Basilhs23___ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Κατάλαβε κανείς τίποτα; Ναι
Jts Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, phanispal είπε Κατάλαβε κανείς τίποτα; Αν θες με 2 λόγια, οι μόνες διαφορές που έχουν οι θερμοσίφωνες είναι στην χωρητικότητα, στο πόσο γρήγορα ζεσταίνουν και στην μόνωση. Το ίδιο καταναλώνουν όλοι για να ζεστάνουν τον ίδιο όγκο νερού σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, αλλά μπορεί να διαφέρουν σε απώλειες.
Haldol Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 8 hours ago, StamTheMan said: Θελει ειτε καθαρισμα,ειτε αλλαγμα,δεν ειναι νορμαλ. Fun fact, αυτό το κάνει ο καινούριος, από τη στιγμή που μπήκε (δεν έχει 4 μήνες). Και μάλιστα αφού πιάσει θερμοκρασία, το νερό το χειμώνα δε μου φτάνει για μπάνιο (ενώ εννοείται ότι είναι ίδια λίτρα, και ρυθμισμένος στην ίδια θερμοκρασία). Ο παλιός ζέσταινε αρκετά πιο γρήγορα ενώ ήταν και τίγκα στα άλατα, μιας και κόντευε τη δική μου ηλικία. Οπότε είτε έχει (ή μπήκε) μικρή αντίσταση, ή παίζει κάτι άλλο που δε μπορώ να φανταστώ. 11 hours ago, CaMp3on said: Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο του ηλιακού θερμοσίφωνα. Ηλιακός δε παίζει διότι δεν εξυπηρετεί το κτήριο. Η κεραμοσκεπή είναι +3 επίπεδα πάνω από το σημείο του μπάνιου / boiler (αυτά είναι στην ίδια ευθεία), οπότε μιλάμε για πολύ μεγάλο κόστος εγκατάστασης, αλλά και πολλές απώλειες. Ο πατέρας μου έκανε το πείραμα πριν 5+ χρόνια (με καλό σύστημα προφανώς) και απόσβεση δεν... ούτε να πλησιάσει. Ποτέ δε θα κάνει. Χώρια την ταλαιπωρία στη συντήρηση πάνω στα ... σύννεφα που είναι τα panel.
@pnea1973 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Προσοχή γιατί υπάρχουν και θερμοσίφωνες με 2kw αντίσταση αντί για 4kw.
StamTheMan Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Haldol είπε Fun fact, αυτό το κάνει ο καινούριος, από τη στιγμή που μπήκε (δεν έχει 4 μήνες). Και μάλιστα αφού πιάσει θερμοκρασία, το νερό το χειμώνα δε μου φτάνει για μπάνιο (ενώ εννοείται ότι είναι ίδια λίτρα, και ρυθμισμένος στην ίδια θερμοκρασία). Ο παλιός ζέσταινε αρκετά πιο γρήγορα ενώ ήταν και τίγκα στα άλατα, μιας και κόντευε τη δική μου ηλικία. Οπότε είτε έχει (ή μπήκε) μικρή αντίσταση, ή παίζει κάτι άλλο που δε μπορώ να φανταστώ. Πρεπει να κοιταξεις τι σημαινει fun fact,αυτο ειναι sad fact Δεν ειναι νορμαλ,εκτος και αν ειναι 2kw η αντισταση.
Haldol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 20 hours ago, StamTheMan said: Πρεπει να κοιταξεις τι σημαινει fun fact,αυτο ειναι sad fact Δεν ειναι νορμαλ,εκτος και αν ειναι 2kw η αντισταση. Το fun fact είναι ότι το κάνει ο καινούριος, αντί γι' αυτόν που 'χε μαζέψει άλατα 25 ετών. Το ότι το κάνει (σκέτο) είναι όντως αρκετά sad. 1
StamTheMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Το fun fact είναι ότι το κάνει ο καινούριος, αντί γι' αυτόν που 'χε μαζέψει άλατα 25 ετών. Το ότι το κάνει (σκέτο) είναι όντως αρκετά sad. Δεν σημαινει αυτο το fun fact παντως Ψαξε που το χρησιμοποιουμε !
Haldol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, StamTheMan said: Δεν σημαινει αυτο το fun fact παντως Ψαξε που το χρησιμοποιουμε ! Ντάξει κι εσύ, ναι, δεν είναι trivia. 😜 Πες ότι το 'γραψα κυριολεκτικά.
jimis_vts Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Παίζει ρόλο ακόμα και ηλιακός να είναι που είναι τοποθετημένος. Άμα είναι στον 6ο με διατομή φ16 και μένεις στον 1ο άντε να ζεσταθείς. Ειδικά χειμώνα. Αν έχει δοχείο διαστολής αν είναι μονωμένοι οι σωλήνες να μην πιάνουν 90 βαθμούς στην ταράτσα κλπ κλπ.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Plot twist.Ειναι Πέμπτη σήμερα και με καθημερινά ντους το νερό είναι ακόμα ζεστό.
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2023 με εξωτερικη 35 και τους σωληνες καπου εκει γυρω. το νερο που έρχετε ειναι στους 30 σχεδον. τι να το κάνεις το θερμοσιφωνα? εγω βαζω νερο στο σκυλο απο το ψυγειο. οσο και να τραβαω δεν έρχετε δροσερο νερο. στον ηλιακο βαζουμε λιοπανο για να περιορισουμε την θερμοκρασια του νερου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα