Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, greekfragma said:

θα πας στο ΚΤΕΟ να σου βγάλουν με χαρτιά παρατηρήσεις οτι το αμάξι επικίνδυνο και θα πας με ένα εξώδικο από το δικηγόρο σου και το χαρτί του ΚΤΕΟ που αναφέρει την επικινδυνότητα που σου απέκρυψε.

θα εκτυπώσεις και το δεδικασμένο εδώ

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/polisi-metaheirismenoy-aytokinitoy-me-krymmeno-pragmatiko-elattoma-eirath-2230-2020

και θα του πεις.

ή παίρνεις το αμάξι πίσω και μου δίνεις 4000ευρώ που σου έδωσα ή τα λέμε στα δικαστήρια.

Κάπου στο link που παρέθεσες λέει το εξής:

"Πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με κρυμμένο πραγματικό ελάττωμα, την ανυπαρξία του οποίου είχε εγγυηθεί ο πωλητής."

Και από όσα έχει γράψει ο ts δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, δλδ ο πωλητής να εγγυήθηκε την "ανυπαρξία κρυμμένου πραγματικού ελαττώματος".

Edit
Δες και ένα απόσπασμα από την επίμαχη απόφαση:

"Στην προκειμένη περίπτωση με την ένδικη αγωγή ο ενάγων εκθέτει ότι δυνάμει της από 13.6.2013 σύμβασης πωλήσεως, που κατήρτισε με την εναγομένη, η τελευταία του μεταβίβασε κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και με την παροχή εγγυήσεως καλής λειτουργίας για χρονικό διάστημα τριών ετών το περιγραφόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, τύπου CITROEN, αντί τιμήματος 14.450 ευρώ, το οποίο εξόφλησε πλήρως."

https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/eirath 2230_2020.htm

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 3
  • Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Κάπου στο link που παρέθεσες λέει το εξής:

"Πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με κρυμμένο πραγματικό ελάττωμα, την ανυπαρξία του οποίου είχε εγγυηθεί ο πωλητής."

Και από όσα έχει γράψει ο ts δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, δλδ ο πωλητής να εγγυήθηκε την "ανυπαρξία κρυμμένου πραγματικού ελαττώματος".

και δεν είναι και κρυμμένο ,ούτε το έχει βάψει ούτε το έχει στοκάρει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, kleanthis21 είπε

η σκουριά έχει φτάσει στον άξονα πίσω που βρίσκει πάνω στο πλαίσιο οπότε εκεί δεν παίρνει ούτε κόλληση ούτε αξίζει να ασχοληθείς

Θα σου έγραφα ότι το επικίνδυνο που σου είπαν είναι υπερβολή όμως τώρα διάβασα αυτό το μήνυμα και ναι υπάρχει θέμα αν έχουν αρπάξει οι βάσεις που κάθεται ο πίσω άξονας. Τόσο σάπιο αυτοκίνητο αυτής της χρονολογίας δεν μου έχει τύχει ξανά. Θυμίζει εποχές 80s και αρχές 90s το πρόβλημα. 

Στα Ascona και τα Kadett υπήρξαν περιπτώσεις που ξεκόλλησε ο πίσω άξονας (περιστατικά στην Αγγλία). Δεν σημαίνει ότι ισχύει και στην δική σου περίπτωση.

Το μέγεθος της ζημιάς θα το μάθεις από λαμαρινά και όχι από την αντιπροσωπεία (δεν ξέρω αν το είδε ο αντίστοιχος δικός τους).

Ότι μπορεί να φτιαχτεί (για το θέμα του άξονα λέω) ναι στα σίγουρα. Θέλει σχετική δουλειά όμως και δεν ξέρω αν σε συμφέρει το κόστος.

Φιλικά

Αυτοκίνητο δεν αγοράζουμε έτσι ρε παιδιά, ούτε καν ποδήλατο. Και 1000€ να δώσουμε θα το ψάξουμε μέσα έξω πάνω κάτω. Αν δεν είσαι γνώστης τότε ο μηχανικός που το πήγες είναι μέγας Μαλάκας τελεία και παύλα.

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το θέμα είναι αν αξίζει να το κυνηγήσει δικαστικά.Θα πρέπει να αποδείξει δόλο του πωλητή λογικά.Αυτό πως θα γίνει;

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η σκουριά είναι εμφανης.Πιο εμφανές δεν γίνεται.Το πήγε και σε μάστορα,που δεν το είδε καν από κάτω.Δεν ειναι κάποια βλάβη που δεν φαινόταν ενώ υπήρχε.Μπαμ κάνει η σκουριά.

Ας το πάει σε έναν φανοποιο να δει τι μπορεί να γίνει,γιατί δικαστικά χλωμό το βλέπω,με τόση σκουριά που βγάζει μάτια..Τζάμπα χρόνο και χρήμα.Αν το θέλει βέβαια ας πάει σε δικηγόρο.

2 λεπτά πριν, liakinen είπε

Αν δεν είσαι γνώστης τότε ο μηχανικός που το πήγες είναι μέγας Μαλάκας τελεία και παύλα.

Αυτό ακριβώς.Αυτός θέλει κυνηγι δικαστικά που λέει ο λόγος.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το θέμα είναι αν αξίζει να το κυνηγήσει δικαστικά.Θα πρέπει να αποδείξει δόλο του πωλητή λογικά.Αυτό πως θα γίνει;

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η σκουριά είναι εμφανης.Πιο εμφανές δεν γίνεται.Το πήγε και σε μάστορα,που δεν το είδε καν από κάτω.Δεν ειναι κάποια βλάβη που δεν φαινόταν ενώ υπήρχε.Μπαμ κάνει η σκουριά.

Ας το πάει σε έναν φανοποιο να δει τι μπορεί να γίνει,γιατί δικαστικά χλωμό το βλέπω,με τόση σκουριά που βγάζει μάτια..Τζάμπα χρόνο και χρήμα.Αν το θέλει βέβαια ας πάει σε δικηγόρο.

Αυτό ακριβώς.Αυτός θέλει κυνηγι δικαστικά που λέει ο λόγος.

Το πήγα και σε φανοποιό, μου είπε το ίδιο πράγμα οτι δεν αξίζει να ασχοληθώ και αυτός δεν λαμβάνει την ευθύνη να κάνει οποιαδήποτε κόλληση. Δυστυχώς δεν γνωρίζω απο αμάξια οπότε αφού ο πρώτος μάστορας που το είδε μου είπε οτι ειναι οκ και οτι αξίζει τα λεφτά του το πήρα με κλειστά μάτια..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kleanthis21 είπε

Το πήγα και σε φανοποιό, μου είπε το ίδιο πράγμα οτι δεν αξίζει να ασχοληθώ και αυτός δεν λαμβάνει την ευθύνη να κάνει οποιαδήποτε κόλληση. Δυστυχώς δεν γνωρίζω απο αμάξια οπότε αφού ο πρώτος μάστορας που το είδε μου είπε οτι ειναι οκ και οτι αξίζει τα λεφτά του το πήρα με κλειστά μάτια..

Να πας και σε άλλον φανοποιό και αν δεις ότι σου πει τα ίδια με τον πρώτο τότε δυστυχώς αλλά θα έχεις χασούρα από την υπόθεση.

Πούλημα όσο όσο ή για ανταλλακτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ υπάρχει απώλεια συνομολογημένης ιδιότητας αφού το αμάξι δεν περνάει κτεο/οδηγείται, θα πρέπει στο δικαστήριο ο πωλητής να πείσει ότι ως τέτοιο το πούλησε, για ανταλλακτικά, και όχι ως αμάξι. Δεν ενδιαφερει αν το γνώριζε ο πωλητής ή όχι. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, kleanthis21 είπε

Καλησπέρα σε όλους, πριν δύο εβδομάδες αγόρασα ένα αυτοκίνητο toyota aygo του 06 που δυστυχώς ενώ του έριξε μάστορας μια ματιά στη μηχανή και όλα φαινόντουσαν καλά , τώρα που πήγα για το πρώτο σερβίς και σήκωσαν το αμάξι, από κάτω είναι όλο σκουριασμένο , η σκουριά έχει φάει το σασί και από δύο αντιπροσωπείες μου είπανε ότι το αμάξι είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να οδηγείται. Επίσης στο σημείο που έχει φτάσει η σκουριά το αμάξι δεν επισκευάζεται . Μπορώ να κάνω κάτι για παραλάβω τα λεφτά μου πίσω? Έχει βρεθεί κάποιος σε ανάλογη θέση? Μπορώ να κινηθώ νομικά? Screenshot_20230703-093903.png.07b57aa8645bdb434a149324387d1bec.png

Αυτο το έκτρωμα ουτε σκυψιμο δεν ηθελε να το δεις, απλα βαζεις το κινητο κατω απ τα αμαξι και βγαζεις στα τυφλα φωτογραφια. Πραγματικα δεν ασχοληθηκες καθολου με το αυτοκινητο και δυστυχως θα σου κοστισει ακριβα., Μιλαμε για τελειως σκουπιδι. Καλη τύχη αν και δεν θα ελεγα οτι ειναι με το μερος σου, εκτος αν εχεις αδεια οπλοφοριας.

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, vs_skg said:

Εδώ υπάρχει απώλεια συνομολογημένης ιδιότητας αφού το αμάξι δεν περνάει κτεο/οδηγείται, θα πρέπει στο δικαστήριο ο πωλητής να πείσει ότι ως τέτοιο το πούλησε, για ανταλλακτικά, και όχι ως αμάξι. Δεν ενδιαφερει αν το γνώριζε ο πωλητής ή όχι

αυτό

Δημοσ.
1 minute ago, liakinen said:

Είναι σίγουρο ότι δεν περνάει;

με τέτοια σκουριά μέχρι και στον άξονα εσύ λες να περάσει;

η σκουριά έχει φτάσει στον άξονα πίσω που βρίσκει πάνω στο πλαίσιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, greekfragma είπε

με τέτοια σκουριά μέχρι και στον άξονα εσύ λες να περάσει;

ΝΑΙ.

Αν δεν πει ότι του έτυχε και να διεκδικήσει ότι μπορεί όπως αυτά που γράφτηκαν (ότι το αυτοκίνητο είναι ακατάλληλο) και ότι θέλει να κοπεί με χαρτί και σφραγίδα τότε ναι μπορεί να περάσει. Σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ και με τρεις ρόδες (που λέει ο λόγος) αν το πας και κάνεις τα κουμάντα περνάει. 

Πρόσφατα δικός μου άνθρωπος πέρασε αμάξι με ένα φανάρι μπροστά. Όχι καμένες λάμπες το δεύτερο αλλά έλλειπε ολόκληρο μαζί με το φλας. Ήταν και του οδηγού.

Επεξ/σία από liakinen
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakinen είπε

Είναι σίγουρο ότι δεν περνάει;

Ίσως με το κατάλληλο αντίτιμο. Φυσικά και δεν προτείνω κάτι τέτοιο, μην παρεξηγηθούμε κιόλας, αλλά δυστυχώς έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν πολυκαταλαβαινω πανω σε ποια βαση μπορεις να διεκδικησεις κατι μεσω της νομικης οδου - χωρις να ειμαι δικηγορος.

1. Υποθετω οτι ο πωλητης σου ειπε "το πουλαω οπως ειναι, αν θες πανε τσεκαρε το σε μαστορα"

2. Εσυ οντως το τσεκαρες σε μαστορα και το αγορασες γιατι συμφωνησες οτι το θες οπως ειναι.

Το ολο θεμα εδω ειναι οτι εσυ και ο μαστορας δεν σκεφτηκατε να κανετε το προφανες, δηλαδη να σκυψετε λιγο να δειτε το σασι, το οποιο μου κανει εντυπωση γιατι ακομα και σε καινουρια αυτοκινητα ε κοιταμε λιγο αν εχει χτυπηματα και γρατζουνιες, ποσο μαλλον σε αυτοκινητο 17 ετων. Δεν συζηταω καν για το απολυτως προφανες, οτι ζηταμε να το τσεκαρουν απο κατω για να δουν μηπως ειχε τρακαρισμα και ειναι συγκολλημενο οπως να ναι.

Απο κει και περα ο πωλητης σε τι φταιει; ειναι ενα θεμα απολυτως εμφανες σε σημειο ευκολα προσβασιμο που καθε αγοραστης θα τσεκαρε, το πηγες σε μηχανικο και το αγορασες. 

Επεξ/σία από epp
  • Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...