kleanthis21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, πριν δύο εβδομάδες αγόρασα ένα αυτοκίνητο toyota aygo του 06 που δυστυχώς ενώ του έριξε μάστορας μια ματιά στη μηχανή και όλα φαινόντουσαν καλά , τώρα που πήγα για το πρώτο σερβίς και σήκωσαν το αμάξι, από κάτω είναι όλο σκουριασμένο , η σκουριά έχει φάει το σασί και από δύο αντιπροσωπείες μου είπανε ότι το αμάξι είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να οδηγείται. Επίσης στο σημείο που έχει φτάσει η σκουριά το αμάξι δεν επισκευάζεται . Μπορώ να κάνω κάτι για παραλάβω τα λεφτά μου πίσω? Έχει βρεθεί κάποιος σε ανάλογη θέση? Μπορώ να κινηθώ νομικά? Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από kleanthis21 7
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Πας σε δικηγόρο να σε συμβουλέψει.Απο που το αγόρασες σε τέτοια κατάσταση; 1
kleanthis21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Από ιδιώτη , ο οποίος προφανώς κάνει ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ο μάστορας του δεν του είχε αναφέρει τίποτα .... Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι το πούλησε και ένα μήνα ακριβώς πριν λήξει το ΚΤΕο . Δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο αμάξι περνάει ΚΤΕΟ . 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, kleanthis21 είπε Από ιδιώτη , ο οποίος προφανώς κάνει ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ο μάστορας του δεν του είχε αναφέρει τίποτα .... Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι το πούλησε και ένα μήνα ακριβώς πριν λήξει το ΚΤΕο . Δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο αμάξι περνάει ΚΤΕΟ . Καλή τύχη,θα την χρειαστείς. 1
kleanthis21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δεν θέλω να κάνω το ίδιο και να το πουλήσω και εγώ γιατί είναι κρίμα να το πάρει οποιοδήποτε άλλος αυτό το αμάξι και να κινδυνέψει. Θα πρέπει ίσως να ρωτήσω δικηγόρο αφού και το ποσό αγοράς δεν είναι πολύ μεγάλο οπότε ίσως δεν αξίζει να ασχοληθώ και απλά να χάσω τα χρήματα μου 1
kalmik Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Kαλά αγόρασες αυτοκίνητο χωρίς έλεγχο από φανοποιό; 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 hour ago, kleanthis21 said: Μπορώ να κάνω κάτι για παραλάβω τα λεφτά μου πίσω? Έχει βρεθεί κάποιος σε ανάλογη θέση? Μπορώ να κινηθώ νομικά? Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, σχεδόν 20 ετών αυτοκίνητο πήρες χωρίς καμία εγγύηση. 1
korakios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, kalmik είπε Kαλά αγόρασες αυτοκίνητο χωρίς έλεγχο από φανοποιό; τι φανοποιό , απλά να το σήκωνε τότε σε ράμπα ο "μάστορας" που το πήγε και θα φαινόταν το χάλι 1 ώρα πριν, kleanthis21 είπε Δεν θέλω να κάνω το ίδιο και να το πουλήσω και εγώ γιατί είναι κρίμα να το πάρει οποιοδήποτε άλλος αυτό το αμάξι και να κινδυνέψει. Θα πρέπει ίσως να ρωτήσω δικηγόρο αφού και το ποσό αγοράς δεν είναι πολύ μεγάλο οπότε ίσως δεν αξίζει να ασχοληθώ και απλά να χάσω τα χρήματα μου πόσα έδωσες ? 3
Dinos1973 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 1 hour ago, kleanthis21 said: Καλησπέρα σε όλους, πριν δύο εβδομάδες αγόρασα ένα αυτοκίνητο toyota aygo του 06 που δυστυχώς ενώ του έριξε μάστορας μια ματιά στη μηχανή και όλα φαινόντουσαν καλά , τώρα που πήγα για το πρώτο σερβίς και σήκωσαν το αμάξι, από κάτω είναι όλο σκουριασμένο , η σκουριά έχει φάει το σασί και από δύο αντιπροσωπείες μου είπανε ότι το αμάξι είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να οδηγείται. Επίσης στο σημείο που έχει φτάσει η σκουριά το αμάξι δεν επισκευάζεται . Μπορώ να κάνω κάτι για παραλάβω τα λεφτά μου πίσω? Έχει βρεθεί κάποιος σε ανάλογη θέση? Μπορώ να κινηθώ νομικά? Πηγές μάστορα και δεν σήκωσε να δει το αμάξι από κάτω; Τι είδε δηλαδή! 7
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 8 hours ago, kleanthis21 said: Από ιδιώτη , ο οποίος προφανώς κάνει ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ο μάστορας του δεν του είχε αναφέρει τίποτα .... Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι το πούλησε και ένα μήνα ακριβώς πριν λήξει το ΚΤΕο . Δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο αμάξι περνάει ΚΤΕΟ . Ε δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, αφού οι περισσότεροι εδώ στο insomnia διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το ότι μόνο έμποροι πουλάνε σκάρτα αυτοκίνητα... 3
tutuyo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 μα πως να παρεις τα χρηματα σου πισω? Θα ισχυριστει κι ο πωλητης οτι δεν ηξερε και μαλιστα σου επετρεψε να το ελεγξεις κιολας σε μηχανικο. Με τοση σκουρια ουτε σηκωμα δεν ηθελε. πηρες aygo στο σακι
vagos789 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Αν εδωσες καλα λεφτα και αρα εχει νοημα να το κυνηγησεις δικαστικα,πιστευω θα δικαιωθεις αλλα πιθανοτατα θα χρειαστει χρονος και χρημα Ο λογος που θα δικαιωθεις ειναι επειδη δεν μπορει το αυτοκινητο να περιηλθε σε τετοια κατασταση μεσα σε δυο εβδομαδες.Ομως αυτα θελουν βεβαιωσεις τεχνικων κτλ Γνωμη μου: Ξεκινα με ενα εξωδικο για να εισαι κατοχυρωμενος (πηγαινε στον πιο φτηνο δικηγορο που θα βρεις) και μετα δες πως θα παει.
panos_90 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μόνο νομικά μπορείς να αποζημιωθείς, και αυτό σε βάθος χρόνου αν δεν σου επιστρέψει τα χρήματα πριν πάτε δικαστικά. Είναι μια ζημιά που προκλήθηκε προφανώς με τα χρόνια, οπότε δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι την προκάλεσες εσύ. Προσωπικά δοκίμασε κατευθείαν με εξώδικο, ώστε να καταλάβει από την αρχή ότι είσαι διατεθειμένος για όλα. Αξίζει γιατί σίγουρα ήξερε κι ο πωλητής και ήθελε να το ξεφορτωθεί
sphinxgr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Για να είναι έτσι, είναι εισαγωγής απο καμιά Γερμανία. Έτσι γίνονται λόγω αλατιου που ρίχνουν στον πάγο. Όταν παίρνουμε αυτοκίνητο, πληρώνουμε μηχανικό να κάνει 1 ώρα έλεγχο. Δεν τσιγκουνευομαστε τα 60€. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Από κει και πέρα ο πωλητής σου πούλησε ένα αμάξι. Υποθέτουμε ότι δεν ήξερε τι αμάξι είχε και απλά ήθελε να το πουλήσει. Εσύ έπρεπε να το πας σε μηχανικό για να είσαι καλυμμένος. Το έκανες? Το έκανες. Οπότε μόνο εσύ φταις και ο μηχανικός σου!!! Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2023 από sphinxgr 11 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις