Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άργησα, αλλά κατάλαβα ότι η σχολή μου δεν μου αρέσει. Δεν με γεμίζει. Δεν ήθελα να το παραδεχτώ και τελικά το παραδέχτηκα τώρα, στα 24. 

Μπήκα έψαξα δουλειές(Τυχαια επιλογη, Άμστερνταμ) έτσι στα γρήγορα έπεσα σε μια αγγελία. Υπάλληλος αποθήκης. Εννιάωρο, πενθήμερο, 14,5€/ώρα. Αρα μιλάμε για 2500€+ τον μηνα. 

Μέσο ενοίκιο στο Άμστερνταμ είναι τα 1500€. 

Οι αριθμοί φαίνονται σωστοί και οτι θα "βγαινουμε"

Τι λέτε; Το έχει κάνει κάποιος; Μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο;

Edit: Ξεχασα να αναφέρω, ότι πρόκειται και εμένα και την κοπέλα μου. Δεν το σκέφτομαι μονος. Όλα τα έξοδα δια 2

Επεξ/σία από KleinoKiErxomaiErxomaiFtan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ψαξε λιγο "που μπορω να μεινω στο Αμστερνταμ".
https://nltimes.nl/2023/06/29/overbidding-increasingly-common-rental-market
Ολλανδια το πιο ευκολο πραγμα ειναι να βρεις δουλεια. Το πιο δυσκολο ειναι να βρεις καπου να μεινεις.

Μπες σε δυο τρια απο τα δεκαδες γκρουπ Ελληνων στο facebook που μενουν στην Ολλανδια και ρωτα το κοστος ζωης, ποσο δηλαδη θα ειναι τα εξοδα σου το μηνα, οπως ασφαλεια υγειας, λογαριασμοι ρευματος/αεριου κτλ κτλ. Αν θα βρεις σπιτι, ποσα λεφτα πρεπει να δωσεις μπροστα, και τετοια.

Τελος, ναι, μπορει να λειτουργησει αλλα οχι Αμστερνταμ. Καπου αλλου στην Ολλανδια για αρχη. Επισης να εισαι ετοιμος για τις δυσκολιες και να εχεις και καποιο μπατζετ. 

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, KleinoKiErxomaiErxomaiFtan said:

Άργησα, αλλά κατάλαβα ότι η σχολή μου δεν μου αρέσει. Δεν με γεμίζει. Δεν ήθελα να το παραδεχτώ και τελικά το παραδέχτηκα τώρα, στα 24. 

Μπήκα έψαξα δουλειές(Τυχαια επιλογη, Άμστερνταμ) έτσι στα γρήγορα έπεσα σε μια αγγελία. Υπάλληλος αποθήκης. Εννιάωρο, πενθήμερο, 14,5€/ώρα. Αρα μιλάμε για 2500€+ τον μηνα. 

Μέσο ενοίκιο στο Άμστερνταμ είναι τα 1500€. 

Οι αριθμοί φαίνονται σωστοί και οτι θα "βγαινουμε"

Τι λέτε; Το έχει κάνει κάποιος; Μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο;

Edit: Ξεχασα να αναφέρω, ότι πρόκειται και εμένα και την κοπέλα μου. Δεν το σκέφτομαι μονος. Όλα τα έξοδα δια 2

Για αρχη ο μισθος που αναφερεις ειναι τα μικτα.

Κατα τα αλλα δεν πολυκαταλαβα την ερωτηση, τι αν μπορει να λειτουργησει; το να εργαζεστε και οι 2 και να μενετε στην Ολλανδια;  ξερω γω, αυτο δεν κανουν τοσα εκατομμυρια Ολλανδοι; ή να εργαζεσαι μονο εσυ;  Εχω την υποψια οτι ακουσες 2.5κ και ειπες ουαου εγινα (με την λογικη των 2500 στην Αθηνα) αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα

εχεις παει ποτε Ολλανδια; μηπως για αρχη να πας μια βολτα 2-3 μερες να δεις αν ειναι για σενα; 

Επεξ/σία από epp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, epp said:

Για αρχη ο μισθος που αναφερεις ειναι τα μικτα.

Κατα τα αλλα δεν πολυκαταλαβα την ερωτηση, τι αν μπορει να λειτουργησει; το να εργαζεστε και οι 2 και να μενετε στην Ολλανδια;  ξερω γω, αυτο δεν κανουν τοσα εκατομμυρια Ολλανδοι; ή να εργαζεσαι μονο εσυ;  Εχω την υποψια οτι ακουσες 2.5κ και ειπες ουαου εγινα (με την λογικη των 2500 στην Αθηνα) αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα

εχεις παει ποτε Ολλανδια; μηπως για αρχη να πας μια βολτα 2-3 μερες να δεις αν ειναι για σενα; 

Εγω παντως που μενω Ολλανδια τον εστειλα στα FΒ Groups 😇 μονο και μονο επειδη "τυχαια" ειδε Αμστερνταμ και οχι Bergen op Zoom . Πρεπει να απαντανε στα groups καθε μερα 15-20 τετοιες πολυ γενικες ερωτησεις απο ανθρωπους που τελικα δεν θα ερθουν Ολλανδια ή που ηρθαν και ηταν δυσκολα.

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 1
Δημοσ.

Όπως στα είπαν, 2.500ε μικτά είναι οπότε καθαρά περίπου 2.200.
Αν έχει μια αντίστοιχη δουλειά και η κοπέλα σου θα είστε οκ.
Υπόψην ότι πρέπει να έχετε ένα κεφάλαιο για να μπείτε σε σπίτι.

Καλή τύχη!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flashja είπε

Όπως στα είπαν, 2.500ε μικτά είναι οπότε καθαρά περίπου 2.200.

τοσο μικρη φορολογια εχουν? σε σχεση με εδω παντα 😣😣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περιπου 2κ καθαρα, δεν ειναι μονο η φορολογια και οι λοιπες εισφορες, πληρωνεις εξτρα και την ασφαλεια υγειας 100κατι τουλαχιστον το μηνα.

Επεξ/σία από epp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, geomrk said:

τοσο μικρη φορολογια εχουν? σε σχεση με εδω παντα 😣😣

Αν σκοπευεις να μεινεις για παντα λιγο πανω απο το βασικο τους μισθο, ναι, η φορολογια ειναι χαμηλη. Αν πας προς τα πανω ανεβαινει και η φορολογια. 
Ουτε θα παρει με το καλημερα, εργατης σε αποθηκη, 2500 μικτα...., θα παρει τον βασικο.

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.

Εγω αν ημουν ολλανδος αφεντικο, θα επαιρνα τον πακιστανο που δεν μιλαει ουτε ζηταει πολλα, ουτε τεμπελιαζει. Δεν θα επαιρνα ευρωπαίο. 

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Allan-Wake said:

Εγω αν ημουν ολλανδος αφεντικο, θα επαιρνα τον πακιστανο που δεν μιλαει ουτε ζηταει πολλα, ουτε τεμπελιαζει. Δεν θα επαιρνα ευρωπαίο. 

Δεν εισαι ομως. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

When you pay peanuts you get monkeys. 🙈🙉🙊

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Το έχουμε καταλάβει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Και καλά θα κάνεις. Και εγώ αν ήμουν υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας θα έκανα αύξηση στην φορολογία των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν Αφρικανους και Ασιάτες μετανάστες με ταυτόχρονη απαγόρευση απόλυσης τους ή μειωσης μισθού για όσους ήδη εργάζονται για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορεί καποιος να αλλαξει τον τίτλο του θέματος σε "Τι θα εκανα αν ημουν _ _ _ _ _ _ στην Ολλανδία";

Μαζεύτηκαν πάλι οι θεωρητικοί.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι τι εξειδίκευση έχεις που θα προσφέρει στην αγορα; Μάλλον καμία όποτε θα είστε ένας οικονομικός μετανάστης με ανταγωνιστές από 3κοσμικες χώρες !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...