Προς το περιεχόμενο

Αγορά αμαξιού με πρόβλημα στο πλαίσιο

kleanthis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τετοιες σαπιλες βλεπω μονο σε οχηματα / αντικες που ανακατασκευαζω και συνηθως ειναι πριν το ‘80. Μιλαμε σου εκατσε τεφαρικι. Οπως ειπαν, χλωμο να ηταν Ελληνικο το αυτοκινητο, το πιο πιθανο εξωτερικου και εχει φαει τρελο αλατι για να εγινε ετσι. Κριμα που δεν το κοιταξατε καλυτερα…

Πληροφοριακα παντως, ολα γινονται αλλα με το αναλογο κοστος. Σιγουρα θελει αμμοβολη στα σημεια για να εμφανιστει ο πραγματικος “καρκινος” και μετα προχωρας απο εκει…

Μιλα με δικηγορο μηπως και σωνεται η κατασταση, αλλα χλωμο το βλεπω…

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου κάνει εντύπωση η τιμή.4 χιλιάρικα για ένα Aygo 17 ετών,με τόση σκουριά,και να μην είχε πάλι πολλά είναι.

Απο εκεί και πέρα αν έχει χρόνο και χρήμα για χάσιμο,το πάει δικαστικά.

Όπως ειπώθηκε,ο ΙΔΙΩΤΗΣ πωλητής δέχθηκε έλεγχο από την πλευρά του αγοραστή,πολύ σημαντικό αυτό και προφανώς μπορεί κάλλιστα να μην γνώριζε ότι υπήρχε τόση σκουριά και να μην έχει ιδέα από αυτοκίνητα και είπε

«το πουλάω οπως είναι,πάνε και κάνε έλεγχο όπου θέλεις,δεν ξέρω αν έχει κάποιο πρόβλημα,εμένα μέχρι τώρα δεν μου έβγαλε τίποτα»Ο πελάτης το πήγε σε ΔΙΚΟ ΤΟΥ μάστορα,το έκανε έλεγχο και έδωσε το ΟΚ.

Με αυτά τα δεδομένα καλη τύχη στα δικαστήρια.

13 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Στη περίπτωση αυτή ο πωλητης ήταν μαντράς,τα προβλήματα δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι και ο αγοραστής δεν το έκανε έλεγχο σε δικο του μηχανικό.

Επεξ/σία από jmmys

1 hour ago, greekfragma said:

θα πας στο ΚΤΕΟ να σου βγάλουν με χαρτιά παρατηρήσεις φωτογραφίες οτι το αμάξι είναι επικίνδυνο και θα πας με ένα εξώδικο από το δικηγόρο σου και το χαρτί του ΚΤΕΟ που αναφέρει την επικινδυνότητα που σου απέκρυψε.

θα εκτυπώσεις και το δεδικασμένο εδώ

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/polisi-metaheirismenoy-aytokinitoy-me-krymmeno-pragmatiko-elattoma-eirath-2230-2020

και θα του πεις.

ή παίρνεις το αμάξι πίσω και μου δίνεις 4000ευρώ που σου έδωσα ή τα λέμε στα δικαστήρια.

Αυτό θα έχει πάτημα μόνο αν είναι εταιρία ή έμπορος αυτός που το πούλησε,  αν είναι ιδιώτης,  όχι

1 ώρα πριν, kleanthis21 είπε

Το ποσό ήταν γύρω στα 4000 δεν ήταν κάτι το τόσο μεγάλο αλλά ούτε κάτι αμελητέο. 

τεράστιο απο τη στιγμή που πήγε χαμένο , ρώτα δικηγόρο εμπιστοσύνης όμως .

1 ώρα πριν, kleanthis21 είπε

Σε δύο εβδομάδες έχει και ΚΤΕΟ. Πώς θα περάσει αυτό το αμάξι ΚΤΕΟ?

το ΚΤΕΟ είναι το λιγότερο , η ασφάλειά σου είναι το κυριότερο

• Like 2

1 minute ago, sdikr said:

Αυτό θα έχει πάτημα μόνο αν είναι εταιρία ή έμπορος αυτός που το πούλησε,  αν είναι ιδιώτης,  όχι

εάν η συναλλαγή δεν έγινε με το χαρτί που το βρίσκει άριστο ατρακάριστο και δίχως ελαττώματος μια χαρά στέκει το πάτημα.

προφανώς στη πρότασή μου είναι να δει δικηγόρος τις λεπτομέρειες που εμείς εδώ δε τις ξέρουμε ή τις ξέρουμε επιδερμικά.

για να αποδειχθεί το αμάξι επικίνδυνο και οτι έπρεπε να μην πωληθεί ως αμάξι αλλά ως ανταλλακτικά, πολλά μπορούν να γίνουν από τη μεριά του TS και να κρεμάσουν στα μανταλάκια των πωλητή.

ακόμα και ένα χαρτί αντιπροσωπείας με φάκελο από τον υπεύθυνο σερβις με φωτογραφίες και μετρήσεις.

1 minute ago, greekfragma said:

εάν η συναλλαγή δεν έγινε με το χαρτί που το βρίσκει άριστο ατρακάριστο και δίχως ελαττώματος μια χαρά στέκει το πάτημα.

προφανώς στη πρότασή μου είναι να δει δικηγόρος τις λεπτομέρειες που εμείς εδώ δε τις ξέρουμε ή τις ξέρουμε επιδερμικά.

για να αποδειχθεί το αμάξι επικίνδυνο και οτι έπρεπε να μην πωληθεί ως αμάξι αλλά ως ανταλλακτικά, πολλά μπορούν να γίνουν από τη μεριά του TS και να κρεμάσουν στα μανταλάκια των πωλητή.

ακόμα και ένα χαρτί αντιπροσωπείας με φάκελο από τον υπεύθυνο σερβις με φωτογραφίες και μετρήσεις.

Αυτό που έχεις βάλει έχει να κάνει με εμπορική εγγύηση,  κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε συναλλαγές απο ιδιώτη σε ιδιώτη

• Like 1

Μόλις τώρα, sdikr είπε

Αυτό που έχεις βάλει έχει να κάνει με εμπορική εγγύηση,  κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε συναλλαγές απο ιδιώτη σε ιδιώτη

κοίτα απο τη στιγμή που η συναλλαγή αφορά αμάξι , αλλά τελικά δε θα έχει αμάξι λόγω επικινδυνότητας μπορεί να το προχωρήσει

το θέμα είναι οτι η κάθε πλευρά μπορεί να ισχυριστεί τα δικά της . Σημαντικό είναι να βρει και την αγγελία , την περιγραφή της συγκεκριμένα

1 minute ago, sdikr said:

κάποια κομμάτια ισχύουν και για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. το τελικό συμπέρασμα είναι οτι στέκει και σε αυτή τη περίπτωση και ο δικηγόρος του ξέρει πως θα προσαρμόσει αυτά που έβαλα στη δική του υπόθεση.

μια βόλτα από αντιπροσωπεία και ΚΤΕΟ να μαζέψει 2-3 υπογραφές και χαρτιά με φωτογραφίες και τον έδεσε χειροπόδαρα και τον ιδιώτη που πούλησε αυτή τη σαπίλα. Ακόμα και αν δεχθούμε την τεράστια ευθύνη του μηχανικού που το έλεγξε και το βρηκε οκ.

ο TS λειτούργησε καλή τη πίστη. Ο πωλητής όχι.

15 ώρες πριν, kleanthis21 είπε

Καλησπέρα σε όλους, πριν δύο εβδομάδες αγόρασα ένα αυτοκίνητο toyota aygo του 06 που δυστυχώς ενώ του έριξε μάστορας μια ματιά στη μηχανή και όλα φαινόντουσαν καλά , τώρα που πήγα για το πρώτο σερβίς και σήκωσαν το αμάξι, από κάτω είναι όλο σκουριασμένο , η σκουριά έχει φάει το σασί και από δύο αντιπροσωπείες μου είπανε ότι το αμάξι είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να οδηγείται. Επίσης στο σημείο που έχει φτάσει η σκουριά το αμάξι δεν επισκευάζεται . Μπορώ να κάνω κάτι για παραλάβω τα λεφτά μου πίσω? Έχει βρεθεί κάποιος σε ανάλογη θέση? Μπορώ να κινηθώ νομικά? Screenshot_20230703-093903.png.07b57aa8645bdb434a149324387d1bec.png

Αυτο εχει ποιο πολυ σκουρια και απο το Datsun του 72 που φερα !

8 minutes ago, greekfragma said:

κάποια κομμάτια ισχύουν και για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. το τελικό συμπέρασμα είναι οτι στέκει και σε αυτή τη περίπτωση και ο δικηγόρος του ξέρει πως θα προσαρμόσει αυτά που έβαλα στη δική του υπόθεση.

μια βόλτα από αντιπροσωπεία και ΚΤΕΟ να μαζέψει 2-3 υπογραφές και χαρτιά με φωτογραφίες και τον έδεσε χειροπόδαρα και τον ιδιώτη που πούλησε αυτή τη σαπίλα. Ακόμα και αν δεχθούμε την τεράστια ευθύνη του μηχανικού που το έλεγξε και το βρηκε οκ.

ο TS λειτούργησε καλή τη πίστη. Ο πωλητής όχι.

Αυτό το λες εσυ,  αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο για το αν λειτούργησε καλή τη πίστη κλπ

Το κομμάτι εγγυηση όμως δεν ισχύει σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών

16 minutes ago, korakios said:

κοίτα απο τη στιγμή που η συναλλαγή αφορά αμάξι , αλλά τελικά δε θα έχει αμάξι λόγω επικινδυνότητας μπορεί να το προχωρήσει

το θέμα είναι οτι η κάθε πλευρά μπορεί να ισχυριστεί τα δικά της . Σημαντικό είναι να βρει και την αγγελία , την περιγραφή της συγκεκριμένα

Αυτό που λες ισχυει ,  θα ισχυρίστει η κάθε μια τα δικά της και θα πρέπει να γίνει στα δικαστήρια

3 minutes ago, sdikr said:

Αυτό το λες εσυ,  αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο για το αν λειτούργησε καλή τη πίστη κλπ

Το κομμάτι εγγυηση όμως δεν ισχύει σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών

Τόση σιγουριά και τόσο λάθος...ισχύει και έχει αναλυθεί διεξοδικά εδώ, και πρόσφατα. 

1 minute ago, vs_skg said:

Τόση σιγουριά και τόσο λάθος...ισχύει και έχει αναλυθεί διεξοδικά εδώ, και πρόσφατα. 

Δεν ισχύει εγγύηση εμπορική μεταξύ ιδιωτών, αλλά μπορείς να επιμένεις κανένα θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, sdikr said:

Δεν ισχύει εγγύηση εμπορική μεταξύ ιδιωτών, αλλά μπορείς να επιμένεις κανένα θέμα

Μιλάμε για νόμιμη εγγύηση όχι εμπορική, αλλά οκ μπορείς να λες άλλα ντ' άλλων κανένα θέμα

Στείλε ένα μήνυμα και δω https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/statutory-warranty

πες ο sdkir από το ινσόμνια είμαι, εγώ θα σας πω τι ισχύει

Επεξ/σία από vs_skg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, vs_skg said:

Μιλάμε για νόμιμη εγγύηση όχι εμπορική, αλλά οκ μπορείς να λες άλλα ντ' άλλων κανένα θέμα

Στείλε ένα μήνυμα και δω https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/statutory-warranty

πες ο sdkir από το ινσόμνια είμαι, εγώ θα σας πω τι ισχύει

Μπορεί ακόμα να πει πως ο vk_skg είπε πως με καλύπτει σε περίπτωση αγοράς απο ιδιώτη

κανένα θεμα

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/shopping-consumer-rights/index_el.htm#from-private-individual-1

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...