Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Καλησπέρα, όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή μου, υπήρχαν κάποια μπάζα από την ανακαίνιση και του είχα πει θα έρθουν την άλλη μερα οι εργάτες να καθαρίσουν και θα πάρουν και τα μπαζα. Μετα από μερικές μερες , η αδερφή του με παίρνει τηλεφωνά και ζητάει 50 ευρώ επειδή καθάρισαν το διαμέρισμα χωρίς να με ενημερώσει μου για αυτό, αφού τους είχα πει πως θα καθαρίσουν το διαμερισμό και δεν χρειαζόταν να το κανει αυτή. Είμαι υποχρεωμένη να της δώσω τα χρήματα αφού δεν το είχαμε συμφωνήσει;

Εμένα η απορία μου είναι, πως κοστολόγησαν ότι η εργασία αυτή είναι 50€. Εσύ μπορεί να έβαζες 2 φίλους να τα μαζέψουν τζάμπα. Αλλά από τι είπαν και πιο πάνω μάλλον θα έχεις και άλλα θέματα με αυτούς. Οπότε να προνοήσεις για να μη ξαφνιαστείς μετά.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eσύ γλύτωσες λεφτά που δεν ήρθαν οι δικοί σου εργάτες να τα μαζέψουν;

Συμφωνώ πάντως ότι η συνεργασία ξεκίνησε περίεργα.

Ήταν μέρος της εργασίας της ανακαίνισης, τα είχα ήδη πληρώσει στους εργάτες.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Οπότε σου βγαίνει πιο ακριβά.

Δημοσ.
Spoiler

Θα πω και εγώ ότι ξεκίνησε περίεργα η συνεργασία. 

Αυτοί έφεραν άτομο να τα μαζέψει, ή τα μάζεψαν μόνοι τους και μετά σου ζήτησαν λεφτά;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Οπότε τα ζητάς πίσω από τους εργάτες; Κομματάκι δύσκολο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fir3fly είπε

Υπογράψαμε το συμβόλαιο στις 19/6 και η ενοικίαση θα ξεκινούσε στις 1/7, απλα βιαζόταν να φερνει τα πράγματα του και να είναι έτοιμο το διαμερισμά μέχρι τις 1/7.

κακώς έδωσες κλειδιά πριν την 1/7  Έπαθες και έμαθες Οι κοινωνίες αγγέλων δεν υπάρχουν σήμερα ακόμα και στο σοι μας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, Fir3fly said:

Απάντησα πιο πιάνω, την ίδια μερα που υπογράψαμε το πρωί, ήρθαν το απόγευμα και καθάρισαν και τα μπαζα. Εγω πήγα την άλλη μερα  γιατί  δεν είχαν τελειώσει ακόμα την ανακαίνιση και το είχαν καθαρίσει το διαμέρισμα. 

Οπότε οι μισθωτές τι πήγαν και καθάρισαν, αφού τελικά καθαρίσατε την ίδια μέρα; Αρα, καμία υποχρέωση. Αν επιμένουν, ζητήστε τους το παραστατικό/απόδειξη εκείνου που έκανε την εργασία.
Οπως είπαν και οι υπόλοιποι, όλα γραπτώς από εδώ και πέρα, με αποδείξεις κλπ. Ιδανικά με μειλ/μηνύματα και όχι με τηλέφωνα κλπ.

Αυτά βλέπω και το διαμέρισμα που μένουμε και θα αφήσουμε αφού φεύγουμε για μονιμη εγκατάσταση εξωτερικό, θα το αφησουμε άδειο για να μη μπλέξουμε με μισθωτες/μεσιτες/διαχειριστες ακινητων/μαστορες κλπ... στο τέλος ότι μένει από ενοικιο ( μειον φορους, φθορες, μεσιτες, ψιλο-ανακαινίσειες σε ενα "α" χρόνο), θα τα πάρει ψυχολόγος. Ακίνητο = Ιδιοκατοίκηση, αλλιώς ειναι φυσική και ψυχολογική φθορά.

Επεξ/σία από a_f_a
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Οπότε οι μισθωτές τι πήγαν και καθάρισαν, αφού τελικά καθαρίσατε την ίδια μέρα; Αρα, καμία υποχρέωση. Αν επιμένουν, ζητήστε τους το παραστατικό/απόδειξη εκείνου που έκανε την εργασία.
Οπως είπαν και οι υπόλοιποι, όλα γραπτώς από εδώ και πέρα, με αποδείξεις κλπ. Ιδανικά με μειλ/μηνύματα και όχι με τηλέφωνα κλπ.

Αυτά βλέπω και το διαμέρισμα που μένουμε και θα αφήσουμε αφού φεύγουμε για μονιμη εγκατάσταση εξωτερικό, θα το αφησουμε άδειο για να μη μπλέξουμε με μισθωτες/μεσιτες/διαχειριστες ακινητων/μαστορες κλπ... στο τέλος ότι μένει από ενοικιο ( μειον φορους, φθορες, μεσιτες, ψιλο-ανακαινίσειες σε ενα "α" χρόνο), θα τα πάρει ψυχολόγος. Ακίνητο = Ιδιοκατοίκηση, αλλιώς ειναι φυσική και ψυχολογική φθορά.

Το καθάρισμα την ίδια μέρα το έκαναν οι ενοικιαστές.

Δημοσ.

προβληματικά ξεκινησαν. μπορει να ειναι τυχαιο μπορει να ειναι αυτο που θελουν να ακολουθησουν.

Μην δωσεις λεφτα, με ευγενεια εξηγησε το θεμα, με ευγενια πηγαινε ας πουμε ενα μπουκαλι κρασι για το καλοσορισμα και θα ηρεμησουν και να εισαι τυπικος. Γιατι αυτοι ισως να μην ειναι αλλα δεν πρεπει να εχουν τιπτα να σου προσαψουν. Απο αυτα που γραφεις φαινετε οτι εσυ θα εισαι ενταξει.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
30 minutes ago, a_f_a said:

Ο νηματοθέτης πλήρωσε εργάτες να έρθουν να καθαρίσουν τα μπάζα αυθημερόν και οι εργάτες θα έρχονταν ΚΑΙ την επόμενη να καθαρίσουν (να κάνουν φασίνα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα κτλ). Η αδελφή του μισθωτή πήγε και καθάρισε πριν τους εργάτες και κοστολόγησε την εργασία της για 50Ε ενώ ο νηματοθέτης είχε ήδη κανονίσει να καθαριστεί και να παραδοθεί λαμπίκο το σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, hp8 είπε

κακώς έδωσες κλειδιά πριν την 1/7  Έπαθες και έμαθες Οι κοινωνίες αγγέλων δεν υπάρχουν σήμερα ακόμα και στο σοι μας

Μου είχε δώσει την εγγύηση λίγες μέρες πριν, και με πίεζε να υπογράψουμε το συμβόλαιο για να αρχίσει να φέρνει τα πράγματα του.

Ενα red flag είναι ότι στην αρχή μου είπαν να δηλώνω λιγότερα στην εφορία και εγώ τους είπα όχι , ότι θέλω να είμαι τυπική , για να μην μου πουν μετά ότι θα δίνουν όσα λέει στο συμβόλαιο. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Μου είχε δώσει την εγγύηση λίγες μέρες πριν, και με πίεζε να υπογράψουμε το συμβόλαιο για να αρχίσει να φέρνει τα πράγματα του.

η εγγύηση έχει να κάνει με την δέσμευση για σύμβαση μίσθωσης εκατέρωθεν και τίποτα παραπάνω 

5 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

στην αρχή μου είπαν να δηλώνω λιγότερα στην εφορία και εγώ τους είπα όχι , ότι θέλω να είμαι τυπική

και καλά έκανες Γιατι την 1/8 θα σου έδιναν αυτά που έγραψες στο taxis και όχι ότι είχατε συμφωνήσει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Ενα red flag είναι ότι στην αρχή μου είπαν να δηλώνω λιγότερα στην εφορία και εγώ τους είπα όχι , ότι θέλω να είμαι τυπική , για να μην μου πουν μετά ότι θα δίνουν όσα λέει στο συμβόλαιο. 

Εεε το λες και δεν το λες red flag. Πολλοί το έχουν στη νοοτροπία τους αυτό. Αλλά σίγουρα είναι μια ένδειξη. Γενικά οι ενοικιαστές είναι σαν τα σκυλιά, όπως τους μάθεις οπότε κόψε από τώρα τα μέτρα. Ακόμα και συμπαθητικός να είναι ο άλλος θέλει τυπικότητες. Επίσης, όσο μιλάμε για γεγονότα εκτός συμβολαίο, δεν θεωρούνται καν ενοικιαστές. Γενικά μ******* υπάρχουν παντού που μπαίνουν στο σπίτι και σε ζαλίζουν. Θέλει από την αρχή να είσαι σφιχτός ή απλά δρόμο.

Μου χε τύχει να μου έρθει μια οικογένεια με μια ηλίθια μανα να δουν το σπιτι, όχι αυτό, όχι το άλλο, όχι οι πριζες είναι πολλες, όχι οι πριζες δεν είναι βολικές, όχι ειναι επικινδυνες, όχι ο τοίχος πρέπει να βαφτεί έτσι κλπ κλπ. Μετά με παρακαλούσαν στο τηλ αλλά αργοτερα βρηκα καλυτερο ενοικιαστη που ζηταει συγνωμη όταν βαζει το νοικι στις 2 του μηνα.

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, Fir3fly said:

Τα μαύρα μόνο μπροστά για όλη την τριετία. Χαχα. Ακόμα καλύτερα να'σαι τέρμα τυπικός, ώστε να μην είσαι εκτεθειμένος από πουθενά, αλλά εφόσον επιλέξεις τον... «σκούρο» δρόμο, εξασφαλίζεις ότι όντως θα τα πάρεις. Σε ενοίκιο π.χ. 450€ που δηλώνεται 300€, δέχεσαι την παρατυπία μόνο με 36 Χ 150€ = 5.400€ στο χέρι την ώρα της υπογραφής.

Αν θέλεις να δηλώνεις λιγότερα είτε για 'σενα, ή γι' αυτούς, και το κάνεις «στον αέρα», να'σαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα αυτά τα αεράτα... θα κάνουν φτερά. Οπότε μόνο μπροστά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...