vs_skg Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 5 minutes ago, kostakis81 said: νταξ μαγκες πηγαινετε να σας τα φανε οι δικηγοροι ... κλεφτες θα γινουν αυτοι ??? εγω αν μου κανατε τετοια αγωγη θα επαιρνα 4 αναβολες που δικαιουμε και σε περιπου 10 χρονια εαν μια στο εκατομυριο κερδιζατε θα σας προτεινα να σασ δωσω 500 ευρω συμβιβασμο . αλλιως θα επρεπε να πληρωσετε 1000 ευρω δικαστικο επιμελιτη για να παρει τι ? εαν και εφοσων εχω κατι σε λογαριασμο μου κλπκλπ \πιασε το αυγο και κουρευτο δηλαδη ... ειναι χαμενες τετοιεσ υποθεσεις γιατι θα εβγαζε 99% συνηπαιτηωτητες αγωραστη πωλητη . και στο κατω κατω θα κοστολογουσε την ζημια μονο αφου το υπολοιπο 90% του αυτοκινητου ειναι οκ .. θα σασ χρωστουσα 400 ευρω... ασε που μεχρι 1200 ευρω ειναι μη κατασχεσιμα ποσα κατσε τελικά δεν εχεις εισοδημα απο ακινητα και γουσταρεις ελευθερη αγορα ενοικιων; Μας τα μπερδευεις τωρα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Εγώ απορώ πως μερικοί είναι τόσο σίγουροι ότι θα κερδίσει δικαστικά ο TS την συγκεκριμένη περίπτωση με τα δεδομένα που έχει δώσει. Εγώ δεν θα έδινα πολλές πιθανότητες.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Σε παρόμοιο thread πριν κάτι μήνες με κάποιον που αγόρασε μεταχειρισμένο και εντοπίστηκε αργότερα πρόβλημα στην μηχανή. Κάποιος παρέθεσε άρθρο του ΑΚ κατά το οποίο στην αγορά μεταχειρισμένων ακόμα και μεταξύ φυσικών προσώπων, υπάρχει κάτι σαν εγγύηση 6 μήνες. Εκει που κατεληξε η συζήτηση είναι ότι αν παρουσιάσει βλάβη μεταχειρισμένο προϊόν και κινηθούν δικαστικά οι 2 πλευρές για το ποιος έχει την ευθύνη και ποιος όχι να αποζημιώσει. Αν δεν έχει περάσει το 6μηνο, ο πωλητής είναι αυτός που πρέπει να αποζημιώσει τον αγοραστή, εκτός κι αν ο πρώτος μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε το πρόβλημα όταν το πούλησε. Αντίθετα αν περάσει το 6μηνο, ο αγοραστής πρέπει να αποδείξει πως υπήρχε από πριν το πρόβλημα και δεν εμφανίστηκε αφού αγοράστηκε. Να απευθυνθεί ο ts σε δικηγόρο για να ρωτήσει τι ακριβώς ευσταθεί, τι αποδείξεις, δεδομένα έχει.
haris_216 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Πείτε με κακό αν θέλετε αλλά θεωρώ ότι έχουμε γίνει πολύ "αμερικάνοι" με τις προτεινόμενες μηνύσεις και τα εξώδικα. Πέρα από την όποια νομοθεσία (ή ερμηνεία αυτής) καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, ειδικά σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Ακόμα περισσότερο όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης αλλά δέχτηκε και τον έλεγχο του (ο θεός να τον κάνει) τεχνικού του αγοραστή. Να πω ότι είχε βάλει 3 κιλά στόκο ίσως να το συζητούσαμε και να δεχόμουν δόλο. Αλλά ρε μάστορα, εκεί είναι όλα. Φόρα μόστρα. Η πιο εύστοχη αγωγή θα ήταν απέναντι στον τεχνικό που έκανε την αξιολόγηση του οχήματος, αφού τελικά αυτός ήταν που έδωσε το οκ για να προχωρήσει ο αγοραστής. Αλλά επειδή προφανώς για να στηριχθεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχει έγγραφη εντολή και επίσημη τεχνική αναφορά (άσε που μπορεί να είναι και γνωστός γνωστού και δεν θέλουμε να χαλάσουμε σχέσεις) στρεφόμαστε σε πιο εύκολους στόχους όπως ο "πονηρίδης πωλητής" (που βέβαια μπορεί και να είναι αν στην όποια αγγελία ανέφερε ότι ΔΕΝ έχει σάπια). Όχι πως δεν την έχω πατήσει κι εγώ σε συναλλαγές, ευτυχώς όχι τόσο μεγάλες. Αλλά μπορώ να διακρίνω που πρέπει να τα σούρω στον τύπο στον καθρέφτη μου και να συνεχίσω την ζωή μου. Και βέβαια να χρησιμοποιήσω την κακή εμπειρία για να είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον. 2
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Έχουμε μια συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών όπου ο αγοραστής έλεγξε το αντικείμενο που ο πωλητής πωλούσε ως είχε, και το βρήκε της απόλυτου αρεσκείας του. Δεν βλέπω πώς μπορεί να σταθεί το πράμα, οπουδήποτε. Ο μάστορας αντίθετα θέλει ξύλο με βρεγμένη σανίδα . 4
papp0us Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Βασικό ερώτημα. Στο μεταξύ σας χαρτί αναφέρετε πουθενά οτι πραγματοποίησες έλεγχο και βρήκες το αυτοκίνητο οκ; Όχι ότι θα αλλάξει τη διαδικασία σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, γιατί εσύ θα πας με τη λογική ότι το αυτοκίνητο δεν είναι ικανό για κίνηση, αλλά όπως και να έχει, αν έχεις βάλει τζίφρα για έλεγχο, είναι ένα ακόμα πράγμα που δε θα λειτουργήσει υπερ σου.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 συγνωμη κιολας αλλα ο ανθρωπος πουλησε ενα αμαξι με κτεο, δεχτηκε ελεγχο και το αγορασες. δεν φτιαει σε κατι. εκατσες στο αγγουρι αλλα ειναι καθαρα δικο σου λαθος και πλεον δικο σου προβλημα. στις 4κ που εδωσες αγορασες και τις σκουριες και οποιο αλλο προβλημα εχει.
Axelq Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Προσωπικά θα τους κυνηγούσα και τους δυο, μηχανικό και πωλητή, τον πρώτο γιατί δεν έκανε σωστό έλεγχο, ελπίζω να έχεις κάποια απόδειξη από το συνεργείο του. Μετά θα έπαιρνα επίσημη βεβαίωση από την αντιπροσωπεία, ίσως και από ΚΤΕΟ ότι το αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο και θα πήγαινα εναντίον του πωλητή.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δικαστικά να σου πουν με τόσες παρατάσεις μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα σου πουν μετά και που ξέρω ότι δεν έγινε στα χέρια σου μετά Πον2 χρόνια Άντε να απόδειξης τώρα ότι το φωτογραφικό υλικό είναι όντως την ημερομηνία που είπες Απλά αν κάνεις αγωγή μπορεί να χεστει ο άλλος και να στο πάρει πίσω ,έχω κάνει σε εταιρεία αγωγή γιατί με έγραφαν και με το που τους ήρθε το χαρτί ,με πήραν τηλέφωνο για να τα βρούμε Γενικά χάος Ρωτά έναν δικηγόρο φίλε μου ,εδώ είμαστε άσχετοι Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από SOCRATIS1000
kostakis81 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 48 λεπτά πριν, vs_skg είπε κατσε τελικά δεν εχεις εισοδημα απο ακινητα και γουσταρεις ελευθερη αγορα ενοικιων; Μας τα μπερδευεις τωρα τι σχεση εχει το ενα με το αλλο? αλλο ενοικια αλλο αυτοκινητα,... 25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σε παρόμοιο thread πριν κάτι μήνες με κάποιον που αγόρασε μεταχειρισμένο και εντοπίστηκε αργότερα πρόβλημα στην μηχανή. Κάποιος παρέθεσε άρθρο του ΑΚ κατά το οποίο στην αγορά μεταχειρισμένων ακόμα και μεταξύ φυσικών προσώπων, υπάρχει κάτι σαν εγγύηση 6 μήνες. Εκει που κατεληξε η συζήτηση είναι ότι αν παρουσιάσει βλάβη μεταχειρισμένο προϊόν και κινηθούν δικαστικά οι 2 πλευρές για το ποιος έχει την ευθύνη και ποιος όχι να αποζημιώσει. Αν δεν έχει περάσει το 6μηνο, ο πωλητής είναι αυτός που πρέπει να αποζημιώσει τον αγοραστή, εκτός κι αν ο πρώτος μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε το πρόβλημα όταν το πούλησε. Αντίθετα αν περάσει το 6μηνο, ο αγοραστής πρέπει να αποδείξει πως υπήρχε από πριν το πρόβλημα και δεν εμφανίστηκε αφού αγοράστηκε. Να απευθυνθεί ο ts σε δικηγόρο για να ρωτήσει τι ακριβώς ευσταθεί, τι αποδείξεις, δεδομένα έχει. παιζει ρολο του οτι αγωρασε 20 ετων αμαξι η οχι ? αν ηταν 40 ετων θα επαιζε ρολο η θα επρεπε να δωσει 6 μηνες εγγηηση ... πουλαω την μηχανη του παπου μου μοντελο 1952 πρεπει να δωσω εγγυηση 6 μηνες ?
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 hour ago, SOCRATIS1000 said: Αυτο το αμαξι ππως ππερασε κτεο ,μπορει καποιος να μου πει? Σίγουρος δεν μπορώ να είμαι μια και δεν ήμουν μπροστά, αλλά πιθανότατα πέρασε επειδή το συγκεκριμένο σάπισμα που βλέπουμε στην φωτό δεν επηρεάζει (ή έστω πριν 2 χρόνια δεν επηρέαζε) την ακαμψία του αμαξώματος. Πάντως αυτό το αμάξι είναι στην κυριολεξία "σαπάκι".
liakinen Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, papp0us είπε Βασικό ερώτημα. Στο μεταξύ σας χαρτί αναφέρετε πουθενά οτι πραγματοποίησες έλεγχο και βρήκες το αυτοκίνητο οκ; Όχι ότι θα αλλάξει τη διαδικασία σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, γιατί εσύ θα πας με τη λογική ότι το αυτοκίνητο δεν είναι ικανό για κίνηση, αλλά όπως και να έχει, αν έχεις βάλει τζίφρα για έλεγχο, είναι ένα ακόμα πράγμα που δε θα λειτουργήσει υπερ σου. Τι κάνεις εσύ εδώ μέσα; 😋 γρήγορα στο Thread της F1. Γύρισε και ο "έχω θέμα" με τον Τομπάζη 😉
alex84 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μισό μισό.... Το αυτοκίνητο είναι του 2006 οκ , πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα ποτέ είχε? Κάτι μου λέει πως το πήρες από ιδιώτη ''εμπορο'' που το έκανε εισαγωγή πριν λίγο καιρό οπότε θα είχε και ''φρεσκια'' πινακίδα...
georgiouu Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 7 σελιδες σχολια και κανεις δεν σχολιασε οτιο αυτο που βλεπουμε στην φωτο δεν σκουριασμενο σασι αλλα μαλλον ο μαρσπιες-ποδια απο κατω; μια χαρα επισκευαζεται
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Axelq είπε Προσωπικά θα τους κυνηγούσα και τους δυο, μηχανικό και πωλητή, τον πρώτο γιατί δεν έκανε σωστό έλεγχο, ελπίζω να έχεις κάποια απόδειξη από το συνεργείο του. Μετά θα έπαιρνα επίσημη βεβαίωση από την αντιπροσωπεία, ίσως και από ΚΤΕΟ ότι το αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο και θα πήγαινα εναντίον του πωλητή. Σιγά μην πήρε απόδειξη από τον μηχανικό του.Αν το πήγαινε σε εταιρία που κάνει τέτοιους ελέγχους τότε ναι. Οσο για το ΚΤΕΟ,εφοσων είναι ακόμα σε ισχύ,έχει δικαίωμα,θεωρητικά τουλάχιστον να κυκλοφορεί.Αν είχε λήξει άλλαζε το θέμα. 21 λεπτά πριν, alex84 είπε Μισό μισό.... Το αυτοκίνητο είναι του 2006 οκ , πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα ποτέ είχε? Κάτι μου λέει πως το πήρες από ιδιώτη ''εμπορο'' που το έκανε εισαγωγή πριν λίγο καιρό οπότε θα είχε και ''φρεσκια'' πινακίδα... Σωστο,θα βοηθούσε στη συζήτηση να έλεγε ο TS ποιος ήταν ο πωλητής και τι γράφει η άδεια. 6 λεπτά πριν, georgiouu είπε 7 σελιδες σχολια και κανεις δεν σχολιασε οτιο αυτο που βλεπουμε στην φωτο δεν σκουριασμενο σασι αλλα μαλλον ο μαρσπιες-ποδια απο κατω; μια χαρα επισκευαζεται Είπαμε να πάει σε δυο τρεις λαμαρινάδες.Φυσικά και επισκευάζεται με το ανάλογο κόστος.Πιθανόν να γίνεται και εύκολα.Αν ο φανοποιος που του είπε ότι δεν επισκευάζεται είναι σαν το μηχανικό που το κοίταξε,τότε κάτι γίνεται. Ολα αυτά θεωρίες φυσικά. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις