ισχυροί όλο τον χρόνο και παράλληλα κουβαλάνε μαζί τους και την θαλασσινή υγρασία, που έχει αποδειχτεί εξαιρετικά διαβρωτική για οποιαδήποτε μεταλλική κατασκευή. Εάν με καλύπτει και για τη Nova θα μπω στο έξοδο (και στον κόπο) να παραγγείλω δύο τέτοια. Αν όχι, θα πρέπει να σκεφτώ άλλη λύση για τη Nova. Περιμένω τις γνώσεις σας, σχετικά με τις διαστάσεις που ρωτάω και φυσικά τη γνώμη σας για την επιλογή του πιάτου. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από P_Mel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Και γιατι να βαλεις 2 πιάτα απο την στιγμή που μπορεις να εχεις και τους 2 δορυφόρους σε ενα?. Πολυ καλο το televes που εχεις βαλει αλλα υπερβολικό κατ'εμε. Βάλε ενα gibertini 100L και θα με θυμηθείς. Με την μεταλλική μπαρα για 2 LNB. Ειναι απο αλουμίνιο με πολυ καλη βαφη. Τα βαζουν στα νησια.. Στην νοβα μην πας κατω απο 0,85x0,80 γιατι η HD συχνοτητα εχει θεματα.. Αν θες σονι και καλα 2 πιάτα βαλε το μικρότερο επίσης πολυ καλο. Εχε υποψη σου οτι τα gibertini εχουν ποιο καλη απολαβή απο αυτα που δινουν η νοβα και ο οτε. ΥΓ. Οτι και να βαλεις κοντα στην θαλασσα σε κάποια χρονια θα διαβρωθεί. Έκτος αν πας σε fiberglass πιατο αλλα εκει ειναι μεγάλες οι τιμες και δεν θα βρεις ευκολα στην Ελλαδα, δεν τα φερνουν γιατι δεν τα ζητανε. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα ενα gibertini op125L με τους 2 δορυφόρους μαζι, ακόμα μεγαλύτερο απο το 100L, και βιδες θα αγόραζα ανοξείδωτες από ναυτιλιακά είδη. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα