Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, bilya είπε

Η πληροφορική δεν γίνεται κ για μενα δεν πρεπει να μπει σε πλαίσιο. Η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία κ συνεχώς. 

Στους μηχανικούς πχ είναι αρκετα πιο εύκολο μιας κ ο πυρήνας των γνώσεων είναι σχεδόν ίδιος εδω κ πανω απο εναν αιώνα. Η στατική κτιρίων πχ δεν έχει αλλάξει, μπορεί να εχουν αλλάξει οι κανονισμοι, συστελεστες ασφαλείας κτλπ αλλά η ανάλυση είναι ίδια.

Εδώ διαφωνώ. Όπως είπα οι σχολές πληροφορικής δεν σε εξετάζουν (ή δεν θα έπρεπε να σε εξετάζουν) σε τεχνολογίες κατά κύριο λόγο αλλά σε επιστημονικά θέματα που θα μείνουν ίδια όσα χρόνια και να περάσουν. Λέγεται computer science, και παρόλο που το computer είναι misnomer, το science καλώς υπάρχει. Θα μπορούσε να γίνει licenced αυτό το κομμάτι γνώσεων. Φυσικά αν ξέρεις αυτά δεν σημαίνει ότι στις επιχειρήσεις θα είσαι ο καταλληλότερος, ούτε ότι θα χρησιμοποιείς στην πράξη όλα ή τα περισσότερα από αυτά που έμαθες, αλλά guess what, έτσι είναι σε όλους τους κλάδους των μηχανικών. Ηλεκτρολογικές μελέτες θα μάθεις πάνω στην δουλειά και λιγότερο σε ένα ή δύο μαθήματα στο ΕΜΠ. Το πτυχίο παίζει περισσότερο ρόλο να έχεις μια γενική κατανόηση πως ταιριάζουν τα κομμάτια του puzzle, την ικανότητα να αναγνωρίζεις μοτίβα στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις και θα ψάξεις στο κατάλληλο σημείο για να τα λύσεις. Όπως επίσης αποδεικνύουν ότι έχει την νοημοσύνη να βγάλεις ένα δύσκολο πρόγραμμα σπουδών και να σου εμπιστεύονται την λύση προβλημάτων και τον χρόνο και τα λεφτά τους. Και φυσικά παίζει ρόλο και στα λεφτά εφόσον λειτουργεί σαν κόφτης σε άλλους να εισέλθουν στο επάγγελμα. Και είναι λογικό δεδομένου του κόπου, χρόνου και χρήματος που απαιτείται για τέτοιες σπουδές και μιλάμε για διαδρομή δεκαετίας και πάνω. Κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να γίνει γιατρός αν ήταν ανοικτό επάγγελμα. Οι Έλληνες γιατροί με το που τελειώσουν τις σπουδές τους φεύγουν έξω επειδή δεν έχει εξορθολογιστεί το σύστημα αμοιβών.

Επεξ/σία από rain-man
  • Like 1
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εχοντας δουλεψει με ινδους στην πληροφορικη υπαρχει λογος που δεν μας εχουν κλεψει τις δουλειες :P

γενικα ολο το thread ειναι too much παιρνουν ολοι τα δυο σταθμα και τσακωνονται χωρις λογο.

αν μπορεις να εχεις πτυχιο, να το εχεις. προσον ειναι. αν δεν μπορεις, αλλα εχεις πολυ ορεξη, θα βρεις ενα τροπο να κανεις αυτο που σου αρεσει επαγγελμα. καλως η κακως η πληροφορικη δεν ειναι οπως η ιατρικη. αμα εκανες μαλακια στο προγραμμα, δεν θα πεθανει κανεις.

anyways καλες σπουδες στον OP και ας μην μαλωνουμε για χαζομαρες με τοσο σθενος.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimitriosm είπε

εχοντας δουλεψει με ινδους στην πληροφορικη υπαρχει λογος που δεν μας εχουν κλεψει τις δουλειες :P

γενικα ολο το thread ειναι too much παιρνουν ολοι τα δυο σταθμα και τσακωνονται χωρις λογο.

αν μπορεις να εχεις πτυχιο, να το εχεις. προσον ειναι. αν δεν μπορεις, αλλα εχεις πολυ ορεξη, θα βρεις ενα τροπο να κανεις αυτο που σου αρεσει επαγγελμα. καλως η κακως η πληροφορικη δεν ειναι οπως η ιατρικη. αμα εκανες μαλακια στο προγραμμα, δεν θα πεθανει κανεις.

anyways καλες σπουδες στον OP και ας μην μαλωνουμε για χαζομαρες με τοσο σθενος.

Δεν το εξετάζω αν έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ευθύνη αλλά καθαρά οικονομικά. Αν οι μισθωτοί μιας ομάδας θέλουν υψηλότερες απολαβές χρειάζονται συνδικαλισμό. Τα επαγγέλματα που βγάζουν λεφτά δεν είναι λόγω ευθύνης ή οτιδήποτε άλλο οι συνδικαλιστικές ομάδες μπορούν να υποστηρίξουν, αλλά απλά και μόνο η ύπαρξη των τελευταίων. Ένας δικηγόρος μπορεί να δώσει κακή νομική συμβουλή αλλά πληρώνεται με την επίσκεψη επειδή έτσι έχει νομοθετηθεί. Ένας φαρμακοποιός δεν έχει καμιά διαφορά έναν που έχει μινι μαρκετ, με την διαφορά ότι τα συνδικαλιστικά του όργανα πολεμάνε την ελεύθερη αγορά αβυσσαλέα με τις άδειες που έχουν επιβάλλει. Ακόμη και ένας γιατρός σπάνια μπορεί να σκοτώσει κάποιον, θα πρέπει να είναι εντελώς αστοιχείωτος. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

αυτα ειναι καραμπινατα ψεματα και μου τα ελεγαν και εμενα αλλα η ωμη πραγματικοτητα ειναι οτι τα περισοτερα μεταπτυχιακα στην ελλαδα ειναι πληρωτα και πιστεψτε με δεν σου λενε οχι και με 5 να εχεισ παρει το χαρτι ...

ο βαθμος δεν μετρα πουθενα εκτοσ απο τα μορια στο δημοσιο βεβαια ...

πλεον δεν υπαρχουν πια αει τει ολα αει ειναι

Κάνεις λάθος, την ζω την κατάσταση και δεν είναι έτσι. Υπάρχουν συγκεκριμένα κρητήρια όπως βαθμός, δημοσιευμένες εργασίες κτλ. που σου δίνουν πόντους. Αν έχεις κάτω από 6 δεν μπορείς να κάνεις καν αίτηση. Αν διαφωνείς πες μου κάποιο δημόσιο ελληνικό μεταπτυχιακό πληροφορικλής/ΑΙ των ΑΕΙ που να μπορώ να μπω πληρώνοντας. Στο εξωτερικό πρέπει να ισχύει αυτό που λες, αλλά κι εκεί δεν ξέρω τα αξιόλογα πανεπιστήμια τι κάνουν.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, rain-man είπε

Δεν το εξετάζω αν έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ευθύνη αλλά καθαρά οικονομικά. Αν οι μισθωτοί μιας ομάδας θέλουν υψηλότερες απολαβές χρειάζονται συνδικαλισμό. Τα επαγγέλματα που βγάζουν λεφτά δεν είναι λόγω ευθύνης ή οτιδήποτε άλλο οι συνδικαλιστικές ομάδες μπορούν να υποστηρίξουν, αλλά απλά και μόνο η ύπαρξη των τελευταίων. Ένας δικηγόρος μπορεί να δώσει κακή νομική συμβουλή αλλά πληρώνεται με την επίσκεψη επειδή έτσι έχει νομοθετηθεί. Ένας φαρμακοποιός δεν έχει καμιά διαφορά έναν που έχει μινι μαρκετ, με την διαφορά ότι τα συνδικαλιστικά του όργανα πολεμάνε την ελεύθερη αγορά αβυσσαλέα με τις άδειες που έχουν επιβάλλει. Ακόμη και ένας γιατρός σπάνια μπορεί να σκοτώσει κάποιον, θα πρέπει να είναι εντελώς αστοιχείωτος. 

και εχουμε πολεμιους λοιπον που λενε οτι οι πληροφορικοι μπορουν να ειναι και να περνουν δουλειες χωρισ πτυχιο ... τι να πει κανενας ... 

θα επρεπε οι συλογοι πληροφορικης να πολεμουν και αυτοι αβυσσαλεα την ελευθερη αγορα αν θελουμε να εχουμε ενα αξιοπρεπεσ μελλον και να μην καταληξουμε οι ανηδεικευτοι εργατεσ του 21 αιωνα 

1 λεπτό πριν, White__Dragon είπε

Κάνεις λάθος, την ζω την κατάσταση και δεν είναι έτσι. Υπάρχουν συγκεκριμένα κρητήρια όπως βαθμός, δημοσιευμένες εργασίες κτλ. που σου δίνουν πόντους. Αν έχεις κάτω από 6 δεν μπορείς να κάνεις καν αίτηση. Αν διαφωνείς πες μου κάποιο δημόσιο ελληνικό μεταπτυχιακό πληροφορικλής/ΑΙ των ΑΕΙ που να μπορώ να μπω πληρώνοντας. Στο εξωτερικό πρέπει να ισχύει αυτό που λες, αλλά κι εκεί δεν ξέρω τα αξιόλογα πανεπιστήμια τι κάνουν.

τι να σου πω ρε φιλε , εγω στο παδα που ξερω μερικα μεταπτυχιακα πληροφορικησ ψαχνουν με το τουφεκη υποψηφιουσ για να μην χασουν χρηματοδοτηση και σταματησει το μεταπτυχιακο ... και στην ασοεε επισης ... κανε αιτηση και με 5,1 και θα δεις .. ασε τισ ιστοριεσ που λενε και καλα... στην πραξη 

ολοι οι συμφοιτητεσ μου που εκαναν msc ολοι 5ρια ηταν στο πτυχιο και ολοι το εκαναν για τα μορια δημοσιου ... 

απο την αλλη τη δημοσυευμενεσ εργασιες ? πριν το phd τι εργασιες και σε τι περιοδικο να κανεις ? και το κυριοτερο ... ξερεισ ποσα ζητουν τα περιοδικα  πληροφορικης ? 3κ στο ελαχιστο που να τα βρει προπτυχιακος αυτα ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

τι να σου πω ρε φιλε , εγω στο παδα που ξερω μερικα μεταπτυχιακα πληροφορικησ ψαχνουν με το τουφεκη υποψηφιουσ για να μην χασουν χρηματοδοτηση και σταματησει το μεταπτυχιακο ... και στην ασοεε επισης ... κανε αιτηση και με 5,1 και θα δεις .. ασε τισ ιστοριεσ που λενε και καλα... στην πραξη 

ολοι οι συμφοιτητεσ μου που εκαναν msc ολοι 5ρια ηταν στο πτυχιο και ολοι το εκαναν για τα μορια δημοσιου ...

απο την αλλη τη δημοσυευμενεσ εργασιες ? πριν το phd τι εργασιες και σε τι περιοδικο να κανεις ? και το κυριοτερο ... ξερεισ ποσα ζητουν τα περιοδικα  πληροφορικης ? 3κ στο ελαχιστο που να τα βρει προπτυχιακος αυτα ....

Εμένα μου άρεσαν τα projects με ό,τι θέμα θέλω και θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι.

Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι για μερικά μεταπτυχιακά. Εγώ λέω για τα σχετικά νέα μεταπτυχιακά για ΑΙ ή πληροφορικής με κατεύθυνση για ΑΙ κτλ. που έχουν ζήτηση τώρα (πχ. αυτό κ αυτό).

Επεξ/σία από White__Dragon
Δημοσ.

οκ ισωσ στα συγκεκριμενα να βαζουν αυστηρα barriers αλλα πιστευω οτι λογο ελειψεωσ χρηματων και κοσμου διατεθημενου να τα σκασει θα παρουν οποιον πληρωνει... εχει συμβει στο παρελθον και θα ξανασυμβει...

δεσ της ιντρακομ τα msc πουκανουν 50κ και αν πας ελληνασ με 12κ σε δεχοντε και σου κανουν εκπτωσεις κλπκλπ ... βεβαια εκει δεν παει κανεναν που να εχει το δημοσιο στο νου οπωσ και στο alba ...  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

οκ ισωσ στα συγκεκριμενα να βαζουν αυστηρα barriers αλλα πιστευω οτι λογο ελειψεωσ χρηματων και κοσμου διατεθημενου να τα σκασει θα παρουν οποιον πληρωνει... εχει συμβει στο παρελθον και θα ξανασυμβει...

δεσ της ιντρακομ τα msc πουκανουν 50κ και αν πας ελληνασ με 12κ σε δεχοντε και σου κανουν εκπτωσεις κλπκλπ ... βεβαια εκει δεν παει κανεναν που να εχει το δημοσιο στο νου οπωσ και στο alba ...  

Τα συγκεκριμένα έχουν ελάχιστα δίδακτρα και αν έχεις ατομικό και οικογενειακό εισόδημα κάτω του μέσου όρου απαλλάσσεσαι από αυτά εντελώς.

Και μην νομίζεις ότι επειδή δεν μου αρέσει το σύστημα του να τα σκας μου αρέσει αυτό. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε κρατήσει κάτι από τον Σωκράτη με τη δωρεάν παιδεία (κάτι πολυυύ ψιλά όμως!) αλλά είμαστε κολλημένοι και δύσκαμπτοι. Μπορεί να είσαι καλός σε έναν τομέα και να τύχει να έχεις κρητήρια που είναι μέσα στη λίστα τους που έφτιαξαν για να βάζουν πόνουτς ή μπορεί να είσαι καλός και να τύχει να είναι εκτός λίστας. Τα προσωπικά projects και γνώσεις δεν τα μετρούν καθόλου. Εγώ πχ. τώρα αν θέλω να μπω στο πρώτο μεταπτυχιακό που έστειλα, ακόμη και να έχω και γνώσεις και projects, πρέπει να ξαναγραφτώ σε ΑΕΙ 4 χρόνια ή ίσως να μπω σε μεταπτυχιακό ΤΕΙ και να τα πάω πολύ καλά και μετά να κάνω αίτηση στα δικά τους, δεν ξέρω, ούτε καν ασχολήθηκαν να μου πουν, σαν να είναι κάτι που ή το έχεις ή σε στέλνουν στον αγύριστο για πάντα.

Τι προτείνω; Εισαγωγικές εξετάσεις ως εναλλακτική μορφή εισαγωγής και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψην η προσωπική εργασία και τα projects, όπως κάνουν πλέον οι εργοδότες και αρχίζουν και μερικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Αλλά σιγά μην ασχοληθούν με το να διορθώνουν γραπτά ή με τις ιδιαιτερότητες των φοιτητών -- αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ να διαθέσουν σε <small>εμάς</small> από τον πολύτιμο χρόνο που αράζουν στην παραλία;;; 🙄 (υπάρχουν και εξαιρέσεις ευτυχώς(!), τις ψάχνω (με το ντουφέκι)...)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, White__Dragon είπε

Τα συγκεκριμένα έχουν ελάχιστα δίδακτρα και αν έχεις ατομικό και οικογενειακό εισόδημα κάτω του μέσου όρου απαλλάσσεσαι από αυτά εντελώς.

Και μην νομίζεις ότι επειδή δεν μου αρέσει το σύστημα του να τα σκας μου αρέσει αυτό. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε κρατήσει κάτι από τον Σωκράτη με τη δωρεάν παιδεία (κάτι πολυυύ ψιλά όμως!) αλλά είμαστε κολλημένοι και δύσκαμπτοι. Μπορεί να είσαι καλός σε έναν τομέα και να τύχει να έχεις κρητήρια που είναι μέσα στη λίστα τους που έφτιαξαν για να βάζουν πόνουτς ή μπορεί να είσαι καλός και να τύχει να είναι εκτός λίστας. Τα projects και τις προσωπικές γνώσεις δεν τις μετρούν καθόλου. Εγώ πχ. τώρα αν θέλω να μπω στο πρώτο μεταπτυχιακό που έστειλα, ακόμη και να έχω και γνώσεις και projects, πρέπει να ξαναγραφτώ σε ΑΕΙ 4 χρόνια ή ίσως να μπω σε μεταπτυχιακό ΤΕΙ και να τα πάω πολύ καλά και μετά να κάνω αίτηση στα δικά τους, δεν ξέρω, ούτε καν ασχολήθηκαν να μου πουν, σαν να είναι κάτι που ή το έχεις ή σε στέλνουν στον αγύριστο για πάντα.

Τι προτείνω; Εισαγωγικές εξετάσεις ως εναλλακτική μορφή εισαγωγής και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψην η προσωπική εργασία και τα projects, όπως κάνουν πλέον οι εργοδότες και αρχίζουν και μερικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Αλλά σιγά μην ασχοληθούν με το να διορθώνουν γραπτά ή με τις ιδιαιτερότητες των φοιτητών -- αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ να διαθέσουν σε <small>εμάς</small> από τον πολύτιμο χρόνο που αράζουν στην παραλία;;; 🙄 (υπάρχουν και εξαιρέσεις ευτυχώς(!), τις ψάχνω (με το ντουφέκι)...)

μα παζει και αυτο σε μερικα αλλα βαζουν και συνεντευξη και εκει περνανε αυτους που θελουν να περασουν .... παντα επαιζαν τετιοι διαχωρισμοι δυστηχος , αλλα στην αγωρα δεν μετραει σχεδον καθολου αυτο.. απλα να εχεισ ενα μεταπτυχιακο . και εισαι οκ . τωρα το τι ειναι και τι δεν ειναι δεν τουσ νοιαζει αφου ειμαστε ticboxes σε μια κολλα χαρτι ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

μα παζει και αυτο σε μερικα αλλα βαζουν και συνεντευξη και εκει περνανε αυτους που θελουν να περασουν .... παντα επαιζαν τετιοι διαχωρισμοι δυστηχος , αλλα στην αγωρα δεν μετραει σχεδον καθολου αυτο.. απλα να εχεισ ενα μεταπτυχιακο . και εισαι οκ . τωρα το τι ειναι και τι δεν ειναι δεν τουσ νοιαζει αφου ειμαστε ticboxes σε μια κολλα χαρτι ... 

Εννοείς ότι περνάνε αυτούς που τα σκάνε; Μα πως; Αφού το μεταπτυχιακό έχει δίδακτρα max πχ. 800 ευρώ το χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν;

Εγώ στο βιογραφικό είχα γράψει ότι γνωρίσω ένα σωρό εξτρά πράγματα και δεν με ρώτησαν τίποτα από αυτά, ούτε καν τι μου έχει κινήσει πιο πολύ το ενδιαφέρον από αυτά και θέλω να ασχοληθώ και γιατί. Μόνο για την πτυχιακή μου με ρώτησαν που ήταν κι αυτό τυπικό. Εντάξει, με ρώτησαν τι έχω κάνει γενικά στην αρχή, αλλά ντρεπόμουν να αρχίσω να τους λέω λεπτομέριες με όλα όσα ξέρω, νόμιζα ότι αφού τα έχουν ήδη δει στο βιογραφικό θα μου κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις για να με ενθαρρύνουν να μιλήσω γι' αυτά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, White__Dragon είπε

Εννοείς ότι περνάνε αυτούς που τα σκάνε; Μα πως; Αφού το μεταπτυχιακό έχει δίδακτρα max πχ. 800 ευρώ το χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν;

Εγώ στο βιογραφικό είχα γράψει ότι γνωρίσω ένα σωρό εξτρά πράγματα και δεν με ρώτησαν τίποτα από αυτά, ούτε καν τι μου έχει κινήσει πιο πολύ το ενδιαφέρον από αυτά και θέλω να ασχοληθώ και γιατί. Μόνο για την πτυχιακή μου με ρώτησαν που ήταν κι αυτό τυπικό. Εντάξει, με ρώτησαν τι έχω κάνει γενικά στην αρχή, αλλά ντρεπόμουν να αρχίσω να τους λέω λεπτομέριες με όλα όσα ξέρω, νόμιζα ότι αφού τα έχουν ήδη δει στο βιογραφικό θα μου κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις για να με ενθαρρύνουν να μιλήσω γι' αυτά.

φιλε οταν λεω οποιουσ θελουν εννοω τουσ δικουσ τους φιλους μαθητες γνωστους κλπ;

παντα βαζουν και κομματικου σωληνα παιδια μεσα για εξηπηρετησεισ σε αυτα που ειναι φτηνα ...

κλπ βεβαια φταιει οτι ειναι φτηνο πολυ τι 800 ευρω το χρονο  ... τσαμπα εμενα μου γυρευανε απο 8000 μεχρι 12000 το ετος για μεταπτυχιακο ... 

δεν κοιταν τιποτα απο cv αφου ολοι αυτοι στισ επιτρωπεσ ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και δεν σκαμπαζουν καν να διαβασουν ... μονο τυπικα προσωντα κοιτανε ...και μεχρι εκει 

εγω ειχα τσακωθει καποτε που περασα συνεντευξη σε παρομοιο mcs  γιατι το βιογραφικο μου ηταν 7 σελιδες και ολων των αλλον 1 και μου την ειπαν οτι πρεπει να το εχω πιο μικρο για να το διαβασουν κλπκλπ

. ειχα δημοσιευσεισ μεσα και τετοια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα. Οπότε να έχουμε στο νου μας ότι προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πάνε πακέτο να επιλέγουμε προπτυχιακό ανάλογα με τι μεταπτυχιακό μας αρέσει :P

Κάστε να κάνω και μια αίτηση στο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ μου λοιπόν. Μπορεί να μην μου αρέσει τόσο όσο άλλα, αλλά αφού δεν έχει σημασία για την αγορά εργασίας τι πτυχίο είναι... μαθαίνω ό,τι με ενδιαφέρει περισσότερο ανεξάρτητα από αυτό.

ΥΓ: Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, αλλά στη σχολή μου με ξέρουν.

Δημοσ.

κοιτα πρεπει να εχεισ σκοπο και στοχο πριν επιλεξεισ κατι ... πρεπει να σκεφτεισ εαν θελεις να δουλεψεισ σε ΑΙ ΠΧ ΞΕΧΝΑς ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... 

γενικα που θα ηθελες να δουλεψεισ και σ ε ποια χωρα και να επιλεξεις ετσι ...

αν εισαι γενικα και αοριστα τραβα σε οτι σχετικο υπαρχει..

αν θελεις δημοσιο και μορια τραβα στο πιο ευκολο και φτηνο ...αφου ιδιο αριθμο μοριων θα παρεισ 150 και δεν παιζει καμια διαφορα σε προκυρηξεις κοκ ...

τοιδιο ισχυει και με τα πτυχια αγγληκων να ξερεισ ειτε εχεις το κεμπριτζ ειτε το πιο ευκολο τις πλακασ παλι ιδια μορια θα παρεις ...

Δημοσ.

4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

οκ ισωσ στα συγκεκριμενα να βαζουν αυστηρα barriers αλλα πιστευω οτι λογο ελειψεωσ χρηματων και κοσμου διατεθημενου να τα σκασει θα παρουν οποιον πληρωνει...

4 ώρες πριν, White__Dragon είπε

Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι για μερικά μεταπτυχιακά. Εγώ λέω για τα σχετικά νέα μεταπτυχιακά για ΑΙ ή πληροφορικής με κατεύθυνση για ΑΙ κτλ. που έχουν ζήτηση τώρα (πχ. αυτό κ αυτό).

Έπιασες και συ το ΠΜΣ Επιστημης Υπολογιστών του CSD λες και συγκρίνεται με το οποιοδήποτε πληρωμένο μεταπτυχιακό...

Δημοσ.
Στις 18/7/2023 στις 6:26 ΜΜ, truman2193 είπε

Συμφωνώ 100%. Σίγουρα αρεστό το πτυχίο αν είσαι καινούργιος. Μετά απο μια ηλικία όμως το να έχεις πτυχίο είναι το ελάχιστο, δεν θα κοιτάξουν αυτό. Θα κοιτάξουν τι γλώσσες προγραμματισμου ξέρεις, σε τι επίπεδο, προϋπηρεσία κλπ.

Αυτό ισχύει παντού σε όλα τα επαγγέλματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...