White__Dragon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, kostakis81 είπε κοιτα πρεπει να εχεισ σκοπο και στοχο πριν επιλεξεισ κατι ... πρεπει να σκεφτεισ εαν θελεις να δουλεψεισ σε ΑΙ ΠΧ ΞΕΧΝΑς ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... γενικα που θα ηθελες να δουλεψεισ και σ ε ποια χωρα και να επιλεξεις ετσι ... αν εισαι γενικα και αοριστα τραβα σε οτι σχετικο υπαρχει.. αν θελεις δημοσιο και μορια τραβα στο πιο ευκολο και φτηνο ...αφου ιδιο αριθμο μοριων θα παρεισ 150 και δεν παιζει καμια διαφορα σε προκυρηξεις κοκ ... τοιδιο ισχυει και με τα πτυχια αγγληκων να ξερεισ ειτε εχεις το κεμπριτζ ειτε το πιο ευκολο τις πλακασ παλι ιδια μορια θα παρεις ... Ναι, σε AI θέλω να εργαστώ. Machine Learning Engineer ή NLP Engineer μάλλον. Αλλά θέλει μεταπτυχιακό. Στο εξωτερικό τα μεταπτυχιακά είναι πανάκριβα όπως είπες. Οπότε ή περνάω σε κάποιο εδώ και μετά ψάχνω δουλειά έξω ή βρίσκω άλλη δουλειά (πχ. Data Analyst ίσως που παίρνουν και χωρίς μεταπτυχιακό) για να μαζέψω χρήματα να κάνω μεταπτυχιακό έξω. 1
White__Dragon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Ευχαριστώ! Ψάχνοντας εδώ μου ήρθε και μια άλλη ιδέα. Να βρω part time ή με ευέλικτο ωράριο δουλειά ως data analyst και να γραφτώ παράλληλα στο ΕΑΠ που διάβασα πως σε παίρνουν πιο εύκολα. Δεν έχει καθαρά ΑΙ που θέλω, αλλά έχει "Data Science and Machine Learning" που φαίνεται ενδιαφέρον και το επίπεδο πρέπει να είναι ψηλό, όπως στα μεταπτυχιακά ΑΕΙ. Τελικά νομίζω πως αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη και από τις εισαγωγικές εξετάσεις. Να μπαίνεις ελεύθερα και αν μπορέσεις να βγεις βγήκες... 1
White__Dragon Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Ίσως έπρεπε να ανοίξω άλλο θέμα, αλλά απλά θέλω να ρωτήσω: για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τι γνώμη έχετε; Πρώτη φορά το βλέπω. Είαι σαν τα άλλα ιδιωτικά ή έχει κάτι το ιδιαίτερο; Καλύτερα μεταπτυχιακό εκεί από μεταπτυχιακό ΤΕΙ; Έχει ειδικότητα AI και τα μαθήματα του οδηγού σπουδών, μια ματιά που τους έριξα, είναι αυτά που θέλω.
immortalx Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Στις 19/7/2023 στις 3:39 ΜΜ, listerstorm είπε Πέρνα μια βόλτα από Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως προτείνουν στο παλικάρι παραπάνω . Οι εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από και έχουν στελέχη καθηγητές με πελάτες στην διεθνή αγορά σου λένε κάτι (Orama VR, JadBio, Tom Sawyer, enzyquest, enartia, exapsys κλπ); Το Science and Technology Park του ΙΤΕ μήπως; Η επαφή με το ΙΤΕ με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να δημοσιεύουν νέες επιστημονικές εργασίες και οι διασυνδέσεις με εταιρείες όπως Apple , Google, IBM κλπ (ονόματα δεν γράφουμε προς το παρόν) σου λένε επίσης κάτι; Επιβεβαιωνω αυτα που λεει ο φιλος listerstorm μιας και εχω γιο που εργαζεται αε μια απο τις παραπανω εταιρειες, εχοντας την πορεια: CSD Πανεπιστημιου Κρητης -> internship στο 3ο ετος (για 6 μηνες) -> προσληψη στην εταιρεια πριν παρει το πτυχιο -> ενα μηνα μετα το πτυχιο στην εδρα της εταιρειας στην Ελβετια. Τετοια πορτα δυσκολα ανοιγει χωρις σπουδες και εμεις ως γονεις ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα θα μπορουσαμε να ειχαμε φανταστει τοσο αμεση αποκατασταση. Το ΙΤΕ και οι παραπανω start-ups τροφοδοτουνται σχεδον αποκλειστικα απ'το Πανεπιστημιο Κρητης και αλλα ελληνικα ΑΕΙ. Θελω να τονισω το γεγονος οτι οι καθηγητες του στο Λυκειο μας ειχαν βαλει τις φωνες γιατι θα "στελναμε" αριστο μαθητη σε σχολη με χαμηλα μορια, και φανηκε να μην εχουν ιδεα οτι ειναι απο τις παλαιοτερες (νομιζω 2η μετα τις Πατρας) και καλυτερες σχολες πληροφορικης στην Ελλαδα.Αν μας διαβαζουν αλλοι γονεις θα τους συμβουλευα να ψαχτουν πολυ πριν την 3η λυκειου και να μην φοβουνται να στειλουν τα παιδια τους μακρια απ'τις πολεις τους, καλο θα τους κανει. Τελος θελω να υποστηριξω και την αλλη αποψη, οτι δλδ μπορεις φυσικα να εργαστεις στον τομεα και χωρις σπουδες.Το coding part μπορει να το κανει ο καθενας. Και εγω ασχολουμαι ερασιτεχνικα με programming αλλα εχω μηδεν υποβαθρο, που ειναι και το βασικοτερο. Θα χρειαστει καποιος να ασχοληθει μονος του για να το αποκτησει και αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο, οπως δεν ειναι και ευκολο να σου δοθουν οι ιδιες ευκαιριες οπως αναφερθηκε παραπανω. Fun fact: Αυτη τη στιγμη ξενοικιαζω το πρωην φοιτητικο του διαμερισμα. Τα βιβλια και οι σημειωσεις γεμισαν 2 τεραστιες βαλιτσες. Τα ζυγισα και ειναι ~70 κιλα. Λυπηθειτε με 😫 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα