V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, truman2193 είπε ... H μεγαλύτερη εταιρεία, αν ζητάει πτυχίο (όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα) δεν θα τον πάρει. Θα τον απορρίψει εξ αρχής και θα πάρει κάποιον που έχει και τα δυο, προϋπηρεσία και πτυχίο. Δεν έχει λόγο να πάρει τον πρώτο όταν μπορεί να πάρει τον δεύτερο. - 1
Dinos1973 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 On 14/07/2023 at 22:52, V.I.Smirnov said: Εταιρείες της πλάκας μπορεί να σε πάρουν και χωρίς πτυχίο, εκεί στοχεύει η πλέμπα - ακριβώς διότι δεν μπορεί να πάει αλλού. Κι εκεί θα είναι κολλημένη μια ζωή. Οι αξιόλογες εταιρείες, οι οποίες δίνουν προοπτικές και πληρώνουν καλά, ζητάνε ΠΑΝΤΑ πτυχίο ανώτατης σχολής - και όχι μόνον. Και οι πρώτοι μισθοί είναι διπλάσιοι από αυτούς που αναφέρονται εδώ. Τα ξέρω από συναδέλφους που προσελήφθησαν σ' αυτές. Τι να λέμε τώρα, μπείτε π.χ. στη BETA careers, ή στην ANSYS Hellas να το δείτε μόνοι σας. Αυτό ότι "το πτυχίο δεν χρειάζεται, αρκεί να είσαι γ@μ@τος" είναι από τις μεγαλύτερες πλάνες που κυκλοφορούν. Εξάλλου, αν είσαι πράγματι γ@μ@τος γιατί δεν μπόρεσες να κάνεις σπουδές της προκοπής αλλά έμεινες στη μετριότητα ή στο τίποτε ; Αυταπόδεικτο είναι... - Ετσι ακριβως !!!!!!
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, V.I.Smirnov είπε H μεγαλύτερη εταιρεία, αν ζητάει πτυχίο (όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα) δεν θα τον πάρει. Θα τον απορρίψει εξ αρχής και θα πάρει κάποιον που έχει και τα δυο, προϋπηρεσία και πτυχίο. Δεν έχει λόγο να πάρει τον πρώτο όταν μπορεί να πάρει τον δεύτερο. Έχω δώσει παραδείγματα και γνωστών μου όπου τους προσέλεβαν χωρίς πτυχίο γιατί ήταν πιο ώριμοι προγραμματιστικά απ΄τους πτυχιούχους αλλά συνεχίζεις. Εδώ σου λέω, τον αδελφό μου πήραν στην Alpha Bank με μηδενική προϋπηρεσία στο να γράφει κώδικα, και με άσχετο πτυχίο. Το παιδί πήγε για τραπεζικός και βγήκε προγραμματιστής επειδή είχε κάποιες χ ψ γνώσεις που τις ανέφερε τυχαία, και μετά απο προτροπή του διευθυντή του έδωσαν την ευκαιρία μέσα απο την ομάδα τους να τις εξελίξει. Είδαν ένα potential και τον πήραν. Entry level εργασία σε θέση προγραμματισμου σε μεγάλη εταιρεία, νομίζεις συνεντεύξεις δεν έκαναν και πτυχιούχοι πληροφορικής; Γιατί να προτιμήσουν τον αδελφό μου που ΄χει τελειώσει οικονομικά από έναν άλλον που ΄χει τελειώσει πληροφορική και ουσιαστικά ξέρει παραπάνω;
Dinos1973 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 On 15/07/2023 at 02:43, rain-man said: Σοβαρές ή ασόβαρες εταιρείες κοιτάνε κάποιον να μπορεί να κάνει αυτό που θέλουν να κάνει με το μικρότερο δυνατό χρηματικό κόστος για αυτές. Αυτά ισχύουν για όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις και ανεξαρτήτως πτυχίων. Το κατά πόσο το πτυχίο είναι χρήσιμο ως διαπραγματευτικό χαρτί εξαρτάται απ' τον συνδικαλιστικό φορέα που έχει ή δεν έχει πίσω του. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μετά τα μνημόνια σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα εξαφανίστηκαν με το ανάλογο τίμημα για τον μισθωτό. Εκτος πραγματικοτητας!!!!!!
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, truman2193 είπε Έχω δώσει παραδείγματα και γνωστών μου όπου τους προσέλεβαν χωρίς πτυχίο γιατί ήταν πιο ώριμοι προγραμματιστικά απ΄τους πτυχιούχους αλλά συνεχίζεις. Εδώ σου λέω, τον αδελφό μου πήραν στην Alpha Bank με μηδενική προϋπηρεσία στο να γράφει κώδικα, και με άσχετο πτυχίο. Το παιδί πήγε για τραπεζικός και βγήκε προγραμματιστής επειδή είχε κάποιες χ ψ γνώσεις που τις ανέφερε τυχαία, και μετά απο προτροπή του διευθυντή του έδωσαν την ευκαιρία μέσα απο την ομάδα τους να τις εξελίξει. Είδαν ένα potential και τον πήραν. Entry level εργασία σε θέση προγραμματισμου σε μεγάλη εταιρεία, νομίζεις συνεντεύξεις δεν έκαναν και πτυχιούχοι πληροφορικής; Γιατί να προτιμήσουν τον αδελφό μου που ΄χει τελειώσει οικονομικά από έναν άλλον που ΄χει τελειώσει πληροφορική και ουσιαστικά ξέρει παραπάνω; Τα ίδια θα λέμε πάλι; είχε πτυχίο, όχι πληροφορικής αλλά είχε, και μάλιστα στα οικονομικά που είναι συναφές με το αντικείμενο της τράπεζας. Με το πτυχίο πήγε εκεί. Αν ήταν απόφοιτος ΙΕΚ τι θα γινόταν; δεν θα βρισκόταν καν στην τράπεζα. Είναι αντίστοιχη περίπτωση π.χ. με κάποιον που είναι μηχανικός και μαθαίνει προγραμματισμό μόνος του και δουλεύει ως προγραμματιστής σε κάποια εταιρεία. Έχει πτυχίο μηχανικού όμως, δεν είναι χωρίς καμιά "περγαμηνή". - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Τα ίδια θα λέμε πάλι; είχε πτυχίο, όχι πληροφορικής αλλά είχε, και μάλιστα στα οικονομικά που είναι συναφές με το αντικείμενο της τράπεζας. Με το πτυχίο πήγε εκεί. Αν ήταν απόφοιτος ΙΕΚ τι θα γινόταν; δεν θα βρισκόταν καν στην τράπεζα. Είναι αντίστοιχη περίπτωση π.χ. με κάποιον που είναι μηχανικός και μαθαίνει προγραμματισμό μόνος του και δουλεύει ως προγραμματιστής σε κάποια εταιρεία. Έχει πτυχίο μηχανικού όμως, δεν είναι χωρίς καμιά "περγαμηνή". - Καλώς λοιπόν, θα παρατήσω και εγώ τη σχολή μου, θα κάνω 10% να μπω δασολογία ας πούμε, και επειδή έχω κάποιες χ ψ βάσεις στον προγραμματισμό επειδή ασχολούμαι απο μικρός θα πάω να κάνω αίτηση σε περιβαλλοντικές εταιρείες και θα αναφέρω το ότι έχω γνώσεις προγραμματισμού ε και μάλλον θα με δεχθούν αφού το πτυχίο είναι τόσο σημαντικό. Να δούμε αν θα πάρουν εμένα που έχω κάποιες γνώσεις στον προγραμματισμό αλλά θα έχω πτυχίο ΑΕΙ συναφές και με το αντικείμενο της εταιρείας κιόλας, ή κάποιον που έχει ασχοληθεί 10 φορές παραπάνω απ΄ότι εγώ αλλά δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ. Ποντάρω τα λεφτά μου στον δεύτερο πάντως.😉
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, truman2193 είπε Καλώς λοιπόν, θα παρατήσω και εγώ τη σχολή μου, θα κάνω 10% να μπω δασολογία ας πούμε, και επειδή έχω κάποιες χ ψ βάσεις στον προγραμματισμό επειδή ασχολούμαι απο μικρός θα πάω να κάνω αίτηση σε περιβαλλοντικές εταιρείες και θα αναφέρω το ότι έχω γνώσεις προγραμματισμού ε και μάλλον θα με δεχθούν αφού το πτυχίο είναι τόσο σημαντικό. Να δούμε αν θα πάρουν εμένα που έχω κάποιες γνώσεις στον προγραμματισμό αλλά θα έχω πτυχίο ΑΕΙ συναφές και με το αντικείμενο της εταιρείας κιόλας, ή κάποιον που έχει ασχοληθεί 10 φορές παραπάνω απ΄ότι εγώ αλλά δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ. Ποντάρω τα λεφτά μου στον δεύτερο πάντως.😉 Εσύ ο ίδιος δίνεις την απάντηση. Ο αδερφός σου που τον έφερες ως παράδειγμα είχε σπουδές οικονομικών. Δηλ. είχε πτυχίο. Αν δεν είχε, δεν θα βρισκόταν εκεί. Την ευκαιρία την βρήκε χάρη σ' αυτό. Μια σοβαρή εταιρεία πιθανότατα δεν θα πάρει εσένα αλλά σίγουρα δεν θα πάρει και τον άλλον. Διότι θα ζητάει - και μπορεί να βρει - κάποιον που να τα έχει και τα δύο, και το πτυχίο και τη γνώση. Άρα ποντάρεις σε κάτι που δεν υφίσταται. Και παρεμπιπτόντως, γιατί να πας δασολογία; να πας σε κάποια σχολή μηχανικών, η οποία ανοίγει πολύ περισσότερους δρόμους για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον προγραμματισμό. Προφανώς δεν μπορείς όμως. Ποιός ενώ μπορεί να πάει π.χ. ηλεκτρολόγος ΕΜΠ για να γίνει προγραμματιστής, δεν πάει γιατί "το πτυχίο στον προγραμματισμό δεν χρειάζεται"; - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov 1
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Με αυτά που διαβάζω θα αρχίσω να αναρωτιέμαι γιατί σπούδασα Μαθηματικά ενώ μπορούσα να μην το κάνω. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από listerstorm 1
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 36 λεπτά πριν, listerstorm είπε Με αυτά που διαβάζω θα αρχίσω να αναρωτιέμαι γιατί σπούδασα Μαθηματικά ενώ μπορούσα να μην το κάνω. Ναι το ίδιο είναι στην εποχή της τεχνολογίας να μάθεις προγραμματισμό μόνος σου αν ασχολείσαι και να μάθεις μαθηματικά. Και μετά εγώ ειρωνεύομαι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα 1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε Και παρεμπιπτόντως, γιατί να πας δασολογία; να πας σε κάποια σχολή μηχανικών, η οποία ανοίγει πολύ περισσότερους δρόμους για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον προγραμματισμό. Ουτε την ειρωνεια δεν διακρινεις, ειναι φοβερο..
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, truman2193 είπε Ναι το ίδιο είναι στην εποχή της τεχνολογίας να μάθεις προγραμματισμό μόνος σου αν ασχολείσαι και να μάθεις μαθηματικά. Και μετά εγώ ειρωνεύομαι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Ούτε τώρα κατάλαβες.
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, truman2193 είπε Ναι το ίδιο είναι στην εποχή της τεχνολογίας να μάθεις προγραμματισμό μόνος σου αν ασχολείσαι και να μάθεις μαθηματικά. Και μετά εγώ ειρωνεύομαι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Ουτε την ειρωνεια δεν διακρινεις, ειναι φοβερο.. Πρώτον, να είσαι βέβαιος ότι το να μάθεις μαθηματικά είναι ασυγκρίτως δυσκολότερο από το να μάθεις προγραμματισμό. Όποιος ασχοληθεί με προγραμματισμό ξέροντας πολλά μαθηματικά, ή τουλάχιστον έχοντας καλή μαθηματική κουλτούρα, έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Τα παραδείγματα αμέτρητα. Π.χ., πολλοί θέλουν να γίνουν game developers και να ασχοληθούν με μηχανές γραφικών ενώ δεν ξέρουν καν την εξίσωση του επιπέδου ή της ευθείας. Εμείς που ξέρουμε είμαστε που γελάμε λοιπόν, όχι οι άσχετοι.. Ο μαθηματικός μπορεί να γίνει εύκολα προγραμματιστής. Αντίθετα, ένας που δεν έχει μαθηματική κουλτούρα δύσκολα, και πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τις κοινοτοπίες. Δεύτερον, η ειρωνεία σου είναι εντελώς αποτυχημένη. Να απαντήσεις λοπόν σε αυτό που γράφω. Ποιός μπορεί να πάει ηλεκτρολόγος ΕΜΠ (ή σε άλλη τέτοια σχολή) για να γίνει προγραμματιστής και δεν πάει "γιατί το πτυχίο δεν χρειάζεται"; και να μας δείξεις κάποιον που το έκανε. Και τρίτον, περιμένουμε να μας δείξεις μια αγγελία εταιρείας που δίνει πρώτο μισθό 1800€ για κάποια θέση και δεν ζητάει πτυχίο. Κι ακόμη δεν μας είπες εσύ τι και πού σπουδάζεις... Καλά μυαλά λοιπόν.... - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Επειδή βαρέθηκα να πεθαίνω στο Elden Ring, ενδεικτικά μερικές αγγελίες στις οποίες το πτυχίο δεν είναι υποχρεωτικό. Meta: 1, 2, 3, 4 Netflix: 1, 2, 3 Amazon: 1, 2 Google: 1, 2, 3, 4 1 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 'ντάξει, γελάνε κι οι πέτρες.... Μέσα στους χιλιάδες που θα απαντήσουν θα είναι και μερικά ιδιότυπα ταλέντα και μπορεί να τους εντοπίσουν και να τους πάρουν. Γι αυτό δεν το ζητάνε ρητά, για να ψαρέψουν και τυχόν ιδιοφυίες. Δεν μιλάμε γι' αυτές τις περιπτώσεις αλλά για το τι συμβαίνει γενικά. Πόσοι έχουν πτυχίο σε αυτές τις εταιρείες και πόσοι όχι; - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 minute ago, V.I.Smirnov said: 'ντάξει, γελάνε κι οι πέτρες.... Μέσα στους χιλιάδες που θα απαντήσουν θα είναι και μερικά ιδιότυπα ταλέντα και μπορεί να τους εντοπίσουν και να τους πάρουν. Δεν μιλάμε γι' αυτές τις περιπτώσεις αλλά για το τι συμβαίνει γενικά. Πόσοι έχουν πτυχίο σε αυτές τις εταιρείες και πόσοι όχι; - Τι εννοείς τι συμβαίνει γενικά; Σε κάθε τέτοιο thread λες και ξαναλές ότι το πτυχίο είναι υποχρεωτικό και καμία σοβαρή και μεγάλη εταιρεία δε θα σε πάρει και όλες το ζητάνε κλπ κλπ κλπ. Εδώ ζητάνε υποχρεωτικά πτυχίο ναι ή όχι; Δε γίνεται κάθε φορά που κάτι αντιτίθεται σε αυτό που λες να μετακινείς το τέρμα. 1 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Kercyn είπε Τι εννοείς τι συμβαίνει γενικά; Σε κάθε τέτοιο thread λες και ξαναλές ότι το πτυχίο είναι υποχρεωτικό και καμία σοβαρή και μεγάλη εταιρεία δε θα σε πάρει και όλες το ζητάνε κλπ κλπ κλπ. Εδώ ζητάνε υποχρεωτικά πτυχίο ναι ή όχι; Δε γίνεται κάθε φορά που κάτι αντιτίθεται σε αυτό που λες να μετακινείς το τέρμα. Το ζητάνε πάντα. Το ότι εδώ δεν το γράφουν ρητά είναι αφενός για να μην αποκλείσουν την περίπτωση να βρουν κάποιο ιδιότυπο ταλέντο για το οποίο αξίζει να γίνει εξαίρεση, και αφετέρου για να πάρουν κάποιον και να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως κατώτερο προσωπικό. Η σωστή σύγκριση (δηλ. το τι συμβαίνει γενικά) είναι να δεις πόσοι από τους εργαζόμενους έχουν πτυχίο και πόσοι όχι, και σε τι θέση είναι. - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα