Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 8 minutes ago, V.I.Smirnov said: Μπορώ να απαντήσω σε όλα και να δείξω το λάθος αλλά βαριέμαι. 9 minutes ago, V.I.Smirnov said: Λοιπόν, ας δοκιμάσει κάποιος να προσληφθεί χωρίς πτυχίο σε εταιρίες του κύρους και του βεληνεκούς όπως οι προαφερθείσες και να διαπιστώσει το συμπέρασμα μόνος του. Έχουν πάντα ανοιχτές θέσεις. Εμπρός... Εξάλλου η πρόσληψη και ανέλιξη εκεί είναι το όνειρο πολλών φιλόδοξων προγραμματιστών κάθε είδους - ειδικά στην ελλάδα. Καλή τύχη 😂😂😂😂... Το είπαμε και πριν, δεν είναι η BETA η αρχή και το τέλος της πληροφορικής στη χώρα. 11 minutes ago, V.I.Smirnov said: Και κάτι άλλο. Η στατιστική και οι κανόνες δεν γίνονται με τις εξαιρέσεις αλλά με το τι συμβαίνει γενικά και συνολικά. Δε γίνεται κάτι γενικά και συνολικά επειδή το λέει ο Smirnov ή ο Kercyn σε ένα φόρουμ.
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kercyn είπε Έχω αρκετούς χαρακτηρισμούς για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην πληροφορική αλλά "κύκλο υψηλής γνώσης" ούτε για αστείο. Εκτίθεσαι σε κάποια πράγματα, γνωρίζεις κόσμο και κάνεις μια μικρή εισαγωγή, αλλά κυρίως αυτά που διδάσκεσαι είναι γνώσεις, τεχνικές και αντιλήψεις οι οποίες έχουν ξεπεραστεί εδώ και δεκαετίες, από ανθρώπους η πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στην παραγωγή. Εκτίθεσαι. Πέρνα μια βόλτα από Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως προτείνουν στο παλικάρι παραπάνω . Οι εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από και έχουν στελέχη καθηγητές με πελάτες στην διεθνή αγορά σου λένε κάτι (Orama VR, JadBio, Tom Sawyer, enzyquest, enartia, exapsys κλπ); Το Science and Technology Park του ΙΤΕ μήπως; Η επαφή με το ΙΤΕ με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να δημοσιεύουν νέες επιστημονικές εργασίες και οι διασυνδέσεις με εταιρείες όπως Apple , Google, IBM κλπ (ονόματα δεν γράφουμε προς το παρόν) σου λένε επίσης κάτι; Το career fair που διοργανώνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές κάθε χρόνο με παρουσία εταιριών εντός και εκτός Ελλάδος σου λέει ακόμη κάτι παραπάνω; Αν δεν γνωρίζετε κάποια πράγματα μην γενικευετε και εκτιθεστε. Πληροφορική ή όπως θέλετε πείτε την δεν είναι μόνο στήνω μια εφαρμογή μηχανογράφησης ή γράφω "κώδικα" για boxplot, όσο και να θέλετε. Ούτε οι καθηγητές είναι δεκαετίες πίσω όπως αναφέρεις και θέλεις να συνεχίσεις να αναπαράγεις αυτό το ψέμα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από listerstorm 3
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, listerstorm είπε Σε περιμένω να περάσεις συνέντευξη ως αυτοδίδακτος χωρίς να έχεις ιδέα από αλγορίθμους και δομές δεδομένων. Καλή σου τύχη. Δυο σελίδες τώρα σου ζητάμε βιογραφικό και να μας πεις τις εμπειρίες σου αλλά πέρα βρέχει. Σε ποιο πανεπιστήμιο πήγες και έχεις τέτοια αρνητική εντύπωση; Δεν είμαι προγραμματιστής. Ναυτιλιακά σπουδάζω, αλλά έχω εικόνα του τι παίζει απο γνωστούς και συγγενείς. Μπορώ να σου δώσω σαν παράδειγμα τον αδελφό μου. Έχει τελειώσει οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά, και εργάζεται σαν προγραμματιστής για μεγάλη Ελληνική τράπεζα. Φτιάχνει κώδικα μαζί με μια ομάδα ατόμων για εφαρμόγες ebanking, συντήρηση ιστοσελίδας κλπ. Έστειλε βιογραφικό για να μπει σαν τραπεζικός. Στην συνέντευξη ανέφερε το ότι γράφει κώδικα απο πολύ μικρή ηλικία και μετά απο προτροπή του διευθυντή για δεύτερη αίτηση, και μερικά τεστάκια για να δούν ότι όντως ξέρει να γράφει, τον προσέλαβαν σε υψηλόμισθη θέση με μηδενικό επαγγελματικό background στο να γράφει κώδικα.
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, truman2193 είπε Δεν είμαι προγραμματιστής. Ναυτιλιακά σπουδάζω, αλλά έχω εικόνα του τι παίζει απο γνωστούς και συγγενείς. Μπορώ να σου δώσω σαν παράδειγμα τον αδελφό μου. Έχει τελειώσει οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά, και εργάζεται σαν προγραμματιστής για μεγάλη Ελληνική τράπεζα. Φτιάχνει κώδικα μαζί με μια ομάδα ατόμων για εφαρμόγες ebanking, συντήρηση ιστοσελίδας κλπ. Έστειλε βιογραφικό για να μπει σαν τραπεζικός. Στην συνέντευξη ανέφερε το ότι γράφει κώδικα απο πολύ μικρή ηλικία και μετά απο προτροπή του διευθυντή για δεύτερη αίτηση, και μερικά τεστάκια για να δούν ότι όντως ξέρει να γράφει, τον προσέλαβαν σε υψηλόμισθη θέση με μηδενικό επαγγελματικό background στο να γράφει κώδικα. Έχει σπουδάσει οικονομικά και εργάζεται σε τραπεζική εταιρεία. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και του χτύπησε την πόρτα ο Larry page για να δουλέψει στην Google Brain. Κοινώς, τον έχουν προσλάβει για τις οικονομικές του γνώσεις και όχι επειδή δεν ξέρει απαραίτητα "καλό κώδικα" η όπως θες πες το, αφού μπορεί να τον μάθει μόνος του. Αυτό σου λέμε τρεις σελίδες τώρα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από listerstorm 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, truman2193 είπε Μπορώ να σου δώσω σαν παράδειγμα τον αδελφό μου. Έχει τελειώσει οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά, και εργάζεται σαν προγραμματιστής για μεγάλη Ελληνική τράπεζα. Φτιάχνει κώδικα μαζί με μια ομάδα ατόμων για εφαρμόγες ebanking, συντήρηση ιστοσελίδας κλπ. Έστειλε βιογραφικό για να μπει σαν τραπεζικός. Στην συνέντευξη ανέφερε το ότι γράφει κώδικα απο πολύ μικρή ηλικία και μετά απο προτροπή του διευθυντή για δεύτερη αίτηση, και μερικά τεστάκια για να δούν ότι όντως ξέρει να γράφει, τον προσέλαβαν σε υψηλόμισθη θέση με μηδενικό επαγγελματικό background στο να γράφει κώδικα. Μας δουλεύεις; Μόνος σου λες ότι ΕΧΕΙ πτυχίο. Ας δοκίμαζε να πάει χωρίς αυτό.... - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 13 minutes ago, listerstorm said: Εκτίθεσαι. Πέρνα μια βόλτα από Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως προτείνουν στο παλικάρι παραπάνω . Οι εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από και έχουν στελέχη καθηγητές με πελάτες στην διεθνή αγορά σου λένε κάτι (Orama VR, JadBio, Tom Sawyer κλπ). Η επαφή με το ΙΤΕ με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να δημοσιεύουν νέες επιστημονικές εργασίες και οι διασυνδέσεις με εταιρείες όπως Apple , Google, IBM κλπ (ονόματα δεν γράφουμε προς το παρόν) σου λένε επίσης κάτι; Αν δεν γνωρίζετε κάποια πράγματα μην γενικευετε και εκτιθεστε. Κανένας δεν εκτίθεται και δεν είμαι εγώ αυτός που γενικεύει σ' αυτό το thread. Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα, καθώς εσείς είστε δογματικοί και απόλυτοι σ' αυτά που γράφετε. Πάμε λοιπόν άλλη μία φορά μήπως γίνουν πιο ξεκάθαρα αυτά που λέω: Δεν έγραψα πουθενά ότι οι σπουδές είναι άχρηστες, ίσα ίσα το αντίθετο. Δεν αποθάρρυνα κάποιον να σπουδάσει. Είναι στο ακριβώς πιο πάνω ποστ μου. Όποιος έχει την ευκαιρία να σπουδάσει ας το κάνει, γιατί τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Δεν αρνήθηκα ότι σε κάποιους τομείς και κλάδους η προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση είναι, αν όχι απαραίτητη, σίγουρα εξαιρετικά βοηθητική. Επεσήμανα όμως ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους κλάδους. Η κύριά μου διαφωνία με αυτά που λέτε είναι το δογματικό (και factually incorrect όπως λένε και στο χωριό μου) ότι ένα πτυχίο είναι απαραίτητο για να δουλέψεις και να εξελιχθείς ως προγραμματιστής. Ναι, προφανώς υπάρχουν κλάδοι που το χρειάζεσαι. Ναι, ένα πτυχίο θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις στα πρώτα σου βήματα. Υπάρχουν όμως και κλάδοι που δεν το χρειάζεσαι. Το ότι ένα πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει δουλειά δε σημαίνει ότι όλες οι σχολές πληροφορικής κάνουν το ίδιο. 5
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, V.I.Smirnov είπε Μας δουλεύεις; Μόνος σου λες ότι ΕΧΕΙ πτυχίο. Ας δοκίμαζε να πάει χωρίς αυτό.... - Οικονομικά έχει σπουδάσει και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Αν είχε βγάλει ΙΕΚ αισθητικής με παραμάσχαλα τη βεβαίωση του udemy θα το συζητούσαμε.
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, V.I.Smirnov είπε Μας δουλεύεις; Μόνος σου λες ότι ΕΧΕΙ πτυχίο. Ας δοκίμαζε να πάει χωρίς αυτό.... - 1 λεπτό πριν, listerstorm είπε Έχει σπουδάσει οικονομικά και εργάζεται σε τραπεζική εταιρεία. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και του χτύπησε την πόρτα ο Larry page για να δουλέψει στην Google Brain. Κοινώς, τον έχουν προσλάβει για τις οικονομικές του γνώσεις και όχι επειδή δεν ξέρει απαραίτητα "καλό κώδικα" η όπως θες πες το, αφού μπορεί να τον μάθει μόνος του. Αυτό σου λέμε τρεις σελίδες τώρα. Πτυχίο ΑΣΧΕΤΟ με τη πληροφορική. Στο Οικονομικό ΕΚΠΑ δεν κάνουν ΚΑΝ πληροφορική μετά το 1ο εξάμηνο. Για το μεταπυχιακό στα Ναυτιλιακά μην μιλήσω καν, αν κάνουν πληροφορικη ή όχι. Άρα αφού δεν διδάχθηκε κώδικα στη σχολή πώς έμαθε; 1
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Kercyn είπε Κανένας δεν εκτίθεται και δεν είμαι εγώ αυτός που γενικεύει σ' αυτό το thread. Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα, καθώς εσείς είστε δογματικοί και απόλυτοι σ' αυτά που γράφετε. Πάμε λοιπόν άλλη μία φορά μήπως γίνουν πιο ξεκάθαρα αυτά που λέω: Δεν έγραψα πουθενά ότι οι σπουδές είναι άχρηστες, ίσα ίσα το αντίθετο. Δεν αποθάρρυνα κάποιον να σπουδάσει. Είναι στο ακριβώς πιο πάνω ποστ μου. Όποιος έχει την ευκαιρία να σπουδάσει ας το κάνει, γιατί τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Δεν αρνήθηκα ότι σε κάποιους τομείς και κλάδους η προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση είναι, αν όχι απαραίτητη, σίγουρα εξαιρετικά βοηθητική. Επεσήμανα όμως ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους κλάδους. Η κύριά μου διαφωνία με αυτά που λέτε είναι το δογματικό (και factually incorrect όπως λένε και στο χωριό μου) ότι ένα πτυχίο είναι απαραίτητο για να δουλέψεις και να εξελιχθείς ως προγραμματιστής. Ναι, προφανώς υπάρχουν κλάδοι που το χρειάζεσαι. Υπάρχουν όμως και κλάδοι που δεν το χρειάζεσαι. Το ότι ένα πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει δουλειά δε σημαίνει ότι όλες οι σχολές πληροφορικής κάνουν το ίδιο. Συμφωνώ, ευχαριστώ που το ξεκαθαρισες. Δεν νομίζω ότι είμαι δογματικός πάντως.
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, listerstorm είπε Οικονομικά έχει σπουδάσει και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Αν είχε βγάλει ΙΕΚ αισθητικής με παραμάσχαλα τη βεβαίωση του udemy θα το συζητούσαμε. Καλά αλήθεια τώρα συγκρίνεις ΙΕΚ αισθητικής για να μπείς σαν προγραμματιστής; Ναι παιδιά βγάλτε χίλια πτυχία να δείτε χαρά, αυτά θα σας σώσουν. Οι μεγαλύτεροι προγραμματιστές ούτε σε χαρτί τουαλέτας δεν έχουν γραμμένη πιστοποίηση ότι ξέρουν όντως κώδικα, άρα μάλλον κι αυτοί άσχετοι είναι αφού δεν έβγαλαν πληροφορική.
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, truman2193 είπε Πτυχίο ΑΣΧΕΤΟ με τη πληροφορική. Στο Οικονομικό ΕΚΠΑ δεν κάνουν ΚΑΝ πληροφορική μετά το 1ο εξάμηνο. Για το μεταπυχιακό στα Ναυτιλιακά μην μιλήσω καν, αν κάνουν πληροφορικη ή όχι. Άρα αφού δεν διδάχθηκε κώδικα στη σχολή πώς έμαθε; Δεν έχει σημασία ότι το πτυχίο είναι άσχετο. Σημασία έχει ότι ΕΧΕΙ πτυχίο σε κάτι και ότι η δουλειά που βρήκε είναι σε κλάδο των σπουδών του που χρησιμοποιούν προγραμματισμό. Τόσες φορές το γράψαμε πριν. Αν δοκίμαζε να προσληφθεί χωρίς πτυχίο τι θα γινόταν; Αν καταλαβαίνεις δεν φταίμε εμείς. - 6 λεπτά πριν, truman2193 είπε Καλά αλήθεια τώρα συγκρίνεις ΙΕΚ αισθητικής για να μπείς σαν προγραμματιστής; Ναι παιδιά βγάλτε χίλια πτυχία να δείτε χαρά, αυτά θα σας σώσουν. Οι μεγαλύτεροι προγραμματιστές ούτε σε χαρτί τουαλέτας δεν έχουν γραμμένη πιστοποίηση ότι ξέρουν όντως κώδικα, άρα μάλλον κι αυτοί άσχετοι είναι αφού δεν έβγαλαν πληροφορική. Οι μεγαλύτεροι προγραμματιστές έχουν πολύ υψηλές σπουδές σε κάτι, συνήθως συναφές με αυτό που έκαναν μετά. Αυτοί που δεν έχουν τίποτε και είναι επιτυχημένοι (όπως ο Carmack ας πούμε) δεν είναι τυπικές περιπτώσεις και ΔΕΝ μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. - Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov 2 2
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, truman2193 είπε Πτυχίο ΑΣΧΕΤΟ με τη πληροφορική. Στο Οικονομικό ΕΚΠΑ δεν κάνουν ΚΑΝ πληροφορική μετά το 1ο εξάμηνο. Για το μεταπυχιακό στα Ναυτιλιακά μην μιλήσω καν, αν κάνουν πληροφορικη ή όχι. Άρα αφού δεν διδάχθηκε κώδικα στη σχολή πώς έμαθε; Χάνεις την ουσία. Ο "κώδικας" δεν είναι κάτι μαγικό. Εφαρμόζει την οικονομική θεωρία που έχει μάθει σε προβλήματα που αντιμετωπίζει, μέσω "κώδικα". Έχω γνωστό που έχει σπουδάσει Μαθηματικά, μεταπτυχιακό στα οικονομικά και εργάζεται σε τράπεζα κάνοντας αναλύσεις στο χρηματιστήριο. Αν έκανε 15 μαθήματα προγραμματισμού θεωρείς ότι θα μπορούσε να το κάνει; ΟΧΙ, γιατί δεν γνωρίζει την αναγκαία θεωρία. Κοινώς, προγραμματιστής της γραμμής μπορείς να γίνεις και με ΙΕΚ μακιγιάζ, χωρίς διαπραγματευτική δύναμη με βασικό μισθό αλλά όταν πας σε συνέντευξη σοβαρής εταιρίας και το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσουν είναι πως κάνεις αναζήτηση σε ταξινομημένη λίστα, δεν πεις δυαδική αναζήτηση και σε στείλουν σπίτι σου τότε μην αναρωτηθείς γιατί. 1
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, V.I.Smirnov είπε Δεν έχει σημασία ότι είναι άσχετο. Σημασία έχει ότι έχει πτυχίο σε κάτι και ότι η δουλειά που βρήκε είναι σε κλάδο των σπουδών του που χρησιμοποιούν προγραμματισμό. Τόσες φορές το γράψαμε πριν. Αν δοκίμαζε να προσληφθεί χωρίς πτυχίο τι θα γινόταν; Αν καταλαβαίνεις δεν φταίμε εμείς. - Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις. Δηλαδή αλήθεια πιστεύεις πώς μια εταιρεία που δεν ζητάει πτυχίο απο κάποιον, -και ναι,συμφωνώ θα του δώσει χαμηλότερες απολαβές από κάποιον άλλον που έχει- αν δει πώς πάει καλά δεν θα τον προωθήσει; Τι θα του πούν δηλαδή, "συγγνώμη φίλε, ξέρεις πολύ καλά κώδικα αλλά επειδή δεν έχεις πτυχίο ΑΕΙ δεν μας κάνεις άρα θα χρυσοπληρώσουμε κάποιον άλλον που δεν ξέρουμε αν είναι τόσο καλός όσο εσύ, ρισκάροντας και τα λεφτά μας και την ακεραιότητα του project μας, επειδή έχει τελείωσει πληροφορική". Παιδιά αν πάρετε την ευκαιρία και αρχίζετε να χτίζετε βιογραφικό τελείωσε. Βράστε τα και τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις. Η προϋπηρεσία μετράει, στην Ελλάδα ζούμε. Πόσο μάλλον για ένα τέτοιο επάγγελμα που δεν έχει κατωχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
listerstorm Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, truman2193 είπε Οι μεγαλύτεροι προγραμματιστές ούτε σε χαρτί τουαλέτας δεν έχουν γραμμένη πιστοποίηση ότι ξέρουν όντως κώδικα, άρα μάλλον κι αυτοί άσχετοι είναι αφού δεν έβγαλαν πληροφορική. Πες μας έναν. Γιατί έναν Andrej Carpathy και Jon Barron που ξέρω έχουν διδακτορικά. 4 λεπτά πριν, truman2193 είπε "συγγνώμη φίλε, ξέρεις πολύ καλά κώδικα αλλά επειδή δεν έχεις πτυχίο ΑΕΙ δεν μας κάνεις άρα θα χρυσοπληρώσουμε κάποιον άλλον που δεν ξέρουμε αν είναι τόσο καλός όσο εσύ, ρισκάροντας και τα λεφτά μας και την ακεραιότητα του project μας, επειδή έχει τελείωσει πληροφορική". Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να εξηγήσω ότι ο "κώδικας" που γράφεις δεν είναι κάτι μαγικό. Κάποιος παντελώς άσχετος που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από μαθηματικά και δεν ξέρει σοβαρά αλγόριθμους και δομές δεδομένων δεν ξέρει "κώδικα". Code monkey είναι. Θεωρώ ότι έχουμε χάσει το νόημα, οπότε σταματώ τα επιχειρηματα μου εδώ. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από listerstorm 1
truman2193 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, listerstorm είπε Χάνεις την ουσία. Ο "κώδικας" δεν είναι κάτι μαγικό. Εφαρμόζει την οικονομική θεωρία που έχει μάθει σε προβλήματα που αντιμετωπίζει, μέσω "κώδικα". Έχω γνωστό που έχει σπουδάσει Μαθηματικά, μεταπτυχιακό στα οικονομικά και εργάζεται σε τράπεζα κάνοντας αναλύσεις στο χρηματιστήριο. Αν έκανε 15 μαθήματα προγραμματισμού θεωρείς ότι θα μπορούσε να το κάνει; ΟΧΙ, γιατί δεν γνωρίζει την αναγκαία θεωρία. Κοινώς, προγραμματιστής της γραμμής μπορείς να γίνεις και με ΙΕΚ μακιγιάζ, χωρίς διαπραγματευτική δύναμη με βασικό μισθό αλλά όταν πας σε συνέντευξη σοβαρής εταιρίας και το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσουν είναι πως κάνεις αναζήτηση σε ταξινομημένη λίστα, δεν πεις δυαδική αναζήτηση και σε στείλουν σπίτι σου τότε μην αναρωτηθείς γιατί. Αλήθεια πιστεύεις ότι κάποιος που πάει ΙΕΚ μακιγιάζ θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα πει "τι να κάνω, ας γίνω προγραμματιστής"; Δηλαδή δεν έχει φάει χρόνια να μαθαίνει κώδικα, έστω και σαν χόμπι. Όλοι απο κάπου αρχίζουν. Αν σκάσει ένας 20χρονος μέσα που έχει κάποιες χ ψ γνώσεις, και δούν ότι έχει potential δεν θα τον προσλάβουν -χαμηλόμισθα προφανώς ώστε να μην ρισκάρουν- για να δούν τι παίζει; Ακόμα και σχετικός να είναι θα του ρίξουν Χ επειδή δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα