Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Το περιγράφει το συμβόλαιο ή μπήκες μέσα με μπάζα;

Διάβασε τα μηνύματα γιατί κάτι έχασες μάλλον.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψαν και αρκετοί  πιο πισω από τη στιγμή που το συμβάν συνέβη πριν την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου δεν έχεις κάτι να πληρώσεις εσυ και προφανως δεν έχεις κάτι να ασχοληθείς.

Δεν φτάνει δηλαδή που τους εξυπηρέτησες και τους έδωσες  τα κλειδιά νωρίτερα απο την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου για να βάλουν τα πράγματα τους μέσα με το καλημέρα σου ζητάνε και ένα 50αρικο.

Θεωρώ ότι δεν ξεκινάει καλά παντως η συνεργασίας σας, πολυ καλα έκανες και ήσουν 100% τυπική και έβαλες 100% πραγματικά ποςα συμβόλαιου στο taxis γιατί από τον Αύγουστο πολυ πιθανό να είχες θέματα αν κρίνω από το συγκεκριμένο περιστατικο.

Γενικα είναι λίγο περιέργεια σχέση ενοικίαστη-ιδιοκτήτη μιας και προσωπικά τυγχάνει να ανήκω και στις 2 πλευρές.

Σημερινό περιστατικό σε διαμέρισμα που νοικιάζω ( είμαι ιδιοκτήτης εγώ) με παίρνει ο ενοικιαστής και μου λέει άδειασα όλο το σπιτι να κανονίσουμε κάπου ραντεβού να σου παραδώσω τα κλειδιά. Το συμβόλαιο εν το μεταξύ που έχουμε ειναι μεχρι 30/9, και αδειάσανε το διαμέρισμα απο 1/7 ουσιαστικά χωρίς να προηγηθεί  καμία ενημέρωση για τις προθέσεις τους. Και μιλάμε για ενοικιαστές που ήταν άψογοι ολα τα χρόνια που ήταν εκεί με τα ενοίκια πάντα  στην ώρα τους κτλ.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, Fir3fly said:

Καλησπέρα, όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή μου, υπήρχαν κάποια μπάζα από την ανακαίνιση και του είχα πει θα έρθουν την άλλη μερα οι εργάτες να καθαρίσουν και θα πάρουν και τα μπαζα. Μετα από μερικές μερες , η αδερφή του με παίρνει τηλεφωνά και ζητάει 50 ευρώ επειδή καθάρισαν το διαμέρισμα χωρίς να με ενημερώσει μου για αυτό, αφού τους είχα πει πως θα καθαρίσουν το διαμερισμό και δεν χρειαζόταν να το κανει αυτή. Είμαι υποχρεωμένη να της δώσω τα χρήματα αφού δεν το είχαμε συμφωνήσει;

Όχι δεν είστε υποχρεωμένη φυσικά.

Για το context της υπόθεσης το μίσθωμα πόσο είναι, για πόσο διάστημα και για τι σπίτι;

Εάν έχει συμφωνηθεί ένα τίμιο και δίκαιο μίσθωμα και για τις δύο πλευρές τότε είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν εξαρχής "επιθετικές" διαθέσεις εκατέρωθεν. Δεν αποκλείω φυσικά ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Πιο λαϊκά:

Οι γδαρμένοι άνθρωποι πολύ πιθανόν να συμπεριφέρονται όπως να ναι...

Οι ικανοποιημένοι άνθρωποι πολύ πιθανόν δεν θα σου ζαλίσουν τα "νεφρά" για ένα πενηντάρικο...

Η ερώτηση μου πιο πάνω ήταν ρητορική, προφανώς και δεν με αφορά το τι έχετε συμφωνήσει.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, hydra7 είπε

Όχι δεν είστε υποχρεωμένη φυσικά.

Για το context της υπόθεσης το μίσθωμα πόσο είναι, για πόσο διάστημα και για τι σπίτι;

Εάν έχει συμφωνηθεί ένα τίμιο και δίκαιο μίσθωμα και για τις δύο πλευρές τότε είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν εξαρχής "επιθετικές" διαθέσεις εκατέρωθεν. Δεν αποκλείω φυσικά ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Πιο λαϊκά:

Οι γδαρμένοι άνθρωποι πολύ πιθανόν να συμπεριφέρονται όπως να ναι...

Οι ικανοποιημένοι άνθρωποι πολύ πιθανόν δεν θα σου ζαλίσουν τα "νεφρά" για ένα πενηντάρικο...

Η ερώτηση μου πιο πάνω ήταν ρητορική, προφανώς και δεν με αφορά το τι έχετε συμφωνήσει.

Θεωρώ ότι είναι λογικό το ενοίκιο, και ζήτησαν να το νοικιάσουν πριν καν να είναι έτοιμο, για να προλάβουν μην το δώσω άλλου, όπως μου είπαν.

Τωρα το 50αρικο μου το ζήτησε η αδερφή του, όχι ο ίδιος ο ενοικιαστής μου, που με αυτόν έχω κάνει το συμβόλαιο. Οπότε όταν με ξαναπάρει η αδερφή του, θα της πω ότι μιλάω μόνο με τον αδερφό της και ελπίζω να κλείσει εκεί το ζήτημα.

• Like 6
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Θεωρώ ότι είναι λογικό το ενοίκιο, και ζήτησαν να το νοικιάσουν πριν καν να είναι έτοιμο, για να προλάβουν μην το δώσω άλλου, όπως μου είπαν.

Τωρα το 50αρικο μου το ζήτησε η αδερφή του, όχι ο ίδιος ο ενοικιαστής μου, που με αυτόν έχω κάνει το συμβόλαιο. Οπότε όταν με ξαναπάρει η αδερφή του, θα της πω ότι μιλάω μόνο με τον αδερφό της και ελπίζω να κλείσει εκεί το ζήτημα.

Σωστός,ορθά κοφτά πες της βασικά να μην σε ξαναπαρει τηλέφωνο για κανένα λόγο και να μιλάς μόνο στον αδερφό της, επειδή δεν ξεκίνησε καλά από ότι βλέπω η ενοικίαση εγώ θα ήμουν τέρμα τυπικός στη θέση σου.

Δημοσ.

Τυπικός: σας ευχαριστώ πολύ, αλλά είχα πληρώσει ήδη συνεργείο για τον καθαρισμό. Με το να πάτε νωρίτερα και χώρος να με ειδοποιήσετε δεν επιστρεφουν τα λεφτά που είχα ήδη πληρώσει καθώς τους είχα δεσμεύσει.

Δεν έχω κάποια σύμβαση μαζί σας και δεν μπορώ να σας Καλυψώ χρήματα εκτός συμβολαίου ή σύμβασης και αντίστοιχης απόδειξης/τιμολογίου.

Εαν το κάνατε σαν δώρο στον αδερφό σας, παρακαλω επικοινωνήστε μαζί του.

κλείσιμο τηλεφώνου, μπλοκάρισμα αριθμού.

• Like 4
Δημοσ.
4 hours ago, mourouzis2005 said:

Ο νηματοθέτης πλήρωσε εργάτες να έρθουν να καθαρίσουν τα μπάζα αυθημερόν και οι εργάτες θα έρχονταν ΚΑΙ την επόμενη να καθαρίσουν (να κάνουν φασίνα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα κτλ). Η αδελφή του μισθωτή πήγε και καθάρισε πριν τους εργάτες και κοστολόγησε την εργασία της για 50Ε ενώ ο νηματοθέτης είχε ήδη κανονίσει να καθαριστεί και να παραδοθεί λαμπίκο το σπίτι. 

Α, οκ γιατί από τις αποσπασματικές απαντήσεις της  ΟΡ  δε πολυ-εβγαζα νόημα.
Καλά ξεμπερδέματα, όχι  για τα μπάζα, αλλά για τα "μπάζα" που έχει τώρα στο σπίτι και θα τα κρατήσει 3 χρόνια.

Δημοσ.

Ο λογικός και καλόπιστος άνθρωπος (ενοικιαστής στο προκείμενο) αν για οποιονδήποτε λόγο θέλει να διεκδικήσει το ποσόν μιας απρόβλεπτης δαπάνης (στο προκείμενο καθαρισμός από τα μπάζα) θα έπαιρνε από ΠΡΙΝ τηλέφωνο να το ρυθμίσει το θέμα και όχι να κινηθεί με δική του πρωτοβουλία σε ξένο σπίτι. Δηλ.αν ανακάλυπτε ένα Χ πρόβλημα (π.χ. χαλασμένο θερμοσίφωνα) θα πήγαινε να τον φτιάξει χωρίς συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη και μετά θα έλεγε τόσα κόστισε τον έχω ήδη αλλάξει;

Δημοσ.

Δεν εισαι υποχρεωμενη να δωσεις κατι.

Αλλα καλα ξεμπερδεματα,να περιμενεις αναλογα σκηνικα συντομα,οπως επισης και πολλες "φθορες".

Μακαρι να μην,αλλα δεν το βλεπω..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...